Kirjesalaisuus haudan lepoon jo lokakuussa? – Perustuslain muutos presidentin vahvistusta vaille valmis

Perustuslakia muutetaan eduskunnan päätöksellä niin, että tavallisella lailla voidaan säätää ”tarpeellisiksi katsottavien edellytysten täyttyessä” kansallisen turvallisuuden suojaamiseksi välttämättömistä rajoituksista luottamuksellisen viestin salaisuuden suojaan. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa muutos tulemaan voimaan 15. lokakuuta 2018.

Käytännössä perustuslain muutoksella mahdollistetaan tiedustelulainsäädännön säätäminen vielä tällä hallituskaudella. Eduskunta käsittelee parhaillaan siviili- ja sotilastiedustelulainsäädäntöä ja tiedustelutoiminnan valvontaa koskevaa lainsäädäntöä ja luvassa on melko radikaalejakin muutoksia siihen, kuin sinua ja minua voidaan laillisesti urkkia.

Perustuslain mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on tähän saakka ollut loukkaamaton. Perustuslain muuttamisen jälkeen lailla voidaan säätää välttämättömistä rajoituksista viestin salaisuuteen yksilön tai yhteiskunnan turvallisuutta taikka kotirauhaa vaarantavien rikosten tutkinnassa, oikeudenkäynnissä, turvallisuustarkastuksessa ja vapaudenmenetyksen aikana sekä tiedon hankkimiseksi sotilaallisesta toiminnasta taikka sellaisesta muusta toiminnasta, joka vakavasti uhkaa kansallista turvallisuutta. Sitä, miten esimerkiksi ”kotirauhan vaarantaminen” voisi vakavasti uhata kansallista turvallisuutta, ei toistaiseksi ole tietoa.

Säännöksessä esiin tuodulla sotilaallisella toiminnalla tarkoitetaan sekä valtiollista että ei-valtiollista sotilaallisesti järjestäytyneiden joukkojen tai sotilaallisiin voimakeinoihin liittyvää toimintaa. Tiedon hankkiminen sotilaallisesta toiminnasta sisältää Suomeen kohdistuvien ulkoisten sotilaallisten uhkien kartoittamisen.

Oikeusministeriön mukaan kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavalla toiminnalla tarkoitetaan säännöksessä kansanvaltaista valtio- ja yhteiskuntajärjestystä, yhteiskunnan perustoimintoja, suuren ihmismäärän henkeä tai terveyttä tai kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta uhkaavaa toimintaa. Edellytyksenä on kuitenkin se, että toiminnalla olisi jokin kytkentä Suomeen ja että se uhkaa nimenomaan Suomen kansallista turvallisuutta.

Muutoksen perusteella voidaan nyt tavallisella lailla säätää viestin salaisuuden suojaan puuttuvista tiedustelutoimivaltuuksista. Ministeriön mukaan säännös kuitenkin rajoittaa osin merkittävästikin sitä, millä edellytyksillä toimivaltuuksista voitaisiin säätää. Kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvan uhan tulee olla luonteeltaan vakavaa ja tämän lisäksi viestin salaisuuteen puuttuvilta toimivaltuuksilta edellytetään, että ne olisivat välttämättömiä tiedon hankkimiseksi. Muutos ei mahdollista yleisestä, kohdentamattomasta ja kaiken kattavasta tietoliikenneseurannasta säätämistä, joskaan vielä ei myöskään tiedetä, kuka viranomaisia valvoo tällaisen välttämiseksi. Tiedustelutoiminta kun normaalisti on luonteeltaan salaista.

Eduskunta muutti hallituksen esitystä siltä osin, että luottamuksellisen viestin suojaa koskevassa säännöksessä puhutaan nykyisen säännöksen mukaisesti rikosten tutkinnasta, ei rikosten torjunnasta, kuten hallitus esitti. Ero voi olla merkittäväkin, mutta toisaalta se voi myös olla pelkkää kosmetiikkaa ja kansaan kohdistettua sanajudoa.

