Kolumni: Totuus ei Suomessa ole vakio – Se muuttuu tarpeen mukaan ”and the band played on”

Toisaalla ihmetellään, miksei Venäjän media reagoi MV-oikeudenkäyntiin samalla, kun toinen puoli on jo useamman vuoden ihmetellyt, miksei Suomen media reagoi esimerkiksi maahanmuuton ongelmiin, johtajiemme kyvyttömyyteen johtaa tätä maata tai, ainakin oman näkemykseni mukaan ilmeiseen kulttuurimme ja maamme asteittaiseen hävittämiseen.

Joku voisi sanoa, että media suorastaan suojelee uutisoinnillaan nykyistä valtaa melkeinpä kaikelta ikävältä keskittämällä huomionsa epäolennaisuuksiin ja toisaalta uutisoimalla tärkeistäkin asioista sellaiselta kantilta, että varsin usein jotakin olennaista jää ihmisiltä näkemättä. Mikä voisikaan olla nykyisen valtamedian tehtävä, jos ei mainittu suojeleminen?

Käytin sanaa ”melkeinpä”, sillä totta kai valtamediankin on uutisoitava se kaikkein ilmeisin sonta, kuten AY-pomojen järjettömät palkankorotukset ja liberaalin vasemmiston kaikkein törkeimmät hölmöilyt, mutta melkoisen paljon lakaistaan maton alle tai esitetään valtiovallalle ”harmittomassa” valossa.

Nykyisin on kovin vaikea olla edes kohtuullisen varma siitä, mikä on totta. Vielä vaikeampaa on tietää, mitä kaikkea meille jätetään kertomatta. Hyvänä esimerkkinä käynee Euroopan unionin mukanaan tuomat ongelmat, joista melko varmasti tiedettiin jo liittymishetkellä, aina liittovaltiokehityksestä yhteisiin talouskriiseihin. Vuonna 1995, tuolloin pääministerinä häärinyt Paavo Lipponen sanoi kirkkain silmin, ettei Suomen tarkoitus ole liittovaltion kehittäminen. Tämä oli virallinen totuus ja mm. sillä ajatuksella unioni myytiin Suomalaisille.

2008 ulkoministerinä häärinyt, myöhemmin pääministeriksikin noussut päävampyyri Alexander Stubb kertoi puheessaan myöhemmin viralliseksi totuudeksi nousseen kantansa siitä, kuinka kansallisvaltiot ovat paha ja EU-liittovaltio hyvä. Niin se totuus muuttuu reilussa vuosikymmenessä.

Samoin on laita mainittujen talouskriisien kohdalla. EU:n piti tuoda mukanaan vakautta ja innokkaimmat EU-fanaatikot ovat jopa maalailleet tulevaisuutta ilman lamoja. Näin meille on kerrottu ja se on osittain ollut jopa virallinen totuus. Toisin kuitenkin kävi ja vuoden 2008 romahduksen jälkeen esimerkiksi Suomessa onyhä vieläkin  enemmän luottotietonsa menettäneitä kuin edellisessä lamassa oli ”huippuvuosina”. Entäpä Kreikka, Espanja, Italia, ynnä muut valtiot, joidenka talous on ”EU:n tuoman vakauden aikana” käytännössä romuna?

Yhtä kaikki, virallinen totuus voidaan joko pitää samana ja kutsua ”poikkeavuuksia” säännön vahvistavaksi poikkeukseksi tai muuttaa totuutta tarpeen mukaan, kuten vaikkapa EU:n kohdalla on tehty, mutta yhteistä on se, että linja pitää mediasta valtiovallan edustajiin. Soraääniä ei suvaita ja niitä esittävät ovat ”valeuutisia”.

Mitä hyötyä medialle sitten on tästä herttaisesta yhteisymmäryksestä? Kenties ”itsenäinen oikeuslaitos” tarjoaa erityistä suojelua vastalahjaksi koskemattomuuden mediatoimijoille? Tämä on tietenkin vain spekulaatiota, mutta sopisi kuvaan… Itsenäinen media, itsenäinen oikeuslaitos, itsenäinen Suomi? Niinpä niin ja joopa joo…

Kirjoitukseni ovat joidenkin lukijoiden mielestä usein sen verran ”kryptisiä”, että joudun esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vastailemaan kerta kerran jälkeen kysymykseen: ”Mikä tän sun kirjoituksen pointti on?” ja nyt vastaan siihen lyhyesti etukäteen. Pointti tällä kirjoituksella on kummastella mm. sitä, kuinka epäolennaisiin asioihin kotimaisessa mediassa keskitytään aivan kirkkaimmallakin huipulla ja kuinka se virallinen totuus muuttuu ajan kanssa.

