Lue Egen tarina: Edes Presidentti ei auttanut yhteiskunnan laiminlyömää lasta

Mm. sosiaalisessa mediassa on viime viikkoina puhuttanut 12 vuotiaan Egen tapaus. Ege on liikuntavammainen, yhteiskunnan laiminlyömä lapsi, joka käy parhaillaan epätoivoista taistelua pyörätuoliin joutumista vastaan. Egen äiti, Pia kirjoitti lapsen hädästä aina tasavallan presidentti Sauli Niinistölle asti, mutta vastaus oli jotakin aivan muuta kuin mitä äiti oli odottanut. Perhe sai presidentin hovistakin vastaukseksi ”hyvät jatkot” ja kylmän olkapään.

Tällä hetkellä Pia maksaa lapsensa kuntoutuksen omasta pussistaan. Yksi käyntikerta maksaa 75 euroa, joten yksillä tuloilla elävä perhe on tiukoilla. Hänen mukaansa Kelalta tukea haettaessa päätöksen saaminen kestää 1-2 kuukautta ja valituskierros saman verran. Kelan ohjeistuksen mukaan HUS:ltä haetun tukipäätöksen saamiseen menee oma aikansa. HUS suostui ensin maksamaan viisi käyntikertaa ja toisella valituskierroksella, siis puoli vuotta myöhemmin 10 käyntikertaa kuntoutuksessa, jossa Egen tulisi päästä käymään ainakin joka toinen viikko.

Kela on lopettanut käytännössä kaiken Egen tilannetta helpottavien ja hänen toimintakykyään ylläpitävien toimien ja aktiviteettien tukemisen. Kuntoutustukea ei Kelalta ole liiennyt siitäkään huolimatta, että lapsen kehitysvaiheen huomioon ottaen juuri nyt olisi kriittisen tärkeä hetki erilaisen toimintakykyä ylläpitävän ja jopa kehittävän kuntoutuksen osalta. Kela onkin ohjeistanut äitiä hakemaan tukea Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiriltä, joka ensin käskee valittamaan Kelalle, ja jonka valituksen jälkeen myöntämä tuki on käytännössä mitätön Kelan tukiin nähden.

Egen hyvinvointi vähemmän tärkeää kuin tämän lokerointi vammaiseksi

Vaikka Egellä on voimassaoleva hoito- ja kuntoutussuunnitelma, ei suunnitelmien toteutumista tueta yhteiskunnan puolesta millään tavalla ja lapsen tila huononee huononemistaan. Edellinen valitus HUS:n tuen määrästä poiki ilmoituksen puolen vuoden mittaisesta jonosta. Tuo puolen vuoden jonotusaika osuu sattumoisin Egen seuraavaan käyntiin lastenlinnan vastaanotolla, josta taas kehotetaan hakemaan tukea Kelasta, joka hylkää hakemuksen ja niin edelleen… Lastenlinnassa Egen tilannetta arvioidaan vuoden välein.

Kyselyihin siitä, miksi Egen toimintakyvyn ylläpitämiseksi tehtyjä suunnitelmia ei toteuteta, ei ole äidin mukaan kuulunut vastausta. Sen sijaan viranomaiset poistavat aktiivisesti erilaisia Egelle myönnettyjä palveluita, kuten koulukyydin ja avustajan, jotka poistettiin sen varjolla, että lapsi käy saksankielistä yksityiskoulua. Äidin päätöstä sijoittaa lapsensa saksankieliseen kouluun on kyseenalaistettu niin lastenklinikan kuin viranomaisten toimesta.

– Poika on älyllisesti, erityisesti kielellisesti lahjakas, joten miksi ei, äiti kummastelee.

Hänen mukaansa koulu otti pojan avosylin opiskelemaan ja asennutti mm. kaiteet kaikkialle kouluun, jotta Ege voisi kulkea vaivattomasti. Yhdenvertaisuuslain mukaan Egellä on myöskin oikeus käydä haluamassaan koulussa, riippumatta liikuntakyvystä tai muusta vammaisuudesta, eikä esimerkiksi em. palveluiden kieltäminen äidin mukaan ole perusteltua kouluvalinnan vuoksi. Samoin on Egen harrastuksien kohdalla: Vaikka pojalla on toimintakykyä ja älyllisiä lahjoja moniin aivan tavallisiin harrastuksiin, terveiden lasten kanssa, ammattilaiset, asiantuntijat ja viranomaiset tahtovat kaiken Egen toiminnan sisältävän sanan ”vammainen”.

Byrokratian ihmemaa ja valitusväylien loputtomat portaat

Tukien osalta yksi kenties erikoisimmista tapauksista koski kuntoutuskulujen hakemista Kelasta jälkikäteen ja luonnollisesti äiti tarttui tilaisuuteen helpottaakseen perheen taloudellista ahdinkoa. Kela vaati kyseiseen hakemukseen todistusta siitä, että lapsi todella tarvitsi kyseistä kuntoutusta. HUS ei kuitenkaan tätä suostunut kirjoittamaan, ilmoittaen ainoastaan, ettei todistusta kirjoiteta, sillä HUS myöntää omia tukiaan kuntoutuksiin.

Kuten artikkelissa on käynyt ilmi, äiti-Pia on kulkenut asianmukaiset reitit alusta loppuun. Myöskin valitusasteet on koluttu ja valituksia on Kelan ja HUS:n lisäksi lähtenyt sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan ja vakuutusoikeuteen, joista ensimmäinen ei tuottanut muuta kuin hylkäyksen ja jälkimmäisen päätöstä perhe vielä odottaa, joskin laihoin odotuksin.

Jos byrokraattien pallottelu olisi olympialaji, Suomi olisi kestomenestyjä. Perhettä on pompotettu eri instanssien välillä lukemattomia kertoja ja äiti joutuu painimaan joka ainoasta asiasta, häviten useimmiten ”tuomaripelillä”. Egen tapaus kirvoitti useammankin striimin lisäksi mm. mielenosoituksen Kelan pääkonttorin edessä, joka kuitenkin noteerattiin pääasiassa vaihtoehtomedioissa. Pääasiassa media kuitenkin on vaiennut Egen traagiseta tarinasta.

Egen äidin presidentille kirjoittama vetoomus kokonaisuudessaan

”Arvoisa Herra Presidentti Niinistö,

Minun poikani ege on 12 vuotias liikuntavammainen, pikkukeskosena
syntynyt selviytyjä. Nyt Teidän hallituksen politiikan johdosta ege on menettänyt kaiken
vammaistuen ja kuntoutuksen vuonna 2017. HUS myönsi 6kk KELA:n hylkäyksen jälkeen muutaman fysioterapiakerran, mutta vahinkoa ehti tapahtumaan pitkän tauon aikana.
Olen käynyt taistelua KELA:a vastaan, turhaan. Tarvitsisin lakimiehen, mutta pienipalkkaisena äitinä  minulla ei ole varaa. Joten poikani fyysinen kunto heikkene ja pyörätuoli lähestyy… pyörätuoli, josta pieni poikani taisteli itsensä pois ennen kouluikää.
Samaan aikaan Helsingissä terveydenhuoltoa tarjotaan laittomille, jotka
eivät ole siihen lain mukaan edes oikeutettuja.

Tämä ei ole oikein, että minä koko ikäni työtä tehneenä veronmaksajana joudun elättämään ihmisiä joilla ei ole edes oikeutta olla Suomessa ja samaan aikaan vammainen lapseni ei saa hänelle kuuluvaa kuntoutusta!Nyt pyydänkin viimeisenä oljenkortenani Teiltä Herra Presidentti Niinistö, että koska huomioitte Valterin polkupyörällä hänen jäätyään
bussipysäkille, niin varmasti huomioitte minun vammaisen lapseni kuntoutuksen tai kenties hänelle pyörätuolin.

