Åbo Akademi kielsi tasa-arvotilaisuuden – #Metoo ja muut pitävät päänsä kiinni?

Turkulainen yliopisto Åbo Akademi kielsi ”Tasa-arvo miesnäkökulmasta – provosoiva itsestäänselvyys”-nimisen tapahtuman järjestämisen tiloissaan. Yliopisto onnistui oman väkensä mielipahaa vältellessään suututtamaan mm. tilaisuuteen puhumaan kutsutun Alexander Bardin, joka nauttii kotimaassaan Ruotsissa suurta arvostusta esimerkiksi taiteilija ja ajattelija.

Yliopiston rehtori Mikko Hupa ja johtoryhmä kielsivät tapahtuman järjestämisen vastaanottamansa, 35 nimeä sisältäneen adressin vuoksi.

– Tilaisuuteen kutsutut henkilöt ovat sanoneet julkisesti rasistisia ja seksistisiä kommentteja, eivätkä he ole mielestämme oikeita henkilöitä puhumaan ylipistossamme, Hupa totesi Ilta Sanomille.

Vaikka Ruotsin sananvapaustilannetta ja kulttuurillista kehitystä ylipäätään on erityisesti viime aikoina kritisoitu monelta taholta, kertoo Bard luennoivansa samoista aiheista alituiseen kotimaassaan.

– Olen aivan shokissa päätöksestä. Pidän samasta aiheesta luentoja Ruotsin yliopistoissa jatkuvasti ja olen vieraillut useissa eurooppalaisissakin yliopistoissa. Minua ei ole koskaan aiemmin kielletty tulemasta mihinkään, tyrmistelee Bard.

Erityisesti Bard nostaa aiheesta esiin sen, että itse tapahtuma olisi kelvannut Yle Svenskalle, valtiolliselle mediatuutille, mutta ei yliopiston 35 henkilölle. Ylen oli tarkoitus taltioida tilaisuus ja sitä vetämään oltiin jo kiinnitetty melko tunnettu ”Yleläinen” kasvo, Bettina Sågbom.

– Tämä on tärkeä aihe, ja siksi kansallinen tv-yhtiö on mukana. Olen pöyristynyt siitä, että seminaari kielletään vain siksi, että jotkut sen sisällöstä tietämättömät ihmiset ovat kirjoittaneet johdolle kirjeen, Bard jatkaa.

Eräs yliopiston tutkijoista oli Ylen mukaan uhannut siirtää tutkimuksensa muualle, mikäli tapahtuma järjestetään Åbo Akademin tiloissa. Vapaus painoi tällä kertaa vaakakupissa vähemmän, kuin 35 mielensä pahoittajaa ja yksi tutkija.

Erikoisin yksityiskohta aiheen osalta tikunnokkaan nostetusta Bardista on se, että tämä tunnustautuu feministiksi, joskin uuteen, militanttiin ja vihamieliseen ”kolmannen aallon feminismiin” Bard suhtautuu melko nuivasti:

–  Kaikki poikkeavat mielipiteet yritetään tukahduttaa ja sensuroida. Ihmiset valehtelevat toisistaan. Jos miehet tekisivät vihakampanjan naisia kohtaan, se olisi yhtä vaarallista kuin se, mitä monet feministit nyt tekevät. Naisilla ei voi olla monopolia sen suhteen, missä ja miten miehet saavat puhua. Miesten täytyy itse määritellä, millaista on olla mies. Erinäiset ryhmät haluavat mennä kouluihin ja kertoa pojille, että nämä ovat pahoja, koska ovat syntyneet miehiksi. Eihän poikia voi syyllistää muiden miesten tekemisistä, Bard niittaa IS:n haastattelussa.

Kyseinen seminaari tullaan järjestämään toisaalla, myöhemmin ilmoitettavassa paikassa siitäkin huolimatta, että yliopisto on sen kieltänyt. Bard lähettääkin terveisenä Åbo Akademille kysymyksen:

– Mitä ihmettä te oikein teette? Minkälaisen viestin haluatte tällä lähettää opiskelijoillenne?

Lähde: IS (haastattelu), YLE

13 thoughts on “Åbo Akademi kielsi tasa-arvotilaisuuden – #Metoo ja muut pitävät päänsä kiinni?

 • 8.11.2018 at 10:16
  Permalink

  muistaakseni ruotsin ajoiltani tämä brad oli oikein homppelien homppeli ei mikään rivihoo, vaan niiden kunkku. nyttemmin muuttunut feministi käärmeeksi…eikö meillä ole jo tarpeeksi omastakin takaa näitä hörhöjä..hyvin teki yliopisto……

  Reply
  • 8.11.2018 at 11:37
   Permalink

   Ymmärsitkö mitä tässä luki?

