Maahanmuuttajien työttömyysaste kasvanut – Lindström iloitsee kotouttamisen ”oikeansuuntaisuudesta”

OECD julkaisi 5.9.2018 arvioinnin maahanmuuttajien työllisyydestä ja heidän lastensa opintomenestyksestä Suomessa. Selvitys tehtiin Suomen toiveesta. OECD arvioi, että Suomessa tehty kehittämistyö on ollut oikeansuuntaista. Kuitenkin esimerkiksi maahanmuuttajien työttömyysaste on lisääntynyt vuosien 2012 ja 2017 välillä 1,6%.

– Olemme vuoden 2015 jälkeen toteuttaneet lukuisan määrän toimia maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämiseksi. Ilokseni myös OECD tunnistaa tekemämme työn oikeansuuntaiseksi. Kehitystyön on kuitenkin jatkuttava. Erityisesti naisten ja lasten kotoutumisen tukea tulee vahvistaa entisestään, työministeri Jari Lindström sanoo.

Sekä OECD:n että ministeri Lindströmin tulkinta voidaan kyseenalaistaa vertaamalla vuosien 2012 ja 2017 välisiä työllisyys/työttömyysasteita. Ulkomailla syntyneiden maahanmuuttajataustaisten työttömyysaste oli vuonna 2012 14,2% ja vuonna 2017 15,8%, joten vuoden 2015 jälkeen tehdyt toimet ovat heikentäneet tilannetta tai korkeintaankin pitäneet sen ennallaan.

OECD:n mukaan Suomessa on edelleen vähemmän maahanmuuttajia kuin muissa OECD-maissa, on määrän kasvu ollut OECD-maiden nopeimpien joukossa. Pyyhkeitä OECD:ltä tuli erityisesti maahanmuuttajanaisten työllistymisestä, mutta myöskin työllisyyslukujen välinen kuilu EU-alueelta ja sen ulkopuolelta tulleiden välillä on OECD-maiden niinikään suurimpia. Tämän ennustettiin järjestön raportissa heijastuvan myöskin maahanmuuttajalasten kotoutumiseen.

Lähde: TEM-verkkopalvelu, OECD, 2, TEM

25 thoughts on “Maahanmuuttajien työttömyysaste kasvanut – Lindström iloitsee kotouttamisen ”oikeansuuntaisuudesta”

 • 5.9.2018 at 18:14
  Permalink

  ”OECD:n mukaan Suomessa on edelleen vähemmän maahanmuuttajia kuin muissa OECD-maissa, on määrän kasvu ollut OECD-maiden nopeimpien joukossa. Pyyhkeitä OECD:ltä tuli erityisesti maahanmuuttajanaisten työllistymisestä, mutta myöskin työllisyyslukujen välinen kuilu EU-alueelta ja sen ulkopuolelta tulleiden välillä on OECD-maiden niinikään suurimpia. Tämän ennustettiin järjestön raportissa heijastuvan myöskin maahanmuuttajalasten kotoutumiseen.”

  Suomalaistenko pitäisi saattaa somaliakat ja arabiakat työpaikalle kädestä pitäen?

  Tämä kroonisen hätäpaskan aikakausi saavuttaa päivä toisensa jälkeen yhä mielisairaampia piirteitä.

  Työttömyys ja ”kototumattomuus” suomalaisten vika? Ainakin KELAan nuo näyttäisi kotiutuneen melko nätisti.

  Reply
 • 5.9.2018 at 19:20
  Permalink

  Heh heh, somalimuijathan on pelkkiä synnytyskoneita!
  Muutenkin nämä kamelikuskit ja muut ”huippuosaajat” ovat maallemme tarpeettomia.

  Reply
   • 8.9.2018 at 23:00
    Permalink

    ولكن هنا يمكن أن تدفع على الملف

    Reply
 • 5.9.2018 at 19:21
  Permalink

  Kotouttamiselle STOPPI!
  Aloitetaan KOTIUTUS!!!!!!!!!

  Reply
 • 5.9.2018 at 19:23
  Permalink

  Eurooppaan ei pitäisi päästää ainuttakaan turvapaikanhakijaa.
  Afrikassa ja Lähi-idässä on tilaa pilvin pimein. Turvallisia alueita!

