Syyttäjä nyrpistynyt kansantrubaduurin sakkotuomiosta – haluaa vankeutta ja valittaa hoviin

Jussi ”Jösse” Järvenpää on joutunut kantaa ottavilla lauluillaan syyttäjän tähtäimeen. Syyttäjä ei tyytynyt kansan tuntojen tulkille tuomittuun 80 päiväsakkoon, vaan haluaa laulajan kaltereiden taakse. Järvenpää ihmettelee: halutaanko seuraavaksi katkoa sormet?

Jussi Järvenpää oli kesäkuussa syytettynä Vantaan käräjäoikeudessa, jossa syyttäjä haki hänelle vankeustuomiota kantaa ottavista lauluista. Syyte oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Tuomioksi määrättiin 80 päiväsakkoa, mikä taiteilijan kohdalla on erittäin erikoista, sillä taiteilijoita on kautta aikain koskenut tietynlainen erityisvapaus ilmaisunvapauden suhteen. Suomessa taiteilijoilta on nyt se vapaus otettu pois.

Järvenpää on julkaissut sosiaalisessa mediassa vastineensa hovioikeuteen:

– Syyttäjän vaatimukset perustuvat Rikoslain 11 luvun 10 §:ään (212/2008), jonka mukaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomitaan se, joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, etnistä, rodullista tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa muuta kansanryhmää.

– Tekemäni laulut, joista minut tuomittiin käräjäoikeudessa 80 päiväsakkoon, perustuvat kaikki kenen tahansa saatavilla olevissa medioissa julkaistuihin uutisiin. Näitä luettelin vastauksessani käräjäoikeudessa, mutta eipä tuntunut ketään kiinnostavan.

Järvenpää painottaa laulujensa perustuneen kaikkien saatavilla olevaan uutisointiin.

– Hatusta en ole laulujeni aiheita siis vetänyt vaan jokaiseen aihe ja ainekset ovat löytyneet lukuisista kulloistakin aihetta aikanaan koskeneesta uutisesta niin printatuissa kuin sähköisissäkin medioissa. Ne tuskin ovat menneet ohi keneltäkään aikaansa seuraavalta kansalaiselta. Ja rohkenenpa väittää, että useimmille on niitä seuratessa muodostunut erilaisia mielipiteitä uutisoinnin kohteena olleista asioista.
Noiden uutisten pohjalta olen aikanaan tehnyt laulutekstini, säveltänyt ne ja julkaissut kanavallani You Tubessa. Tarkoituksena herätellä kuulijoita miettimään kyseisiä tapahtumia ja asioita itse kukin tykönänsä.

– Jos siis nämä  – syyttäjän mielestä uhkaavat, solvaavat tai panettelevat jotakin kansanryhmää, niin eikö silloin kyseisten uutisten kirjoittajat sekä nuo uutiset julkaisseet mediatkin vastuuhenkilöineen tulisi myös vaatia vastuuseen samojen lakipykälien mukaan?

Laulajan tarkoitus on ollut herättää keskustelua

– Laulujen tarkoitus on ollut myös herättää yhteiskunnallista keskustelua.
Tarkoitus ei missään tapauksessa ole ollut kiihottaa ketään yhtään mitään saati ketään vastaan. Vielä vähemmän on ollut tarkoitus herättää suvaitsemattomuutta, halveksuntaa saati vihaa ketään kohtaan.

– Mutta toki kyseenalaistamaan ja pohtimaan poliittisten päättäjiemme tekemisiä sekä tekemättä jättämisiä. Pidän jo käräjäoikeuden tuomitsemaa 80 päiväsakon rangaistusta ylimitoitettuna tekoihin nähden.

– Kyse on vain lauluista. Jo tapahtuneiden tosiasioiden ruotimista taiteen keinoin. Teksteissä on mukana niin ironiaa, satiiria kuin parodiaakin. Vankeuden vaatiminen ylittää jo käsityskykynikin.

Mitä seuraavaksi? Katkotaanko sormet?

