Jyrki Åland: Akram, isistä parhain

Maahanmuutto ja pakkopalautukset ovat asioita, josta tässä maassa ei saa puhua. Ihmettelenpä vaan, että miksi ei? Välillä pistää niin sanotun suvaitsevaisemman kansanryhmän teot pienen ihmisen pään pyörälle. Ehkäpä se suurin ihmetyksen aihe on siinä, että miksi vastustetaan palautuksia? Kuvitteleeko joku oikeasti, että maahanmuuttovirasto tekee käännytyspäätökset heppoisin perustein. Ikävintä on, että nämä palautustenvastustajat eivät tunnu saavan medialta mitään kritiikkiä, vaikka he olisivat kuinka väärässä.

Kuka muistaa Akram Rikan? Hän ehti asua Suomessa yhdeksän vuotta ennen kuin vuonna 2016 sai karkotuspäätöksen. Hänen karkotustaan vastustettiin laajasti muun muassa yli 2 000 ihmisen allekirjoittaman adressin voimin. Allekirjoittajien joukossa oli suurin piirtein kaikki tunnetut turvapaikka-aktivistit ja useita politiikkoja. Kuinkas sitten kävikään?

Viranomaisten mielestä Akram on vaarallinen ja hänet karkotetaan Irakiin. Akram taas kertoi turvapaikka-aktivisteille seuraavasti ja kovin sydäntä särkevästi. – Mihin elämäni lähtee nyt menemään, minulle ei anneta mitään mahdollisuutta. Kaikki näkevät telkkarista tai netistä, mikä tilanne Irakissa on. Kurdit taistelevat Isisiä vastaan ja Isisin joukot ovat noin 30 kilometrin päässä kotikylästäni. En ole käynyt siellä yhdeksään vuoteen. Olen rakentanut elämän tänne, Kurdistanissa joudun takaisin kadulle.

Eikä aikaakaan kun nettiin tuli tunteisiin vetoava adressi, joka upposi aktivisteihin kuin vääräraha. ” Olen reilu 1v tyttö pienestä kylästä nimeltä Koskenkylän saha. Toivon että isäni saisi jäädä suomeen äitini, minun ja tulevan vauvan kanssa… (kyyneltä vuodattavaa tekstiä)… Auttakaa minua ja tulevaa sisartani että isäni Rikan Jameel Akram saisi elää meidän kanssa ja äitini Titta Kataja vosi hoitaa meitä paremmin” Adressin tekijä avovaimo Titta Kataja luonnehtii miestään turvalliseksi ja parhaaksi mahdolliseksi isäksi.

Kun tunteet saa vallan ja pienilapsi otetaan mielenosoitusaseeksi, niin faktoilla ei enää ole väliä. 2016 kaikilla oli tiedossa, että millaisesta kaverista on kyse. Faktat puhukoon puolestaan asioista voi toki olla montaa mieltä. Akramin mukaan: Rikkeet joiden perusteella hänen katsotaan olevan vaarallinen, liittyvän nuoruuden baarihölmöilyihin ja ylinopeussakot siihen, että hän kiirehti kuljettamaan pitsatilauksia asiakkaille.

 • Pahoinpitely 5.3.2009
 • Lievä pahoinpitely 5.3.2009
 • Törkeä kotirauhan rikkominen 4.7.2012
 • Pahoinpitely 4.7.2012
 • Pahoinpitely 4.7.2012
 • Lähestymiskiellon rikkominen 25.–26.8.2012
 • Lähestymiskiellon rikkominen 13.9.2012
 • Lähestymiskielto 12.7.2012 törkeän kotirauhan rikkomisen ja kahden pahoinpitelyn perusteella
 • Lähestymiskiellon rikkominen 13.11.2012
 • Pahoinpitely 9.12.2012
 • Lähestymiskiellon rikkominen 20.12.2012
 • Laiton uhkaus 9.7.2013
 • Törkeä kotirauhan rikkominen 9.7.2013
 • Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito. Epäilty oli tuolloin kuljeksinut puukko hallussaan ravintolan läheisyydessä ja järjestyksenvalvojat olivat tuolloin voimakeinoja käyttäen ottaneet puukon hänen hallustaan. 4.1.2015

Kun taas tarkastelee Akramin tekemiä rikoksia ja käräjäoikeuden päätöksiä ei ainakaan voi olla ymmärtämättä Maahanmuuttoviraston päätöstä. Ketään Suomesta ei karkoteta ylinopeussakkojen takia, muutenhan valtiolta loppuisi sakkotulot. Ainoa jota minäkään en ymmärrä on se, että miksi ihmiset vastusti hänen palauttamistaan? Missä on näiden aktivistien moraali ja oikeustaju. Mikäli jollekin ihmiselle on esimerkiksi haettu lähestymiskieltoa, niin sille varmasti on syynsä.