Tilanteeni on nähtävissä YouTubessa kanavilla:
– hegesippus ”Pia, Ege ja Miki puhuvat Miekkari KELA:n mielivaltaa 
vastaan”
– ege212 ”kela anna minulle kuntoutusta
– panu huuhtanen riimit ”miekkari kelan mielivaltaa vastaan”
– pohjolan neito ”miekkari kelan mielivaltaa vastaan

Yhdessä vammaisen poikani kanssa osallistuimme mielenilmaukseen ja pyysimme KELA:lta kuntoutusta ja kerroimme, miten vuosi on vaikuttanut niin pienen vammaisen lapseni kuntoon, kuin koko meidän elämäämme. Pyydän Herra Presidentti Niinistö Teiltä apua, että pieni vammainen poikani saisi hänelle kuuluvan kuntoutuksen. Pyydän nöyrimmin, että autatte meitä.”

Presidentin hovista annettu vastaus oli kuin byrokraattirobotin suusta

Tasavallan presidentti ei reagoinut Egen äidin vetoomukseen mitenkään, vaan laittoi asialle erityisavustajansa Juuso Rönnholmin. Tämä kätyri raapusti Egen äidille vastauksen, joka mitäänsanomattomuudessaankin onnistui sanomaan yhden asian: Presidentti ei tule auttamaan Egeä.

Presidentti Niinistön erityisavustajan vastaus

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut viestinne, jossa
kerrotte vaikeasta tilanteestanne.

Kiitän viestistänne ja elämäntilanteenne jakamisesta.

Kelan päätöksiin liittyen vammaistukia koskevan päätöksen ensimmäinen
valitusaste on sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta. Jos
olette saaneet jo vastauksen muutoksenhakulautakunnalta, päätöksestä on
mahdollista valittaa vakuutusoikeuteen, joka on ylin valitusaste.
Muutoksenhakulautakunnalta ja vakuutusoikeudesta saa kirjallisen
päätöksen asiasta. Kela on eduskunnan valvonnassa oleva itsenäinen sosiaaliturvalaitos.
Sen valvontaa hoitavat eduskunnan nimeämät valtuutetut. Harkintanne
mukaan voitte välittää huomionne tiedoksi Kelaa valvovalle taholle.

Tasavallan presidentin tehtävistä ja toimivallasta säädetään
perustuslaissa ja muissa laeissa. Tasavallan presidentillä ei ole
toimivaltaa vaikuttaa edellä mainittujen tahojen päätöksentekoon eikä
hän näin ollen voi toimia asiassanne.

Omasta puolestani toivon, että asianne järjestyvät parhain päin.”

”En tee tätä vain oman lapseni vuoksi”

Nykysuomen toimituksen tavoittama äiti kuulosti puhelimessa pirteältä ja sisukkaalta. Haastattelun lomassa Pia totesi, ettei pidä asiasta meteliä vain oman lapsensa vuoksi, vaan kaikkien Suomen liikuntarajoitteisten ja vammaisten lasten vuoksi.

– On käsittämätöntä, että tällaista tapahtuu Suomessa… Onhan meillä vammaispalvelulaki ja kaikkea muuta, mutta kun ne eivät toteudu! äiti toteaa.

Pia on puhunut asiasta useammankin kansanedustajan ja muun valtiovallan kellokkaan kanssa, tyhjin tuloksin. Yleisin reaktio on hänen mukaansa tilanteen voivottelu ja asian tolan ihmettely, mutta mitään konkreettista ei yksikään poliitikko ole asian hyväksi tehnyt. Voivottelun ja viranomaisten byrokratia-pingiksen ollessa täydessä käynnissä Ege odottaa sitä päivää, kun jalat eivät enää liiku ja pyörätuoli kutsuu.

Levittäkää sanaa Egen tapauksesta! Jatkoa seuraa…

 

 

62 thoughts on “Lue Egen tarina: Edes Presidentti ei auttanut yhteiskunnan laiminlyömää lasta

  • 31.8.2018 at 16:35
   Permalink

   Vihervasemmistolle tyypillisesti sota liiallista valkoisuutta vastaan aloitetaan raukkamaisesti käymälllä kaikkein heikoimpien kimppuun. Hurjista kaksoisstandardeista tihkuu koko ajan lisää tietoa ja meno on sama kaikialla, missä kantaväestö on ”too white”. Tietenkin mukana on vanhaa kunnon sosiaalidarwinismia, jossa heikkoa ainesta pyritään nitistämään pois.

   Reply
 • 31.8.2018 at 14:40
  Permalink

  jos kyseessä olisikin ollut bussipysäkille jätetty erivärinen lapsi.(jota ei jätetty).johan olisi runoilijan piironginjalka reagoinut toisin.

  Reply
  • 31.8.2018 at 17:48
   Permalink

   Eikös Valtteri saanut polkupyörän presidentiltä. Olisi nyt voinut antaa jotain tällekin pojalle. Ai niin… väärä ihonväri!

   Reply
   • 1.9.2018 at 11:35
    Permalink

    Presidentinkö yksityishenkilönä pitäisi nyt egeä tukea? Vaktteri on adoptiolapsi. Misdä on egen isä, onko hän mahdollisrsti mamu koska äidin sukunimi on arabialainen?

    Reply
  • 2.9.2018 at 15:35
   Permalink

   Ei teitä, tokko mehtosen kalleakaan, vaikkei kommentti näy, kiinnosta vammaiset lapset tai vammaisten etuudet. Teitä kiinnostaa vain tuo loputon jankutus valtterista, ihonväreistä, torniaisen valkopesu, saahan sitä miekkareissa potkia.

   Ette edes pysty puhumaan asiasta, kelan ja kuntien tukitoimista vammaisperheitä kohtaan.. pää kun on yhtä mössöä , missä pyörii vain tuo oma jargoninne ,

   Reply
 • 31.8.2018 at 15:01
  Permalink

  Jos osaavat EU virkamiehet olla vittumaisia, niin kyllä suomalaiset virkamiehet ovat vielä vittumaisempia.

  Voimia ja jaksamista vaikeassa tilanteessa. Avustakaa kaikki jotka pystytte.

  Reply
 • 31.8.2018 at 15:07
  Permalink

  Presidentin toimivallan rajaukset ja muut lait eivät kuitenkaan estäneet Saulia antamasta Valtterillle polkupyörää.
  Presidentin hengenpelastajamitalilla palkitsema Hasan Zubier, ruotsalainen koko ikänsä lusmuillut vanha mies jolle Suomen oikeuslaitos myönsi yli 200.000 euroa korvausta tosta vaan petoksellisilla perusteluilla, sai lisäksi muutamassa kuukaudessa kerättyä suomalaisilta ihmisiltä 32.000 euroa ahdinkoonsa. Tällaisen hyväksymiseen presidentin toimivalta kyllä kuuluu. Täytyyhän patologisesti valehtelevan vanhan koko ikänsä lusmuilleen ruotsalaismiehen ahdinkoa lievittää presidentin ja Suomen veronmaksajien avulla.
  Onkohan Hassan Zubier jo SDP:n tai Kokoomuksen listoilla ensi kevään Eduskuntavaaleissa.

  Reply
 • 31.8.2018 at 15:41
  Permalink

  Aina voi pyytää apua vaikka Pelastus Armeijalta.
  Kenties ainoa hyväntekeväisyys organisaatio, joka ei viilaa avustuksia pomoilleen.