Lähde: Oikeusministeriö

22 thoughts on “Kirjesalaisuus haudan lepoon jo lokakuussa? – Perustuslain muutos presidentin vahvistusta vaille valmis

 • 5.10.2018 at 08:18
  Permalink

  No niin. Hallitsemattoman maahanmuuton syy on saanut vahvistuksensa muutamien viime päivien aikana. Kokoomuksen parikymmentä vuotta toittottama rakennemuutos ja uho sen viemisestä loppuun saakka on loppusuoralla. Maalissa häämöttää globalisti eliitin uusi maailman järjestys ja maapallon väkiluvun säätäminen 500 miljoonaan. Jokainen tietää mitä se tarkoittaa meille kantasuomalaisille.

  Reply
  • 5.10.2018 at 09:10
   Permalink

   Ei se haittaa. Kunhan Persuille on oma pesäpaikka varmistettu, mistä voi piipittää ”mamu-matu-vääryys” vaikkei mitään siitä muuttuisikaan. Kun isot linnut tuovat mehevät madot suuhun ja hyvähän siinä on kasvaa ja pesäaukosta saa kakkia maalintujen pesiin.

   Reply
 • 5.10.2018 at 09:34
  Permalink

  Persut teki oikein kardinaalivirheen liittyessään tähän liittovaltiota ajavaan blokkiin. Suomen lainsäädäntö pitää nimittäin nopeasti sopeuttaa muiden liitovaltiota kannattavien maiden kanssa yhdemukaiseksi. Ensimmäinen toimenpide tässä on kansallisvaltioiden murskaaminen ja kansallismielisten liikkeiden alasajo. Tätä lakia tullaan tulkitsemaan yhtä väljästi ja manipuloidusti kuin vihapuhetta. Se soveltuu kaikkiin tapauksiin, joilla voidaan vaikeuttaa toista mieltä EU politiikan kanssa olevien elämää. Tiedustelulaissa ei tulisi muuttaa kuin Pariisin rauhan aikaisen kiellon Suomen rajojen ulkopuolelle ulottuvasta sotilastiedustelusta. Kansallismielisiä liikkeitä purevat omat koirat.

  Reply
  • 5.10.2018 at 12:35
   Permalink

   On minullakin NetPosti, mutta en oli tilannut mitään, niin jostain tuomioistuimesta saattaa tulla myös netpostiin kirjeitä. Netposti ei tarkoita että ylsityisen toiselle lähettämä kirje avattaisiin.

   Noh, tulevaisuudessa palkataan postipoliiseja, kuten nyt on satoja nettipoliiseja.

   Reply
 • 5.10.2018 at 11:38
  Permalink

  Tie helvettiin on katettu hyvillä aikomuksilla. Tosin aikomuksetkin tässä tapauksessa ovat olleet varsin epäilyttäviä. Eräs kokoomus-kansanedustaja kirjoitti mielipidepalstalla hiljattain, että hänen saamiensa tietojen mukaan Euroopassa ollaan havaittu puolisotilaallisia joukkoja, joille leimallista on maahanmuuttokriittisyys. Ei käyttänyt edes rasisti- tai äärioikeisto-sanaa.

  Ei tarvita suurta mielikuvitusta, että jos globalismiin hurahtaneiden keskuudessa levitetään salaliittoteorioita, joissa maahanmuuttokriittisyys ja radikaali puolisotilaallisuus liitetään yhteen, niin noitavainojahan siitä seuraa. Globalistit ovat nyt erittäin hermostuneita projektinsa puolesta ja tarttuvat kaikkiin mahdollisiin keinoihin viedäkseen sen läpi. Vihervasemmiston hysteerinen viha ”äärioikeistoa” kohtaan on heille oiva työkalu.

  Eräässä tuomioistuimen lausunnossa jo militantilta kalskahtava kielenkäyttö langettaa järjestön ylle epäilyksen varjon eli sitä voi kuvailla puolisotilaalliseksi. Liikkuminen partiossa ja tunnusten käyttö riittää kevyesti tuohon määritelmään.