  Reply
 • 5.9.2018 at 19:29
  Permalink

  En usko sanakaa kuten en tähäkään propaganda viher vasemmistolaisten toimittajien laitokseen

  Yle Uutiset Uusimaa
  Yle Uutiset Uusimaa 05-09-2018 klo 18-23
  tämä ankkuri mainitsee 3 kertaa äärioikeiston 30 sekunissa
  ja edeleen tämä valemedia ääri vasemmiston kätyri YLE
  pitää tätä alpakkaa Tapahtumaa viatomana lasten tapahtumana
  tai siis pimitävät poliisi-hallituksen mietinnön lopputuleman
  näiden vasemmistolaisten epärehelisyydestä
  ylen uutinen kuitenkin textinä
  Myrkyllinen arvio tapahtuman aitoudesta
  Päätöksen perusteluissaan Poliisihallitus heittää epäilyksen varjon ylipäätään koko lastentapahtuman ylle. Poliisihallitus ihmettelee, miksi lastentapahtuman siirtäminen muualle oli ollut ongelmallista, jos tapahtuman oli tarkoitus olla aito yleisötilaisuus.
  Myös Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen epäili lastentapahtuman aitoutta Poliisihallitukselle antamassaan selvityksessä. Kopperoisen mukaan tapahtuman järjestämisen perimmäisenä tarkoituksena on mahdollisesti ollut häiritä soihtukulkueen kokoontumista. Kopperoisen mielestä kyse olisi tällöin ollut puhtaasta kiusanteosta, eikä varsinaisesta lastentapahtuman järjestämisestä.
  Yle suojelee äärivasemmistoa jos se ei kaikile vielä ole selvä

  LUE TÄMÄ RAPORTTI

  Poliisihallitus

  https://yle.fi/uutiset/3-10386213

  öö öö miksi sana kangeltaa
  ottiko joku ylen ääri vasemmistolainen työntekijä
  LÄHETYKSEN TUOTTAJA Ohjaaja
  textin pois luku monitorista kesken lähetyksen
  sitä minä veikaan
  ei tämä kyllä ylen luottamusta lisää tai saatika heidän puoluetomuus väiteitä
  päinvastoin
  tämä selventää heidän puolueelista uutisointinsa akendaa raikaasti viher vasemmalle
  ääri vasemmalle taistolais lippujen kupeeseen

  TAI katso tämä lähetys niin ymmärrät

  YLE UUTISET UUSIMAA
  PÄÄ UUTISLÄHETYKSESSÄ EI SANAKAAN KOKO ASIASTA

  https://areena.yle.fi/1-4523252

  Reply
 • 5.9.2018 at 19:33
  Permalink

  Lindströminpihvi, joka tosin tykkää tykätä nakkimakkaroista nautittuna pahvimukillisesta kuravettä kyyti -”moniossaajana” on taas todistanut ettei lääkitys pitkäaikaisista ponnisteluista huolimatta ole vieläkään kohdillaan. Mutta pääkanisteri Juha Sipilä taas on sitä mieltä, että nyt on lindströmin poika osunut härän silmään taas lausunnoissaan. Melkein yhtä hyvin kuin Kempeleen serkku tyttönsä asuntonsa sijasta käyttöön luovuttanut tuholaisministeri, joka mallaa itsensä joka aamu entisen wanhan tivolin kuperapeilistä itsensä ojennukseen ja täyteen tällinkiin, mutta jättää huomioitta aivan kuten hän aina tekee kaiken muunkin kanssa paitsi partalapsosten kanssa sen, että peili valehtelee, vaikka se antaakin AINA saman vastauksen kysymykseen: ”Kerro kerro peilitin kuka on EU:ssa ääliöin?” Nimittäin itsensä itkuun helposti saava osakehuijari saa toivomansa vastauksen: ”Oi, sinä, sinä, mutta sitten vasta kun Druncker heittää hopealusikkansa Brysselissä EU:n pyöreän huoneen nurkkaan ”iskiaksen” aiheuttamaan maksakirroosiin, jota KIROpraktikko on yrittänyt kiks – eikun – niksauttaa paikoilleen, mutta onnistumatta siinä kertaakaan, sillä luxemburgilainen hohtmannintippa on aina ollut liian ”huonossa” ”kunnossa” pussamassa kaikkea mikä liikkuu eli olemassa asioista hyvin perillä olevana, jolla ällikkä viipaloitsee kuin tylsä veitsi.