Kaikki me muistamme traagisen tapahtuman Porvoossa, jossa kolme kolmivuotiasta tyttöä puukotettiin Porvoon Lyseon leikkipuistossa marraskuisena aamuna. Lapsi kuoli myöhemmin sairaalassa. Tälläkin tappajalla oli allaan lähestymiskielto. Lapsen äiti kertoi lähestymiskieltohakemuksessaan, että mies oli uhannut tappaa heidät, ja äiti ja tytär olivat joutuneet hakeutumaan tämän vuoksi turvakotiin.

Palatakseni takaisin Akramiin tuohon turvapaikka-aktivistien suosikkipoikaan, joka tuomittiin (10.10.2018) kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lievästä pahoinpitelystä. Tuomiolauselman mukaan Akram syyllistyi hyväksikäyttöön vuosina 2009–2015, jona aikana uhri on ollut 8-14-vuotias. Sinä aikana Akram syyllistyi kymmeniin seksuaalisiin tekoihin kuten itsetyydytykseen lapsen nähden, pakottanut pornon katseluun sekä pakottanut lapsen suuseksiin. Niin ikään Akram oli kosketellut lapsen sukuelimiä. Että sillä tavalla paras mahdollinen isä.

Kun puhutaan, että joku pakkopalautettaan ”omasta mielestään syyttä” niin suvaitsevaisten ja turvapaikka-aktivistien tunteet saavat vallan ja millään juridisella syyllä tai viranomaisenarvioinnilla ei ole mitään väliä. Koko turvapaikka ja maahanmuutto tarinat ovat toinen toistaan uskomattomimpia tarinoita, joita sepitetään vain sen takia, että aina ne joku uskoo. Ikävä kyllä me suomalaiset olemme sinisilmäisiä hölmöjä ja olemme valmiit uskomaan mitä tahansa.

Loviisassa on ennenkin osoitettu mieltä pakkopalautettavien puolesta. Li Andersson sanoi, että Loviisan perheen asia kertoo, mistä on kyse: – Jokainen yksittäinen päätös vaikuttaa suoraan oikeiden ihmisten ja lasten elämään, hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Hän lisäsi olevansa vihainen siitä tavasta, miten mikään taho ei halua ottaa vastuuta siitä politiikasta, jota maassa parhaillaan harjoitetaan. Hallitus sanoo, että vastuu on Maahanmuuttovirastolla ja Maahanmuuttovirasto, että vastuu on hallituksella. Vastaus on, että vastuu on molemmilla. Suomi on vastuussa politiikasta jota täällä tehdään, hallitus on vastuussa joka ikisestä heikennyksestä joka täällä on tehty turvapaikanhakijoiden oikeusapuun, joka ikisestä heikennyksestä lainsäädäntöön ja Maahanmuuttovirasto on vastuussa jokaisesta päätöksestä ja jokaisesta virheestä, joka ilmenee turvapaikkaprosessissa. 3.3.2018 Loviisa

Vastuu on hassu asia. Kukaan ei ole väittänyt ettei maahanmuuttovirastossa tehdä myös vääriä päätöksiä. Virheitä sattuu kaikille, mutta Migri:ssä sentään tehdään kattavat selvitykset ja asiantuntijat arvioivat suojelun tarpeen. Siinä missä suvaitsevaistolle menee läpi joka ikinen tuhannen ja yhden yön tarina, niin tilanne on toinen virastossa. Yhtä hyvin voisi kysyä mikä on turvapaikka-aktivistien ja politikoiden vastuu? Erilaisilla mielenilmauksilla ja katteettomilla lupauksilla annetaan turvapaikanhakijoille signaali, että tänne saa jäädä vaikka laittomasti maahan.

Vastuu merkitsee oikeustieteellisenä käsitteenä erityistä velvollisuutta, joka henkilölle aiheutuu hänen tekemisensä tai tekemättä jäämisensä vuoksi. Yleisten oikeusperiaatteiden mukaan jokainen on vastuussa eli korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta. Mikä ja kenen on siis vastuu kun laittomasti maassa olijoita ryhdytään piilottamaan viranomaisilta. Tarkistaako silloin suvaitsevaisto ja turvapaikka-aktivistit yhtä tarkkaan taustat? Kenen on vastuu silloin kun laiton maassa olija ryöstää, raiskaa tai murhaa? Keneltä uhriksi joutunut hakee oikeusapua, vai onko se vain se hinta jonka joudumme maksamaan muiden virheistä, koska joku ei antanut viranomaisen tehdä töitään tai ole valmis ottamaan vastuuta omasta tekemisestään.

Ikävä kyllä en ole vielä kuullut yhdenkään median tai turvapaikka-aktivistin sanoneen, että ”hei me taidettiin sittenkin olla väärässä. Olisi ensin tarvinnut tarkistaa faktat”

Jyrki Åland

10 thoughts on “Jyrki Åland: Akram, isistä parhain

 • 27.10.2018 at 09:42
  Permalink

  Virhervasemmistohan on väärällään masennus- ja muita mieleterveyspotilaita. Näitä on ihan eduskunnassa asti ja välillä huojuu puolueiden puheenjohtajinakin.