  Kokoomus alkaa olla päivä päivältä suurempi uhkaa vapautta ja itsenäisyyttä arvostavien suomalaisten turvallisuudelle. Jos Kokoomuksen kannatus saataisiin alle 15% puolue menettäisi nykyisen vääristyneen mahtiasemansa. SDP ei ole paljoakaan Kokoomusta parempi, mutta askel parempaan suuntaan kuitenkin.

  Reply
  • 5.10.2018 at 14:31
   Permalink

   Kokoomuksen suuri kannatuskin saattaa olla rahalla ja NSA:n ja CIA:n avulla saatu. Vastapalveluksena Natojäsenyys, jota Kokoomus ajaa kympillä ja joka aiheutti Kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa kesällä 2018 suurimmat ablodit. Taputtiko Kokoomus Natolobbauksen vaaliavusta, onko suurimman puolueen titteli eduskuntavaaleissa 2019 jo luvattu ja päätetty? Tuleeko taas yllättävä vaalivoitto? Oikeisto-omisteisen ja omistajaohjatun valtamedian HS, IS, Yle ym. puoluegallupitkin on monopolisoitu Kokoomusmoguli Eero Lehden Taloustutkimus Oy:lle. Entä Tieto Oy vaalijärjestelmä, mitkä tahot sitä hallitsevat?

   Reply
   • 5.10.2018 at 20:06
    Permalink

    Koittakaa nyt ymmärtää se, että valtioiden huipulla ei ole mitään oikeita ”sotilas-salaisuuksia”, tää on pelkkää teatteria, jonka avulla lietsotaan erillisyyttä, ja kylvetään pelkoa. Ensimmäinen ja toinen maailmasota hoidettiin jesuiitta-agenteilla, jotka Vatikaani / Black Nobility istutti vallan korkeimmalle huipulle jokaisessa valtiossa. MAAILMANSOTIEN AVAINPELAAJAT (eli ns. kansojen johtajat) SUORITTIVAT JOUKKOMURHAN PALVELEMALLA VATIKAANIA omasta isänmaastaan ja uskonnostaan riippumatta.

    Uskotte valheelliseen historian opetukseen ja valemediaan pohjautuen sen, että Hitler ja Stalin olivat toistensa vihollisia? Eivät olleet…. kumpikin heistä oli jesuiitta-agentti, kuten lähes kaikki muutkin entiset ja nykyiset kansojen ”harhaan” johtajat, jotka pelkäävät kaikkien salaseurojen ja mafioitten äitiä: Black Pope / sotilasorganisaatio Jesuiitat!

    Tähän artikkeliin liittyen vielä se, että ihmiset puhuvat syvällä rinta-äänellä perustuslaista, vaikka korkein maallinen laki kaikissa valtioissa on orjuus – eli Rooman Laki. Ei Suomi ole vähimmässäkään määrin itsenäinen, niin kuin ei mikään muukaan valtio. Kansallisvaltiot on muutettu kaikessa hiljaisuudessa liikeyrityksiksi, ja niiden toimintaa hallitsee Vatikaanin (+ city of london + washington) kautta toimiva Black Nobility!

    Reply
 • 5.10.2018 at 11:50
  Permalink

  Miten mahtaa olla salatun materiaalin hallussapito. Tuleeko salasanan unohtaminen rangaistavaksi siten, että unohtamisesta määrätään sakkorangaistuksena esimerkiksi tallennusvälineen menetys valtiolle.

  > Eduskunta muutti hallituksen esitystä

  Valitettava takaisku valtaeliitille. Mutta tällä kertaa kuitenkin oli tärkeintä harjoitella sitä, miten lainsäätäjä saadaan tottelemaan näitä puskasta annettuja määräyksiä, eli säätämään sellainen laki kuin käsketään.

  Reply
  • 5.10.2018 at 12:44
   Permalink

   Kyllä. Pian nähdään kansalaisia vankilassa, jotka eivät suostu antamaan salasanojaan tai tunnuslukuja poliisille.

