Korkea Nato-komentaja Suomeen – Tapaa puolustusvoimien ylintä johtoa

NATO:n yhteisoperaatioesikunnan komentaja (Commander Allied Joint Forces Command Naples) amiraali James Foggo vierailee Suomessa Parhaillaan Suomessa. Foggo saapui maahan jo eilen ja vierailun isäntänä häärii Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.

Vierailun aikana amiraali Foggo tapaa puolustusvoimien ylintä johtoa Pääesikunnassa ja tutustuu muun muassa Suomen sotilaalliseen maanpuolustukseen.

Vierailu Suomessa on osa normaalikäytännön mukaista Naton komentajien toimintaympäristöön, turvallisuustilanteeseen ja Suomeen Naton kumppanuusmaana tutustumista.

Lisäksi amiraali Foggo toimii NATO:n 25.10-7.11 järjestettävään Trident Juncture -harjoituksen johtajana. Harjoitus järjestetään pääosin Norjan alueelle ja siihen osallistuu noin 50 000 sotilasta noin 30 maasta. Suomesta harjoitukseen osallistuu noin 600 sotilasta.

Trident Juncture- harjoituksessa maa-, meri- ja ilmavoimien joukot harjoittelevat puolustusvoimien tehtäviä vaativissa monikansallisissa olosuhteissa. Joukkojen lisäksi harjoitutetaan esikuntien kykyä kansainväliseen yhteistoimintaan.

Harjoitukseen linkittyy samanaikaisesti Itämeren alueella järjestettävä merellinen harjoitus. Suomi toimii harjoituksen johto- ja isäntämaana kiertävän vastuun mukaisesti. Suomesta osallistuu molempiin harjoituksiin yhteensä noin 2400 sotilasta.

Lähde: Puolustusvoimat

Aiheeseen liittyvää:

12 thoughts on “Korkea Nato-komentaja Suomeen – Tapaa puolustusvoimien ylintä johtoa

 • 27.10.2018 at 10:27
  Permalink

  Heh. Aikuiset miehet politiikan pelinappuloina.. Armeijan leivissä palkkasoturina ei kannataa liikaa ajatella toiminnan järkevyyttä. Muutoin hajoaa pää.. tai taitaa suurimmalla osalla jotain vikaa jo ollakkin..

  Reply
 • 27.10.2018 at 11:13
  Permalink

  ”Vierailu Suomessa on osa normaalikäytännön mukaista Naton komentajien toimintaympäristöön….tutustumista.”

  Mistä lähtien Suomi on ollut natokomentajien toimintaympäristö? Mikäli Suomella olisi naton kanssa jonkinlainen löyhä yhteistyösopimus, Suomen kuuluisi olla edelleen Suomen Puolustusvoimien komentajien ja ylipäällikön toimintaympäristö. Tuolloin tuossa pitäisi lukea osapuilleen esimerkiksi niin, että ”Vierailu Suomessa on osa normaalikäytännön mukaista Naton komentajien virkaveljien toimintaympäristöön….tutustumista.””

  Reply
  • 27.10.2018 at 11:22
   Permalink

   Se nyt vaan on hivutettu niin kansalta kysymättä että suomi on NATO:n toimintaympäritöä. Turpiin tulee vielä niin että roikaa ja sitten ollaankin taas seuraavat 70 vuotta nöyrää poikaa jos suomea enää edes on.

   Reply
  • 27.10.2018 at 12:09
   Permalink

   Suomalaiset pölkkypäät allekirjoittivat isäntämaa-sopimuksen kenties siinä uskossa, että termi ’isäntä” tarkoittaa myös isännän valtuuksia. Kun sopimusta lukee, niin siinä termi ’host’ tarkoittaa vain eräänlaista majoittajaa eli lakeijavaltiota, jonka alueella ja jonka huoltamina Naton joukot toimivat. Isännän valtuuksista Suomi on jo epäsuorasti luopunut — ei kirjallisesti, mutta jollakin salaisella kädenpuristuksella kuitenkin. Näin toimii nykyaikainen poliittinen demokraattiseksi kehuttu valtakoneisto ja vie innokkaasti ”demokratiaansa” myös sinne, missä näkisi sen palvelevan omia intressejään.

   Reply
  • 28.10.2018 at 09:09
   Permalink

   Vuodesta 1994 lähtien kun Ruotsi, Suomi sekä Venäjä liittyivät Nato kumppaniksi (Pfp)

   Reply
 • 27.10.2018 at 11:25
  Permalink

  Mitähän lisäpöytäkirjoja Sale Niinistö ja kenraali Lindberg allekirjoittivat isäntämaa sopimuksen lisäksi?
  Ipun puheenjohtaja Antti Pesonen käännätti isäntämaa sopimuksen sopimuksen suomeksi. Muutenhan kansa ei olisi saanut koskaan tietää yhtään mitään koko sopimuksesta.
  Kummasti Pesonen sitten kuoli muutamaa vuotta myöhemmin vain 53 vuotiaana ”sairauteen” Olikohan Natolla osuutta asiaan?

