Merkelin CDU voitti romahduksesta huolimatta Hessenin vaalit – AfD kasvatti eniten kannatustaan

Hallituspuolueet kynsivät syvään Hessenin osavaltiovaaleissa Saksassa. Raju romahdus kannatuksessa riitti kuitenkin vaalivoittoon ja hallituksessa koalition muodostaneen kolmikon kaksi osaa, CDU ja SPD valloittivat kärkipaikat. Vihreät onnistuivat nostamaan kannatuksensa aivan sosiaalidemokraattien kantaan kiinni ja ovat nyt 0,1%. päässä SPD:n 19,6%. kannatuksesta.

Eniten vaaleissa kuitenkin voitti maahanmuutto- ja EU-kriittinen Vaihtoehto Saksalle (AfD), jonka kannatus nousi yhdeksän prosenttiyksikköä ja asettui lopulta 13%. tasalle. Merkelin CDU:n kannatuksesta suli 10,9%. ja SPD:nkin romahdus oli samaa luokkaa, tarkalleen 11,1%..

Saksassa hallitus on nitissyt liitoksistaan viime aikoina ja jopa uusia vaaleja on väläytelty. Niiden järjestämisen suhteen ollaan kuitenkin erityisesti hallituksen osalta melkoisen vastahakoisia, sillä äärioikeistolaiseksi tituleerattu AfD on kasvattanut suosiotaan käytännössä jatkuvasti ja kaikkialla Saksassa.

Saksalaiset ovat AfD:n leiriin siirtymällä osoittaneet vastustuksensa mm. Merkelin ajamaa, varsin liberaalia maahanmuuttolinjaa vastaan. Valtamediassa kansan kerrotaan käytännössä vaaleista vaaleihin äänestäneen väärin.

Lähde: DW

 

5 thoughts on “Merkelin CDU voitti romahduksesta huolimatta Hessenin vaalit – AfD kasvatti eniten kannatustaan

 • 29.10.2018 at 09:33
  Permalink

  Saksa on lopullisen tuhon oma. 13% AFD:lle tarkoittaa, että 83% antaa äänensä nyky menolle ja matutukselle.

  Ja tän matutuksen myötä ratkaisu on oleva lopullinen.

  Reply
 • 29.10.2018 at 09:52
  Permalink

  Toivottavasti saksalaiset kyllästyvät EU:hun ja Saksan federalistiseen liittotasavaltaan niin paljon että irtautuvat molemmista ja kaikki 16 osavaltiota julistautuvat itsenäisiksi valtioiksi.
  Tulipa yhtäkkiä mieleeni että kun Neuvostoliito hajosi kaikki sen joukot poistuivat Saksan alueelta. Viimeiset 1994. Sen sijaan biritit ja jenkit jäivät yhä Saksaan jättimäisine tukikohtineen. Virallinen selitys on Saksan Nato jäsenyys, mutta onko vastaavasti Saksan asevoimien tukikohtia Britanniassa tai U.S.A:ssa? Ei ole.
  Todellinen syy on että globalisti-pankkiirit haluavat pitää saapasta Saksan niskan päällä. Jos Saksa alkaa niskoitella globalistien käskyjä vastaan alkaa Dresdenin pommitusten kaltainen kansan murhaaminen.

  Reply
 • 29.10.2018 at 10:48
  Permalink

  Saksa piehtaroi syyllisyyden tuskissaan, koska holokausti!
  Ja holokausti on suurta kusetusta usean tutkimuksen mukaan.
  Nykyään saa vähintään sakkoja jos edes epäilee valtahistorian tietoja eikä asiaa kai enää saa tutkia tai joutuu linnaan
  6:n miljoonan valhetta julistetaan edelleen ja saksalaiset antavat maansa islamisoitua kuten Ranska, Ruotsi, Hollanti, Belgia etunenässä. Ja Suomi perässä.

  Reply
 • 29.10.2018 at 11:09
  Permalink

  Eiköhän vaalit ole manipuloidut myös Saksassa. Ei 13% kannatus muuten selity. Kyllä saksalaisetkin ovat kurkkuaan myöten täynnä tätä matutusta ja sen mukanaan tuomaa rikollisuutta. Vilpilliset vaalit eivät vaan mitään muuta. Muka Merkelin puolue olisi noin paljon saanut ääniä – ja pyh!

  Reply
 • 29.10.2018 at 16:00
  Permalink

  EU:n alueella nykyisin pidettävät EU:ta kannattavien johtajien ja hallitusten maissa ovat käytännössä nk. ”banaanivaltio” -vaaleja, jossa vaalivilppi ja epärehellisyys on hyveistä se ensimmäinen.
  Maailma on täynnä puupäitä, jotka ovat sitoneet itsensä aina kannattamaansa puolueeseen ”napanuoralla”, joka katkeaa vasta sitten kun asiaomaisesta tulee täysin seniili tai hän kuolee. Mutta mennäkseni taas epärehellisiin vaaleihin, myös nämä kaksi ”ryhmää” eivät lakkaa koskaan äänestämästä… …”oikein”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.