Kela täydentää lasten ja nuorten vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen hankintaa

Kela tiedottaa aloittavansa välittömästi lasten ja nuorten fysioterapiaan ja toimintaterapiaan liittyvän uuden, täydentävän hankinnan valmistelun. Tavoitteena on avata täydentävä hankinta joulukuun aikana. Nykyinen hankinta jatkuu suunnitellusti.

Täydentävää hankintaa varten Kela käynnistää markkinavuoropuhelun, jossa kuullaan sekä asiakkaiden että palveluntarjoajien edustajia. Vuoropuhelun tehtävä on auttaa määrittelemään hankinnan sisältö ja siltä vaadittava laatu nykyistä paremmin. Samassa yhteydessä käydään läpi fysioterapian ja toimintaterapian ohella myös muita terapioita.

– Haluamme näin varmistaa, että lapset ja nuoret saavat varmasti tarvitsemansa laadukkaat ja vaikuttavat palvelut, sanoo johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Hankintojen ja kilpailutuksen prosessit selvitetään

Lisäksi Kelan pääjohtajan Elli Aaltosen tilaama selvitys kuntouksen ja hankintojen prosesseista alkoi tänään asiantuntijoiden kuulemisella.

Alkaneessa selvityksessä tarkastellaan hankintojen kilpailutuksen prosessien kehittämistä ja mahdollisia lainsäädännön muutostarpeita. Työn tarve nousi esille viime viikolla vammaisten tulkkauspalveluun liittyvän markkinaoikeuden ratkaisun myötä.

Selvitys valmistuu maaliskuun alkuun mennessä. Työtä johtaa muutosjohtaja Tomi Ståhl.
Kela tiedottaa asiasta lisää marraskuun aikana.

Lähde: Kela

Aiheeseen liittyvää:

2 thoughts on “Kela täydentää lasten ja nuorten vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen hankintaa

 • 8.10.2018 at 19:29
  Permalink

  Kun on kysymyksessä kantasuomalaisten lasten-ja nuorten erityisryhmälle välttämättömät palvelut niin kilpailutetaan ja otetaan halvin.
  Sen sijaan kun Sipilän kutsuvieraat saapuivat hallitus ilmoitti että turvapaikanhakijoille kohdennetuilla palveluilla ei ole hintalappua. Luona oy, SPR ja lukemattomat muut saivat laskuttaa valtiolta holtittomat summat.

  Reply
 • 9.10.2018 at 12:30
  Permalink

  Tuo uutinen ei kerro paljoakaan, sillä jos kaikki menee niin kuin menee. Ei valkolaisia välttämättä ole etunojossa, vaan sitten kun kaikki ”muut” ovat hoidetut syistä, joita serkkuavioliitot saavat aikaan. Tapaa nimittäin selkäranka vinoon mennä. Mitä tulee päättäjiinme, he eivät hoitoa voi saada ed. kaltaiseen vaivaan ja tuskaan, sillä jos ei omista selkärankaa on tällöin turhaa oven saranoita kuluttaa. Siksipä aivan avustajia myöden on niin helppo auton peräloosterissa aikaansa viettää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.