  Reply
 • 27.10.2018 at 13:07
  Permalink

  Sitä sitten niin kuin potkitaan Venäjän karhua oikein urakalla perseelle! Kyseiset ”eväsretket” nato komentajan kanssa eivät tuo mitään lisäarvoa Suomelle, vaan asemoivat Suomet jalat Nato-sementtisoikkoon tavalla, että Venäjä käy potkaisemassa tsuhnat satama-altaaseen ja loppu onkin pelkkää muistopuhetta. Pitäisihän sen tietää, ettei ”wanhojen tanssit” merkitse avioliittoa ja ikuisia valojen vannomisia tanssipartnerin kanssa.

  Reply
 • 27.10.2018 at 14:51
  Permalink

  Mitä se täällä tekee? Ai niin antaa tietty salaisia käskyjä, jotka ovat lopulta turvallisuuttamme vastaan.

  Reply
 • 27.10.2018 at 15:44
  Permalink

  Nykyään tuppaa saamaan trollin leiman, jos vähänkään kehtaa ihmetellä tätä Suomen näennäisen läheistä sudetta natoon. Ikään kuin ei olisi olemassa välimaastoa, vaan olisi pakko asemoida itsensä joko länteen tai itään. Isäntämaasopimukset yms osoittavat ainoastaan Suomen aseman tällä maailmankartalla. Olemme pelinappuloita ja pelaaja on siirtynyt hiljalleen idästä länteen. Minkäänlaista todellista itsenäisyyttä ei ole, niin kauan kun päättäjämme eivät näe mitään ongelmaa siinä, että emme käytännössä saa asettaa ehtojamme itse, oli kyseessä sitten eu tai puolustuspolitiikka.

  Minäkin sain valtamedian kommentiosastolla venäjätrollin leiman, kun huomautin, että Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen nato on jatkuvasti laajentunut lähemmäs ja lähemmäs Venäjän rajaa. Googlettamalla voi löytää kartan, johon naton tukikohdat on merkitty. Olisi naiivia syyttää ainoastaan Venäjää provokaatioista.

  Reply
 • 27.10.2018 at 17:57
  Permalink

  Tarkoituksena on tappaa niin paljon suomalaisia nuoria miehiä että kansanmurha voidaan varmistaa. Vuoden 2015 arabi-invaasio jota NATO suojeli oli osa suunnitelmaa -sekarotuiset globalistit vihaavat puhdasta suomalaisuutta koska sitä ei pysty rahalla ostamaan. Näille psykopaateille sota on vain yksi keino muiden joukossa kun he pyrkivät päämääräänsä -suomessa näitä saastoja löytyy eniten suomenruåtsalaisten keskuudesta.

  Reply
 • 28.10.2018 at 06:30
  Permalink

  Maailma valmistautuu kolmanteen maailmansotaan, se on varma että se tulee vielä 2000-luvulla. Sapelien kalistelu on sitä luokkaa ettei siitä voi muuta johtopäätöstä vetää. Syyria, Irak, Afganistan ovat olleet suuria aselabaratorioiden testauspaikkoja, joissa aseita on testattu kun suuri rähinä alkaa. Se alkaa lähi-idästä ja Israeliin tehty isompi hyökkäys käynnistää ison pyörän. Kiina on mukana alusta asti.

  Reply
 • 14.12.2018 at 18:18
  Permalink

  Vaarana on, että Ukraina alkaa sotia, Venäjä puolustaa omia etujaan ja Natokin menee mukaan. Natoahan komentaa USA:n sotilasjohto, käytännössä. Olisimme samassa tilanteessa kuin 1941, poikkeuksena olisi silloinen sotakumppani Saksa, jonka Suomen silloiset mahtimiehet Ryti ja Tanner uskoivat voittavan sodan.

  Uskomukset ovat varmaan jälleen, Nato voittaa sodan, jos sota alkaa. Tämän voi päätellä nykymahtimiesten teoista. Tosin voittaja selviää vasta sodan jälkeen. Veikkaan, että jälleen alkaa suomettuminen ja sotakorvausten maksu. Sotakorvaukset taisivat olla yksi syy, ettei Suomea valloitettu. NL sai hyötyjä näin paljon enmmän, kuin olisi saanut valloittaessaan Suomen itsepäisen kansan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.