Nyt Helsingin käräjäoikeus linjasi totuudeksi sen, ettei MV-lehti ole tietyiltä osin koskaan ollut muuta kuin mediaterrorismia ja media totta kai rummuttaa innoissaan komppia vieressä, koska se sopii tämän päivän versioon totuudesta. Ilja Janitskinin sanottiin olleen yksin vastuussa kaikesta MV:ssä julkaistusta, mutta esimerkiksi tänään Nykysuomen sunnuntai-striimissä vieraana oleva ”kolmas henkilö” sai tuomion juurikin MV:ssä tehdyistä julkaisuista. Oikeuslaitos on tehokas: Se muutti totuutta saman asiapaperin sisällä…

Petri Perta

Jälkiedit: Jos keskityt vain MV-osioon, missaat merkittävän osan kirjoituksen pointista.

31 thoughts on “Kolumni: Totuus ei Suomessa ole vakio – Se muuttuu tarpeen mukaan ”and the band played on”

 • 21.10.2018 at 13:08
  Permalink

  Valtamediamme poliittisuus ja puolueellisuus on oudon suuri kansan pääosin huomaamaton asia. Ei voi kuin ihmetellä. Jenkeissä asia vähän vielä isommin näkyvillä, mutta soraääniä on jo aika paljon. Odotellaan, että hitaat härmäläiset herää. Ollaan kuitenkin kansakuntana rehellisiä ja rehtiyden perään. Tämä on missattu pahasti.

  Reply
 • 21.10.2018 at 13:14
  Permalink

  Rikollisia vallanpitäjiä sylikoirana palveleva, viherkommunisti-toimittajien dominoima valtamedia sensuroi, salaa, vääristelee ja valehtelee taukoamatta eli kertoo jatkuvasti muunnetettua ”totuutta”. Erityisesti se soveltaa klassista propagandan perussääntöä, jonka mukaan valetta toistamalla riittävän monta kertaa ainakin lähes kaikki saadaan uskomaan se – tuoreimpia esimerkkejä on eilinen ”ilmastomielenosoitus” Helsingissä, jossa lukemattomia kertoja toistetun ilmastovaleen (IHMISEN vaikutuksesta säähän) nielleet hyödylliset idiootit osoittivat tuon toistetun valeen ihmeellisen vaikutuksen.

  Niistä kansalaisille hyvin merkityksellisistä asioista, joista valtaVALEmedia tarkoituksellisesti joko kokonaan VAIKENEE tai harhaanjohtavasti kertoo vain osatotuuden , saisi pitkän luettelon. Asiasta vain osatotuutuuden kertomalla voidaan useinkin saada jokin asiantila näyttämään täysin vastakkaiselta todellisuuteen verrattuna.

  Reply
  • 21.10.2018 at 14:00
   Permalink

   Näinpä. Hyvä esimerkki vaikenemisesta on tämän päivän Turunsanomat joka tänään kertoo ensi viikolla alkavista merisotaharjoituksista ja tieten tahtoen jättää mainitsematta NATOn osuutta näissä karkeloissa. Yritin siitä kommenttiosiossa huomauttaa, mutta sitä ei tietenkään julkaistu.
   Eipä juuri kerrota muissakaan lehdissä näistä 50000 sotilaan harjoituksista Suomen maaperällä, aluevesillä ja ilmatilassa.

   Reply
 • 21.10.2018 at 13:50
  Permalink

  Kansallisvaltiot ja perhe yhteiskunnan perustana ovat Luoja Jumalan asettamia tosiasioita. Ne tahot, jotka yrittävät tuhota nämä perustukset perversiollaan ja monikulttuurisilla utopioillaan tulevat tuhoutumaan yhtä varmasti, kuin että aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Nämä asiat on kerrottu Raamatussa niin selkeästi, ettei niitä voi mitenkään sivuuttaa. Nämä pimeyden voimat, jotka nyt ovat vallalla tulevat häviämään siitä olen aivan varma. Ei pelota pätkääkään. Jatkakaamme taistelua tätä saastaa vastaan, voitto häämöttää jo.

  Reply
  • 21.10.2018 at 14:06
   Permalink

   Joka uskonto on pelkkää satua, joten älä ala satuilemaan että uskoto on minkään perheen perustaja, vai oletko syntynyt jiisuksesi perseestä?

