Korkein oikeus: Jimi Karttusen pahoinpitely oli rasismia, vaikka molemmat osapuolet suomalaisia

Tuomiota korotettiin rasismin perusteella, vaikka sekä Jesse Torniainen että Jimi Karttunen ovat suomalaisia. Torniainen kaatoi Karttusen Helsingin asema-aukiolla syksyllä 2016. Korkein oikeus ei myöntänyt Torniaiselle valituslupaa.

Kyse on syyskuun 10. päivänä 2016 tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa Jesse Torniainen potkaisi rintaan Helsingin asema-aukiolla mielenosoittajien suuntaan sylkenyttä Jimi Karttusta.

Potkun saanut Karttunen vietiin päävammojen takia sairaalaan, mutta hän poistui sieltä omin lupineen, vastoin sairaalan henkilökunnan suositusta, minkä jälkeen kuoli noin viikon päästä.

Käräjäoikeus oli tuominnut Torniaisen kahdeksi vuodeksi vankilaan, mutta hovioikeus kovensi tuomiota kolmella kuukaudella ”rasistisen motiivin” perusteella. Korkein oikeus ei antanut Torniaiselle valituslupaa, joten hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Lähteet: Yle, Vastarinta

Aiheeseen liittyvää:

15 thoughts on “Korkein oikeus: Jimi Karttusen pahoinpitely oli rasismia, vaikka molemmat osapuolet suomalaisia

 • 15.10.2018 at 18:02
  Permalink

  Syytön tuomittiin. Korkein oikeus on tehnyt oikeus murhan. Korkein oikeus on korkein vääryys.

  Reply
 • 15.10.2018 at 18:48
  Permalink

  Tuo rasismitulkinta liittyy uuteen lakiin. Olisi kannattanut älähtää silloin, kun lakia säädettiin. Mm. persut kannattivat tuollaista mielipuolista rasismitulkintaa

  Reply
 • 15.10.2018 at 19:05
  Permalink

  Voisiko oikeuslaitos kertoa mistä kaikesta saa nykyään rasisti lisän?
  Värillisiä tuo ei tietenkään koske, koska kaikki tietävät ettei he voi olla rasisteja.

  Jos olisi mennyt korkeimpaan oikeuteen, niin olisi voinut saada vielä lisä korotusta eläinrääkkäyksestä ja roskaamisesta. Ne olisin ymmärtänyt kyllä.

  Reply
 • 15.10.2018 at 20:05
  Permalink

  Tuomioon korotus katualueen roskaamisesta vai pienennystä siistimisestä, siinäpä vaikea valinta…

  Mutta tuollainen järjetön logiikka peräkkäisten, katkeilevien syy-seurassuhteiden ja laiminlyöntien käsittelyssä ja sovitun syyllisen tuomitsemisessa mahtaa juontaa työtapaturmien ja työperäisten sairauksien oikeuskäsittelyistä ja työnantajien ja vakuutuslääkäreiden tuomitsemisesta, sehän lienee sieltä poimittu käytäntö jossa vahingoteon alkuperäinen kohde on aina syyllinen aka vanha vaiva.

  Reply
 • 15.10.2018 at 20:59
  Permalink

  Aha. Elämäntapanarkkari on siis nykyään oma rotunsa.

  Reply
 • 16.10.2018 at 02:30
  Permalink

  Nykytukintaa. ”Koska syytetty on saattanut olettaa uhrin olleen rasismin vastustaja, riippumatta siitä oliko uhri rasismin vastustaja, on sovellettava rasistisen motiivin raskauttavaa vaikutusta tuomissa”.

  Reply
  • 16.10.2018 at 05:22
   Permalink

   Uus- boslhevistista sanahelinää. Suomessa ollaan siis oikeasti luovuttu siitä, että ihminen on syytön kunnes tosiin TODISTETAAN. Lenin korkkaa taas.

   Reply
  • 16.10.2018 at 12:19
   Permalink

   Tuomio sen perusteella että ”on saattanut” pyyhkii syyttömyysolettamalla ja oikeusvaltioperiaatteella persettä. Suomi on vajonnut samaan alennustilaan missä rypivät muutkin totalitaariset edesmenneet valtiokokeilut.

   Reply
 • 16.10.2018 at 09:24
  Permalink

  Tämähän on täyttä pahkasika-tavaraa, valitettavasti. Etenkin, kun ottaa huomioon mitä asema-aukion räkijä oli kirjoitellut nettiin juutalaisista ja uunista. En pidä itseäni älykkäänä, mutta pidän tuomion antaneita idiootteina.