   Reply
 • 5.10.2018 at 12:02
  Permalink

  Nyt lähtevät loputkin lahja setelit mummojen lähettämistä onnittelukorteista lastenlapsille. Kirjesalaisuuden vieminen merkitsee täydellistä sensuuri yhteiskuntaa, joka on vallinnut ainoastaan valtion ollessa sotatilassa toisen valtion kanssa. Vastaavasti tiettävästi ainakin Yhdysvalloissa vankilaviranomaiset avaavat vankien kirjeet ja paketit tarkoituksenaan karsia huumeet, teräaseet ja mahdolliset pako välineet pois tai ehkäistäkseen suunnittelun tapahtumisen tai ainakin vaikeuttamalla sitä huomattavasti.
  Suomessa kirjesalaisuus on ollut kautta aikain itsenäisyyden ja yhteiskunnan normitilan pyhä asia, jota on pidetty suomalais kansallisesti itsestäänselvyytenä ja oikeusvaltioperiaatteen mukaisena kunnia-asiana, joka muualla maailmassa ei ole ollut mikään itsestäänselvyys kuin peruskallioon hakatut ”laintaulut”. Suomalainen yhteiskunta rapautetaan ja sen perusteita murennetaan kyttäysperiaatteella toimivilla viranomaisilla, joka noudattaa täysin paholaisjärjestö EU:n sensuuri ja sananvapauden tukahduttamis tarkoituksia, joka tuo yhä lähmmäksi orwellilaista kauhukuvaa stalinistisesta neuvostoliittolaisesta yhteiskunnasta, jossa mielivaltainen poliittinen vaino sai rehottaa ja sen ollessa osa nk. ”sisäpolitiikkaa”, jonka tehtävänä oli turvata vallanpitäjien asema sairastuttamalla koko kansakunta kyttäämään ja vasikoimaan toisistaan mitä mielikuvituksellisimmilla tarinoilla vakoilusta, sabotaaseista ja ” ”kansanvihollisuudesta” eli vastavallankumouksellisesta toiminnasta kommunistista yhteiskuntaa vastaan, joka oli rikoksella ja valheella pystytetty ja näin myös tällaista valtaa vääryydellä ja rikoksella ylläpidetään, koska loppupäässä se ei ole lähtöisin kansasta eikä ylin valta edes halua sitä hallintoalamaisillaan hyväksyttää, koska sen mielipiteellä eikä sanalla katsota olevan mitään arvoa, koska se ei ole, eikä tule olemaan yhtenevä maata johtavan diktatuurisen valtakeskittymän kanssa. Tuolle hirmuhallinnolle kansa on vain työvoimaa, jotka ovat ”vapaana” ollessaankin orjia yhteiskunnassa, jossa sinun jokaista askeltasi vahditaan ja sanaasi kuunnellaan etsien niistä paranoidisesti jotain väärää ja vaarallista, jonka perusteella sinut voidaan tuomita teloitettavaksi tai siirrettynä viedä karjavaunuissa yhteen sadoista keskitysleireistä, joissa kaltaisiasi on kymmeniä ellei satojatuhansia kohtalontovereita syystä, jota he eivät edes tiedä ruokanaan keitettyä vettä ja aamun sarastuksesta iltapimeään pakkotyötä metsissä ja kaivoksissa vaateresut päällä, jossa myös nukut syöpäläisissä puulavereissa kylmästä kontassa lämmittämättömissä parakeissa vartijoiden kiertäessä aina valmiina hakkaamaan mitä mielivaltaisimmista syistä, koska se on heidän kieroutuneiden luonteidensa vuoksi mitä parhainta huvia ja ajankulua keskellä ei mitään.

  Reply
 • 5.10.2018 at 12:24
  Permalink

  Historian kaikuja. Myös Bolshevikit käyttivät 1917-1922 ”terrorismia” keppihevosenaan riisuessaan kansalaiset oikeuksista ja yksityisyydestä. Nyt sama tehdään Neuvostoliiton kakkospainoksessa EUvostoliitossa.