  Reply
 • 5.9.2018 at 21:14
  Permalink

  Saksan ja Suomen media ja poliitikot ovat viime päivinä levittäneet innokkaasti huhuja Chemnitzissä riehuneistä joukkioista, jotka lähtivät kaduille lynkkaamaan ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Nyt Saksin osavaltion pääministeri on sanonut, että mitään ihmisiä hakkaavia ryhmiä ei ole ollut. Valeuutinen ”etnisesti valikoituneesta katuväkivallasta” on kuitenkin ehtinyt jo levitä laajalle.

  ”Chemnitzissä poikkeuksellista on se, että äärioikeistoa tukevat mielenosoittajat olivat valmiita rikkomaan perusoikeuksia ja käyttämään väkivaltaa sattumanvaraisiin ihmisiin, jotka valikoituivat uhreiksi ulkonäkönsä vuoksi. Kun kansalaiset lähtevät kostoretkille ja lynkkaamaan ulkomaalaisten näköisiä, oikeusvaltio on epäonnistunut ja vakavassa kriisissä.” Näin maalaili HS 28.8 kirjoituksessaan.

  Valitettavasti hesarin uutisointi meni pahan kerran metsään.

  Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer (CDU) antoi keskiviikkona Saksin maapäiville virallisen lausunnon Chemnitzin tapahtumista. Asiasta kertoo Bild-lehti.

  – Chemnitzissä ei ollut ihmisiä hakkaavia ryhmiä eikä ajojahtia, sanoi Saksin pääministeri Kretschmer puheessaan.

  Maapäivien istunto alkoi minuutin hiljaisella hetkellä kuoliaaksi puukotetun Danielin muistoksi. Puolitoista viikkoa sitten tapahtunut henkirikos on jäänyt uutisoinnissa täysin taka-alalle, kun media on keskittynyt kohisemaan äärioikeistosta ja nyt valeuutiseksi osoittautuneista lynkkauspartioista.

  Vain osa Danielin surmaajista saatu kiinni
  Danielin surmasta on otettu kiinni kaksi turvapaikanhakijaa: 22-vuotias irakilainen ja 23-vuotias syyrialainen. He olivat toimineet osana suurempaa, noin 10 ulkomaalaisen jengiä. Media on suhtautunut asiaan siten, että kiinniottojen myötä henkirikos on selvitetty, joten se voidaan unohtaa.

  Nyt poliisi on kuitenkin ilmoittanut etsivänsä surmasta epäiltynä myös kolmatta turvapaikanhakijaa. Etsintäkuulutetulla 22-vuotiaalla irakilaismiehellä on myös aiempaa rikosrekisteriä Saksassa.

  Toimittaja: median tulisi pysyä tosiasioissa
  Saksassa asuva toimittaja Pertti Rönkkö kertoo Facebook-sivullaan, että huhut ulkomaalaisia joukolla jahtaavista äärioikeistolaisista olivat alun perin Antifan liikkeelle laskemia valeuutisia, joita media välitti kritiikittömästi eteenpäin.

  – Noloa Saksan kannalta on, että myös liittokansleri Merkel ja hänen päätiedottajansa Seibert uskoivat fake newsiin, kommentoi Pertti Rönkkö.

  – Medialla olisi käytettävissään pistämätön keino kamppailussa poliittisia ääriä vastaan: on pysyttävä tosiasioissa ja oltava valmis oikaisemaan ehkä kiireen vuoksi väärin painotettua tietoa sitä mukaan, kun faktoja tulee lisää – siis noudatettava hyvän ja vastuullisen journalismin periaatteita, Rönkkö sanoo.

  Pertti Rönkkö on seurannut Chemnizin tilannetta tarkasti viime viikkojen ajan. Hän on kirjoittanut sivuilleen kymmeniä aihetta käsitteleviä päivityksiä. Saksankielisiä medioita seuraavan Rönkön näkemys on täysin erilainen kuin se, minkälaisena Suomen media asian esittää.

  Rönkkö nosti jo viikko sitten esiin chemnitziläisen vasemmistoliberaalin paikallislehden Freie Pressen paikan päältä tekemän uutisoinnin, joka erosi suomalaismedioiden tarinasta suuresti.