  Reply
  • 16.10.2018 at 23:40
   Permalink

   Jospa Torniainen onkin saattanut olettaa Karttusen ns. antisemitistiksi ja kaatanut tämän sen takia?
   Karttusellahan siis oli muuan somepäivitys jossa hän totesi uunin olevan ainoa paikka jossa juutalaisella ei tule kylmä.

   Nyt siis tuomioistuin on epähuomiossa tullut ylentäneeksi ns. antisemitistisen henkilön erityissuojelun kohteeksi. Sattuipa somasti.

   Reply
 • 16.10.2018 at 11:12
  Permalink

  Motiivi mikä motiivi!
  Vai onko joku motiivi hyväksyttävämpi?
  Oikeus voisi sen paljastaa että sitä tietäisi käyttää!

  Reply
 • 16.10.2018 at 11:22
  Permalink

  Umpi poliittine tuomio. Jos kyseessä olisi ollut syytettynä anarkisti äärikommunisti, hän olisi kävellyt ”sirppi ja vasara” -passilla ulos vapaana miehenä ja kovat korvaukset valtionkonttorilta ja uhrin omaisilta päälle.
  Ei, olen aamutokkurassa! Koko juttua ei olisi edes polpon toimesta tutkittu, saatika että sitä olisi rosikseen viety.
  Se on nyt sitten niin veljet, että kun toisillemme äyskimme tällä jauhonaamojen ”alustalla”, se tietää automaattisesti syytettä ”rasismista”, ”vihapuheesta” ja ”kiihoittamisesta toisen emännän sänkyyn”!!!

  Vastarintaliikkeen mies kestää tuonkin väärän tuomion leikiten, sillä mikä ei tapa se vain vahvistaa ja nahkakin paksunee. Ja sitä paitti, ”kunnon kansalaisetkin” peri suomalaisina oikeustajun omaajina haistavat tuon haiskahtavan tuomion tarkoituksenmukaisuuden, sillä se on yhtä maho kuin Tarja Halonen ja Angela Merkel.

  Reply
 • 16.10.2018 at 12:37
  Permalink

  Suomen korkein vääryys istuu Arkadianmäellä; Valtiopetos … Suomen ”perustuslain” 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.

  Suurimman oikeusmurhan kärsivät Lapset; hetero-aviomiehet ja pienyrittäjät; joiden kokemia vääryyksiä ei EDES ”lain” mukaan voida käsitellä Suomen oikeuslaitoksessa; saati, että poliisi voisi tutkia näitä rikoksia .

  EOA ”päätös 876/2/0” ( salattu 20.12. 2007 asti )… poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamssa presidentin- ja minbisterinvastuuasiassa.

  Tuollainen SYYTEILMOITUS jätetty Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä) ja rikosilmoitus Porin ”poliisille” 8.9.2005 sekä EIT valitus 27.3. 2006 ; seulottu 27.3. 2008 ( EOA kanlsiapäätös 1350/4/08 ; EIT tuomarin jääviyksiä ei voida tutkia ).

  Tällaisten juttujen rantautuminen Kansainväliseen rikostuomioistuimeen estettiin LAHJOMAALLA se 2008.

  He 55/2007 ja 2008 allekirjoitettu ( 25 vuotta salaiseksi julistettu ”sopimus” ) Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäistapauksissa”. ( KAIKKI PL 118 §:n mukaiset jutut, jossa ei ole kansallistakaan syyteoikeutta mm. Helsingin käräjäoikeus 4.5. 2017 17/1550 asian R 17/2641 Mauno Henrik Koivisto / törkeä valtiopetos.)

  Tai ”laki 444/2012” pienyrittäjien miljardiomaisuuden ryöstämisestä pankki-vakuutuslaitoksille. ( ARCHIVE.IS/KIMMOLEAKS.FI).

  Korkein vääryys; siis eduksunta on PL 118 §:n avulla ohjeistanut Korkeinta ”oikeutta” tekemään KASTIJÄRJESTELMÄN Suomeen: syyteoikeudettomat ”herrat” ja heitä arvostelevat IHMISOIKEUDETTOMAT kanslaiset; kuten minä, joka voi vain kirjoittaa totuudesta… vääryyksiä EI Suomen ”lain” mukaan voida korjata ja varastettua omaisuutta koskaan palauttaa.

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus.” Yli LAIN salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata.

  Eduskunta voi siis kumata laiillisen lain tilan TAKAUTUVASTI Suomessa, jos heidän KÄSKIJÄNSÄ näin haluaa.

  Käskijä eli pankki-vakuutus-sektori on lahjonut Suomen hallitukset :

  Iltalehti 19.2. 2013 ( todistajan kera) Miljoonien rahavirrat puolueille.

  Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”; miljardivarkaus; kastijärjestelmä; ”lakisääteiset” vakuutusvelvollisuudet työnanatajille …..

  Ilmankos ”sopimus” Kansainvälisen rikostuomioistuimen kanssa piti julistaa 25 vuoden ajaksi salaiseksi; koska perustui PETOKSEEN:

  He 55/2007 ja ”sopimus” syötettiin väärillä asiakirjoilla: ”Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia näitä vakavia rikoksia: Pl 118§ ja EOA 876/2/05 TODISTAVAT yhdessä EOA kanlsiapäätöksen 1350/4/08 kanssa vallan muuta .

  Kansanedustajille ja Kansainväliselle rikostuomioistuimelle siis SUORAAN valehdeltiin 2007 ja 2008 Suomen 1 kastiin kuuluvien pätämiseksi poissa kalterien takaa ja KANSALLISOMAISUUDEN ( ja yrittäjien omaisuuden ) ryöstämiseksi !

  Siinä sivussa saimme IHMISOIKEUDETTOMAT kansanosat Suomeen; josta jo 2006 – 2008 Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuinta” informoin ( EIT 24221/06 ) ja Valtakunnansyyttäjänvirastoa 9.12. 2005 … kaikki ovat osallisia Valtiopetosten tekeijöiden suojeluun:

  Suomen rikoslaki: jos joku tietää vakavan rikoksen ja sen jättää ilmoittamatta syyllistyy itse rikokseen …. saa siis ilmoittaa nämä ilmoittamani rikokset eteenpäin kiitos !

  Pl 118 §:n valtiopetos; lain 444/2012 miljardivarkaus ; Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonta ( He 55/2007).

  Mukana Suomen ”laillisuusvalvonnan” suorittama rikollisten SUOJELU; EOA 876/2/05 ja sen salaaminen He 55/2007 äänestäviltä kansanedustajilta; jotka saivat ”tiedon” : ”Välitöntä tarvetta lain muuttamiseksi ei ole”. EOA 876/2/05 TODISTAA muuta: ”Lainsäädännön tila EI ole tyydyttävä”… no onko se nyt PL 118 §:n myötä kansalaisia tyydyttävällä tasolla !

  Missä ”lehdessä” voimme näistä suurella joukolla ”keskustella” ilman ”rastisleimaa” ?

  Kuinka suuri rikollinen on ihmisoikeudeton kansalainen; joka kertoo sen; entä, jos kerron olevani ihmisoikeudettomampi, kuin tänne tulleet Afrikkalaiset; yrittäjänä minulla EI ole minkään valtakunnan sosiaaliturvaa ? … saati perustuslaillista omaisuudensuojja, kuten PL 118 § ja laki 444/2012 todistavat aukottomasti .

  Korekein ”oikeus” ei ottanut käsittelyyn sitä oliko saamani haaste Porin Käräjäoikeuteen ”lain” mukainen: Koska Kimmo Leino on valittanut Eduskunnan oikeusasiamihelle Porin maistraatin päätöksestä ja asia siksi on mutkistunut.

  Tulee Kimmo Leinon maksaa kaikki vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

  Valittaminen koski( rikosilmoituksen ohelle ) tahallisia ja ”oikeusasiamiehelle” TUNNUSTETTUJA virkavirheitä … tämäkö siis on ”laitonta” Suomessa … rikoksista ilmoittaminen ?

  Tästä 9.12. 2005 VKSV jätetty SYYTEILMOITUS; ei ole käsitelty vielä tänäkään päivänä; joten PL 118 § HAISEE !

  Voitte uskoa, että tästä PL 118 §:stä ei haluta vaalikeskustelun aihetta; mukana 2 ”eduskunnan” enemmistö !

  Reply
 • 16.10.2018 at 19:59
  Permalink

  Mitä sitten jos molemmat on suomalaisia?? WTF? Löytyy suomalaisia valkosia, mustaanpäinsia, hiekkavärisiä, keltasia ja varmaan muita värisiä suomalaisa. Rasismi koskee vaan ja ainoastaan IHONVÄRIÄ/GEENIPERIMÄÄ!

  Reply
  • 17.10.2018 at 10:44
   Permalink

   Se vaan on niin että kulttuurimarxistiseen mädätykseen, jota Demlatuomioistuimet johtavat, kuuluu termien ja käsitteiden vesittäminen ja vääristely. Nykyään rasismia voi siis olla vaikka se että sanot itseään sukupuoleltaan delfiininä pitävälle hullulle että eihän tuo pidä paikkaansa.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.