  Voimia

  Reply
  • 1.9.2018 at 12:37
   Permalink

   Yksityiskoulun maksuilla voisi maksaa kuntoutusta ja lapsi saisi vammaisen lapsen edut peruskoulussa. Ja saisi lapselle maksettua normaaleja harrastuksia jos kerran sossu ja kela maksavat vain vammaisille tarkoitettuja harrastuksia. Ettei vaan lasta ole rasitettu liikaa, päiväkausia helteellä ja pakkasissa ulkona kansallismielisten juttuja kuvaamassa, tuntikausia. -lähetään äiti kottin jo. -jaksa nyt vielä , tämä täytyy saada loppuun kuvattua. Kerran katsoin, puhuja katkoi verisesti päitä, kuvaili kauheuksia ja raiskauksia tarkkaan(huuhtanen) lapsi kuvaa 2 metrin päässä silmät kauhusta selällään.

   Reply
 • 31.8.2018 at 17:22
  Permalink

  Halvemmaksi tulisi maksaa tarvitseville kunnon kuntoutus ja irtisanoa koko porukka, joka on näistä tuista päättämässä.

  Reply
  • 2.9.2018 at 10:18
   Permalink

   Juuri näin. Turhat virastot voisi jo lakkauttaa ja laittaa turhat harkinnanvaraa eli mielivaltaa käyttävät viranomaiset vapautuksen työtehtävistä lopullisesti.

   Reply
 • 31.8.2018 at 17:34
  Permalink

  Tässä on nyt taas monta asiaa jotka nostavat niskavillani pystyyn.

  Ensinnäkin, poika näytti kävelevän ja pystyvän liikkumaan ilman pyörätuolia. Joku vastuu se pitää vanhemmillakin olla. Se hoitopaikka/koulu missä poika on päivisin, sielä hän varmasti liikkuu. Ja iltaisin sekä viikonloppuisin äiti voi käydä pojan kanssa liikkumassa. Jokainen askel on eteenpäin.

  Sitten se että kirjoitetaan presidentille jolla ei ole mitään toimivaltaa ko. asiaan on suomalaiset tyhmyden huipentuma. Meillä on peruskoulussa yhteiskuntaopin tunnit joilla opetaan miten yhteiskunta toimii ja mikä on milloinkin oikea paikka hakea oikeuksiaan. Ja kuten kirjeessä sanottiin, niin halutessaan henkilö voi viedä asian vakuutusoikeuteen. Ja jokaisesta päätöksestä vaatia oikaisua/tehdä valituksen. Tämän jälkeen eduskunnan oikeusasiamies on se joka valvoo viranomaisten toimia. Ja jos eduskunnan oikeusasiamieskään ei voi auttaa niin sitten on oikeuskansleri ja sen jälkeen EU:n ihmisoikeusasiamies.

  Ja vastaus kysymykseen ”eikö tätä voi nopeuttaa” on oikea vastaus ”ei”. Ihmiset on vaan niin laiskoja ottamaan asioista selvää ja pitämään puoliaan että heitä ei kiinnosta kuin se oma elämä ja lomamatkat. Suuressa joukossa tyhmyys tiivistyy ja kollekiivista mielipidettä pidetään usein oikeampana kuin lakeihin kirjoitettuja. Näillä katu-esiintymisillä ei esim. saada muutosta mihinkään. Ei edes yleiseen mielipiteeseen.

  Niin että te jotka asutte lähempänä tätä henkilöä niin pistäkää se opiskelemaan laki ja asiat miten ne menee ja sen jälkeen auttakaa sitä lomakkeiden teossa. Muuten se tuntee tulleensa yhteiskunnan hylkäämäksi.

  Reply
  • 1.9.2018 at 11:40
   Permalink

   Hyvin kirjoitit. Poika kuvaa tuntikausia äärioikeiston tapahtumia känniporukoissa, iljan pinssi ja kaikkea. Suomessa on hyvä peruskoulu, jos rahapusdi ei kestä yksityiskoulua, peruskouluun vain. Useimmissa on saksa kielivalinnoissa . Ainakin lapdenlapseni valitsi saksan , toinen ranskan ensimmäiseksi kieleksi.

   Reply
   • 2.9.2018 at 13:29
    Permalink

    Tiedätkö oikeasti mitä Egen äiti on tehnyt asioiden hoitamiseksi ?Kannattas eka ottaa selvää ennen tuomitsemista ”sohvalla”istuen te jotka sitä duunaa ei kannattas puhuu kenestäkään yhtään mitään Teidän laisenne on se minkä takia asiat Suomes on päin v….a ja Eliitti määrää tahdin jos vaan niille kolahtelee ja suhisee lompakkoon välittämättä paskaakaan mitä oikesti apua tarvitsevat lapset ym vähäosaiset joutuu perustoimeentulon takii duunaa .

    Reply
    • 2.9.2018 at 18:05
     Permalink

     Ainakaan tuossa kirjeessä presidentille ei välittynyt huoli vammaisista lapsista vaan hörhöys. Kaikki valtteri-jutut ja mamut ihan asiattomia, luuletteko oikeeti niinistön kanslian katsovan jotain hörhö-youtubeja. Egelle kaikki myötätunto vaikka joutuu kasvamaan aivopesun ja vihan piirissä. Egen äidille asiallisempaa otetta. Keskittymistä niihin vammaisten asioitten ajamiseen ilman ihonvärejä ja muuta ske/pvl jargonia. Niin voi saada muita vanhempia mukaan, ei valtterihöpinöillä. Ja presidentiin valtaoikeuksiin olisi hyvä perehtyä.

     Kääntykää jussin ja lauran puoleen, heitä voi kiinnostaa yhdenkin lapsen asioiden ajaminen, kun äiti tekee mamuvastaista hommaa kaduilla kuten he somessa. Ja varakkaitakin kumpikin

     Reply
    • 2.9.2018 at 18:17
     Permalink

     Vähäosaisten lapset yksityiskoulussa? Mun ja miehen lapset ovat korkeasti koulutettuja hyvätuloisia ihmisiä ja kyllä heidän lapsensa ovat kaikki ihan lähiperuskouluissa. Tosin tuo saksalainen koulu ei ole kovin kallis, n. 700 euroa talvi. Mutta jos sossu ei sitä menoksi hyväksy eikä yksityiskoululaisille kuulu henkkohtaiset avustajat . Eihän ennen oppikoulussakaan saanu ruokaa eikä hammashoitoa. Kirjat piti ostaa.

     Itse olen pieneläkeläinen, joten ei tarvitse kadehtia. Hvä kun lapsilla on paremmin. Myös vanhuksista, toivon että meidänkin asioista puhutaan ilman mamu-aspektia.

     Reply
  • 1.9.2018 at 11:53
   Permalink

   Noissa porukoissa ei oikean tiedon antaminen auta koska siellä ei osata lukea eikä ymmärretä. Katuhäilääminen om ensisijalla. Toisena tarinat : iljaa kidutetaan mikroaaltouunilla. ( onko mies hengissä enää, heidän mukaansa ilja tapetaan, ettei ”totuutta” kirjoiteta. MvLehden totuus, naisten huorittelu, juoppo naistoimittaja hyvä siinäkin herjaamisessa) sitten kaikki kummityttö-jutut, polpot, ja se naisten huorittelu. Mikä tää piankim kannattama katutoiminta, ei mitään politiikkaa, suvakkien uhkailua, piffiä ja polpoa. Tämmöisiäkö joku äänestää?

   Reply
 • 31.8.2018 at 19:07
  Permalink

  Jopo on jo matkalla. Näitä ”tarinoita” liikkuu netsissä vähän perkellesti nykyään. Viranomaiset ovat auttamattoman jäljessä näissä rahahuijauksissa. ”Näissä” liikkuu jo iso raha. Viimeisin oli amerikoissa laitapuolen miehen käyttämistä rahan keruussa. Rahaa tuli ja se ”hävisi”oudosti. Tuo laitapuolen kulkija kuolee puolen vuoden sisällä.