  – Kun lukee monien suomalaislehtien uutisointia ja vertaa sitä vaikkapa chemnitziläisen vasemmistoliberaalin paikkallislehden Freie Pressen paikan päältä tehtyyn uutisointiin, niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Äärioikeisto ei ottanut oikeutta käsiinsä, eikä pahoinpidellyt kiinni saamiaan ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Tuhansista tilanteesta huolestuneista ja torille kokoontuneista aivan tavallisista chemnitziläisistä poliisi luokitteli noin 50 ihmistä väkivaltaan orientoituneiksi äärioikeistolaiseksi, Rönkkö kirjoitti.

  – Siinä kun asiallisuudestaan tunnettu chemnitziläislehti tyytyy uutisoimaan todellisia ja itse todennettuja tapahtumia sekä pidättäytyy kannanotoissa poliisin ja muiden viranomaisten antamiin tietoihin, niin Karjalaisessa, Kansan Uutisissa ym medioissa päästetään mielikuvitus laukkaamaan ilmeisesti ilman minkäänlaista journalistista vastuuta, hän jatkoi.

  Reply
 • 5.9.2018 at 21:49
  Permalink

  Vielä kun joku raportoisi, että kuinka moni näistä ”työllistyneistä” on oikeasti työllistyneet ilman tulonsiirtoa. Toisin sanoen, kuinka moni heistä on nettoveronmaksajia? Luulenpa, että siinä on sen verran karua dataa, ettei meidän valemedian agenda anna siihen myöden. Mutta hei, saadaanpahan taas annettua lisää piilotukea meidän ”vajakkiyrittäjille” kansan kustannuksella.

  Reply
 • 5.9.2018 at 23:05
  Permalink

  ” OECD:n raportti tehtiin Suomen toiveesta ” sehän kertoo jo kaiken. OECD antaa tietenkin sen suuntaisen raportin, jollaisen Sipilän hallitus toivoi. Vanha temppu siis. Jatkossa tulemme kuulemaan ministerien puhuvan että OECD:kin on sitä ja sitä mieltä. Sama kusetus pätee kaikkiin muihinkin toiveesta tilattuihin raportteihin.
  Sipilän hallitus on loppusuoralla. Henki toreissaan sitten vaalitemppuillaan kaikenlaista. Sinisiä ei enää nähdä eduskunnassa ensi kevään vaalien jälkeen.

  Reply
 • 6.9.2018 at 00:08
  Permalink

  Mihin he työllistyy, kun ei näy katukuvassa kuin ostoskeskuksen penkeillä?

  Reply
  • 6.9.2018 at 08:59
   Permalink

   Ostareiden penkinlämmittäjiksi. Sit ne vaatii, missä mun palkka.

   Reply
 • 6.9.2018 at 02:04
  Permalink

  ”toteuttaneet lukuisan määrän toimia maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämiseksi”

  Pitää olla erityisen yksinkertainen, tietämätön ja vieläpä tyhmä, jotta tuollaisiin toimiin uskoo. Naurettavalla tasolla tuokin ministeritason lapsellinen touhu.

  Reply
 • 6.9.2018 at 05:14
  Permalink

  Lindströmin kansanedustajan ura lähenee loppuaan.
  Koko sinisten porukka haihtuu kuin pieru saharaan ja hyvä niin.
  Suomen historian suurin takinkääntö ja äänestäjien kusetus on nähty.
  Saatana minäkin luulin Soinin olevan ihan ok-äijä ja äänestin sitä useamman kerran.
  Eliitin hännystelijöitä perkele!

  Reply
 • 6.9.2018 at 05:16
  Permalink

  Valeuutinen, niitähän valtamedioissa nykysin alkaa olla. Nakkilindström tottakai uskoo kaikki valtamedian myönteiset valeuutiset matuista, koska on kokoomuksen täysjäsen ja sätkynukke.

  Reply
 • 6.9.2018 at 06:26
  Permalink

  Ei OECD tai mikään muu suostu tilastoimaan sitä, kuinka moni työllistyy esimerkiksi tulkkina; oikeudessa; vastaanottokeskuksissa yms.

  Nämä ”työpaikat” ovat muodostuneet maahanmuuton seurauksena ja sen takia.