– Syyttäjän väite, että olisin jonkinlainen mielipidevaikuttaja, tuntuu minusta lähinnä naurettavalta. Olen pienipalkkaista suorittavaa työtä tekevä kansalainen, jolla on harrasteena tehdä musiikkia. Sitä ei ole kenenkään pakko kuunnella. Sitä ei radiot eikä mikään muukaan media julkisesti missään soita. Jos sitä joku haluaa jostain kumman syystä kuunnella niin hänen on se etsimällä etsittävä You Tubesta.

– Jos lauluista aletaan jo antamaan tuomioita oikeudessa, niin mitä seuraavaksi?
Ryhdytäänkö polttamaan kirjoja rovioilla? Tuhotaanko vallassaolevaan agendaan sopimattomat taulut? Katkotaanko taiteilijoilta sormet?

– Ollaan vaarallisella tiellä kun kansalaiset eivät enää saa kritisoida vallassaolijoiden edesottamuksia.

Lähde: Jösse Järvenpää / sosiaalinen media

48 thoughts on “Syyttäjä nyrpistynyt kansantrubaduurin sakkotuomiosta – haluaa vankeutta ja valittaa hoviin

 • 24.9.2018 at 21:22
  Permalink

  Tämä on täyttä kommunismia

  Reply
  • 26.9.2018 at 11:08
   Permalink

   Kommunismilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Kommunismia ei enää edes ole olemassa. Aate kuoli Stalinin, Pol Potin, Kim Il-sungin yms. myötä.

   Reply
   • 27.9.2018 at 14:47
    Permalink

    Et ymmärrä mistään mitään, mutta sinähän oletkin Diibadaaba

    Reply
   • 27.9.2018 at 15:14
    Permalink

    Kommunismi on vahvasti olemassa, sen voit lukea ihan suoraan paskemmistoliiton puolueohjelmasta. Ja kommunismin siemen elää jokaisessa vasemmistolaisessa, hyvänlaatuisena se esiintyy sosialidemokratiana, ja pahanlaatuiseksi syöväksi yllyttyään se ilmenee kommunismina. Suomen vapaussota alkoi sosialidemokraattisen puolueen aseellisen siiven aloitettua murhat,Venäjän vallankumous alkoi sosialidemokraattisesta puolueesta enemmistön (bol’shinstvo) edettyä aatteensa tiellä pahanlaatuiseksi syöväksi eli kommunisteiksi. Vasemmistolaisuus on kasvain jolla ei ole kuin yksi suunta ja päämäärä, tappaa isäntänsä eli lopulta koko yhteiskunta, ellei sitä estetä näin tekemästä.

    Reply
  • 25.9.2018 at 06:23
   Permalink

   Demlasionistia vertaat kohonkin hienoon saksalaiseen. On siinä persumyyrä meillä

   Reply
   • 25.9.2018 at 11:26
    Permalink

    Kiitos että demonstroit mölinälläsi ja olemuksellasi juuri sitä minkälaisia sekopäitä erilaisten aatteiden ympärille niiden väristä riippumatta pesiytyy.

    Reply
   • 26.9.2018 at 21:46
    Permalink

    Oletko joku kasvain joka on tippunut täällä riehuvan pirkon loimista?

    Reply
    • 27.9.2018 at 08:00
     Permalink

     Ovatko kaikki täällä Mossadin trolleja?

     Reply
     • 27.9.2018 at 11:17
      Permalink

      Harhaisessa pikku päässäsi ilmeisesti kaikki ovat.

 • 24.9.2018 at 21:51
  Permalink

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on rikoslain 11 luvun otsikon alla:

  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”.

  Tuota on siten tulkittavat, että vain sellainen kiihotus kansanryhmää vastaan kiihottaminen on
  rikoslain mukaista kiihottamista, joka täyttää myös ”sotarikoksen taikka
  rikoksen ihmisyyttä vastaan” määritelmän.

  Tulkinnassa on otettava ERITYISESTI huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta.

  Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:

  Otsikot ojennukseen
  Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä
  tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma.

  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

  Reply
 • 24.9.2018 at 22:02
  Permalink

  Elämme totalitaristisessa maassa.Sananvapaus on tapettu. Taiteilijan luomis vapaus on riistetty. Kulttuuriamme sammutetaan.
  EU:n verikoirat demla vetoisessa oikeuslaitoksessamme ovat globalistien marionetteja. Onko heillekkin (Demla oksetus) esim.kyseiselle syyttäjälle luvattu hillotolppa Brysselistä? Vai onko kyseessä moraaliposeeraus jotta kaverit taputtaisivat olalle? Vai silkka pahuus? Kaikki edellä mainitut?

  Reply
  • 28.9.2018 at 07:29
   Permalink

   EU:ta nyt rakentavat ökyrikkaat globalistitahot rakensivat aikanaan Neuvostoliiton. On ironista, että Venäjää (monella tasolla oikeutetusti) takapajulaksi haukkuvat globalistien ihannoijat tekevät kaikkensa, jotta EU-alue vajoaisi totalitaariseen sosialismiin, jonka ylikansallisen diktatuurin kaatumisen jälkeen koko EU olisi ihan samanlainen kuin Venäjä nyt.

   Sanooko Putin alla olevassa jutussa, että koska EU-maiden hallitukset on pakotettu EU:n toimesta ajamaan puolustuksensa alas, ja EU:n keskushallinnon tavoite on tuhota kansallisvaltiot, niin tämä asiantila tekee jokaisesta EU-maasta helpon, ”heikon” kohteen Venäjän manipuloinneille?

   https://www.express.co.uk/news/world/945976/EU-news-Vladimir-Putin-Russia-targets-weak-European-Union-for-new-empire

   Reply
 • 24.9.2018 at 22:40
  Permalink

  Kun oikeuslaitos ja viranomaiskoneisto on politisoitunut silloin vain niiden oma ”laki” on voimassa.

  Näin se menee tässä maailmassa.

  Vieläkään en ole havainnut että suomalaisten keskuudessa olisi halua tai valmiuksia perustaa todellinen puolisotilaallinen kansallisen vastarinnan, kansallisen littouman organisaatio.

  Mikäs tämän syyttäjän nimi on? Ehkä sillä on luurankoja omassa kaapissa?

  Meidän kohtelu viranomaiskoneistoa kohtaan on aivan liian kilttiä.

  Kun puuttuu organisaatio joka kykenisi suorittamaan operaatioita ja keräämään tietoa jota voidaan käyttää pahaa hallintoa vastaan.

  Ja nyt ei puhuta mistään vihreistä miehistä, vaan aivan tavallisista suomalaisista jotka ovat saaneet tarpeekseen tästä pahasta hallinnosta.

  Huomatkaa että yksikään puolue ei ole julkisesti irtisanoutunut salajärjestöihin kuulumisesta. Yksikään nk. kansanedustaja ei ole julkisesti irtisanoutunut vapaamuurarijärjestelmästä. Selkokielellä tämä tarkoittaa sitä että ovat itse siinä mukana ja ovat päästäneet tämän järjestelmän viranomaiskoneiston sisään. Tämä on se todellinen hallinto.

  Reply
  • 25.9.2018 at 08:30
   Permalink

   Syyttäjä tulee Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta ja on nimeltään Pieti Kannala. Syyte nostettiin apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen määräyksestä.

   Reply
   • 25.9.2018 at 09:58
    Permalink

    Kuka on asettanut Raija Toiviaisen virkaan? Eli mihin sananvapauden rajoittamisen ketju lopulta päätyy. Taitaa sieltä viimeisestä lenkistä löytyä enemmistöäänestäjä.

    Reply
    • 25.9.2018 at 20:03
     Permalink

     Kuka laskee äänet? Kuka asettaa ehdokkaat?