  Reply
 • 5.10.2018 at 13:11
  Permalink

  Onneksi on saatavilla 2048-bit salausohjelmia, myös sellaisia, joissa ei ole takaovia.

  Reply
 • 5.10.2018 at 13:15
  Permalink

  Yksityisyys ja kirjesalaisuus ovat perusoikeuksiamme. YK:n Ihmisoikeusjulistuksen 12. artiklan mukaan “Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta.”

  Näin ollen Suomi kuu samaan kategoriaan Pohjois-Korean, Kuuban, Kiinan ja Iranin kanssa.

  Reply
  • 5.10.2018 at 14:04
   Permalink

   Ihmisoikeudet ei koske valkoisia, valkoisen oikeus on rahoittaa systeemi.

   Reply
 • 5.10.2018 at 14:22
  Permalink

  HS – Hallitus esittää: Ulkomaisille tiedustelupalveluille lupa auttaa salaisissa operaatioissa Suomen sisällä
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005574038.html?share=c1650f4d9071df4f906ff4e2990e8c59
  ”Tiedustelulait antaisivat vieraiden maiden tiedustelulle luvan salaiseen tiedusteluun Suomessa Supon ja Puolustusvoimien ohjauksessa ja apuna. Hallitus uskoo, että Suomi hyötyisi ulkomaiden agenttien taidoista erityisesti tietoverkoissa. HS seuraa tiistaina eduskunnan lähetekeskustelua, joka koskee siviili- ja sotilastiedustelulakeja, tiedustelutoiminnan valvontaa ja luottamuksellisen viestin salaisuutta.”

  Pahinta on se että suomalaisten massavakoilu voidaan tulevaisuudessa ulkoistaa esim. NSA:lle ja CIA:lle.

  Suomi voi todellakin ulkoistaa suomalaisten urkinnan Natolle ja USA:lle eli NSA:lle ja CIA:lle. Hyvästi suomalainen tietotaito, yrityssalaisuudet, kilpailutukset ja patentit. Vastapalvelukseksi kokoomus saa jatkossakin vaalivoittoja ja USA saa Suomen Natoon.

  Toimivatko ulkomaiset tiedustelulain ulkoistetut massavakoilun tiedusteluagentit hybridiosaamiskeskuksen kautta, jolle varmaan juurikin tätä toimintaa varten annettiin jokin aika sitten diplomaattisuojaakin paremmat koskemattomuussuojat?

  Saako ulkomaalaiset bondit tappoluvatkin täällä?

  Naton hybridikeskuksella ”lupa tappaa”
  https://mvlehti.net/2017/09/10/naton-hybridikeskuksella-lupa-tappaa/
  ”USA:n ja Naton hyvin organisoitu salainen sotilastiedustelukeskus ”hybridiosaamiskeskus” on saanut Suomen laissa rajoittamattomat toimintaoikeudet ja täydellisen syytesuojan.”

  Tässä on todellisena pyrkimyksenä kiertää Suomen lainsäädäntöä. Annetaan toimeksianto ulkomaiselle toimijalle, kun on pelko siitä, että suomalaiselle taholle voisi koitua asiasta juridisia seurauksia.

  Pöyristyttävää ja aivan umpihullua. Ovatko suomalaiset todellakin sellaisia lapasia, että antavat tämän tapahtua? Hankkeen takana olevat Kokoomus ja Supo ovat KEKSITTYJEN uhkakuvien avulla saaneet peloteltua vähämieliset kansalaiset. Herätkää nyt, tollot! Ja voiko eduskunta todella hyväksyä tällaisen ehdotuksen??? Kuinka typerää porukkaa siellä Arkadianmäellä oikein istuu? Kyse on vain ja ainoastaan siitä, että ihmiset halutaan täydelliseen kontrolliin ja jokainen joka vastustaa valtaapitäviä millään tavalla, on terroristi tai vihapuhuja ja voidaan vangita ja tuomita. Täysin käsittämätöntä, että tänne luodaan tällaista totalitaristista järjestelmää.

