Reijo Tossavainen: Demareiden vaalikampanja verrattavissa rikolliseen toimintaan!

Aamukahvini meni väärään kurkkuun, kun luin punavihreiden pää-äänenkannattajasta Helsingin Sanomista pääkirjoitustoimittaja Juha Akkasen (sdp) sepustuksen. Hän väitti joko typeryyttään tai sitten täysin tarkoitushakuisesti, että irtisanomiskiistassa on kyse vain ja ainoastaan Petteri Orpon ja Juha Sipilän kisailusta yrittäjien äänistä.

Toisen kerran kahvini läikähti, kun huomasin, että JHL:n lakon vuoksi lapset ja vanhukset jäävät ruokaa vaille. Mielestäni edesvastuuttomuus on silloin verrattavissa jo rikolliseen toimintaan. Varsinkin siitä syystä, että JHL:n jäsenet ovat usein kuntien ja valtion palveluksessa, joten irtisanomissuojan muutos ei käytännössä mitenkään koske heitä.

Työoikeuden asiantuntijoiden mielestä hallituksen suunnittelemat muutokset ovat vaikutuksiltaan erittäin vähäiset.

Myös demokratian pelisäännöt halutaan romuttaa. Ay-pomot unohtavat, että Suomen perustuslain mukaan lainsäädäntävalta kuuluu eduskunnalle ja lakeja valmistelevalle hallitukselle.

Siksi on sanottu, että nyt ammutaan hyttystä tykillä. Minusta sekin on liian lievä ilmaisu.

Lakkoilun syy on hyvin raadollinen ja selkeä. Demarit käyvät poikkeuksellisen rajua vaalikampanjaa demarivetoisten ammattiliittojen tuella. Edesvastuuttomat keinot on otettu käyttöön, kun perinteiset politiikan tekotavat eivät ole purreet.

Vastenmielisyyttäni lakkoilua kohtaan lisää sekin tosiasia, että ammattiliittojen jäsenkunnasta suurin osa on muita kuin demareita. He saavat kuitenkin toimia demareiden vaalikampanjan maksajina ja apureina.

Lisäksi varmuuden vuoksi totean, että poliittiset lakot ja normaali ay-liikkeen työ parempien työ- ja palkkaehtojen puolesta ovat kaksi täysin eri asiaa. Jälkimmäinen on tärkeä ja täysin hyväksyttävä osa demokraattista yhteiskuntaa.

……..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

7 thoughts on “Reijo Tossavainen: Demareiden vaalikampanja verrattavissa rikolliseen toimintaan!

 • 21.10.2018 at 11:53
  Permalink

  AY-liikekielteisyys on Persuissa syvällä. Irtisanomislakikiista voi vaikuttaa itsessään pieneltä jutulta varsinkin, jos on itse hyvässä ja vakaassa työmarkkina-asemassa (niinkuin kaikki ennen kuin joutuvat vaikeuksiin). Mutta pitäisi nähdä laajempi kokonaisuus ja sekin kuinka hallitus on alkanut sysätä AY-liikettä sivuun ja on hylkäämässä kolmikantaisen työelämäasioiden valmistelun. On jo nyt nähty, ettei hallituksella ole aitoa näkemystä työelämän karun arjen kysymyksistä, vaan lakiesitysten valmistelussa mennään kaikenlaisten uusliberalismista villiintyneiden hihhulijärjestöjen visioiden tahdissa. Työelämää edustavat perinteiset vasemmistopuolueet voivat jäädä oppositioon ja silloin on tärkeää, että työntekijöillä on poliittista voimaa. Lakot ovat perinteinen työväenliikkeen ase silloin kun mitään muuta keinoa vaikuttaa asioihin ei ole.

  Reply
  • 21.10.2018 at 12:40
   Permalink

   Osaltaan AY-liike on ollut liputtamassa SDP:n kanssa nk. halpatyövoimaa maahanmuuton nimissä Suomeen ennen tätä rähinöintiä, jonka voi liittää erottamattomana osana SDP:n vaalikampanjaan aivan kuten aikanaan ns. ”vaalielokuvan” esittämistä ”yleisön pyynnöstä” ennen valtiollisia vaaleja mobilisoidakseen ”Täällä Pohjantähden alla” -elokuvalla kaikkein ”laiskimmatkin” ”rasvakourat” vaaliuurnille äänetämään SDP:tä.