     Reply
 • 24.9.2018 at 22:58
  Permalink

  Mikä tää syyttäjä oikein on? Fasisti. natsi, marxilainen kommunisti, globalisti, maanpetturi vaiko pelkkä lahjottu pelle? Vaiko näitä kaikkia? Pelottava juttu, Suomi mätänee käsiin.

  Reply
 • 24.9.2018 at 23:20
  Permalink

  Missä on muut artistit puolustamassa . esim paleface kuustonen ymv

  Reply
  • 24.9.2018 at 23:49
   Permalink

   Syyttelijän puolella tietenkin, hyveonanoimassa porukalla. Artisteiksi en mokomia paskahousuja ylentäisi, sellaiset ovat kautta maailmanhistorian hakeutuneet aina sen puolelle jota ovat luulleet ”voittajaksi”.

   Miksi kukaan ei muuten vaadi Pallifeissiä tilille harjoittamastaan kulttuurisesta riistosta? Tyyppihän käyttää mustien karuista ghettokokemuksista syntynyttä rap-”musiikkia” omiin valkoisiin etuoikeutettuihin tarkoitusperiinsä, eli riistämällään kulttuurilla tienaamiseen.

   Reply
  • 25.9.2018 at 14:10
   Permalink

   Musiikkimakuja on monia. Onneksi monet Suomessa vielä arvostavat oikeaa musiikkia, lauluntaitajia . Sääli lapsia jotka kasvavat näitä rallattelua kuunnellen. Sitten ei osata ottaa lippistä päästä edes Maamme – laulun aikana itsenäisyysjuhlissa. ( Tai muistokukkia laittaessa, ehkä vielä tupakki suussa )

   Reply
   • 25.9.2018 at 14:16
    Permalink

    Ja Pirkolle tuli lähtö taas.

    Reply
   • 26.9.2018 at 01:38
    Permalink

    Joo, luukutettava pelkkää Maammelaulua yötä päivää, että osaa ottaa hatun päästä. Sääli niitäkin lapsia.

    Reply
 • 25.9.2018 at 06:39
  Permalink

  Tämä on tietynlaista natsismia ja islamisaatiota. Ketä natsit ja muslimit vihaavat: juutalaisia. Ketä vastaan he ovat: kristillisyyttä, erilaisuutta, sivistystä ja monikulttuurisuutta. ”Väärinajattelit” ja ”vääräuskoiset” viedään ulkokehälle ja jopa tuhotaan. ”Väärin” sanoittaneen henkilön toimintamahdollisuus supistetaan. Hän tuo ikävällä tavalla esiin niitä kamalia asioita, joita viime vuosina Suomeen lapsinut ongelmajoukkio on tuonut mukanaan. On tässä eräänlaista kommunistisuuttakin ja kulttuurimarxismiakin mukana, mutta eI kovin paljon. Monet muslimit pitävät nykyäänkin Hitleriä hyvänä tyyppinä, fanittavat. Myös tuolloin ”väärin” laulaneet henkilöt olisi hiljennetty jotta haluttu yks’puolinen totalitarismi olisi saanut jatkua ja kansakunta olisi pysynyt hiljaa. Tämä sama juttu on koettu Saksassa 30-40 luvuilla kun tehtiin tilaa eräälle kauhulle. Nyt tehdään tilaa kalifaatille johon sinisilmäinen viher-vasemmisto politiikka vie tietäen tai tietämättä.

  Reply
  • 25.9.2018 at 18:07
   Permalink

   Eikös tuo juuri kristiosinut mokutusta?

   Reply
  • 28.9.2018 at 07:40
   Permalink

   1. Lapsilleen seesteistä ja turvallista tulevaisuutta tahtovat eivät ole ”automaattisesti natseja”, jos se on mitä haluat sanoa.

   2. Sekava lauseesi korjattakoon:
   ”Muslimit vihaavat juutalaisia (koraani käskee siihen). Muslimit ovat myös kristillisyyttä, erilaisuutta, sivistystä ja monikulttuurisuutta vastaan.”

