Lahtelaiset perintämiehet poliisin haaviin – ”Silmitöntä väkivaltaa reilun kahden tunnin ajan”

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi eilen perjantaina kaksi lahtelaista miestä epäiltyinä törkeään ryöstöön, törkeään pahoinpitelyyn ja vapaudenriistoon. Teot olivat tapahtuneet yksityisasunnossa Lahden keskustassa keskiviikkona 24.10.2018. Poliisilla oli pidätettynä kolmaskin asunnossa ollut mies, mutta hänen osuutensa huomioiden vangitseminen ei ollut tarpeellista.

Uhrina on 19 -vuotias mies, joka meni asuntoon entuudestaan tuntemien miesten pyynnöstä. Häntä pidettiin asunnossa väkisin ja häneen kohdistettiin silmitöntä väkivaltaa reilun kahden tunnin ajan. Häntä lyötiin ja potkittiin ympäri vartaloa. Nyrkin lisäksi lyömäaseena käytettiin rautaista teleskooppipamppua. Lisäksi häntä ammuttiin kaasutoimisella kuula-aseella läheiseltä etäisyydeltä kymmeniä kertoja. Aseen kuulia oli uhrin ihon sisälläkin. Hänen suunsa oli teipattu ilmastointiteipillä eikä hän päässyt huutamaan apua. Myös uhrin korvaa oli viillelty pahasti. Uhri on saanut hoitoa vammoihinsa ja hän on päässyt pois sairaalasta.

Tekijät ovat iältään 24- ja 20 -vuotiaita. He olivat vahvasti huumausaineiden vaikutuksen alaisina ja motiivi vaikuttaa olevan velanperintä. Poliisi jatkaa esitutkintaa.

Lähde: Poliisi

6 thoughts on “Lahtelaiset perintämiehet poliisin haaviin – ”Silmitöntä väkivaltaa reilun kahden tunnin ajan”

 • 27.10.2018 at 11:15
  Permalink

  Suomen Chicago ylläpitää mainettaan.

  Reply
  • 27.10.2018 at 12:48
   Permalink

   Veit jalat suustani, sillä sillähän ”lempinimellä” Lahtea kutsutaan.

   Reply
 • 27.10.2018 at 11:25
  Permalink

  Säälittävää räpellystä.

  Reply
 • 27.10.2018 at 12:59
  Permalink

  Oliko kyseessä ”perintä” vaiko aivan ”suora” törkeä pahoinpitely tarkoitus, sillä ”perintä miehet” eivät olleet kuitenkaan täysin sisäistäneet tehtävänsä luonnetta. ”Isossa maailmassa” kyllä lyödäänki ja muuta ”hauskaa”, mutta ainakin elokuvissa annetaan vielä ”maksuaikaa” velalle sen ”viimeisen kerran”. Ja jos sovittu ”maksusuunnitelma” ei pidä kutiaan, silloin kyseessä tulee olemaan velallisen lopullinen kuolema yleensä päähän ammuttuna.

  Velkojan käyttämät amatöörit kertovat siitä, että myös hän itse on amatööri, eikä kunnon ”ammattietiikkaa” löydy. Mutta tämä kaikessa makaaberiydessään kertoo siitä, että Suomi on kaiketi ”alaa” sen kummemmin tuntematta vielä eräänlainen lintukoto, sillä tuo kansainvälinen jo kauan harjoitettu perinnän tapa ei ole vielä suomalaiseen tapakulttuuriin istunut niin, että olisi ammattimaista toimintaa. Toki kansainväliset huumeliigat osaavat velkoa huumevelkojaan ulkomaiseen tapaan ulkomaisin voimin tai ainakin heidän ”kouluttamansa” täkäläiset rautanyrkit.

  Reply
 • 28.10.2018 at 11:46
  Permalink

  Suomalainen väkivalta pitäisi palauttaa sille rehelliselle 1800-luvun talopoikaistasolle, jossa isot miehet uhoovat ja ottavat toisiaan vyötäisistä kiinni ja nujertavat toisensa tuvan lattialle, niin että lattialankut vain nitisevät. Aikansa ähkittyään toistensa kimpussa nousevat, pyyhkivät hien otsaltaan ja juovat rauhan kunniaksi isot kirnulliset piimää.

  Kaikki on nykymaailmassa pilattu, myös väkivalta.

  Reply
 • 28.10.2018 at 14:08
  Permalink

  100 miljoonaa euroa uuteen maahanmuuttajien koulutushankkeeseen kahdessa vuodessa. Aloitetaan opettelemalla latinalaiset kirjaimet – siis ne kirjaimet, joita Suomessa käytetään.

  Paljonko on 100 miljoonaa euroa? Kokoaikatyötä tekevien suomalaisten palkansaajien yleisin kokonaisansio oli 2500 euroa kuukaudessa vuonna 2016 (eli 30.000 euroa vuodessa). 40.000 euroa vuodessa ansaitseva maksaa tuloveroja 7441 euroa, josta kunnalle (Helsingissä) 5923 euroa. Jos kaikki loput verot (valtionvero, YLE-vero ja päivärahamaksu) sijoitetaan tähän 100 miljoonan hankkeeseen, tarvitaan 65.847 iloista veronmaksajaa, joiden veroja ei käytetä mihinkään muuhun.

  On selvää, ettei tuloverokertymillä makseta maahanmuuttajien ja kehitysavun aiheuttamia menoja. Siksi tarvitaan arvonlisävero, autovero, ajoneuvovero, polttoainevero, sähkövero, varainsiirtovero, perintö- ja lahjavero, tupakka-, makeis- ja jäätelövero, arpajaisvero, veikkausvero, YLE-vero ja lästimaksu jne. Ja pisteenä iin päälle – lisää velkaa.

  sairas pitää olla jos töitä tekee

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.