Mies ryösti berliininmunkin pyörän pumpulla – Tuomio vähintään 4kk vankeutta

Helsingin poliisi on tutkinut 22.7.2018 ruokakaupassa Käpylässä tapahtunutta ryöstöä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut rahakas koruliikken ryöstö tai ”pankkikeikka”, vaan poliisin mukaan teosta epäilty mies anasti myymälästä berliininmunkin, uhkasi myyjää polkupyörän pumpulla ja päätyi painimaan myyjän kanssa. Rikoksesta epäilty mies pakeni tämän jälkeen paikalta.

– Poliisin sisäisessä järjestelmässä julkaistu valvontakamerakuva johti rikoksesta epäillyn tunnistamiseen. Poliisi otti rikoksesta epäillyn vuonna 1990 syntyneen miehen kiinni 25.7.2018. Hän myönsi kuulustelussa teon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme.

Epäilty ryöstö siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina. Poliisi huomauttaa, ettei ryöstössä ole merkityksellistä se, mitä varastetaan tai mihin se kohdistuu, vaan ryöstö on ryöstö vaikka kyseessä olisi vain berliininmunkki.

– Tässä yhteydessä sopii muistuttaa ennalta estävässä mielessä, että ryöstön tunnusmerkistön kannalta ei ole olennaista, mitä anastetaan vaan se, että anastuksen yhteydessä käytetään väkivaltaa tai uhataan sillä. Ryöstöstä seuraa vähintään neljän kuukauden ja enintään kuuden vuoden vankeusrangaistus, Halme toteaa.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Mies ryösti berliininmunkin pyörän pumpulla – Tuomio vähintään 4kk vankeutta

 • 14.9.2018 at 09:44
  Permalink

  https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/koulujen-miljoonakavalluksista-epailty-it-pomo-vapautettiin-hs-opetusvirastossa-muitakin-epailtyja-6629798

  ”miljoonakavalluksista epäilty it-pomo vapautettiin”

  ”epäilty toimi tietohallintopäällikkönä jo 1990-luvulta lähtien. Vuonna 2016 hänestä tuli viraston turvallisuuspäällikkö”

  https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/kavalluksista-epailty-tietohallintopaallikko-sai-potkut-myos-3-muuta-irtisanottiin-6634659

  ”epäilty tietohallintopäällikkö sai potkut”

  Reply
 • 14.9.2018 at 11:23
  Permalink

  Tuomiothan ovat tasapainossa. Kansan oikeustaju vain on vinksahtanut.

  Reply
 • 14.9.2018 at 12:07
  Permalink

  Suojaväri puuttui, Muutenhan mitään ryöstöä ei olisi tapahtunut. Moniosaaja vain otti maistiaiset, kuten kultuurissaan on tapana rouhaista katon reunasta välipalaa kamelin lannasta muovailluista majoista.

  Reply
 • 14.9.2018 at 19:14
  Permalink

  Suomessa kun menee kauppaan ja vetää herneen nenäänsä niin heitetään kuukausikaupaksi poseen. Jos paloittelet, vaikka elävältä ihmisen ja laitat ”pakkaseen” asiallisesti pussitettuna. Saatat konnamaisen puolustusasianjan saatuasi, päästä koko ceissistä viikon ”yhteikuntaharjoittelulla” K-kaupan lihatiskillä kyynäspäitä kädet verissä.
  Suomessa omaisuus on arvotettu rikoslaissa tähtitieteellisiä määriä korkeammaksi kuin ihmiseen kohdistuvat rikokset. Pikemminkin rangaistus on sitä pienempi mitä vakavammasta tappamisesta on kyse eli jos ”vaivaa” on nähty ”kunnolla” ja vieläpä oikein monta kertaa. Tämä katsotaan ”eduksi” tuomiota määrättäessä eli kyse on nk. ”paljous alennuksesta”, joka on tietenkin suoraan helvetin ”oikeuspoliittisesta laitoksesta”, jossa tunnetusti tunnetaan lukkarinrakkautta rikoksentekijöitä kohtaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.