   Reply
  • 21.10.2018 at 18:54
   Permalink

   Älä hyvä ihinen lähde Raamatun kautta ajatteleville ihmisille mitään argumentoimaan. Miten ajattelematon saa olla, että uskoo 2000v. sitten joidenkin epämääräisten kirjoittajien juttuja. Eihän tämänkään päivän virallista liturgiaa voi uskoa. Ja toinen seikka Raamatusta. Aika lailla judet on siellä suosiossa ja nuo samaiset on kautta aikain valehtelijoina pois potkittu missä ovatkaan.

   Nyt asiat on vaan niin että ovat meilein kaikkien tärkeiden elämänalueiden hallitsijoina, lähdetään vaikka valtamediasta – niinpä, historian kovimpina huijareina pidetty heimo!

   Reply
 • 21.10.2018 at 13:51
  Permalink

  Jep. Onneksi paljolti MV-lehden ansiosta ihmiset alkoivat heräillä laajemmin valtamedian ja päättäjien harjoittamaan kusetukseen. Taloudellinen- ja poliittinen eliitti sekä heidän kirppunsa valtamedia menettivät viimeisenkin arvostuksensa ja luottamuksensa kansan silmissä. On pöyristyttävää että omien virheidensä vuoksi gloriansa menettäneet poliitikot ja valtamedia purkivat raivonsa Ilja Janitskiniin. Niinpä Ilja Janitskin suorastaan polttouhrattiin oikeudessa. Oikeus antoi tuomion joka siltä tilattiin. Se on varma. Valtamedia juhlii sananvapauden tappamista sen itse sitä tajuamatta.
  Onneksi on some. Monet oppositiopoliitikot ovatkin seuranneet Donald Trumpin esimerkkiä ja puhuvat somen avulla suoraan kansalle, ettei valtamedia pääse vääristelemään sanomaa.
  Myös seuraavat vaalit tähtäimessään olevat kansallismieliset ehdokkaat ovat tehneet erittäin hyviä striimejä.
  Löysin vasta äskettäin hyvän saitin johon on koottu kattavasti kansallismielistä Suomalaista kiinnostavia linkkejä. https://kansallisromantikko.fi/index.php#

  Reply
  • 21.10.2018 at 15:07
   Permalink

   ”paljolti MV-lehden ansiosta ihmiset alkoivat heräillä laajemmin valtamedian ja päättäjien harjoittamaan kusetukseen”

   Tuon tähdenhän Janiskin haluttiin leimata ja saada vankilaan. Oikeudenkänti oli ilmiselvästi poliittinen ja tuomarinakin äärisuvakki.

   Reply
 • 21.10.2018 at 14:06
  Permalink

  Positiivista, jos tätä nyt positiiviseksi voi kutsua, on että hallituksen esittämä irtisanomislaki on ensimmäinen, joka saattaa EU:n taloustyrannian kärsijöiksi kaikki työikäiset. Tähän asti taakan ovat saaneet kantaa yhteiskunnan vähä-ääniset, turverkostojen ulkopuolelle pudonneet sekä jotkut toisinajattelijat. Ehkä ihmisille alkaa tulla näkyväksi se, mitä kohti olemme menossa.

  Reply
 • 21.10.2018 at 15:44
  Permalink

  https://www.youtube.com/watch?v=7eDCXQTWEmg

  JINSA – Jewish Institute for National Security of America

  Sitten juutalaisen perseen nuolija vapaamuurarin uskomaton kommentti!

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/pahinta-on-etta-juha-sipila-puhui-bolshevistisesta-rauhallisuudesta-harkitusti-demokraattisen-maan-politiikkaan-ei-kaivata-yhtaan-murhaavaa-kylmaverisyytta-201002295

  Kommentti: ”Pahinta on, että Juha Sipilä puhui bolshevistisesta rauhallisuudesta harkitusti”
  Politiikan toimittaja Lauri Nurmi ihmettelee Sipilän tapaa puhua bolshevistisesta rauhallisuudesta harkitusti ja ihaillen. Sipilä totesi perjantaina keskustan puoluekokouksessa kuulijoilleen, että sote-uudistus pitää nyt viedä bolshevistisella rauhallisuudella maaliin.

  EI LAMPAAT HERÄÄ KETÄ VETELEE NARUISTA EI SITTEN MILLÄÄN!!

