Maahanmuuttajilla hankaluuksia saada inssiajoa läpi Ruotsissa

Ruotsin liikennevirasto aikoo satsata arabian kieleen, jotta ajokoetilastoja saadaan siistittyä.

Vasta Ruotsiin muuttaneet ulkomaalaiset ovat voimakkaasti yliedustettuina ajokortin inssiajon pompanneissa kuljettajissa. Tämä vaikuttaa maahanmuuttajien työllistymiseen, sekä hidastaa muiden ajokorttia haluavien inssiajojen aikataulua.

Maahanmuuttajien on muun muassa hankalaa ymmärtää liikennesääntöjä. Liikenneviraston mukaan Ruotsin liikennesääntöjä pidetään monimutkaisina, koska vaatimukset ovat niin korkeat.

Nyt liikennevirasto aikoo panostaa koulutukseen erityisesti arabiaksi.

– Muilla kuin ruotsiksi tarjottavilla koulutuksilla kysyntä on lisääntynyt merkittävästi, sanoo Anders Cronqvist liikennevirastosta.

Lähde: Fria Tider

9 thoughts on “Maahanmuuttajilla hankaluuksia saada inssiajoa läpi Ruotsissa

 • 1.10.2018 at 13:28
  Permalink

  Ja niinhän siinä lopulta käy, että Ruotsi ottaa käyttöön matuille tarkoitetun ohituskaistan jolla ajokortin saa ilman inssiä.
  Kantaruotsalaiset joutuvat tietysti inssin suorittamaan kuten ennenkin.

  Reply
  • 1.10.2018 at 17:18
   Permalink

   Jotkut niuhottavat työnantajat vaativat nähdä ajokortin. Ilmeiseti rasisti-syytökset näille on jo lähetetty ja kortti-ongelma voidaan pikku hiljaa unohtaa.

   Reply
 • 1.10.2018 at 14:19
  Permalink

  Sukurutsan vioittamilla aivoilla on hankala oppia liikennemerkkejä ja auton hallintaa. Ajattelu suorastaan sattuu matuloisen päähän kun ajaessa pitää taitaa edellä mainitut asiat ja vieläpä saman aikaisesti seurata muuta liikennettä.
  Länsimaiden poliitikot ovat todellisia sielujen insinöörejä. Lenin balsamoidun ruumiin suupielet ovat leveässä hymyssä.

  Reply
 • 1.10.2018 at 15:14
  Permalink

  Helpommat inssit matuille. Eikös se kaksinaismoralismi ja eri säännöt sopisi ihan hyvin tähänkin asiaan.

  Reply
 • 1.10.2018 at 17:53
  Permalink

  Eiko siellä Ruotsissa kannattaisi helpottaa, vaikka poistamalla osan liikennemerkkejä tai poistaa kokonaan vallitsevat liikennesäännöt. Olisi huomattavasti helpompaa kaikille maahan tulleille. Ja kaikki uudet liikennesäännöt / merkit tulevaisuudessa sinnekin sitten jatkossa vain arabiaksi.. Helppoa, kuin heinän teko…

  Reply
 • 1.10.2018 at 18:36
  Permalink

  Olisko asialla jotain tekemistä tyhmyyden kanssa? Kokoomuslaiset ”akavalaiset” eivät enää vastaa entisten aikojen ”paremman väen” ominaispiirteitä, jotka erottivat heidät selvästi yleensä ja varsinkin heidän omasta mielestään kuin yön ja päivän tavallisista duunareista, jonne ei 8-tuntiin ”aurinko paistanut”!

  Reply
 • 2.10.2018 at 14:38
  Permalink

  Jatkossa autokoulunkin työhönottovaatimuksena on arabian kielen osaaminen, sen perusteella vain ruotsin kieltä puhuville kantiksille voidaan antaa monoa.
  Periaate laajennetaan luonnollisesti yhteiskunnan kaikille osa-alueille.
  Rasismista ja syrjinnästä valittaville kantiksille sanotaan ”opetelkaa uimaan”?

  Reply
 • 7.10.2018 at 17:08
  Permalink

  Että näin siellä integroidutaan.

  Reply
 • 8.10.2018 at 08:23
  Permalink

  Mautjen ohjastamat autot päätyy aina väkijoukkoon, ja sitten ihmetellään kun inssi ei läpi mene, ja varmasti jokunen rassisti huutokin kuullaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.