   Mitä tulee persujen taaskin ”väärin sammuttamiseen” tässäkin asiassa Reijo Tossavaisen pöyristymistä ja myöskin minun mihinkään puolueeseen kuulumattomana nostaa esiin se tosiasia, että jos se tieto pitää paikkaansa, että vanhukset eivät saa muutoinkaan vain suurennuslasilla nähtävää ruoka-annostaan vain siksi, että JHL naisvaltaisten alojen eräänä mannekiinina kuin uuden kevään kokeneena intoutuu täysin poliittiseen lakkoon asiassa, joka ei edes heitä kosketa millään tavalla, mutta ”solidaarisuuden” näyttämisen ”kiva-lakko” -juttuna yhtyy tuohon ”pitkästä aikaa” kuin muistona 1960- ja 1970-lukujen jatkuviin työehtosopimus kauden ulkopuolisiin laittomiin lakkoihin, vain siksi, että tuolloin diktaattorin ottein maata pyörittäneiden ammattiliittojen ”takapuolessa karva kääntyi”, jostain paikallisella tasolla vaikuttavasta veemäisestä kympistä, jota punikit päättivät hieman ”kouluttaa” siihen ”kuka täällä loppujenlopuksi määrää” ja sen ”mistä kana päästää”!

   Se mitä Sipilän ”porvarihallitus” ”heikentää” punaiseen graniittiin hakattuihin ”saavutettuihin etuihin” on vasemmiston syytä muistaa, ettei ”pullasta voi vain noukkia rusinoita” ja jättää muu ”paha kakku” tykkänään muille, joka tosin on aina kuulunut nk. ”työväenliikkeen” ikimuistoisimpiin perinteisiin.
   Sipilän ja Orvon ”puleeraukset” tekevät ”lihaksi” ainoastaan sen mitä ns. ”sosiaalidemokraattisen projektin” (Paavo Lipponen) eli EU:n hellimän ja avoimesti kannattavan globalismin kukkeinpiin hedelmiin kuuluu.

   Eli kaikkein keskeisin ”arvopohja” on vähä kerrallaan heikentää koko EU:n alueella työntekijöiden ja viranhaltijoiden työehtosopimuksia ja purkaa nk. yleissitovuuksia eli ”alasrakentaa” kaikki se minkä työväenliike on pohjoismaisen demokratian myötä vaikuttamana pystynyt hankkimaan tekemällä siitä yhteiskunnan poliittisten toimijoiden eli poliitikkojen kanssa monoliitin kaltaisen käsitteen, jota myös hyvinvointivaltioksi kutsutaan.

   Tämän kaiken edellytyksenä on ollut länsimaisen demokratiaa noudattavan pohjoismaisen valtion yhteiskuntajärjestelmä, jossa on ollut sananvapaus, oikeus tuoda esille erilaisia poliittisia näkökantoja, oikeus harjoittaa poliittista toimintaa kunhan se ei ole ollut hyvien tapojen ja maan lakien vastaista, joka vaarantaa hengen ja terveyden, josta erotuksena selvä terroristi toiminta, jolla on tarkoitus vahingoittaa yhteiskuntaa ja jäseniä.
   Pohjoismaita aikanaan kutsuttiin aivan kuten Suomikin oli ns. ”sekatalouksiksi” erotuksena kapitalistista ja kommunistista valtioista, joita kahta ”puhdasta” valtiomuotoa ei talousjärjestelmältään ollut olemassa koko tuolloisessa maailmassa. Ei edes se ”suuri saatana” USA ollut kapitalistinen sanan varsinaisessa merkityksessä, koska senkin taloutta sääteli liittovaltion politiikka, jonka ylinpänä toimijana oli kulloinenkin maan presidentti hallituksineen, mutta sen viimeisen sanan sanoo kuitenkin maan kongressi.