  Reply
 • 31.8.2018 at 19:26
  Permalink

  Itse olisin henkilökohtaisesti lahjoittamaan edes vähäisen summan kyseiselle lapselle ja hänen äidilleen, jonka huolen voin tuntea ja kuvitella, koska hän on ÄITI!. Itsekin lapsena vakavasta korvasärystä ja sen pitkäaikaisen jatkumisen takia leikkaushoitoa tarvitsevana, jolla pystyttiin pelastamaan edes toisen korvan kuulo. joka sekään ei ole terveen korvan luokkaa, mutta ilman äitini taistelua silloisia täkäläisiä lääkäreitä vastaan ja asian vieminen Helsinkiin varsinaiselle korvatautien spesialistille, jossa tietenkin olin ”ulkopuolinen” muualta Suomesta ja sikäläiset ”haarniskaan pukeutuneet” inho -byrokraatit takertuivat tähän seikkaan kuin paska seinään kylmien pykälä nikkareiden antaumuksella, jollaista omistautumista työlleen ei voi kohdata minkään ammattikunnan piirissä. Ei edes palkkamurhaajien. Mutta äippä ei antanut periksi ja korvani leikattiin Helsingissä hetikohta korvatautien professorin ensi vastaanoton jälkeen. Hänen katsoessa korvieni tilaa, hänellä sananmukaisesti putosi alaleuka lattiaan kun katsoi sitä mädän määrää, jota hän korvistani korvaimurilla imi, vaikka hän oli ollut jatkosodassa lääkintämiehenä ja siviiliammatissa jo ehtinyt näkemään varmasti jo yhtä ja toista. Tämän jälkeen ei enää ollut kahta sanaa, vaan lääkäri runnoi itse hoitosuunnitelman läpi kuuntelematta kenenkään piipityksiä siitä, että olen huitsin nevadasta ja kotipaikkakuntani terveyskeskus poppamiesten ja oman keskussairaalapiirin jo tunareiksi osoittautuneiden ”erikoislääkäreiden” kuulumisesta heidän piiriinsä. Ja sitäpaitsi olin jo ollut näiden ”suoneniskijöiden” kynsissä, jotka onnistuivat vääntämään korvieni hoidon päin persettä!
  En tarkoita olla itsekeskeinen puhumalla omista sairauksistani, enkä kuulu niiden takiasiten joukkoon, jotka rakastavat kertoilla aina jokaiselle vastaantulijalle suolen toimintaa ja peräpukamien ärtsyä tilaa. Ilman pääsyä spesialistin hoitoon olisin täysin kuuro kuten enostani oli tullut 1930-luvulla, koska silloin ei ollut tietoakaan mistään lääketieteestä, jolla ne olisi voitu pelastaa. Sillä nuokin lapsuuden korvakivut ovat sukuvika, joka on kulkenut aina tähän päivään saakka päätyen sukulaislasten tauti repertuaariin.
  Tällä omakohtaisella kertomuksellani halusin tuoda sen esille, kuinka hyvin ymmärrän jutussa esiintyvän äiti-ihmisen huolen ja tuskan painon, jota hän tuntee lapsensa puolesta.
  Samalla juttu myös tuo karusti ja irvokkaasti ilmi Suomen nykytilan, jossa matu-perseille lahjoitetaan maat ja taivaat, että kusta jaksavat pitkin ”taikaseiniä” ja tehdä tekoja, joita en tässä yhteydessä en edes halua mainita. Samalla tuo tosi tarina todistaa millainen kunniaton paskiainen ”paperilla” rutsainen naimalla kummityttönsä ja olemalla EU:n kylmäämä globalisti ja maanpetturi, joka antoi jo esimakua ”tunneälystään” Turun 18.8.2017 jihadistisen terroristi-iskun ”Allahu Akbar” -tyyliin, päivänä, jolloin hänen ”ulostulonsa” oli yhtä lämmin ja osaaottava kuin Itävallan ja Italian raja-alueelta alpeilta löytyneen Jäämies Ötziilin kosketus, joka oli kaiketi ollut ”pakkasessa” 5000-vuotta tai jopa enemmän.
  Huhutaan, että hänen ensimmäisen vaimonsa kuolema auto-onnettomuudessa oli ”auto-onnettomuus”, eikä auto-onnettomuus, sillä pikkulintujen mukaan heidän avioliittonsa oli yhtä helvettiä ylkän ollessa kuin itse piru. Eikäpä Salen äidin kuolemakaan näkynyt järin paljoa ”päälle” itsenäisyyspäivän vastaanotolla päivää paria hänen yli 90-vuotiaan äitinsä kuoleman jälkeen, vaan presidentti kesti sen kuin mies vain voi ja naama oli kuin ”kesäpaikan” aurinko.
  Kyllä me miehkin osataan juoruta ja sanompa vaan, että itse presidentti Urho Kaleva Kekkonen olisi VARMASTI puuttunut huolestuneen äidin asiaan tavalla tai toisella ja KONKREETTISESTI!!!
  Tästä on lukuisia aikalais todisteita olemassa, sillä myös tuolloin ja varsinkin tuolloin suomalaiset purkivat sydäntään ja kertoivat huolistaan Urkille kirjepostin tuomana ja niihin aina pyrittiin antamaan ihmismoinen vastaus. Luonnollisesti nk. ”hullut” raakattiin luonnollisesti pois esikatselmuksessa kanslian toimesta. Toki voi sanoa, että aika oli totisesti toinen ja uskallan sanoa, että se oli PAREMPI kuin nyt, jolloin se että toinen mies vetää toista perseeseen keskellä päivää keskellä Mannerheimintietä on kaikkein TÄRKEIN asia ja huolenaiheena kansakunnan kaapin PÄÄLLÄ!!!

  ”O tempora, o mores (suom. Oi aikoja, oi tapoja)”.
  On kuuluisa latinankielinen lausahdus, jota Cicero käytti ensimmäisessä puheessaan Catilinaa vastaan.

  Reply
  • 1.9.2018 at 11:44
   Permalink

   Olet aika kaukana nyt präpukamiesi kanssa. Mitäpä te asioista tietäisittekää niin tämä äiti kuin koko kans.mieliset kun noiden kummityttö harhojen kanasa sekoilette.