   Kirjoitit:
   ”Ketä natsit ja muslimit vihaavat: juutalaisia. Ketä vastaan he ovat: kristillisyyttä, erilaisuutta, sivistystä ja monikulttuurisuutta. ”

   Reply
   • 29.9.2018 at 05:44
    Permalink

    Persulle sattui lipsahdus ja paljasti todellisen minänsä

    Reply
 • 25.9.2018 at 07:55
  Permalink

  Eiköhän ne, ketä syyttäjän pitäisi vainota ja keiden puuhiin puuttua ole ihan jossain muualla, kuin niissä, ketkä tuovat esiin yhteiskunnan väärinkäytökset ja kohtelut. Taitaa vain olla noon, ettei uskallus riitä todellisten rikollisten toimintaan puuttumiseen, vaam jostain nyt väkisin koitetaan tehdä varoittava esimerkki, millä koitetaan tukkia kansan turvat.

  Reply
 • 25.9.2018 at 11:00
  Permalink

  Sairaaksi alkaa menemään. Suomi on Pohjois-Korea. Jos kuten Jösse sanoo, laulaa siitä mitä ympärillä konkreettisen fyysisesti tapahtuu eli pukee ne laulun sanoiksi, jotka sitten esittää ei voi olla rikollista toimintaa, koska kyse on ainoastaan siitä, ettei niitä syytetä puhumatakaan tuomita tuomioistuimissa, jotka tekevät rikollisia tekoja tai laiminlyövät heille kuuluvia tehtäviä pettämällä Suomen kansaa palvellen EU:ta ja suoranaisesti varastamalla veronmaksajien loppupäässä itselleen varatut verokertymät globalistien pussiin ja haittamaahanmuuttajien perseeseen, pääsevät kuin koirat veräjästä tekemistään TODELLISISTA rikoksi, jotka ovat lihaa ja verta. Tällainen meno on suoraan orwellilaista ja osoittaa suoraan sen kuinka sairaaksi suomalainen yhteiskunta on tullut sekä valtaa pitävien herkkänahkaisuus on osoituksena siitä, kuinka heikkoja itse asiassa he ovat agendoineen ja sen harjoitettavan politiikan suhteen jota väenväkisin suhmuroidaan kansan seläntakana tehden lehmänkauppoja pelkkänä tarkoituksena etsiä omaa hyötyä ja toimia globalistien juoksupoikana hyläten näin suoraan sen kansan, jota heidän pitäisi palvella syystä, että Suomen perustuslaki näin määrää ja poliitikkojen vääryydellä antamien vaalilupaustensa mukaisesti pitäisi toimia eikä syödä sanojaan heti sen jälkeen kun on kansa saatu kusetettua vaaliuurnilla antamaan äänensä poliitikoille, jotka salakavalasti ovat valehdelleet kaksihaaraisella kielellään ja käyden ”vatsallaan” pettäen sen kansakunnan jota heidän kuuluisi palvella ja tuntea siitä vielä etuoikeutettua ylpeyttä, että he saavat sen tehdä isänmaansa ja kansansa hyväksi, jotka molemmat ovat uniikkeja eli ainutlaatuisia maailmassa eikä niitä voi mitkään eivätkä ketkään matkia niin hyvin, että he pystyisivät Suomen ja sen kansan korvaamaan vaan kyseessä olisivat kurjat väärennökset aivan kuin lasihelmet aitojen timanttien tilalla.

  Reply
  • 25.9.2018 at 11:28
   Permalink

   Totuuden sanominen voi olla rikos ainoastaan valheellisessa ja rikollisessa järjestelmässä.

   Reply
 • 25.9.2018 at 11:43
  Permalink

  Oikeuslaitoksen käyttäminen poliittiseen toimintaan on täysin länsimaiset demokraattisten tasavaltojen hallitusmuodon vastaista, mutta hyvin tyypillistä diktatuurimaissa. Taustalla on oppi vallan kolmijaosta. Poliittinen toiminta on lainsäädäntövallan, ei tuomiovallan alaista toimintaa. Voidaan puhua jopa valtiorikoksesta, jos oikeuslaitoksen edustajat käyttävät valtaansa väärin.