   Se, että esim. Suomi olisi muuttunut siksi kommunistiseksi maaksi, josta vasemmisto aina tietysti äärimmäiseen laitaan saakka näki märkiä unia. Olisi se merkinnyt samalla melkoisen ”harmaata taloutta”, niin aineellisesti kuin kenties suurimpana järkytyksenä sen, ettei ENÄÄ sen jälkeen ammattiliitoilla olisi ollut asiaa HYPPIMISTÄ PÖYDÄLLE, vaan silloin olisi painettu piiittkkäää päivää turpa rullalla eikä perse penkissä mietitty likaisten porvarien juovan työläisten verta, vaan nyt kun siinä ”paratiisissa” oltiin niin oli laulettava onnesta korkealta ja lujaa, vaikka kauppojen hyllyt ”notkuivat” tyhjyyttään ja mikä luonnetta kasvattavinta on se, ettei tästä asiain tilasta ollut syytä hiiskua kuin kotona, jos sielläkään, sillä muutoin tuli ”noutaja” ja loppu onkin sitä ”pahaa unta”. Toisin sanoen Suomessa oli hyvä tehdä vallankumousta lihapatojen äärestä muistamatta ja vallankin uskomatta sitä todellisuutta, jossa neuvostokansa itse asiassa eli ja joka muuta väitti julistettiin sen siunaamalla hetkellä ”neuvostovastaiseksi”, jonka suitsemiseksi eräs demari-naiskansanedustaja ajoi Suomeen nk. ”Rauhanlakia”.

   Lopuksi voin todeta sen hauskuuden, että sitä yhteiskuntajärjestelmää, joka vallitsi 1970- ja 80-luvuilla, jolloin ”työväenliikkeinen” ammattiyhdistysliike ruletti koko Suomea aina sen eduskuntalaistosta ja hallituksia myöten kutsutaan: FASISMIKSI!!!

   Tämä todistaa jälleen sen tosiasian, että ”’Todellisuus on tarua ihmeellisempää!!!”

   Reply
 • 21.10.2018 at 12:22
  Permalink

  Lähdin parikymmentä vuotta sitten pois JHL stä juurikin sen takia, että mielestäni sen toiminta suuntautui aivan liiaksi muualle, kuin huolehtimiseen jäsenten eduista ja oikeuksista.

  Viime aikoina on vain voinut todeta muutoinkin ammattiliittojen selkärangattomuuden, heidän hiljaa hyväksyessään aktiivimallileikkurin työttömille, joka vaikuttaa suoraan yli sataantuhanteen ihmiseen ja heidän perheisiinsä.

  Reply
 • 21.10.2018 at 20:29
  Permalink

  Hmm… Kertokaapa mikä muu järjestö tai vastaava voisi puolustaa ns. tavallista rivikansalaista?
  Hiljaista…..

  Reply
 • 22.10.2018 at 09:57
  Permalink

  Valtavalhemedia on rikollisen hallituksen puolella – joka haluaa tehdä Suomesta halpatyövoiman maan.

  Reply
 • 22.10.2018 at 13:49
  Permalink

  Tossavainen on nyt tossuillut liikaa etelän auringossa ja ote Suomen asioista lipsuu. Ay-liike ei ole sama asia kuin demarit ja maahanmuutto ei ole verrannollinen lakko-oikeuteen. Suomalaiset ovat keskimäärin fiksua porukkaa niin kauan kuin suomalaisina säilyvät ja osaavat ajatella politiikkaa myös puolueiden ulkopuolelta. Tätäkin lakkoilua kannattaa enemmistö kansasta, koska Sipilän kusetus on mennyt liian pitkälle ja Kikyn keinotekoinen kiusanteko on koettu omissa nahoissa. Ei siinä ajatella sitä että ollaan punavihreitten kanssa samaa mieltä, vaan yksinkertaisesti että järjettömyyksiä ei pidä sallia. Nykyhallitus laatii lakeja perstuntumalta, ei asiantuntijoita käyttäen tai kolmikannassa. Kikykin pitää purkaa, ei sitä käytetä ilmaiseen työntekoon lauantaisin vaan aivan turhiin touhuihin. Suomen palkatkin ovat jäljessä reippaasti muuta Eurooppaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.