   Reply
   • 1.9.2018 at 16:43
    Permalink

    Kato Pirkkohan se siinä taas tuli trollaamaan tai paremminkin paskantemaan löysää paskaansa julkisiin tiloihin, joissa vallitsee järjen valo ja taito ymmärtää selkeästi syy ja seuraussuhteita ilman punikkiuskonnon halvaannuttamaa voimaa, jolloin aivot ovat sosialisoidut joukkovoiman tyhmyyteen, jossa ”edistysmieliset” niskalauskaus-humanistit huutavat niuvanniemeläisittäin: ”Natsit vittuun!!!” Ja siinä kaikki, mutta mitäpä sitä tyhjällä päällä muuta suustaan ulos saisikaan kun suukin on vielä täynnänsä paskaa. Opettele lukemaan ja ymmärtämään lukemaasi ennen kuin tulet tänne ”tikku kirjoittamaan” lyhyitä sekavia ja vailla johdonmukaisuutta olevia vastineitasi. Ainut mitä osasit tuohonkin romaanin mittaiseen kirjoitukseen vastata oli haukkua kansallismielisiä, jostain tyhmyydestä, jonka te suvakki-huoraiset kulttuurimarxistit ovat monopolisoineet itsellenne. Mitä tulee ”peräpukamiin” ja tähän ”kansallismieliseen äitiin”, jotka kaiketi sinun päässäsi on yksi ja sama asia ovat täysin kaksi eri asiaa. Olet niin saastaisen umpipoliittinen sadisti-kommunisti ja matujen perseen nuolija, ettet edes ymmärrä äitiyttä ja sen aikaansaamaa huolta naispuolisessa ihmisessä kun hän on ”väärältä” puolelta ja siten ”TYHMÄ” toisin kuin SINÄ visvaisen perseesi kanssa, joten samaa ainetta tihkuu ”kummastakin päästä”. Joten tätä taustaa vasten ei kommenttejasi edes tarvitse huomioida. Mene rasmukseen tai varissivustoille meuhkaamaan muitten kaltaistesi anarkistien kanssa, sillä sieltä löydät sitä samaa paskaa, jota istenkin suollat eikä kukaan ole ”eri mieltä” asioista, joka onkin teikäläisille se MAAILMAN TÄRKEIN juttu. Niin ja tietysti suomalaisten kansanmurha ja kansallisvaltion hävittäminen ja aikaansaada samanlainen tilanne kuin parasta-aikaa Etelä-Afrikassa on, jossa mustat kommunisti rikolliset murhaavat valkoisia afrikaaneja, joista sinä et tietenkään tiedä mitään sen enempää kuin valheellinen valtamedia etunenässä YLE, koska, siellä murhaavat ”oikean” väriset kädelliset ”oikean” värisiä ihmisiä. Luuletko, ettet itse koe samaa kohtaloa kun sen aika koittaa mustien ja muslimien ottaessa vallan Euroopassa vai kuvitteletko lapsellisesti heidän ”säästävän”teikäläiset siksi, että olette olleet ”valkoisia neekereitä”? Ehei! Samasta ”myllystä” menette läpi kuin muutkin ei siinä kommunismi ja Lenin auta yhtään. Kiva muuten hoksata se sekuntia ennen kuin machete veitsi heilahtaa tai muslimin käyrä miekka katkaisee ”edistysmielisen” kaulan.

    Reply
    • 1.9.2018 at 16:58
     Permalink

     Onneksi en ole rivo sekopää.

     Reply
    • 1.9.2018 at 17:11
     Permalink

     Sinäkö moitit toisia sekavasta kirjoittelusta? Mitähän ne machetet kuuluvat vammaisten ladten saamiin palveluihin. Egen äiti myös voisi pysyä asiassa lastensa terveyspalveluista puhuessa jq niitä vaatiessaan. Jättää raiskaukset ja ihonvärit yms. Asiattoman mv-lehti -jutut pois.

     Reply
   • 2.9.2018 at 22:14
    Permalink

    Korhoska..opettele edes kirjoittamaan!Hillitse hieman raivoasi.Käytöskouluun ja äkkiä,olet häpeäpilkku.Tässä on kyse lapsesta,ei toki sinun ajatusmaailmaan sopivasta.Kommenttisi ovat säälittäviä ja ne pitäisi kyllä ylläpitäjän poistaa.

    Reply
    • 3.9.2018 at 09:43
     Permalink

     Anteeksi heikkokuntoinen kännykkä näppäimistöineen. Lapsen asiaa ei edistetä jauhamalla valtterista ja mamuista, kuten äidin kirjeessä presidentille. Ja nuo linkit youtubeihin, ei ole viitsitty edes selvittää asiaa. Kelan hakemuksiin myäs linkkejä youtubeihi? Kans.mieliset kaipaavat kuvaia ja puheita, presidentin kansliassa osataan lukea.

     lukutaitoiset ymmärtäisivät minun arvostelevan ÄITIÄ VIITERYHMÄNSÄ kanssa. Hän on tehnyt sairaasta lapsestaan katuaktivistin, lasta on säälitty koko ajan nk. Normaaleissa piireissä kuten sitä toistakin pikku poikaa kuuntelemassa vihaa ja raiskauksia kaljatölkkien ollessa porukalla taskuss piilossa.

     kenen nyt pitäisi lasta ajatella, lasten vanhempien. Puhua asiasta, ei mamuista ja valtterista.

     Reply
    • 3.9.2018 at 09:52
     Permalink

     Joo, meidät ”poistetaan” ja kaikkea kivaa, kun pääsette valtaan
     Tässä keskustelussa äidin kavereiden ajatukset on tulleet hyvin esiin.

     Kukaan teistä ei ajattele vammaisten lasten tukitoimia ja vammaislakia, vain rasistista öuhötystä. Presidentti teki ehkä virheen antaessaan toimittajan adoptiolapselle polkupyörän, se ei silti edellytä hänelle pakkoa antaa jokaiselle pyytäjälle jotain tai ”käskyjä” toimivaltansa ulkopuolelle. Mutta jatkakaa kummityttö tarinoita kostoksi.

     kaikkea hyvää egelle, huolimatta viiteryhmästä, joka nyt ajaa hänen asiaansa väärällä tavalla, rasismin kautta. Ei vammaisten lasten puolesta asiallisesti toimien.

     Reply
     • 3.9.2018 at 10:31
      Permalink

      Korhonen…mikä sinä olet arvostelemaan kenenkään tapaa saada lapselleen apua?(Jos kerran tapaus Valtteriakaan ei saa arvostella).Ja edelleen,kännykässä voi tekstinsä tarkastaa ennenkuin sohii sen julkiseksi.”Kuunatsi siellä toinen täällä”,voi hyvät hyssykät sentään!Irrottaudu hetkeksi siitä huonosta kännykästä ja mene ulos kauniiseen syksysäähän.Voi kirkastaa aivoja jos katselee puita eikä nurkkien takana ”natseja ja rasisteja”.Sairasta!

 • 31.8.2018 at 21:50
  Permalink

  Tätä on väestönvaihto raadollisimmillaan. Sauli Väinämö Niinistö on operaation keulakuvana.

  Reply
  • 1.9.2018 at 11:28
   Permalink

   Valtteri on adoptiolapsi. Egen äidillä on arabialainen sukunimi, joten teoriasi ei päde. Yhteiskuntaoppia presidentin päätösvallasta. Vai pitäisikö hänen yksityishenkilönä ruveta elättämään tätä egeä? Kansallimielisten sanomahan on katupuhujia ja mv-lehteä myöten sama. Lähettäkää pimeää rahaa paljon, lisää rahaa, lähettäkää kuoressa.

   Reply
 • 1.9.2018 at 09:12
  Permalink

  Kansalaisen tulee tietää, että kyseessä on ennakoiva hoito, että pyörätuoliin ei joutuisi ja näin ollen säästää menoja ja haittoja tulevaisuudessa. Kansalaisen tulee tietää, että presidentillä on arvovaltaa vaikuttaa asioihin ja kansalaiset ovat koko olemassaoloajan valittaneet epäkohdista kuninkaille, keisareille ja itsenäisyyden ajan presidenteille. Ja aivan utopistinen ajatus on oikeudenkäynnistä ilman suuria omaisuuksia. Jos aikoo nostaa kanteen, pitää maksaa kallis asianajaja, jos et sitä itse ole, muutoin syödään alkupaloina oikeussalissa. Ja sitä paitsi pitää asettaa vakuus sitä varten, että joudut maksamaan vastapuolen oikeuskulut hävitessäsi jutun. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että Suomen byrokratia silloin, kun sitä sovelletaan kantasuomalaiseen on aivan mahdoton sekä ylittää että alittaa, jos on otettu silmätikuksi jokin henkilö ja yleensä näin käy, kun erehdyt valituksien kautta oikeutta peräämään. Sitten on erikseen nämä, joilla on ohituskaistat ja saavat ilmaisen avun kaiken paperityön tekoon ja oikeuden käyttöön. Kaksiskansalaisuuden lisäksi meillä on kaksoisstandardit sosiaaliturvassa ja oikeusasioissa. Näin se vain menee, että jalkaterän asennosta riippuu saatko palvelua vai et.