  Reply
  • 21.10.2018 at 17:15
   Permalink

   ”Lampaat” herää vasta sisällissotaan, jos siihenkään.
   Lampaita on myös nykyisiä persuja kannattavat, sillä he ovat pihalla mitä persujen vetätäjä, Halla-aho on ajatusmaailmaltaan, hän kun tekee euroopasta poliisivaltiota jossa kaikki väärää mieltä olevat(isänmaalliset) voidaan lain mukaan tuomita ankarasti eli kivensisään ja kovat sakot vielä kirsikkana tuomion päälle.
   Näin ollen, ei ole yhtäkään edustajaa eikä puoluetta johon enää voi luottaa.

   Reply
 • 21.10.2018 at 20:33
  Permalink

  ”Kirjoitukseni ovat joidenkin lukijoiden mielestä usein sen verran ”kryptisiä”, että joudun esimerkiksi sosiaalisessa mediassa vastailemaan kerta kerran jälkeen kysymykseen: ”Mikä tän sun kirjoituksen pointti on?”.

  Miksiköhän? Sen vuoksi kun näissä ei ole mitään pointtia. Maailma muuttua, ja hiukan outoa verrata vuosia 1995 ja 2008 keskenään. kertoo sen, ettei kirjoittajakaan ole ihan täysin selvillä asioista mistä kirjoittaa. Väitteitä edelleen ilman perusteluita.

  Reply
  • 21.10.2018 at 21:59
   Permalink

   Olet trolli joten tottakai toistat ”asiiota” kuin rikkonainen papukaija.

   Reply
 • 21.10.2018 at 22:54
  Permalink

  > media suorastaan suojelee uutisoinnillaan nykyistä
  > valtaa melkeinpä kaikelta ikävältä

  — Valta on rahaa
  — Valta on seksikästä

  Ihmisapinalle tyypillinen lajikäyttäytyminen edellyttää ehdotonta alistumista vallan edessä.

  Reply
  • 22.10.2018 at 12:01
   Permalink

   Nykyinen viherkommunisti-toimittajien dominoima valtaVALEmedia on vallan nöyrä ja kiltti sylikoira. Joskus historian hämärässä se oli ainakin jossain määrin sitä, mitä sen kuuluisikin olla eli vallan VAHTIKOIRA.

   Reply
 • 22.10.2018 at 00:17
  Permalink

  ”Ilja Janitskinin sanottiin olleen yksin vastuussa kaikesta MV:ssä julkaistusta, mutta esimerkiksi tänään Nykysuomen sunnuntai-striimissä vieraana oleva ”kolmas henkilö” sai tuomion juurikin MV:ssä tehdyistä julkaisuista. Oikeuslaitos on tehokas: Se muutti totuutta saman asiapaperin sisällä…”

  Ei mitään ihmeellistä tai outoa, vaikka perta niin kirjoitteleekin. Suosittelen tavaamaan lakikirjaa.

  Reply
 • 22.10.2018 at 09:45
  Permalink

  Suomi on ajettu niin järkyttävään kuntoon ,ihan ”pas ..si” joka jutuissa, että” jälkien korjaaminen” tulee viemään aikaa,lähtien ensin arvoista.

  Totuus lienee, että tällä hetkellä aidoilla suomensukuisilla ,Isänmaallisilla,siis tarkoitan aitoja hämäläisiä,karjalaisia,pohjalaisia ( en muualta muuttaneita vuosisatojen kuluessa) ei ole mitään asiaa valtaapitäviksi, mihinkään julkisiin organisaatioihin ym. Johtotehtäviin tekemään linjauksia/arvoja. Jälki on sen näköistä kyllä, koska suomalaisuus on ”häivytetty”.Miksi sanon näin, koska aito isänmaallisuus ja rakkaus tätä maata ”kumpuaa ” sieltä historiasta:Jos esi-isät asuttaneet tätä maata vaikka kuinka kauan ja suvuissa on ollut supisuomalaiset perinteet.
  ihmiset, joilla ei ole tietämystä/ylpeyttä omista juurista,on ”kaikkien tuulten riepoteltavana”.

  Historia on tärkeä tietää.Suomessa asuu ’kaksi kansaa ja juuri suomensukuiset eivät ole vallassa arvoineen- sillee kivaa esivanhempien rakentamassa maassa.
  Politiikka on niin läpimätä ja se on niin ”syvällä” ,ettei sillä” korjata” Suomea-ikävä kyllä.

  Reply
 • 22.10.2018 at 11:12
  Permalink

  Onko nyt katkaistu siivet lopullisesti ilmastonvouhotusta vastustavilta.ei pienen ihmisen kannata huudella asioista.pitää olla oikea sukunimi jos suomessa alkaa huutelemaan.rahaeliitti pitää suomessa valtaa ja pistää köyhät kyykkyyn. Moni maajussi on laitettu kontillensa kun on arvostellut julkisesti eliittiä.

