Pääministeri Sipilä tapaa EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin Helsingissä

Suomen pääministeri Juha Sipilä ja EU:n korkea edustaja Federica Mogherini tapaavat Helsingissä keskiviikkona 10. lokakuuta 2018 ja keskustelevat ajankohtaisista EU-asioista, kuten puolustuksesta.

Neuvotteluiden asialistalla on tiedotteen mukaan ennen muuta EU:n puolustuksen kehittäminen, yhteistyön edistäminen hybridiuhkien torjumiseksi, muuttoliike sekä Suomen valmistautuminen heinäkuussa 2019 alkavaan EU:n puheenjohtajakauteen.

Mogherini on muun muassa edustanut Italiaa Nato-kokouksessa ja laatinut nykyisen globaalin strategian Euroopan Unionin sisä- ja turvallisuuspolitiikaksi.

Päivän sanat EU:ssa ovat nykyään mitä ilmeisimmin ’tiedustelu’ ja ’Nato’, sillä viime viikolla puolustusministeri Jussi Niinistö matkasi Nato-kokoukseen ja on tällä viikolla Israelissa keskustelemassa muun muassa kriisinhallintaoperaatioista.

Suomen eduskunnassa hyväksyttiin äskettäin perustuslakiin itsensä perustuslain vastaisesti – presidentin siunauksella – tiedustelulain muutokset vain yhdellä eduskunnan äänestyksellä lakiasiantuntijoiden ohjeiden vastaisesti.

Korkea edustaja Mogherini saapuu Suomeen vastaanottamaan Tampereen yliopiston kunniatohtorin arvon. Millähän meriiteillä?

Lähde: Valtioneuvosto, europa.eu

15 thoughts on “Pääministeri Sipilä tapaa EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin Helsingissä

 • 8.10.2018 at 19:55
  Permalink

  Jahas, meidän EU:n pääperseennuolijamme käy ottamassa uudet käskyt vastaan.

  Reply
 • 8.10.2018 at 20:14
  Permalink

  (((Federica Mogherini )))

  Reply
 • 8.10.2018 at 21:26
  Permalink

  Onpa Nadezda Krupskajan näköisellä tyttösellä hieno titteli: EU:n korkea edustaja. Taitaa tulla ohjeistamaan miten Suomen kansa saatetaan tehokkaimmin kohti lopullista ratkaisua.
  Kuinkahan paljon Eu:lla on kaiken karvaisia korkeita edutajia kaikkien muiden edustajien lisäksi?
  Onkohan EU:n organisaatio kaaviota nähtävillä missään?
  Ei ihme että EU nielee rahaa kuin viemäri likavettä.

  Reply
 • 9.10.2018 at 00:27
  Permalink

  Kukaan ei edes tunnu näkevän mitään ironiaa siinä, että äärivasemmistolaisuutta edustava Mogherini haluaa meidän luopuvan omasta armeijastamme, ja alistavan sen EU komission tai siitä muodostettavan vielä pienemmän ”neuvoston” käskyvallan alle. Sitähän hän tavoittelee, mutta monisanaisemmin ja verhotummin. Oma yksityisarmeija maailman uudelleen järjestelemiseksi pienen vasemmistolaisen piirin mielihalujen mukaan. Ovatko kaikki menettäneet aivan täysi järkensä? Siltä se alkaa nimittäin jo vaikuttamaan…

  Reply
 • 9.10.2018 at 06:16
  Permalink

  Kauhuskenaario, tuo natokiimainen akka ja natokiimainen stubb.

  Reply
   • 9.10.2018 at 11:00
    Permalink

    Huomatkaa, että tämä on veristä totta (lyhyt ote raportista):

    ”But surely Kalergi was just a lone racist quack with twisted genocidal fantasies? It appears not. Another reason why this is a serious concern stems from the fact that every year, in his honour, the European Union bestows the Coudenove-Kalergi prize to “Europeans who have excelled in promoting European integration.” This is done officially under the name of The Charlemagne Prize. Recent winners of the award have been such moral luminaries as Angela Merkel, Herman Van Rompuy, Tony Blair and Henry Kissinger.

    Reply
   • 9.10.2018 at 11:48
    Permalink

    Useimmille äänestäjille on ”tanssii tähtien kanssa” ja jalkapallo-matsit paljon tärkeämpiä – eivät ymmärrä, että tyhmästä päästä ruumis ja sielukin joutuu kärsimään.

    Reply
    • 9.10.2018 at 14:04
     Permalink

     No kertoohan se nyt jotakin yleisöstäkin että televisio-ohjelman mainoksessa (putoukset, tuubit ym.roska) sanotaan suoraan että ”ensi viikolle uudet hokemat”. Siis pöljille hoettavaa viikoksi että pysyvät pöljinä eivätkä kiinnittäisi huomiotaan siihen mitä maassa ja maailmalla oikeasti tapahtuu. Sama juttu urheilun kanssa; sijaistoimintoa rahvaalle tarmon ja tunteiden purkamiseksi johonkin muuhun kuin poliitikkoihin ja isäntiinsä..

     Mitä taas tyhmään päähän tulee, niin siitä on kaikissa totalitaristisissa järjestelmissä päässyt hyvin helposti eroon, etenkin jos on herännyt tajuamaan tilanteen ja älähtämään liian myöhään, ja silloin ei kärsi enää ruumiskaan.

     Reply
 • 9.10.2018 at 11:54
  Permalink

  Tampereen yliopisto on erityisesti kunnostautunut punavihreäuusliberalistisen median toimittelijakunnan kasvattamisessa Suomeen. On täysin selvää, että kunniatohtorius tulee antaa EU:n korkealle virkailijalle ikään kuin uskollisuuden osoituksena. Ehkä EU muistaa Tampereen yliopistoa jonkun erityisrahaston kautta. Punavihreän maailmankommunismin läpiajo takapajuisessa Suomessa vaatii yhä paljon rahaa ja paljon aivopesua.

  Reply
 • 9.10.2018 at 12:25
  Permalink

  Federica Mogherinin näyttää aivan vanhalta piialta. Siinäpä domina Juha Sipilälle. Ja Juha sanoo: ”Antaudun!”

  Reply
 • 12.10.2018 at 07:45
  Permalink

  Nyt kaikki kynnelle kykenevät tekemään tuolle natsiliiton virkailijalle natsitervehdys heti tämän nähdessään.

  Reply
 • 12.10.2018 at 07:47
  Permalink

  Kyllä pipilä näkee märkiä unia vain natsihoro merkelistä, jonka nuoleminen viime aikoina on vain tiivistynyt, niin kuin tyhmyyskin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.