Poliisi esittää kahta vangittavaksi viikonlopun suuroperaation jäljiltä – Toinen virolainen, toinen venäläinen

Kahta viime viikonloppuna varsin näyttävästi kiinniotettua ja pidätettyä henkilöä vaaditaan vangittaviksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa huomenna. Keskusrikospoliisi toimitti vangitsemisvaatimukset oikeudelle tänään iltapäivällä. Kyseessä on paljon huomiota herättänyt kotietsintä mm. Turun saaristossa, jossa yhteistyötä tekivät niin KRP, poliisi kuin puolustusvoimatkin.

Henkilöitä vaaditaan vangittaviksi epäiltyinä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta ”syytä epäillä” -perusteella. Henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Poliisin mukaan toinen vangittavaksi esitetyistä on Viron ja toinen Venäjän kansalainen.

Talousrikostutkintaan liittyvät laajat kotietsinnät Varsinais-Suomessa saatiin päätökseen eilisiltana. Tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja kotietsinnöissä takavarikoidun materiaalin läpikäynnillä.

– Kohteista takavarikoitiin muun muassa asiakirjoja ja tallennusvälineitä niin paljon, että niiden läpikäyminen ja tutkiminen kestävät pitkään, luultavasti vähintään ensi kevään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila.

Kotietsintöjä tehtiin viikonlopun aikana kaiken kaikkiaan 17 kohteessa mantereella ja saarissa. Viranomaisyhteistyössä olivat mukana esimerkiksi Rajavartiolaitos ja Lounais-Suomen poliisilaitos, joka vastasi etsintöjen kenttätoiminnan suunnittelusta ja johtamisesta. KRP:n noin sadan työntekijän lisäksi operaatioon osallistui noin 300 henkilöä muista viranomaisorganisaatioista.

– Kotietsintöjen kohteet olivat harvinaisen laajoja ja maantieteellisesti haastavalla alueella saaristossa, mutta sujuva ja monipuolinen viranomaisyhteistyö takasi ison operaation jopa odotettua nopeamman etenemisen. Emme olisi pärjänneet ilman muita, Taskila sanoo.

Kotietsinnät ja kiinniotot liittyvät yhdessä Verohallinnon kanssa tehtävään talousrikostutkintaan, jonka esiselvitysvaihe alkoi puoli vuotta sitten. Tutkintapyynnön KRP sai verottajalta elokuun 2018 lopulla, joten toiminta oli tällä kertaa kiitettävän nopeaa…

Suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä, ja yrityksen epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa kiinteistöjen rakentamisessa. Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua, törkeää veropetosta ja törkeää työeläkevakuutusmaksupetosta.

Lähde: Poliisi

14 thoughts on “Poliisi esittää kahta vangittavaksi viikonlopun suuroperaation jäljiltä – Toinen virolainen, toinen venäläinen

 • 24.9.2018 at 19:11
  Permalink

  Jaha. Talousrikos on heti vihapuheen jälkeen rikoksista pahin. Murhakin on pikkujuttu silloin kun verottaja kärttää lisärahaa Sipilän värikkäiden kutsuvieraiden moninaisiin kuluihin.
  Jos verotusta järkeistettäisiin niin harmaatalous ei houkuttaisi enää niin paljoa. Pölhöpuolueet vihreät, sdp, vasemmisto, keskusta ja kokoomus ovat kuitenkin järkevän kehityksen kiiloina yhteisessä matut ensin arvopohjassaan.

  Reply
 • 24.9.2018 at 19:27
  Permalink

  Hölmöt. Olisivat laittaneet omaisuudet verottajalta piiloon mm. vakuutuskuoriin kuten Pääministeri, lain mukaan ei olisi tapahtunut rikosta, tai paremmin sanottuna rikos olisi tapahtunut laillisesti.

