Kellojen siirtely on saattanut tulla tiensä päähän: EU-komissio ehdottaa talviaikaan jäämistä

EU-komissio on toiminut EU-alueen kansalaisten ilmaiseman tahdon pohjalta ja aikoo ehdottaa kellojen siirtelyn lopettamista. Käytännössä tämä tarkoittaisi talvi-aikaan jäämistä. Kellojen siirtely on koettu sekä vaivalloiseksi, että jopa terveyden kannalta haitalliseksi tavaksi. Yli 80% EU:n järjestämään kyselyyn vastanneista tahtoi lakkauttaa kellojen siirtelyn.

Kyselyyn vastasi 4,6 miljoonaa EU-kansalaista, joista kolme miljoonaa oli yksin Saksasta. EU-komission päämies Jean-Claude Juncker julkisti aikeensa tänään ja totesi samalla hieman ironisesti: ”Koska kansa näin tahtoo, me teemme sen.”

Aivan äkkiseltään kellojen siirtely ei tule loppumaan, sillä komission on tehtävä asiasta yksimielinen aloite joka sitten on hyväksytettävä vielä jäsenvaltioilla sekä EU-parlamentilla. Kyseessä kuitenkin olisi kohtalaisen merkittävä muutos jo yksin historiallisestakin näkökulmasta. EU tai oikeammin sen edeltäjä päättivät kesä-ajasta jo vuonna 1981 ja useassa maassa kelloja on räknätty kahdesti vuodessa ja ennen tätäkin.

Lähde: DW

9 thoughts on “Kellojen siirtely on saattanut tulla tiensä päähän: EU-komissio ehdottaa talviaikaan jäämistä

 • 31.8.2018 at 13:43
  Permalink

  >>Jean-Claude Juncker julkisti aikeensa tänään ja totesi samalla hieman ironisesti: ”Koska kansa näin tahtoo, me teemme sen.”<<

  Ironisesti tosiaan, silkkaa vittuilua päin ihmisten naamaa. Mitään muuta kansan tai kansojen tahtoa ei EUvostoliitossa sitten kuunnellakaan.

  Reply
 • 31.8.2018 at 13:47
  Permalink

  Juopolla on vielä vähän aikaa olla ironinen.

  Reply
 • 31.8.2018 at 15:44
  Permalink

  Ainoa järkevä päätös mikä EU:lta tulossa. En kyllä tällä syömällä usko että EU kykenee edes siihen. EU on järjettömän kallis herrojen leikkipuisto.

  Reply
 • 31.8.2018 at 16:55
  Permalink

  Kellojen siirtely tulee lopettaa ja palata normaaliaikaan, jossa ollaan mm. talvella. Silloin greenwitchin aikavyöhykkeet pysyvät kohdillaan.

  Suomikin meni mukaan kellon siirtelyyn vain sen vuoksi että Finnair ei viitsinyt tehdä kesäajaksi uusia lentoaikatauluja. Melkoista laiskuutta valtion yritykseltä. Ja vielä melkoinen määräysvalta, kun se käveli jo aikoinaan kansan mielipiteeen yli.

  No, Drunckerin kosto on tietysti se että jäädään kesäaikaan. Sillä tavalla tämä koukkunokka saa vielä viimeisen kostonsa ennenkuin päihteiden liikakäyttö ajaa sen kuolemaan.

  Reply
  • 1.9.2018 at 09:23
   Permalink

   Siirtyminen kesäaikaan tuo lisää valoisaa hereiiläoloaikaa ja on siten hyväksi. Tämä on faktaa, jota politiikka ja mielipiteet eivät voi muuttaa. Digiaikaan aikamuutokset on helppo hallita pari kertaa vuodessa.

   Reply
 • 31.8.2018 at 20:18
  Permalink

  Jean-Claude on tainnut siirtyä ”ruokajuomassaan” kirnupiimään. Toki voi sitä vielä ”jatkaa” kuin pitkää-piimää. Eli hän suuressa vaatimattomuudessaan tyytyy ”leikattuun” piimään.
  Kellojen siirtely on ollut eräs hulluuden huippu, joka realisoi ja tuo ”lihaksi” varsin konkreettisella tavalla, mitä valtakunnan viisaat tahot saavat silkasta joutilaisuudestaan aikaiseksi. Suurimmat kärsijät ovat olleet kaiketi pian katoavan suomalaisen maatalouden naudat ja wanhat ihmiset, jotka eivät jaksa käsittää nuorten vouhotuksia, jotka heidän nuoruudessaan olivat mitä suurinta huvin aihetta ja ”vitsihuumoria”, sillä noina aikoina ei tunnettu ”alapäähuumoria” kirkollisissa piireissä. Toki väkijuomien käyttäjät ja suurimmat ”sonnit” antoivat ymmärtää, että heidän CV:nsä naismaailmassa piti sisällään kokolailla ”paljon saavutuksia” erinäisissä paikoissa aina kansallisromanttiseen heinälatoon ja kaipa joku mielenlujuutta vailla oleva neito tai piikatyttö antoi aitassa kun sarkahousuinen prinssi oli luvannut erinäisiä tähtijärjestelmiä ja muuta perin tarpeellista tilpetööriä, jota tulevassa onnen täyteisessä sitoumuksia ”täynnä” olevassa parisuhteessa tarvitaan. Neitosilla oli tietenkin ne omat kapiaiset (ei tark. armeijan huutavaa kantahenkilökuntaa) valmiina.
  Loppu onkin sitten mitä erilaisimpia onnellisia ja onnettomia ihmiskohtaloista, joista kukaan ei nykyään tiedä mitään, vaikka aikanaan ne kaatoivat koko kyläyhteisön ja maailmanki siinä samassa.

  Reply
 • 1.9.2018 at 06:29
  Permalink

  Juoppojunkker tekee palkkanasa eteen sentään jotain järkevää. No näin ainakin saadaan huomio vuodeksi pois käärmeenpesän ongelmista.

  Reply
  • 2.9.2018 at 10:38
   Permalink

   Tuo natsiunionin pelle on vaan käyttämässä sitä erehdyttämis taktiikkaa, mikä täällä Suomessakin on kyrpä politikkojen osalta voimissaan. Siirretään ihmisten huomio toisaalle, että saadaan sössittyä kaikki muu paska kaikessa rauhassa läpi, mitä valiä sillä on, jos rikkoo kaikkia säädöksiä ja maiden perustuslakeja, kunhan vaan paska esitys menee läpi, kenenkään huomaamatta.

   Reply
 • 2.9.2018 at 21:58
  Permalink

  Aikalailla näennäistä näpertelyä… aivankuin eussa ei olisi muuta kummallista ? ”Tehdään koska kansa haluaa” ??? Juu, taatusti haluaa, mutta haluaa se visiin oikeitakin muutoksia ja niitä ei taatusti tehdä…
  Menee vähän niinko vittuilun puolelle…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.