Kolumni: Razzizmia!!!

Mikä on nykypäivän mittapuulla oikeata rasismia ja mikä ei? Rasismi on terminä sellainen, jota käyttävät muilta osin aseettomat ihmiset pyrkiessään nollaamaan ”väärämielisten” näkemyksiä. Järjellä ei rasismin kanssa ole mitään tekemistä, oli sitten kyse oikeasta rasismista tai näistä maailmanhalaajista, jotka tuota sanaa viljelevät ymmärtämättä mitä se todella edes tarkoittaa.

Jos minä, tai kuka tahansa muu, totean, ettei tuo toisen värinen otus ole ihminen laisinkaan, olen rasisti. Jos minä, tai se joku muu, sanon, ettei tuo toisen värinen otus ole minkään arvoinen, ei ainakaan minun arvoiseni, olen rasisti. Tuo on yksiselitteisesti rasismia kuten sekin, jos minä tai joku toinen ei työhaastattelussa palkata sitä toisen väristä otusta siksi, että tämä on toisen värinen.

Se, että minä tai vaikka Iso-Britannia päättäisimme, että matkustaisimme Afrikkaan ja laivaisimme afrikkalaisia Eurooppaan, jotta voisimme alistaa nämä tahtoomme, ei ole vielä rasismia mutta se, että oikeuttaisimme tekomme vaikkapa jollakin edellä mainituista Rasistisista argumenteista, tekisi siitä rasismia. Ei tämä loppujen lopuksi kovin vaikeaa ole: Jos asetat toisen ihmisapinan tavalla tai toisella itsesi alapuolelle siksi, että tämä on toisen värinen, se on rasismia.

Näillä yksinkertaisilla nyrkkisäännöillä se, että esittelemme esimerkiksi tilaston, joka selvästi osoittaa tietyn kansallisuuden pomppaavan esiin rikostilastoissa, ei ole rasismia. Ei ainakaan niin kauan, kunhan emme yritä perustella tuota piikkiä ihon värillä. Saa siitä toki rasismiakin, jos vain sanoo ääneen, että ”ne nuo mustat ovat selkeästi enemmän rikollisia”, mutta olisiko joku enää 2018 niin tyhmä, että kompastuisi tuohon lankaan?

Samoin jos totean, ettei kulttuurimme oikein sovellu rinnakkaiseloon jonkin toisen kulttuurin kanssa, en ole rasisti, eikä tuossa lauseessa ole rahtuakaan rasismia. Siitä tottakai saa rasismia, kuten edellisestäkin esimerkistä, jos vaikka toteaa, ettemme me ja nuo toisen väriset sovita samalle alueelle siksi, kun nuo on tuon värisiä.

Kuitenkin rasisteja näyttäisi olevan kaikki, jotka näkevät tilastot sellaisina kuin ne ovat, jotka ajattelevat, että meidänkin kulttuurimme on suojelemisen arvoinen ja jotka ajattelevat, että meillä on saman veroinen oikeus turvallisuuteen kuin muillakin ihmisillä ja oikeus suojella tuota turvallisuutta kotimaassamme tarvittavin keinoin. Miksi näin?

Eikö todellisuudessa se, että meidän turvallisuutemme, meidän kulttuurimme, meidän hyvinvointimme ja ylipäätään oikeutemme olemassaoloon sellaisena kuin olemme, asetetaan toisarvoiseen asemaan jonkun toisen ihmisapinan edestä, ole rasismia? Syrjintää, kenties?

Näytä minulle se, joka kutsuu toisia rasisteiksi, niin minä näytän sinulle fasistin ja rasistin!

Moni saattaa jo tietää nuivan suhtautumiseni Yhdysvaltoihin, mutta mainittakoon erikseen, että CNN kieltäytyi esittämästä oheista videota, koska se oli ”rasistinen

Huom! Kirjoitus perustuu puhtaasti siihen, mitä moderni humanismi sanoo ihmisyydestä, eikä välttämättä siihen, mitä minä ajattelen. Kenties kirjoitusta voisi pitää jonkinlaisena tulkintana nykypäivän ”pelisäännöistä”. Hyvät syksyn jatkot!

Petri Perta

6 thoughts on “Kolumni: Razzizmia!!!

 • 8.11.2018 at 00:16
  Permalink

  Suomalaiset ovat se todellinen vähemmistö maailmassa.

  Reply
 • 8.11.2018 at 07:18
  Permalink

  Rassismihössötys, järjetöntä paskaa!

  Reply
 • 8.11.2018 at 09:16
  Permalink

  Rasisti-korttia heiluttelevat ne poliittiset tahot, jotka kannattavat maailmaa ilman valtakuntien rajoja. Äärimmäinen vasen laita jopa maailmaa ilman valtioita, jossa täydellinen anarkia kukoistaa. Toinen laita yhtä suurta maailman keskushallintoa. Lähes kaikki puolueet ovat omaksuneet hulluuden arvopohjakseen ja ovat lyöneet kättä. Toisin ajattelijoita nimitellään sitten rasistiksi.
  Tavallinen ihminen päättelee omalla järjellään, että hyvis arvopohja johtaa eri kansojen ghettoihin, joihin ei toisilla ole menemistä. Syntyy verisiä heimosotia. Se ilmeisesti onkin tarkoitus.