  Näiden työpaikkojen laskun myös maksavat 100 % veronmaksajat.

  Kun siis joku ”yksittäinen” maahanmuuttaja tekee rikoksen ja joutuu oikeuteen saadaan samalla työllistettyä muita tulkin tehtäviin ?

  Mutta miksi tällainen järjestelmä on päättäjiemme toimesta luotu ?

  On saatava kansa ja lehdistö tästä kirjoittelemaan; jottei kirjoiteta todellista ongelmista Suomen johtamisessa !

  1. Eduskunta varastaa: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata. ( varastaa 1,3 – 3 miljardia euroa ”lailla 444/2012” ).

  2. Kansain ihmisoikeudet piti viedä 2 ”eduksunnan” voimin; ettei rikoksia saada tutkintaan !

  Julkinen lakitietokanta Finnlex PL 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  3. Lainsäädäntövallan MYYMINEN pankki-vakuutuslaitoksille kansan rahastamiseksi : Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”.

  Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan”. Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä” . ( PL 118 § ; 444/2012…..)

  Minä kun tästä kirjoitan; ja jatin jopa SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi olen näille RIKOLLISILLE virkamiheille ja puoluepampuille se todellinen ”natsi” … kas kun haluan varastetut IHMISOIKEUTENI takaisin.

  Voimme siis alkaa käyttää sanalle ”natsi” vastinetta ihmisoikeudeton Suomen kansalainen.

  Kaikki kanslaiset, joita PL 118 § koskee siis ovat ”natseja” ?

  Tunnustaudun Suomen valtioherrojen tekemäksi 3 kertaiseksi ”natsiksi” eli kansalaisten ihmisoikeuksien puolustajaksi; joka vaatii Valtiopetoksellisen PL 118 §:n purkamista !

  Nyt lehdistö voi alkaa nimittelemään … ei taida tulla; koska faktat Suomen hallinon mädännäisyydestä ovat mukana !

  Lehdistö on lehdistötuella LAHJOTTU hiljaiseksi edellämanitesmistani asioista; niitä EI saa päästää äänestäjien tietoon näin ennen vaaleja.. tai on tuotava ”oikein” äänestäviä lisää Afrikasta ?

  Julkinen dokumentti asiosta: archive.is/kimmoleaks.fi.

  Reply
 • 6.9.2018 at 07:30
  Permalink

  synkkä kuukausi valtamedialle zybier albakka saksanmellaka uutisoinin valheet
  piste i pälle
  aamu tv YLE Sinä maksat laatujournalismista
  maailmassa tapahtuisi 100 uutisoitavia asioita mitä tekee aamu tv
  sauva kävelee ja kerto sen mytölögista

  mietikää järjellä mihin nuo tuhlaavat sitä puolta-miljardia veronmaksajien rahoja

  sauvakävely juttuihin klo 7.20
  6.9.2018

  Yletoimitajan aamutoimet alkavat klo 5.00 kotona

  VAIKKA HÄN ON HIIHTÄNYT BAARISTA KOTIIN PILKUN JÄLKEEN KLO 3.40 YÖLLÄ

  Ja siitä YLE studion meikatavaksi klo 6.20
  siihen kuluu 40 minuutia
  MINIVOGUE KUNTOON

  Ja lääkettä YLE toimitajien krapulaan

  että hän pääse Yleen tekemään mullistavaa laatuj ournalismia sauva kävelystä

  Huomenna luvasaa YLEN *Ammuu*-teeveessä
  Dildo kävelyn alkeet Feministisellä tatsilla
  ei rasistisesti

  säälitävää oikeasti J
  a MITÄ VEROVAROJEN ROVIOLLA POLTTAMISTA

  Reply
 • 6.9.2018 at 12:43
  Permalink

  Nakkiherkuttelija -Lindströmiltä taitaa olla mädäntyneet loputkin aivosolut. Tilalla 300 bar paineistettua pierua, jota vuotaa suusta ulos päivittäisinä aivopieruina.

  Reply
 • 6.9.2018 at 18:58
  Permalink

  Tuo ukko on muuten jo kokoomuksen ”lääkäriryhmän” hoteissa. Puhuu mitä rumputulella tulee ”hoidossa” Huumet ? oli muuten kalpean hikinen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.