Brasilialaiset ajoivat Venezuelasta saapuneita elintasopakolaisia takaisin rajan yli

Brasiliassa ei ole ”Eurooppalais-mallista” tervetulotoivotusta elintasopakolaisille. Maan pohjoisen naapurin Venezuelan talous on kuralla ja sosialistinen hallitus helisemässä kansalaisten tyytymättömyyden edessä. Taloustilanne on ajanut Venezuelalaisia elintasopakolaisiksi Brasiliaan, jossa vastaanotto on kuitenkin ollut kylmä.

Pacarama on Brasilian pohjoisosassa Brasilian ja Venezuelan rajalla sijaitseva pieni ja köyhä kaupunki. Noin 10 000 asukkaan ”kyläpahasella” on sisarkaupunki Santa Elena rajan takana, jossa Pacaraman asukkaat käyvät mm. tankkaamassa, sillä Pacaramassa ei ole huoltoasemaa. Vastavuoroisesti Santa Elenan asukkaat käyvät Pacaramassa ruokaostoksilla. Toinen toisestaan hyötyminen on jatkunut vuosia, mutta venezuelalaisten siirtolaisten saavuttua, tilanne saattaa muuttua.

On käynyt ilmi, etteivät Brasilialaiset erityisesti Pacaramassa suhtaudu erityisen lämpimästä rajan yli paremman elintason perässä saapuviin siirtolaisiin, vaan Pacaraman asukkaat ovat ajaneet tulijat väkivalloin takaisin Venezuelaan. Siirtolaisten leiristä jäi jäljelle vain palaneita telttoja ja patjoja. Kukaan ei toistaiseksi ole kuollut välikohtauksissa, mutta tilanteen pelätään kärjistyvän tulevaisuudessa.

Paikalliset Pacaramassa ovat suivaantuneet ajan kanssa, eivät yks’ kaks’. AFP:n haastattelemien Brasilialaisten mukaan hermot ovat palaneet kaduilla jopa kuukausia asuvien siirtolaisten sotkuisuudesta ja likaisuudesta, joka taas mm. asettaa ylimääräisiä paineita maan muutenkin tiukoilla olevalle terveysjärjestelmälle. Raivoa on aiheuttanut mm. paikallisten käännyttäminen pois terveysasemilta siirtolaisten viedessä hoitoajat.

Kaupungin asukkaat kertoilevat myöskin huhuista, joidenka mukaan siirtolaiset varastelisivat ja että nämä olisivat jopa ryöstäneet paikallisen kauppiaan. AFP:n mukaan jälkimmäinen huhu osoittautui myöhemmin perättömäksi. Eräs paikallinen nainen kuvaili venezuelalais-siirtolaisia saastaksi, puhtaasti roistoiksi ja irtolaisiksi.

Venezuelasta on vuoden 2015 jälkeen siirtynyt Brasiliaan noin 50 000 ihmistä kaikenkaikkiaan 1,6 miljoonasta venezuelalaisesta siirtolaisesta. Suurin osa lähteneistä ovat menneet Peruun, Kolumbiaan ja Equadoriin, sillä niissä puhutaan valtakielenä Espanjaa kuten  Venezuelassakin.

Lähde: AFP

5 thoughts on “Brasilialaiset ajoivat Venezuelasta saapuneita elintasopakolaisia takaisin rajan yli

 • 6.9.2018 at 10:10
  Permalink

  Hienoa! Paitsi että nyt pelottaa että vihervasemmistoa ja bolshevistista rauhallisuutta fanittava Kempeleen isä aurinkoinen Juha Sipilä lennättää kaikki venetzuelalaiset pakoloiset Suomeen paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa ja parsimaan kantaväestön geeniperimää vastaamaan paremmin hiillosmarsun syöjien alpakan nussinta taitoja.

  Reply
 • 6.9.2018 at 10:46
  Permalink

  Venezuela ja sen talous on ollut dollari-imperiumin räikeän agression kohteena. Tutustukaa, mitä tapahtui nyt edesmenneelle presidentille ja miksi. Uskoako sattumaan, kun hän kuolee syöpään vain kuukausia sen jälkeen kun kieltäytyi tarjouksesta josta ilmeisesti ei voi kieltäytyä.

  E-Amerikka on se todellinen NWO:n beta-versio.

  Reply
  • 6.9.2018 at 11:58
   Permalink

   Hugo Chavezilla oli ollut syöpä hoidossa jo pari vuotta ja oli leikatukin Kuubassa neljään kertaan, joten ei se syöpä tullut jonkin tarjouksesta kieltäytymisestä johtuen.

   Reply
 • 6.9.2018 at 23:25
  Permalink

  Venezuela on kommunistinen valtio, jota johti Hugo Chávez (1954-2013) eli tämä vimpanpäälle oleva änkyräkommunisti, joka johti maatansa diktaattorin elkein, joka on nyt aivan normaalia kommunistisessa ”kansandemokratiassa” vertaapa nyt sitten Kuubaan (Fidel Castro 1926-2016) ja Pohjois-Koreaan ”pullea poika” Kim.
  Brasilia on itsekin täynnä köyhyyttä ja rikollisuutta, joka nimenomaisesti johtuu edm. Lisäksi tuo monikulttuurinen maa on kahtiajakautunut etnisyydeltään. Pohjoisessa on valkoista väestöä enemmän ja jotenkin edm. syystä se on rikkaampi taloudeltaan ja elintasoltaan kuin etelä, jossa asuu orjien jälkeläisiä sekarotuista väestöä. Tämä merkitsee sitä, että paremmassa asemassa oleva ilmansuunta, joutuu subventoimaan taloudellisesti huonompi osaistaan taloudellisilla panostuksilla, jotka ovat pois niiltä, jotka ne ovat alunperin tuottaneetkin. Tästä syystä Brasiliassa valkoinen väestö on jopa vaatinut maan jakamista kahteen osaan etnisesti taloustilanteisen rajan mukaisesti, joka merkitsee yksiselitteisesti sitä, että hillot jäisivät ”omaan maahan” niiden hankkineiden omaksi hyödyksi, jolla voitaisiin rakentaa peräti tuolla ilmansuunnalla todellista vallankumoksellista valtiota eli hyvinvoitivaltiota, joka muistuttaisi länsimaista hyvinvointia ja kenties samalla merkitsisi tuon talousalueen yhteiskunnallisen turvallisuuden lisääntymistä armeijalla ja poliisilaitoksella, joihin valtiolla on varaa panostaa laadullisesti sekä moraalisesti puhdistaen varsinkin poliisilaitosta Etelä-Amerikassa riivaava korruptio ja väärinkäytökset. Tuo kaikki ehkäpä jopa voisi juuria pois myös poliittiesessa elämässä olevan korruption ja luoda yhteiskunnan, jossa armeija ei olisi vallankaappauksin vallassa vaan voimakkaan aitoon länsimaiseen demokratiaan nojaavan edustuksellisen poliittisen järjestelmän parlamenttineen ja presidentteineen. Mutta tuo kaikki on vain unta ja haavetta, joka koskaan ei voine toteutua ellei sitten ole niin, että Euroopan elämä menee paskaksi ja Etelä-Amerikkaan saapuu sivistys ja yhteiskunnallinen rauha sekä turvallinen sopusointu vailla vertaa. Jos näin tapahtuu, tulevaisuuden ”eurooppalaisena” on yksi varma ilmansuunta minne lähteä todellisena pakolaisena sekä pakolaisena, joka tahtoo tehdä työtä kunhan ikää vain suinkin riittää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.