   Reply
  • 8.11.2018 at 12:43
   Permalink

   Ironiseksi tämän tapauksen tekeekin juuri se että mielensäpahoittajafasistien joukkoraivon uhriksi joutuikin jo homppelien homppeli ja feministi. Ja sateenkaariväki sekä feministit ovat täysin hiljaa tapahtuneesta, osa posket punoittaen koska ymmärtää kuinka tyhmästi tuli tehtyä, ja osa taas ei edes ymmärrä paradoksia.

   Se vaan on niin että vallankumous syö lapsensa aina.

   Reply
 • 8.11.2018 at 11:25
  Permalink

  Turku -tuo Suomineidon mätäpaise yhdessä HELLsingin kanssa. Nämä kaksi pers’reikää todistavat vanhan sanonnan ”paska valuu aina alas” pitävän 100% paikkaansa ainakin maantieteellisesti tarkastellen. Hirveitä kaupunkeja ja vittumaisia asukkaita molemmat paikat täynnä.

  Reply
 • 8.11.2018 at 11:35
  Permalink

  Tämä meetookampanjakin,ei voi todeta kuin hohhoijakkaa.
  Asiasta viidenteen.. kyllä ihmettelyä riittää , kun asia tulee vastaan.Nimittäin, voiko olla totta ,että ”Suomen valta” on periaatteessa ollut/Onko Sursill suvulla tms pitkään??Joskus tuli muistaakseni telkkarissakin joku sukuohjelma, jossa monia nykyisiä/ex poliitikkoja muistaskseni Lipponen, Haavisto,olikohan Halonen,Niinistö(?) Jne…,olivat jotain sukua.. en nyt muista tarkkaan viidensiä seitsemänsiä serkkuja jne…
  Ja huomaatteko, että joulukuun 6. Puhutaan linnan juhlista,puhutaanko itsenäisyyspäivän vastaanotosta?Ottamatta kantaa, joku sanoi, että monet liputuspäivätkin ovat Sursillien henkilöiden mukaan ja että linnan juhlat olisi Sursillien juhlat??Herätysliikkeet,laestadiolaisuuskin olisi tämän suvun jonkun henkilön alullepanijoita.Aikaansaavaa porukkaa yhdessä maassa kieltämättä.

  Erikoista kieltämättä.Suku on tullut 1500-luvulla ympäri Suomea pohjois-Ruotsista,löytyy netistä paljon tietoa.Jotenkin asia kyllä hämmästyttää,kun asiaa tarkastelee.

  En hämmästelisi, jos olisi kyseessä Suomen rautakaudelta periytyvä ylhäinen suku Karjalaisesta,pohjalaisista tai hämäläisistä heimoista.
  Historia on mielenkiintoista.
  Koska uskon Luojaan, toivon ja rukoilen, että ”jyvät erotetaan vielä akanoista”.
  Kansallismielinen kenttä niinsanotusti.Valitettavasti en osaa luottaa enää mihinkään noista, koska joukossa voi olla muitakin kuin ”aitoja tyyppejä”.Siksi emme osallistu edes 612 kulkueeseen.Mitä sillä on saavutettu?
  Vakavasti harkinnassa poismuutto Suomesta.
  Harmittaa,kun on ihan aidot suomalaiset juuret.TäälläSuomessa lienee helppo ” piiri pieni pyörii-leikki” ympäri Suomea, koska väestö ’nukkuu,ei kiinnosta ja porukkaa on aika vähän”.Sisu ja väkevyys on kadonnut, tilalla on itsekkyyttä, välinpitämättömyyttä jne..
  Luulen, että Suomi romahtaa kokonaan.Ehkä siitä alkaisi ”uusi kausi, mutta aidoilla ,jämäköillä,oikeudenmukaisilla ihmisillä”.
  Suomeen ei sovi nk. Demokratia.Luisuu helposti ”väärille urille/käsiin ”.Valistunut,viisas, oikeudenmukainen,jämäkkä ”yksinvaltias”,ainoa oikea hallitsija.
  Suomi on muuten muistaakseni ainoa ihmisen mallinen maa maailmassa,suomen kieli yksi vanhimmista ja kuinka tasa-arvoinenSUOMEN kielibon :yksikön kolmas PERSOONA HÄN =sama sekä miehille että naisille.Mehän tiedämme, että luultavasti suurimmassa osassa kielissä on maskuliininen ja feminiininen ilmaisu HÄN-samalle esim. Ruotsi, Saksa,Ranska,englanti ym.nämä ”lähikielet”mainitakseni.
  Toivon Jumalan siunausta/ Rakkautta kaikille aidoille ISÄNMAALLISILLE,joilla on ISO JA LÄMMIN SYDÄN.

  Reply
 • 8.11.2018 at 12:02
  Permalink

  Onpas Åbo Akademi saanut varsin hupaisan rehtorin.
  Jokaisen aivokopassa luulisi kaikuvan varoittava hälytyssireenin huuto, kun Suomen tiedeyhteisössä pöyristytään poliittisista syistä. Miten helvetissä yliopisto voi antaa vihervasemmistolaisen normiston sanella käytäntönsä ja alentua sensuuriin? Suomen tieteen ja kehityksen joutsenlaulu soi ylistäen Stalinin vankileirien saariston kuolinhuokauksia.
  Suomi mataa tomussa joka sektorilla mielisairaan arvopohjan seurauksena.
  Ehkä ensi kevään vaalit muutavat kurssia.