  Reply
 • 1.9.2018 at 11:03
  Permalink

  Valtteri on adoptiolapsi, ei mamu. Mite ”valkoinen” tui ege lienee, äidillään on kuitenkin irakilainen sukunimi? Missä egen isä? Voisiko äiti etsiä pojalle muita harrsatuksia kuin riepoittamalla kasta kännisten äärioikeistolaisten joukossa ja ylvästellä lapsen ilja-pinssillä
  Lapsia ja vajaavaltaisiA, jota pyörii seassa, ei pitäisi aivopestä. Presidenni ei johda hallitusta eikä eduskuntaa . Äiti kerratkoon yhteiskuntaoppia.

  Reply
 • 1.9.2018 at 11:24
  Permalink

  Yksityiskoulut ovat nimenomaan yksityisiä. Jos ei peruskoulu tai norssit ( (valtion opettajankouluslaitokset) kelpaa, sitten maksaa kulut. Tämän tietävät kaikki tuttuni, joiden lapset käyvät erikoiskouluja. Miten tämä ulkomaalais-sukunimen omaavq äiti vaatii ja vaatii . Entä jos kaikille pitäisi maksaa yksityiskoulut ja matkat kauas vaikka koulu on kotinurkilla. Lahjakas lapsi kyllä pärjää kertoo 9,5 keskiarvon omaavan lapsen mummi. Kielinä ruotsi, englanti, saksa ja ranska.
  Nk. Kansallismielisten narinalla ei ole määrää, heidät pitäisi joutilaina ja nuorina eläkeläisinä elättää paremmin kuin keskiluokka elää. Ja tuo naina mamuista, tässäkin on äidille mamu kelvannut sänkyyn kuten heistä monelle muullekin, esim turusta joku nainen witin porukoissa. Kansanedustajilla immonen ja raatikainen mamuvaimot. Immonen vastustaa monikulttuuria, itsellään monikulttuurinen perhe ja puolisuomalainen lapsi.

  Reply
  • 1.9.2018 at 12:16
   Permalink

   Kannattais ehkä vähän tätin rauhoittua ja jättää tällaiset törkeät yleistykset ja leimat kansallismielisiä kohtaan heittämättä.

   Laitonta ja haitallista maahanmuuttoa voi taatusti ilman leimakirveitä vastustaa kuka tahansa, vaikka ulkomaalaisen kanssa eläisikin. Tapaukset eivät ole ollenkaan verrattavissa keskenään.

   Ja pojan yksityiskoulu tuskin maksaa kovin paljon, saa kuitenkin valtionavustuksia sekin tietääkseni. Varmaan hyvä paikka opiskella, ainakin järjestelyt tuntuvat toimivan.

   Reply
   • 1.9.2018 at 12:43
    Permalink

    Yksityiskoulun maksuilla koulumatkoilla yms. Maksaisi kuntoutusta ja peruskoulussa aaisi vammaiselle kuuluvat etuudet, mm. Avustajan. Älykäs lapsi pärjää peruskoulussakin ja oppii asioita. Rahapussinsa mukaan jokaisen on elettävä. Eikö se isäkin voi lapsensa kuluja maksaa? Minuun ei nappaa elitistinen elintapa ja sitten vaaditaan yhteiskunnalta apua kuitenkin.

    Reply
    • 1.9.2018 at 12:44
     Permalink

     Anteeksi kirj.virheet. kännykkä ei toimi hyvin.

     Reply
    • 1.9.2018 at 16:53
     Permalink

     Se kyllä tuntuu ”nappaavan”, että koko maailman elintasopakolaiset elätetään ilmaiseksi ja suomalaisten veronmaksajien verokertymällä, jotka ovat saadut siitä, että on paiskittu perse ruvella ympäri vuoden työtä, koska muutoin ei suomalainen täällä elä, kun hän ON SUOMALAINEN!
     Sitävastoin somalit ovat olleet Suomessa 30-vuotta tekemättä yhtään mitään kuin olemalla Kela-Gold Cardin omistajia eli täysin suomalaisen yhteiskunnan elätettävänä ja tekemällä vielä lisäksi vakavia rikoksia, petoksia ja väärinkäytöksiä, jotka ulottuvat pienimpiinkin arkipäivän elämän tilanteisiin, jossa vain voi kusettaa vääräuskoisia.
     Tämä edm. on tietysti mielestäsi aivan OIKEIN, koska kieroon kasvanut ihminen vain voi ajatella niin. Ei kieroon kasvaneella puullakaan tee mitään, vaan se kaadetaan armotta viemästä tilaa kasvu kykyisten ja terveiideiden puiden tieltä.
     Suksi vittuun trolli!

     Reply
     • 1.9.2018 at 17:06
      Permalink

      Maksatko sinä edes veroja etuuksistas? Miehen kanssa kumpikin olimme eläkeikään asti töissä. Selitä miksi esim .minä voisin laittaaa omat rahani ylelliseen elämään ja sitte natista ettei yhteiskuntA maksa tarpeeksi? Peruskoulu on ihan hyvä koulu, säästyy rahaa ja on kunnallisten kouluvammaspalveluihin oikeutettu. Ulkomailla on ihan selvä, yksityiskoulut maksullisia kaikkine palveluineen, kuntien koulut ilmaisia sisätäen kaikki vaikkapa tarpeelliset erikoishuomiot.

 • 1.9.2018 at 13:01
  Permalink

  Kaiken kaikkiaan: kije presidentille olis voinut olla asiallinen, tosiasilihin perustuva ilman tuota hörhökulmaa: mamuista ja polkupyörästä puhumatta ja lähettelemättä linkkejä joutoväen youtuubeihin.

  vammaisten ja lasten asemassa on varmasti korjaamista mutta niihin ei vaikuteta mamuista puhumalla ja hörhöilemällä ö-mappi tyyliin. Eduskunta päättää sosiaalilaista, ei presidentti.

  jos niinistö yksityishenkilönä adoptiolapselle antoi pyörän, se ei tuo hänelle velvollisuutta kaikkia suomalaisia köyhiä tai sairaita lapsia tukea henk.kohtaisesti. oikeen köyhät eivät taatusti käy yksityiskoulua, . Tietysti jokaiselle perheelle on vain omat asiat. Kaikkea hyvää Egelle, äiti miettiköön onko piirit joissa hän lastaan kuljettaa pinssejä saamassa lapsen kehitykselle hyväksi.

  Reply
 • 2.9.2018 at 13:13
  Permalink

  Surullista miten Oma kansa suhtautuu lapseen näin kyynisesti kuten tämä yksi kommentoija kirjoittaa.Todella surullista!!

  Reply
  • 2.9.2018 at 15:22
   Permalink

   Asta. Olet muka politikassa, mutta hörhöpolitiikassa ei siis tunneta esim presidentin tehtäviä ja valtaa.

   jos minulla olisi vammainen lapsi, en hyväksyisi tuon egen äidin tapaa hoiaa asioita hourimalla valtterista ja mamuista, mitkä ovat täysi n eri asia. Kerjätä toki saa vaikka presidentiltä, mutta vastaus on sitten sen mukainen. Ei hän voi kaikkia avunpyytäjiä auttaa henkilökohtaisesti kuitenkaan.

   egen äidin kirje on typerää mamuvastaista hörhöilyä ja ilkeilyä. Ei noi asioihin vaikuteta.