  Reply
 • 22.10.2018 at 14:39
  Permalink

  Ääriainekset Suomessakin lisääntyvät koko ajan molemmilla laidoilla. Sama tapahtuu ulkomaillakin, Saksa tulee ensimmäisenä mieleen. Kehitys johtaa väistämättä aseisiin tarttumiseen ja lisääntyvä maahanmuutto on siinä hyvänä sytykkeenä. Leimahdus ei tapahdu kuitenkaan tätien ja ylinopeusautomaattien luvatussa maassa Suomessa, vaan maamme on ammoisista ajoista ollut vain pikkupölli maailman koskessa. Ajopuuna taas kolisemme kehittymään uudestaan kun isot ottavat mittaa toisistaan. Kauanhan sitä rauhaa kestikin.

  Reply
 • 22.10.2018 at 16:56
  Permalink

  Vallan vahtikoirasta on tullut vallan puudeli ja propagandaäänitorvi. Ei tarvitse ihmetellä, koska koko valtamediakenttä on oikeisto-omisteista. ”Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”.
  Mutta se on härskiä että verovaroin meidän maksamamme Yle on oikeiston omistajaohjauksessa. Kukapa ei muistaisi Atte ”Sipilä-Gate/Bilderberg” Jääskeläisen antamia potkuja porvarivastaisille toimittajille mm. Pressiklubin Ruben Stillerille, joka kehtasi ottaa ohjelmaansa liian sanavalmiita hallituspolitiikan kriitikoita mm. Susanna Kuparisen. Ongelma on se että suuri raha ja valta on valtamedian omistaja.

  Reply
  • 23.10.2018 at 19:01
   Permalink

   Mitä on nykypäivän ”oikeisto”?
   Juha Ahvion kuvaus tämän päivän kokoomuksesta:

   ”Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen PUNAVIHREÄN ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine VASEMMISTOLIBERAALEINE kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja KULTTUURIMARXILAISEN eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten.” – http://oikeamedia.com/o1-69712

   Reply
  • 23.10.2018 at 19:16
   Permalink

   ”Yle on oikeiston omistajaohjauksessa”

   Viittaan em. Juha Ahvion kuvaukseen nykypäivän oikeistoa tyypillisimmillään edustavasta KANSATTOMASTA kokoomuksesta.
   Niin ollen ei ole ihmettelemistä, että vallanpitäjien propagandakoneen Ylen viherkommunisti-toimittajat suoltavat taukoamatta KOMMUNISTISEN Frankfurt-koulukunnan yhteiskunnan mädättämisoppeihin perustuvaa kulttuurimarxis-feminististä perversiosaastaa taukoamatta ihmisten tajuntaan.
   Samaa saastaa suoltaa koko viherkommunisti-toimittajien dominoma valtaVALEmedia.

   Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   Reply
 • 24.10.2018 at 14:50
  Permalink

  MOther fucking jew! Greetings from finland! Our goverment is jew ass kissing much more worse than even usa/germany and others!! We dont have holocaust laws but our so call ”LAW” say that theres no point to look evidence 🙂 🙂 These fucking satanist rule every fucking country!! Here is some our fucking piipiii sucking leaders in finland:

  https://ixquick-proxy.com/do/spg/show_picture.pl?l=english&rais=1&oiu=http%3A%2F%2Famos.tv7.fi%2Fexodus-interfaces%2Fimage%3Fid%3D12301&sp=e5f166b72c69ca94d464f8a59ffbb3d1

  our president 🙂

  Fucking piece of shit all the so call goverment! Here in finland we have few holocaust trials in the court and every court member is freemason or braindead fuck!!! We dont have holocaust laws but if you have big internet site and you dont believe holocaust you will have big fines!!! in finland we have magneettimedia site that was sued for holocaust denial and vastarinta which was banned in finland and they havent done any crimes but muslims and negros rape very fucken much woman heres!! There have been very discuosting rapes here in finland so called refugees!!!!

  Kyllä teitä on hönäytetty ihan kaikessa! Tuo astronomia on mukavaa katteltavaa kuinka hallitseva eliitti ryöstää ja laittaa photoshopilla tehtyjä kuvia avaruudesta!! Saatana on pahasti voiton päällä! Rupean vahvasti uskomaan ettei satelliittejakaan ole olemassa tai siihen että ihminen ei ikinä ole käynyt niinsanotussa avaruudesssa joo tiedän kuinka aivopestyjä olette älkää valittako!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.