  Reply
  • 25.9.2018 at 10:34
   Permalink

   Omaisuus on rakennelmina ja kiinteistöinä saaristossa. Miten sen voi laittaa piiloon?
   Viime vuosina kiinteistöhallintoyhtiö Airiston Helmi Oy on tuottanut useita miljoonia tappiota. Verottaja haluaa tietää, miten rahat investointeihin on hankittu ja millä työvoimalla kiinteistöt on rakennettu. Yhtiössä on vain muutama työntekijä, joten aliurakointia on käytetty.

   Suurista summista on kysymys, joten rahoitusepäilyt ja veronkierto ovat tutkinnassa. Alueet ovat Suomen maaperää, vaikka omistaja olisikin venäläinen. Lopputulos voi kuitenkin olla, että on tehty hölmöjä investointeja eivätkä kiinteistöt menekään kaupaksi.

   Venäjän hankinnat strategisilta alueilta ovat pelkkää huhupuhetta. Turun väylä kulkee lähellä, mutta tukikohdat ovat vanhaa tekniikkaa. Suomalaisetkin ovat tyhjentäneet omansa, kun niillä ei enää ole käyttöä. Jungfuskärissä voi käydä katselmassa museotykkejä, jotka on suunnattu Turun väylälle.

   Reply
   • 25.9.2018 at 11:32
    Permalink

    ”Omaisuus on rakennelmina ja kiinteistöinä saaristossa. Miten sen voi laittaa piiloon?!”

    Omaisuuden piilottaminen nyt vain on yleinen tapa sanoa asia. Paremmin sanottuna omistaja piiloutuu omaisuudeltaan ja sitä myöten verottajalta Vrt. erään pohjoisen lakkautettavan valtion Pääministeri & Hovi.

    Reply
 • 24.9.2018 at 19:27
  Permalink

  Osa Sinisten vaalikampajaan. Nyt ei enään kukaan puhu Soinin touhuista ja Jussi Niinistö voi leikkiä tärkeetä joka kanavalla.

  Reply
 • 24.9.2018 at 20:53
  Permalink

  Venäläiset sotilaat on niin tyhmiä, että heidän liikkeet kriisitilanteessa voi ennakoida metrin tarkkuudella jo vuosia etukäteen. Ja ne sijainnit voi jokainen katsoa Maanmittauslaitoksen netti kartoista.

  Hallitus ja presidentti ovat epäilleet jo vuodesta 2014, että Airiston Helmen kiinteistöjä voitaisiin käyttää tunnuksettomien venäläisjoukkojen majoittamiseen kriisitilanteessa

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/hallitus-ja-presidentti-ovat-epailleet-jo-vuodesta-2014-etta-airiston-helmen-kiinteistoja-voitaisiin-kayttaa-tunnuksettomien-venalaisjoukkojen-majoittamiseen-kriisitilanteessa-201215570

  Reply
  • 24.9.2018 at 21:43
   Permalink

   Kaikkein pahin virhe on vastustajan aliarvioiminen. Ehkä tämä ”kiinnijääminen” on pelkkä täky jolla annetaan hömöläisten myhäillä itsetyytyväisinä, todellisten järjestelyjen ollessa jossakin ihan muualla ja muussa muodossa.

   Reply
   • 25.9.2018 at 04:57
    Permalink

    Mikäli asia huolestutti niinistöä jo tuolloin niin miksi ei puututtu asiaan jo silloin ?…Ei voi kuin ihmetellä, ketkä torvelot äänestivät Sauli Niinistön uudelle kaudelle. Venäläiset sotilaat eivät sentään kantaneet juhlapaikanhakijoiden laukkuja, ja eivät ole osallistuneet pride-kulkueeseen virkapuvussa. Venäjä kun tulisi panssareineen rajan yli niin Suomella ei olisi mitään toivoa.

    Reply
 • 24.9.2018 at 20:57
  Permalink

  Nyt vain odotetaan innolla, että KRP ja puolustusvoimat iskevät vieraan vallan joukkoihin maaperällämme.