   Teillä kansallismielisillä ei ole Suomessa hyvä olla, entä jos menisitte siihen ”parempaan maahan”. Pvl liput liehuen.

   egelle kaikkea hyvää ja äidille järkeä ja asiallisuutta asioiden hoitamisessa ja esim. Yhteyksissä päättäjiin.

   En esim ole kuullut näiltä miekkariporukoilta mitään järkevää, möyhöä polposta, jostain piffistä, suvakeista, lastensuojelua tuntuvat vastustavab
   n, lasten etua ei saisi yhteiskunta valvoa, vaikka näyttää paljon alaikäiste äitejä laiminlyövän lapsiaan , selvin päin tai kännissä, katuaktivismin ja lapsellisen riehumisen takia. Tääkin pian puolue, ske, riittääkö puolueohjelmaksi jotkut kummityttö/mikrouunikidutukset/polpo/suvakit/piff. Halla-aho ja huhtasaari vaalien alla kalastelevat ääniä heittäytymällä samalle tasolle
   asiallinen ote, Egen äiti, viedessäsi vammaisten epäkohtia eteenpäin. Et saa taaksesi asiallisia vanhempia valtteri – ja ihonvärijutuilla. Pysy asiassa eli vammaishuollossa.

   Reply
  • 2.9.2018 at 15:29
   Permalink

   Teille siellä katuriekkumisissa, Asta, on tämä yksi lapsi ja omat jankutuksenne esim. Niinistöstä. Vammaishuolto ei sillä edisty jos sauli rupeaa maksamaan yhden lapsen kuntoutusta.

   Eikä tuollaisilla valtteri/mamu/youtube-linkeillä tosiaan vaikuteta, nehän kertovat lähettäjän tekevän politiikkaa, ei asiallisesti ottavan lai säädännön ja kelan puutteisiin kantaa. Tiedän, Asta, ettet ymmärrä. Sen verran olen hommasta yms. Somesta saanut vaikutuksen.

   Reply
   • 2.9.2018 at 19:06
    Permalink

    Jaha, mataliena, pirkkomikälie, multinikkimulkvisti ja Lahtelainen liki kasikymppinen ruttuvittumummotrolli on jälleen sulostuttamassa palstoja tenan ja karkulipaskan tuoksuisella läsnäolollaan sekä skitsoilla jutuillaan. Onneksi olet jo sillä iällä että eräänä päivänä juttusi vain loppuvat ja silloin nostellaan maljoja 😀

    Reply
    • 2.9.2018 at 19:39
     Permalink

     Päiviesi määrää et tiedä itse enkä minä tiedä. Kuolema kohtaa niin sinut kuin minutkin. Olet kuitenkin tyypillinen hörhöjuttujen lukija ja uskoja, naisvihaaja ja naisille törkeyksiä puhuva tyypillinen kansallismielinen. Sääli lapsia jotka joykoissanne pyörivät tuota kielenkäyttöä oppimassa.

     Reply
     • 2.9.2018 at 19:46
      Permalink

      Mikään lapsellinen olkiukkoilusi ei pidä paikkaansa. En vihaa naisia vaan juuri sinun kaltaisasi naisen irvikuvia, huonoja ja kieroja sekä valehtelevia ihmisiä.

      Onneksi kuolema kohtaa sinut ikälopun paskan erittäin paljon todennäköisesti nopeammin kuin minut, maailma ei kaipaa kaltaisiasi kusipäisiä’ suvakkipaskoja. 😀

  • 2.9.2018 at 19:35
   Permalink

   Joku Pertako täällä on toimittajana? Juttujen tarkoitus on kautta linjan tietysti olla mamuvastainen. Luin jutun vielä kerran. Aivan varmasti on surullista lapsen vamma, kaikille perheille, jossa vammaisten ja sairaitten lasten kanssa mennään eteenpäin. ”Traagisuus” on kuitenkin ehkä ylisana , ilkeä kun olen, olen pitkän elämäni aikana nähnyt vanhempia, jotka ovat haudanneet vakavasti sairaan lapsen tai hoitavat vielä vanhoina lapsen asteella olevaa lastaan, yhdessäkin perheessä oli kaksi. Tai joku lihassurkastumatauti joka on perheessä useammalla lapsella.

   sairauksien vertailu ei tietenkään ole asiallista, Ege kuitenkin älykkäänä tulee pärjäämään. On monia töitä, joissa ei liikuntavamma haittaa. Yksi lapsistani on reumaatikko, joten en ihan huuliani huvikseni heiluta.

   Reply
   • 2.9.2018 at 20:28
    Permalink

    Jeppes, vihaat naisia. Sen paljastaa alatyylinen naisia halventa a kielenkäyttösi. MiSäs se on se kansallismielisten vinkuma vanhusten hyvä kohtelu? Vihapuheessa ja kuoleman toivottelussa, jo tenasi kertoo vihastasi vanhuksia kohtaan.

    luulet ettet vihaa naisia. NIsten näkeminen seks.objektina ( alatyyliset sanat) on naisvihaa. Naisvihaajalla on voinut olla monia avo/ avioliittoja, lapsia monista liitoista juuri naisvihan takia, mikä estää suhteiden keston. Ei norminainen kestä miestä, joka näkee naisen vain tenana ja sukuelimenä. ( hyvä esimerkki on yksi katupuhujanne, joka halveksii naisia koko ajan, eri ammateissa, poliisina, armeijassa, ambulanssissa, yleensä työelämässä. Hänen ties mones suhteensa kulkee mukana ja omaksunut kotiäidin miehensä silmäystä tottelevan palveluasenteen palvoen miestä. Naisvihaaja alistaa nausen piiakseen. )

    Reply
    • 2.9.2018 at 20:48
     Permalink

     Kognitiiviset kykysi eivät siis riitä luetun tekstin ymmärtämiseen. Toistan: En vihaa naisia, vaan vihaan juuri sinun kaltaisiasi naisen irvikuvia.

     Minulla ei ole mitään katupuhujia. Kirjoittelet täysin sekopäisiä juttuja.

     Tervemenon toivottelut olet itse sekopäisellä ja kokopäivätoimisella palstojen häiriköinnilläsi sekä kusipäisellä suvakkifasistin asenteellasi ansainnut, joten nauti kylvämästäsi nyt kun vielä, ehkä vuoden-oari ehdit. 😀

     Reply
 • 2.9.2018 at 20:55
  Permalink

  Ilmoita kun kuolet. Katsotaan kumpi kaue.min ehtii häiriköidä somessa. Oletko peiliin koskaan katsonut, sinulta puuttuu itsekritiikki täysin. Ihmisen elämä on arvaamaton.

  Reply
  • 2.9.2018 at 21:01
   Permalink

   Ilmoita kun kuolet? Hankalaa se on raadolle mitään ilmoitella. Olet avautunut elämästäsi sen verran erinäisillä palstoilla että lukijat tietävät sinun olevan loppusuoralla. Tosin se näkyy ilman avautumistakin juttujesi sekavuudesta ja ihan silkasta henkilön typeryydestä.

   ”Katsotaan kumpi kaue.min ehtii häiriköidä somessa.”

   Tämä on mielenkiintoinen lause, sillä tuossahan suoraan tunnustat häiriköiväsi. Minä en häiriköi vaan paljastan sekä halveksun kaltaisiasi kokopäivätoimisia trolleja.

   Reply
 • 2.9.2018 at 21:24
  Permalink

  Katso jeppes sinne peiliin
  Jos olet kolmikymppinen nyt, ehdit häiriköidä vielä kauan. Sinähän nimenomaan harrastat henkilöön menevää rivoa ja karkeaa ja vihamielistä häirintää.

  asiasta et sano sanaakaan eli artikkelista, jonka alle kirjoitamme. En toki usko, että ymmärrät eroa henkilöön menemisen ja jutusta kirjoittamisen eroa. Annat tääe egen äidillekin puitteet, kuva hänen kavereistaan. Rivoja ihmisvihaajia.