  Tällaisenkin kriittisen viestin takia on tulevaisuudessa venäjätrolliksi epäiltynä tiedustelulain urkinnan kohteena hyvin todennäköisesti, todennäköisesti nytkin tosin laittomasti. Sairasta.

  Reply
  • 5.10.2018 at 22:16
   Permalink

   Suomesta on tehty eduskunnan kumileimasinten toimesta halpa huora.

   Suomi on enää vain halpa huora jota länsimaiset tiedustelpalvelut käyvät vuoroin panemassa.

   Saastaista, alhaista, oman maansa häpäisemistä.

   Keskivertosuomalainen on tyhmempi kuin kapinen supikoira.

   Eli ulkomaiset tiedustelupalvelut toisin sanoen salamurhakoneistot saavat Suomessa tappaa ei toivottuja henkilöitä. Tämä Kataisen, Stubbin, Niinistöjenx2, Orpon, Sipilän pyynnöstä!

   ”Tiedustelulait antaisivat vieraiden maiden tiedustelulle luvan salaiseen tiedusteluun Suomessa Supon ja Puolustusvoimien ohjauksessa ja apuna. Hallitus uskoo, että Suomi hyötyisi ulkomaiden agenttien taidoista erityisesti tietoverkoissa.”

   Nyt maanpetos oikeudenkäynnit vireille näitä syöpäläisiä vastaan ja heti!

   MAANPETOS OIKEUDENKÄYNNIT VIREILLE!

   Nyt ilmestyy nimet ja tiedot kaikista maanpettureista nettiin. Kaikki tieto!

   Reply
 • 5.10.2018 at 14:40
  Permalink

  Airiston Helmi case

  Huomasi eduskunnan istunnossa tiedustelulain pikaisen perustuslain muutoksien hyväksymisessä miten oikein ajoitettu Kokoomuksen suunnittelema Airiston Helmi manööveri tehosi. Jopa Halla-ahon persut saatiin yhteen rintamaan edesauttamaan tiedustelulain joukkomassavalvonnan läpivientiä nopeutettuna.
  Siihen mihin Turun terrori-isku ei ihan pystynyt Turun saariston keissi kykeni.
  Natojäsenyys vaatinee vielä yhden operaation.

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15422728/airiston-helmi-case-lassahti!!
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15418154/airiston-helmi—suomalaisista-jenkki-idiootteja

  Reply
   • 5.10.2018 at 17:34
    Permalink

    Jopa Ari Pulkki A-Talkissa epäili ajoituksen lottovoittomaista sattumista tiedustelulakiäänestyksen kanssa samalle viikolle.
    Varsinkin kun kokoomustaustaiset Sauli Niinistö ja Kai Mykkänen ainakin olivat olleet tietoisia asiasta jo vähintään keväästä asti. Myös Supo ja puolistusvoimat ajavat tiedustelulakia.

    Reply
 • 5.10.2018 at 18:43
  Permalink

  Usnatsismi on terrorismia jo ainakin Britanniassa. Totta kai aina tutkitaan rikosta. Esim. vihapuhujia. Johan hallitus teki kolmen tai useamman hlön mamutuskriittisestä toiminnasta järjestäytynyttä rikollisuutta. Esim. antisemitismi on myös vakava juttu tunnetusti. Informaation levitys johtaa vuosien vankeusrangaistuksii

  Reply
 • 7.10.2018 at 21:23
  Permalink

  Voiko enää ketään maanpetturuudestakaan syyttää, jos Suomi on yritys ei valtio?

  Vauhtia tuli presidentinvaalien jälkeen kaapeissa pidettyihin sopimuksiin, kaikki oli ennalta suunniteltua ja toteutusta vaille. Sen lopullisen toteutuksen ratkaisi pressanvaalin tulos.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.