  Reply
 • 8.11.2018 at 12:46
  Permalink

  Olemme kaveriporukassa työmaalla ryhtyneet hyväntahtoisesti tuomaan arkikieleemme näitä vasemmiston käyttämiä ”ignooraustermejä” seuraavanlaisesti (muutama suuntaa antava esimerkki:
  – Joku kertoo jonkin faktan tai konservatiisen toteamuksen, niin ylistämme sitä toteamalla ”toi on täyttä rasismia” tai ”vanhaa rasistista ajattelua” … eli käytämme sanaa ”rasisti” ilmaisemaan ”olet oikeassa” tai ”kunnon ajattelua” … pyrimme tietoisesti muuttamaan sanan tarkoituksen positiiviseksi…

  – kun joku on tullut töihin huomattavan aikaisin kerromme hänen olevan ”aikamoinen natsi” …
  Eli siis täsmällisyyden perikuva… saihan Aatukin junat aikatauluun…

  Saa lainata ja kehittää eteenpäin

  Reply
 • 8.11.2018 at 13:03
  Permalink

  Suomessa ei ollut rasismia ennen kuin siitä alettiin puhumaan. Eli ”siitä puhe mistä puute”.

  Suomalaiset tavalliset ihmiset ovat ahkeria ja käyvät töissä. He tulevat kotiin perheensä pariin elämään tavallista perhe-elämää hiellä ja vaivalla rakennettuun omakotitaloon viettämään normaaleita arki-iltojaan, joiden kallistuessa kohti loppuviikkoa merkiten sitä, että viikonlopun odotus käynnistyy ja suunnitelmat sille. Kukin viettää viikonloppunsa mieltymystensä mukaan ja pyrkii palautumaan työviikon rasituksista tavallaan. Suomalainen juoksee tätä oravanpyörää eikä ehdi miettimään mitään ”rasismia” tai muutakaan suvakkien joutilaissa päissä muhineita paranoideja aatoksia, sillä ”joutilaisuus on kaiken pahan alku ja juuri”, sillä suvakki-ikiopiskelijat ja anarkisti räyhääjät eivät päivän työtä tee, vaan omistavat ainoastaan oikeuksia eivätkä mitään velvollisuuksia yhteiskuntaa kohtaan, joka heidät vastikkeettomasti elättää tai korkeintaan vetäen jotakin yhteiskunnan rahoituksella olevaa höpö-projektia, josta ei ole mitään kansantaloudellista hyötyä, vaan ainoastaan ”pillerin pyörittämistä” tai ”stressi -vekottimen” veivaamista.

  Kun suomalainen on lähtenyt ulkomaille syystä, ettei kotimaassa ole töitä. Hän on lähtenyt vieraisiin maihin tekemään sitä mitä kotona on puuttunut eli työtä, joka on ollut aina sitä likaisinta ja raskainta, jota isäntämaan oma väki ei ole välittänyt itse tehdä. Suomalaiset ovat tulleet tunnetuksi ahkerina työmiehiänä ja -naisina, joilla em. ovat olleet myös raskaat huvit, mutta jokseenkin aina ovat nämä särkisilmäiset miehet ilmaantuneet maanantaiaamuna töihin päätä kivistäen ja ”maanantai-ilme” naamalla, mutta yhtä kaikki sorvi on alkanut laulamaan karkeaa lauluaan totisen suomalaisen miehen puoli -yrmyisellä otteella, joka aivan kuten taakse jääneessä Suomessakin on tossu keventynyt taas kun perjantai on alkanut häämöttää ja vielä palkka päiväkin siihen päälle silloin on ollut joulu keskellä kesääkin.
  Eikä edes merten takana suomalainen ole osannut olla ”rasisti”, vaan hän on ottanut kaverikseen kaikki ihmiset oli heidän värinsä mikä tahansa, sillä hänellä ei ole ollut tuon maan omien kansalaisten historiallisia rasitteita niskassa eikä ikiaikaisia riitoja, vaan tuo koko ”paketti” maineen, etnisine ryhmineen, kulttuureineen ja tapoineen on ollut uutta ja tuntematonta ilman mitään ennakkoluuloja tuntien sen selvänä käsityksenä, että hänen tulijan on sopeuduttava maan tavoille eikä maan hänen tavoilleen, mutta kuitenkin samalla tuoden pienen oman uuden lisävivahteen tuon maan aiempaan kulttuurien tilkkutäkkiin, josta ei vähäisinpänä ole sauna ja kipakat löylyt.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.