  Reply
 • 25.9.2018 at 16:40
  Permalink

  Eivät ne sitten löytäneet etsimälläkään sieltä yhtään suomalaista kanta-asukasta??? Taisipa kuitenkin löytyä venäläistä votkaa, tupakkaa, ruotsalaista nuuskaa, venäläisiä ylellisyystuotteita, joita EU:n pakotteiden takia ei saa täällä olla, ettei vain tavikset nää mistä jäädään paitsi, huumeita, narssisteja (hollannista), sohvan välistä venäläistä leipää ja muutama Putinin kopeekka ja lopuksi helevetin hyvännäköisiä venäläisiä ja virolaisia huoria, jotka Suomen poliisin oli helppo tunnistaa naiseksi, koska sulottarien ”habitus” ei ole muuttunut toisin kuin täällä kotilieden ääressä, jossa ei niinkään tarvittaisi hellankoukkua, vaan harppuunaa. Siis ei pidä edes päästää mieleensä huulipunaa, vaan HARPPUUNAA!!!

  Tavja: ”Niin kyllähän MINÄKIN olen saanut KÄRSIÄ aikoinaan erilaisesta HÄIRINNÄSTÄ!?!?!?

  P.S. Poliisia eniten tässä ”tapauksessa” tietenkin harmitti se, ettei se ITSE ”tutkivan rikuspolliisin” -soluttautujaisosaston myyräntyöntekijät eivät olleet saaneet ”puuskajaskarin” hilunpilttuista mitään tietoa, että ITSE olisivat voineet olla mukaana, kun sielllä oli niin muukaavaa, voi kun olis Helsingin poliisijohtajat saaneet olla muukaanaaa…!!!!

  Reply
 • 25.9.2018 at 18:05
  Permalink

  Ja samaan aikaan valmistaudutaan päästämään Suomeen jopa 100 000 matua joiden joukossa on 100% varmasti kovia terroristeja.

  Poliisivaltion ote tiukkenee. Sananvapaus on poljettu viranomais saappaan alle yhteisymmärryksessä EUn mielivaltaisten määräysten mukaan

  Viranomaiset saivat vähän kiillotettua ryvettynyttä julkikuvaansa kun kohta lähes koko Suomen poliisijohto on joko vankilassa tai ainakin syytettyinä.

  Poliisit voivat lohduttautua sillä että samaan selliin laitetaan kohta kansantrubaduuri jonka rikoksena on laulaminen. Ei kuitenkaan laulaminen siinä mielessä kuin se ymmäretään vasikoimisella Pasilassa.

  Reply
 • 25.9.2018 at 21:00
  Permalink

  Kyllä taas suomalaisia kustaan silmään kuusnolla tälläkin typerällä Airiston Helmi näytelmällä. Koittakaa nyt tajuta se, että kaikkien valtioiden suojelupoliisit tekevät yhteistyötä PITÄMÄLLÄ YLLÄ KANSAINVÄLISTÄ RIKOLLISUUTTA. Suomen poliisin YLIN JOHTO ei siis taistele rikollisuutta vastaan – he pitävät sitä itse yllä. Tutkikaa Supon taustoja vaikkapa Wikipediasta, kyseisen – valtio valtiossa – organisaation rikollinen toiminta ei ole perustamisajoista muuttunut, ainoastaan nimi muuttui.

  Älkää siis uskoko tälläisiin Airiston Helmi suur-operaatioihin ja feikki Aarnio-elokuviin, jossa Suomen vale-oikeusministeriö on härskisti mukana.

  Reply
 • 26.9.2018 at 05:49
  Permalink

  Löytyi 500 000 euroa muovikassista. So what!

  Sama summa tilillä ei olisi ongelma.

  Käteisraha näyttää olevan vain ongelma niille jotka haluavat että se poistetaan käytöstä. Eli hyvä veli järjestelmälle.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.