  Tapauksessa aiheutetaan myös huomattavaa henkistä kärsimystä ajojahdin kohteelle, vaikka kyseessä on uhriton rikos. Eli valtiorikoksen päälle tulee myös vainoaminen ja virkamiesaseman väärinkäyttö.

  Reply
 • 25.9.2018 at 12:10
  Permalink

  Jösse vapaaksi!

  Reply
 • 25.9.2018 at 12:20
  Permalink

  Olen kuullut että Suomessa on moneen korkeaan virkaan pääasyt oman isänsä perseraiskaamia aivovammaisia.

  Reply
 • 25.9.2018 at 13:40
  Permalink

  Kommunistisen Demlan ja vapaamuurari-satanistien saastuttama ”oikeus”-laitos, joka avustaa omaa kansaansa vastaan sotaa käyviä rikollisia vallanpitäjiä, jotka maanpettureina kumartavat vierasta sortovaltaa.

  Reply
 • 25.9.2018 at 14:07
  Permalink

  Vain sanoja oli nekin Tikkurilan suntion uhkaukset polttaa kirkko ja sylkeä puuroon. Hienoa kuitenkin kun huhtasaari puolustaa niin toritappelijoita kuin rasistista rallattelua. Hänen täytyy olla oikeassa kun on sentään opettajakin. P.s. vaikka itse syö pelkkää läskiä, lapsille olisi hyvä antaa monipuolisempaa ruokaa. Ne nakit edes nitriittömiä ja lihaksia nakkeja. Porkkanaa soppaa ja kasviksia edes kerran kuussa.

  Reply
  • 25.9.2018 at 14:18
   Permalink

   Yritä nyt Pirkko ehtiä valehtelemaan taas mahdollisiman paljon lyhyeksi jäävän palstapestisi aikana, kohta olet taas pakkolomalla, valehteleva ammattitrolli.

   Reply
   • 25.9.2018 at 14:53
    Permalink

    Huhtasaari katsoi on julkinen fb-profiili ja YouTubessa puhuu kun de wit tai joku muu möykkäri.

    Reply
    • 25.9.2018 at 14:57
     Permalink

     Taitaa olla vinkkua taas mennyt koska et osaa enää kirjoittaa edes ymmärrettäviä lauseita. Huhtasaari ei ole puolustellut toritappelijoita tai rasistista rallattelua. Olet valheita levittelevä kokopäivätoiminen trolli ja ansaitsemasi kohtelu on sen mukaista. Tervemenoa pakkolomalle taas.

     Reply
  • 26.9.2018 at 21:43
   Permalink

   Olet palstan syöpäkasvain, jos sinua ei poisteta foorumilta lehteä ei kohta lue kukaan kun täällä riehuu kaltaisesi trollien emo.

   Reply
 • 25.9.2018 at 15:44
  Permalink

  Ylewatch-blogistin epäily osoittautui oikeaksi, kun hän eräässä viime vuoden maaliskuun artikkelissaan sanoi: ”Voi olla, että uudeksi valtakunnansyyttäjäksi valitaan Nissistäkin fanaattisempi politirukki, nimittäin apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.
  Ks. ”Mielipiteistä vankilaan vaativa valtakunnansyyttäjä epäiltynä rikoksesta”, http://ylewatch.blogspot.com/2017/03/mielipiteista-vankilaan-vaativa.html

  Reply
 • 26.9.2018 at 07:08
  Permalink

  Artikkelista, tulloo mieleen historian vuodet 1918 ja sitä valkoisuutta oikeutta odotellassa, saadan tämäki perseily päätökseensä niinku kuuluu ja veikkaan että se kuuluu… meinaan että kauas kuuluukin! Sillä aika kauas kanto 1918 vuoden meiningitkin. Valkoiselle Suomelle huuti pojjaat Hurraa, vaan ei kuultu yhtään Urraata 😀 Vitun ryssät!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.