  Reply
  • 2.9.2018 at 21:43
   Permalink

   Et siis todellakaan ymmärrä kirjoitettua tekstiä. Minä en häiriköi, vaan sinä häiriköit ja tuossa jo tunnustitkin sen. Sinut tunnetaan häirikkönä muiltakin palstoilta ja sinusta on tarkemmatkin tiedot. Sinä jeesustelet henkilöön menemisillä sen jälkeen kun niputat itse kokonaisia kansanryhmiä omien sairaiden mielikuviesi alle ja keksit niihin kuuluville henkilöille mitä mielikuvituksellisimpia ominaisuuksia, jälleen sairaasta mielestäsi. Olet tekopyhä paska, vajaaälyinen kusipää ja ansainnut tasan sen minkälaista palautetta saat. Nauti siis siitä mitä olet tilannut, vielä hetki ennen kuin poistut palstoilta lopullisesti jo ikäsi vuoksi 😀

   Reply
   • 2.9.2018 at 22:12
    Permalink

    Hei. Se en ole minä, joka pitki toreja huutelen islamista, mamuista, homoista, kurdeista, afgaaneista,eli kansanryhmistä.

    taidat olla melko outo heppu. Kansallismieliset joiden öyhötykselle naureskelen, ei ole kansanryhmä.

    osoitat todeksi, ihmisrukka, naureskeluni aiheelliseksi. Tai kaikkia teitä heppuja ja mummoja pitäisi pikemmin sääliä. Nuorillakin naisilla joukossanne on katkeruuden nyrpeä ilme.

    Reply
    • 2.9.2018 at 22:23
     Permalink

     Hei, harhainen ja haudan partaalla kaikkien iloksi keikkuva kusipää, tuo köpelö ja lapsellinen olkiukkosi joka sairaassa mielikuvituksessasi ”pitki toreja” huutelee, ei ole minä. Sinä olet ainoa öyhöttäjä jokaisessa keskustelussa johon todella vastenmielisen persoonasi raahaat haisemaan.

     Toisekseen kansallismieliset jotka eivät muuten edes oikeasti tee noin kuin sairaassa päässäsi kuvittelet, OVAT kansanryhmä, vitun seniili riemuidiootti.

     Ja nyt harhamummo laittaa hampaat lasiin ja painuu nukkumaan siitä mölisemästä typeryyksia. Nostatellaan kortisolitasojasi taas huomenna 😀

     Reply
 • 2.9.2018 at 22:21
  Permalink

  Jeppes. Tunnustat siis sen että tonkisit mielelläsi kirjoittajien asiat ja osoitteet tietoosi. Sinua ei tippaakaaan kiinnosta esim. Vammaisten lasten saamat etuudet ja palvelut vaan hyökkäät henkilökohtaisii solvauksii jos joku ihmettelee mitä valtterit ja ihonvärit kuuluvat vammaishuoltoa koskeviin lakeihin ja perusteisiin.

  samaan aikaan kun olet tuntevinasi minut, esiinnyt itse nimimerkillä. Halveksittava ressukka. Miten paljon vihaat mummoasi tai äitiäsi heidän kuolemaansa toivoen. Sun tätyy olla aika sairas tlivoessasi vieraan ihmisen kuolemaa, somehäirikölle tyypillistä. Montakohan herjaa , rivoa ja raiskausuhkauksia, sinulta on tullut mun faceen yksityisviesteinä?

  Reply
  • 2.9.2018 at 22:31
   Permalink

   Kuulepas nyt vitun sekopää. On todella törkeätä vihjailla että minä uhkailisin sinua. Olen ainoastaan ilmaissut iloni siitä että sinä kokopäivätoiminen palstahäirikkö tulet poistumaan kaikilta palstoilta lopullisesti ennen pitkää, eikä siihen mene pitkään korkean ikäsi vuoksi. Katsos kun luonnolle ei kukaan mitään mahda 😀

   Se, miksi tulevasta luonnollisesta poistumisestasi iloitaan, johtuu tasan tarkkaan omasta likaisesta toiminnastasi ja häiriköinnistäsi. Mitä mummooni ja äitiini tulee, miksi heitä vihaisin? He eivät harjoita harhaista ja kusipäistä palstahäiriköintiä ja suvakkikusipääpäsmäröintiä kuten sinä.

   Ps. En muuten edes usko että kukaan valkoinen mies olisi niin perverssi ja kieroutunut että uhkaisi tai suunnittelisi raiskaavansa sinunlaiseesi kelopökkelöön. Sehän olisi jo puoliksi ruumiiseen sekaantumista.

   Reply
  • 3.9.2018 at 16:12
   Permalink

   Olet kuule ulostanut mätää suvakkiuttasi niin monet foorumit täyteen että sinut kyllä tunnetaan siitä enemmän kun hyvin.

   Reply
   • 3.9.2018 at 19:45
    Permalink

    On vainoharhat taas vallalla. Tänne kirjoitan satunnaisesti kun joku hupaisa juttu linkitetään mulle. ” paha presidentti ei antanurt rahaa tai muuttanut lakeja , vaikka valtteri sai pyörän. ” tms. Mitään huvittavaa ei ole jos vammaisten tuet ovat pienia, ilman hörhöilyä saisi asian taakse muitakin vanhempia, mamuja on turha yhdistää kenenkään sairauksiin, köyhyyteen, vammoihin, ikään.

    olette siitä erikoisia ettette pysty ajattelemaan ettekä hyväksy stä ettei kaikki ajattele ja vouhkaa kuin mvlehti ja somerasistit.

    monet forumit? Sinulla voi olla aikaa kierrellä monia forumeita, minulla ei. Maidanin aikaan kommentoin mv-lehteen, siellä ei kestetty hölmöyden arvostelemista. Kännissä ja läpässä sivun tykkääjä olen, en muista, milloin sinnekään olisin kommentoinut.

    Voit hakeutua hoitoon jos näet minua kaikkialla. Miksi miksi
    uuten heti rivoilette ja olette karkeita, jos joku ajattelee toisin? Ihan varmaan kuule olen pitkän elämän aikana nähnyt sairautta, kuolemaa, koviA kohtaloitA, pahempiakin kuin se, ettei sossusta saa riittävästi.

    Reply
    • 3.9.2018 at 22:00
     Permalink

     Muistuuko mieleen vaikka vanha mv.lehti, suollit sillä suvakki paskaa kellon ympäri, ja toiseksi, olen tehnyt töitä katkeamatta jo lähes 30 vuotta.
     Niin, muitui suvakin mieleen aika mv-lehden, sinun mielestä kaikki oli siellä paskaa vaikkakin oli toinpäin, kaikki totta.
     Et osaa edes suomeksi kirjoitaa.

     Reply
 • 24.9.2018 at 09:42
  Permalink

  ”Most Iraqi (Mesopotamian) meals begin with appetizers and salads called Mezze. Some of the dishes are: Shawarma (grilled sandwich wrap of meat), Bamia (tomato, lamb and okra stew), Kibbeh (minced meat ground with bulghur or rice and spices), Falafel (fried chickpea patties served with amba and salad in pita), Quzi (lamb with rice, almonds, raisins and spices), Masgouf (grilled fish with pepper and tamarind), Maqluba (a rice, lamb, tomato and aubergine dish). Also, there are several stuffed vegetable dishes, most popular are Dolma and Mahshi.”

  https://mvlehti.net/2017/03/15/oulun-puurokenraali-ihailee-adolf-hitleria/

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.