Kiina korvaa kirkoissa ristejä presidentin kuvilla

Kiina on tiukentanut otettaan kristinuskosta. Maailmalle on levinnyt videoita, joissa poltetaan kirkkojen ristejä. Myös Raamattujen polttamisia on raportoitu.

Kristillinen pastori Liang Zhang Shangqiun kaupungista kertoo, että viranomaiset tulivat hänen kirkkoonsa ja vaativat useiden kristillisten tunnusten poistoa.

– Esimerkiksi juliste, jossa luki ”Jumalan tähden, rakasta maailmaa” ja pyhät kirjoitukset revittiin alas, ja kaikki Raamattuun ja uskoon liittyvä piti poistaa, kertoo pastori.

Pastorin mukaan hallituksen tavoite on ”kiinalaistaa” uskonto alistamalla se ateistiselle kommunistipuolueelle ja poistaa uskonnolta sen ihmisten elämille tarjoama voima.

– He ovat alkaneet myös vaatia meitä poistamaan lasten pyhäkouluun liittyviä asioita.

– Monia suuria kirkkojamme on suljettu.

Pastorin mukaan nykyisellään Raamatusta pystyy keskustelemaan vapaasti vain kodeissa tapahtuvissa kokoontumisissa.

– Meidänkin kirkossamme risti on nyt presidentti Xi Jinpingin ja kommunistisen puolueen ensimmäisen puheenjohtajan Mao Zedongin kuvien kehystämä, huokaa pastori.

Lähde: Daily Express

Aiheeseen liittyvää:

8 thoughts on “Kiina korvaa kirkoissa ristejä presidentin kuvilla

 • 1.10.2018 at 14:21
  Permalink

  Jaha. Ei mitään uutta auringon alla.

  Reply
 • 1.10.2018 at 16:33
  Permalink

  Googlaamalla ”communist manifest china” löytyy aiheen tiimoilta varsin mielenkiintoista asiaa. Läntinen tiedotusvälineistä on pitkälti Kiinan talousihmeen lumoissa ja aina unohdetaan se, että Kiina on piinkova kommunistivaltio. Neuvostoliitto kaatui mm. kulutustavaratuotannon heikkouteen ja ilmeisesti poliittinen ja mediakontrolli väsähti maassa. Kiinassa sen sijaan länsiyritykset ovat tuotantoa Kiinaan siirtämällä pitäneet huolen siitä, että tavaraa Kiinassa riittää. Kontrollin suhteen Kiina aikoo käyttää uusinta digitaali-, tekoäly- ja viestintäteknologiaa pitääkseen toisinajattelijat tai järjestelmälle hyödyttömät ”vetelehtijät” kurissa.

  Reply
 • 1.10.2018 at 17:59
  Permalink

  ”Esimerkiksi juliste, jossa luki ”Jumalan tähden, rakasta maailmaa” ja pyhät kirjoitukset revittiin alas”

  Haitanneeko ainakaan tuo, jos kerran

  1. Johanneksen kirje 2

  15 Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.

  Reply
  • 1.10.2018 at 18:37
   Permalink

   Nimenomaan. Kommarit siis tekivät tässä tapauksessa teologisessa mielessä palveluksen kirkolle 😀

   Reply
 • 1.10.2018 at 18:33
  Permalink

  Kiina on saanut tietoa nykyisistä menoista Ruotsista ja Suomesta, jossa kirkkojen ristejä poltetaan ja tiputellaan alas puolikuiden tieltä ja LGBT -väen kirkuvan mäihäiset syntiset ilon-riekaleet laitetaan kirkkojen kasukoiksi ja liturgisiksi väreiksi.

  Reply
 • 1.10.2018 at 19:02
  Permalink

  Muistelen lapsuudessani 80-luvulla puhutun ns. keltaisesta vaarasta ja pelätyn kommunistisen Kiinan maailmanvalloitusta. Venäjä toimii vielä Kiinan tulppana Suomeen ja Eurooppaan. Mutta jos Venäjä jaetaan, niin Kiinaa ei pidättele mikään. Tämä lienee tarkoitus, sillä eliitin tavoittena on globaali kommunismi jonka puuttuva osanen Kiinan materialistinen maailmankuva on. Samalla tavalla Kiinan 1.2 mrd keltaisen rodun edustajaa täydentää Coudenhove-Kalergi -suunnitelman sekarotuista geeniperimää, jonka rakentamisessa ollaan vasta yhdistämässä valkoista ja mustaa rotua. Ja suunnitelma toimii toisinkin päin: kiinalaisten maailman korkeinta ÄO-arvoa, 110, on laskettava mustan rodun avulla ja heidän rationaalisuuttaan heikennettävä islamin avulla.

  Reply
 • 1.10.2018 at 23:18
  Permalink

  Kiinan mainetta vastaan on menossa propagandakampanja, jossa julkaistaan tämän kaltaisia täysin perättömiä uutisia. Vastaava uutinen oli äskettäin islaminuskoisten kohtelusta.

  Kirkkoja kyllä suljetaan, kertoo kiinalainen valtion sivusto itsekin:
  http://www.globaltimes.cn/content/1119249.shtml

  Meneillään näyttäisi olevan laajempikin USA:n johtama kampanja yleensä kirkkoja ja erityisesti Venäjän kirkkoa vastaan. Viime kädessähän
  — totuudessa,
  — totuusmediassa,
  — valeuutisessa,
  — jne
  on kyse USKOSTA. Siitä uskooko kansalainen kaiken sen, mitä valtio sanoo vai uskooko hän johonkin muuhun.

  Reply
 • 7.10.2018 at 17:05
  Permalink

  Kiinalaiset lienevät peljästyneet katolisen kirkon homo-pedofiilipappien riettailuista sekä populististen pappien homoavoiliitto myönteisyydestä.
  Jokaisen kansan kannattaisi pitäytyä omissa kansallisissa uskonnoissaan eikä suosia outoja tuontiuskontoja.
  Jumalien pitäisi anoa valtiovalloilta oikeutta uskonnon harjoittamiseen.
  Kunnioittakaamme kansallisia perinteitä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.