  Reply
 • 8.11.2018 at 12:38
  Permalink

  Kanadassa muutama vuosi sitten feministit nostivat melkoisen metelin ja mielenosoituksia rakennuksen ympärille estäen väkivaltaisesti ja syvää hysteeristä vihaa suustaan sylkien osallistujien (enimmäkseen miehiä) pääsyn tilaisuuteen, jossa puhuttiin miesten korkeista itsemurha luvuista ja pohdittiin syitä siihen sekä sen keinoja tuon trendin katkaisemiseksi. Feministi raivottaret syytivät solvauksia ja uhkauksia sekä suorastaan potkivat ruumita häpäisten heidän muistonsa. Tämä suretti ja järkytti erästä nuorta miestä, jonka pääsy tilaisuuteen estettiin ja hän tunsi suoranaista typertyneisyyttä kohtaamastaan tilanteesta varsinkin kun hänen ystävänsä oli äskettäin tehnyt itsemurhan ja hän halusi surunsa keskellä saada edes jonkinlaista selitystä siihen, miksi hänen kaverinsa päätyi tuohon ”lopulliseen ratkaisuun”, joka jättää useinmiten läheiset vastauksia vailla olevaan tilaan ja syvään voimattomuuden tunteeseen.

  Turku on mätä suvakki kaupunki, joka noudattaa täyttä kommunistista maailmanjärjestystä, jossa sijaa ei anneta minkäänlaiselle ”poikki tieteelliselle” tulkinnalle tai ”valtasuunnasta” poikkeavalle poliittiselle ajatukselle ja käsityksille, jotka päinvastoin kuin sensoreiden omat kannat ovat paikkansapitäviä ja kertovat valta-agendan vastaisesti absoluuttisen totuuden siitä asioiden varsinaisesta nykytilasta johon on päädytty ja jossa ollaan monikulttuurisuutta kannattavien, feministien, kulttuuri marxistien, LGBT-liikkeen kannattajien toimesta ollaan yhteiskunnassa ja niiden luomasta syvästä vääristymistä, jotka kaikki yhteisvaikutuksellisesti eivät ole saaneet muuta aikaan kuin negatiivisia vaikutuksia yhteiskunnassa.

  Samaan aikaan nämä tahot huutavat kitapurjeet lepattaen suvaitsevaisuuden ja oikeuteen olla vapaasti mitä tahansa ja mikä vielä hullunkurisinta!!! – Sananvapauden perään, jota nämä ”omituisten otusten kerhot” (by-Röllli) ovat samalla rääkymässä lisää sensuuria ja ”nollatoleranssia” ilmaisuvapaudelle yhteiskunnassa aina siinä tapauksessa, jos esitetty mielipide tai poliittinen näkökanta on täysin poikkeava heidän omiensa kanssa.

  Reply
 • 8.11.2018 at 12:58
  Permalink

  Turun yliopisto nyt onkin läpi matä paska. Sisältää mm. ”Pakoloisuus ja monikulttuurisuus” -opintolinjan.

  Hitto siis mitä kuraa. Ei se ole mitään oikeaa tiedettä tai opintoa..paitsi tietty Turun yliopistossa.

  Reply
  • 8.11.2018 at 18:28
   Permalink

   Åbo Akadem ei ole Turun Yliopisto, vaikka joku tollikko voi ruotsin kielisen yliopiston näin suomeksi kääntää. Åbo Akadem on suomenruotsalaisten oma yliopisto, johon suomenruotsalaisilla on etuoikeus.

   Reply
 • 8.11.2018 at 15:32
  Permalink

  Viheliäinen punikkipesä. Huonolta näyttää Suomen tulevaisuus, tai sitten hyvältä, se riippuu…

  Reply
 • 8.11.2018 at 18:56
  Permalink

  Nyt vaan uutta matoa koukkuun, mitenkähä olisi Milo Yiannopoulos.
  Homo jota arvostan. En siksi, että homo, vaan miten ja mistä puhuu.

  Reply
 • 9.11.2018 at 11:03
  Permalink

  Tämä päätoimittelija Perta siis ”lainaa” sitaatit toisesta mediasta, irroittaa ne kontekstistaan, ja lisää ne omaan juttuunsa, jonka lähteenä on käytetty toisen median juttua. Ei taida olla menny ihan luvallisin keinoin, eikä ihan putkeen. Helppoa se on poimia netistä materiaalit ja muiden tekemät haastattelut, kun ei rahkeet ja osaaminen riitä oman jutun tekemiseen.

  Reply
  • 15.11.2018 at 01:23
   Permalink

   Voi nyyh ja kyynel. Opit ilmeisesti vasta eilen lukemaan? Miten luulet 99% tämän päivän medioista toimivan?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.