  Näitä sitten jotkut äänestää. Taitavat monet näistä äänestäjistä myös kärsiä masennuksesta, maanisdepressiivisyydestä (kaksisuuntainen mielialahäiriö) yms.

  Reply
 • 27.10.2018 at 10:52
  Permalink

  Suvakit syyllistyvät ulkomaalaisten rikoksien peittelyyn ja ulkomaalaisten rikollisten suojeluun. Mielestäni se on maanpetturuutta.
  Outoon valoon asettuu myös Demla oikeuslaitoksemme. Käräjäoikeus nimittäin paapoo Akramia seuraavasti:
  – Tuomio on ratkaisun lopputulosta ja sovellettavia lainkohtia lukuun ottamatta määrätty pidettäväksi salassa 19.4.2077 asti.

  Sivujuonteena Akramin asuin paikasta Koskenkylän sahasta tulee väistämättä mieleen, että Kuninkaantien ABC sijaitsee Koskenkylän sahan välittömässä läheisyydessä. Riina Mäkinen havaittiin viimeisen kerran Kuninkaantien ABC:llä. ABC sijaitsee paikalla jonka lähialueilla varsinkin jos suuntaa vanhaa
  gammelbyntietä Porvoon Jakarin suuntaan. On kunnon jytkypetäjikköä, synkkää partaista kuusistoa ja louhikkoisia loukkoja, pusikoituneita autiotaloja, vesistöjä ynnä muuta.

  Reply
  • 27.10.2018 at 11:10
   Permalink

   Liekö sitten Loviisan ydinvoimalan betasoihdutuksilla ja säteilyn ohivirtauksilla vaikutusta loviisalaisten suvakkien järjen pakolaisuuteen?
   Siellä on samanlaiset paskareaktorit kuin tsernopilissä. Suojakuoret tosin paremmat, mutta kummasti Hestholmenin ympäristön metaaniklatraattien kaasuuntuminen on havaittavissa runsaina virvatulina. Kuinkahan huokoista maaperä on yli neljänkymmenen vuoden jälkeen? Vellooko merivesi moisesta reikäjuustosta lentohiekkaa ja voimala vajoaa mereen?

   Reply
   • 27.10.2018 at 17:02
    Permalink

    Haa, Loviisan Reaktori ei ole grafiittihidasteinen. Missä se paska on?

    Reply
   • 28.10.2018 at 13:35
    Permalink

    Ei kannata uskoa Laurin Artsin horinoita, ne ovat pelkkää mielikuvittelua.

    Reply
 • 27.10.2018 at 10:57
  Permalink

  Suvakit ja muut palautusten vastustajat ovat aivopesun ja valehtelun uhreja ja ovat jonkinlaisen joukkopsykoosin vallassa. Muuta selitystä tähän hulluuteen on vaikea keksiä.

  Reply
 • 27.10.2018 at 12:02
  Permalink

  Vaikea välttyä sellaiselta mielikuvalta, että palautusten vastustajat itseasiassa haluavat lietsoa eripuraa, turvattomuutta, rikollisuutta yms. yhteiskuntaa rapauttavia asioita…
  Jakaahan tuo tietysti kivasti ihmisiä ”meihin” ja ”niihin” sekä ”noihin”… onko se sitten kivaa kun väestön on rajusti jakautunut 2-3 ”porukkaan” ja keskusteluyhteyttä ei juuri ole ? Tätä pitäisi kysyä vihervasemmistolta, tosin kysyjähän olisi jonkunsortin ”fasisti, rasisti tai natsi”…

  Reply
 • 27.10.2018 at 13:16
  Permalink

  Näitä ”rotestoijia” voi verrata aivan hyvin näihin mitä iljettävimpiin rikoksiin syyllistyneitä psykopaatteja puolustavia banderollien kantajia vankilan muurien ulkopuolella, jotka vastustavat kyseisen ihmisjätteen kuolemantuomion täytäntöönpanoa unohtaen kirkkain otsin teloitettavan sosiopaatin lukuisat raa’asti kiduttamat ja murhatut uhrit, joita ei ole ihan vähän.

  Yleensä näihin ylituntehikkaisiin puolustajiin lukeutuvat kaiken ikäiset ämmät ja heidän kintereillään norkoilevat cuck miehet, joiden asema on jokseenkin sama kuin alempiarvoisen marakatin, joka sukiii ylempiarvoisen marakatin turkkia.
  Se on sanomattakin selvää, ettei näistä joukoista löydy yhtään nk. ”persvakomiestä” ja naista, joka on perhekeskeinen tavalla, joka näkyy ”pesueen” koossa.

  Reply
 • 27.10.2018 at 17:53
  Permalink

  Korruptoituja kommunisteja eli ei vain vasemmistolaisia, vaan maksettuja. Eihän kukaan noin idiootti ole. Moraaliton kylläkin siis.

  Reply
 • 28.10.2018 at 20:59
  Permalink

  Ei vihavasemmisto tai radikaalidemokraatit välitä faktoista. Heillä ei ole kykyä tehdä asiallista politiikkaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.