Hallitus satsaa 2,5 miljoonaa euroa ”Ruotsin tyyppisen lähiöongelman” torjumiseksi

Hallitus on päättänyt lisätä 2,5 miljoonan euron määrärahan poliisin ennalta estävään toimintaan vuodelle 2019. Lisärahalla puututaan lähiöiden turvallisuuskehitykseen ennen kuin ongelmat kärjistyvät. Asiasta päätettiin budjettiriihen yhteydessä. Poliisin ennalta estävään toimintaan annettu lisäraha kohdennetaan erityisesti lähiöpoliisi- ja Ankkuritoimintaan.

Lähiöpoliisit toimivat yhteistyössä muiden viranomaisten, alueen yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Ankkuritoiminnassa on kehitetty monialaisia poliisin, sosiaalityön ja terveydenhuollon voimavaroja yhdistämällä nykyistä tehokkaampia menetelmiä syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi.

– Ruotsin tyyppisen lähiöongelman leviämisriskin kiistäminen olisi naiivia. Siksi tartumme asiaan ennaltaehkäisevästi. Yksi selvä oppi on, että oikeusvaltion on oltava vahvasti läsnä. Lähiöpoliisista on hyviä kokemuksia esimerkiksi Turun Varissuolta. Poliisin ja sosiaalityöntekijöiden yhteiset ankkuritiimit ovat jo saaneet aikaan tuloksia nuorten syrjäytymiskierteen katkaisemisessa eri puolilla maata. Tähän on panostettava lisää, sisäministeri Kai Mykkänen toteaa.

Hallitus ei erittele mistä mainitut ”Ruotsin tyyppiset lähiöongelmat” johtuvat tai tarkalleen kuinka niiden leviäminen voitaisiin estää ilman, että tapahtuu ”gettoutumista” ja ongelmat keskittyisivät voimistuneina yksittäisille alueille. Ruotsin lähiöongelma on räjähtänyt käsiin ja esimerkiksi Malmön lähiöissä pommit, ammuskelut ja mellakointi ovat muuttuneet arkipäiväksi.

Lähde: Sisäministeriö

17 thoughts on “Hallitus satsaa 2,5 miljoonaa euroa ”Ruotsin tyyppisen lähiöongelman” torjumiseksi

 • 31.8.2018 at 08:37
  Permalink

  Voisi tämän lukea niinkin, ettei hallitus ymmärrä ongelman vakavuutta ja tekee hyvin vähän asian eteen. Ruotsin tiellä ollaan siis vahvasti.

  Reply
 • 31.8.2018 at 09:10
  Permalink

  En pidä Ruotsin poliisia toimintakyvyttömänä ja ymmärtämättömänä ja selvästi Suomen poliisia heikompana.
  Siispä 2,5 miljoonaa on turha sijoitus, ellei myös lakeja muuteta. Päin vastoin rahaa säästyisi, jos turvapaikka myönnettäisiin ehdollisena ja pienestäkin rikkeestä seuraisi karkoitus.

  Reply
  • 31.8.2018 at 09:25
   Permalink

   Öö tai jos ei myönnettäisi edes niitä turvapaikkoja, sillä eihän suurin osa tähänkään asti tulleista ole olleet mitään oikeita turvapaikan hakijoita.

   Reply
 • 31.8.2018 at 09:23
  Permalink

  Paskanmarjat toi on vain kokkareiden julkisuuskuvan kiillotusta. Riittävästi, kun tota ainesta tulee ei lähiöpollarit auta pätkääkään, no sit nekin joutaa kyttään ja sakotteleen tavallisia suomalaisia pikku liikennerikkeistä ja vaikka vihapuheesta.

  Reply
  • 31.8.2018 at 13:43
   Permalink

   Kun nyt joka tapauksessa on niitä lähiöiden kaveriporukoita (potentiaalista jengikäyttäytymistä) niin JOS lähiöpoliisi liikkuisi, vaikka pyörillä ja jalkaisin, ja niin että toimintaan liittyisi aktiivinen henkilöllisyyksien selvittäminen, niin että poliisi sitten jatkuvasti moikkailisi niitä porukan jäseniä nimeltä kutsuen niin se estäisi varmasti häiriökäyttäytymistä kun tyypit tietävät että heidät tunnistettaisiin alta aikayksikön.
   Tämänlainen toiminta ei kuitenkaan ole mahdollinen edes lain puitteissa (poliisin ylläpitämä henkilörekisteri) joten vähän tehottomaksi jää.
   Taitaa olla nuorisotyöntekijät ketkä kantavat suurimman taakan.

   Pitäisi varmaan myös luoda spessuluokkia&-kouluja niille rauhattomille spessutapauksille ja myös korottaa pakollinen kouluvelvollisuus tyyliin 19 ikävuoteen tai 9+1 hyväksytysti suoritettuun koulutusvuoteen/koulutusmodulivuoteen(ulkomailla suoritettu myös ok). Heikompilahjaiset saisivat tarvittavan tuen (ja vakauttavan arjen) 19v:een asti ja normeilla menis samaa rataa kuin ennenkin.

   Reply
 • 31.8.2018 at 09:41
  Permalink

  Hallituksen toimet ovat oireiden peittelyä. Nyt tarvitaan toimia, jotka poistavat oireiden syyn. Lisämääräraha tässä tapauksessa on kuin kivun tunteen poistava särkylääke.

  Ongelman olemassaolon kieltäminen ei poista ongelmaa, vaan pahentaa sitä.

  Jos vene vuotaa, ratkaisu ei ole isompi äyskäri ja ahkerampi äyskäröinti.

  Reply
 • 31.8.2018 at 09:53
  Permalink

  Olisi mukava tietää mitä nuo ”lähiöpoliisit” tekevät? Taannoin vanhainkodeista vietiin lämpimät ruat pois sen vuoksi kun Sipilä halusi säästää 60 miljoonaa. Kuka muistaa? Viime syksynä.

  No, sen lisäksi että matujen vuoksi maahamme on syntynyt uusi sosialituilla elävä pummiryhmä, täytyy niihin pumpata entistä enemmän rahaa ja nyt poliisin momentilta.

  Kaikille olisi ollut paljon parempi jos matuja ei olisi aluperinkään päästetty eurooppaan. Euroopan valkoinen väestö eläisi täälä kuten tähänkin asti. Turkki vaatisi eu-jäsnyyttä ja se torpattaisiin kuten ennenkin. Muslimiteivät riehusi euroopassa eivätkä Ruotsissa. Ja kaikki terrori-iskut olisivat jääneet tekemättä.

  Kun tätä kokonaisuutta miettiin niin ei voi kuin ihmetellä. Lahoa hajoavaa venettä korjataan naulaamalla. Vaikka kaikki lahot osat pitäisi poistaa ja vaihtaa tuoreisiin valkoisiin lautoihin.

  Reply
 • 31.8.2018 at 10:04
  Permalink

  ”Ankkuritoiminnassa on kehitetty monialaisia poliisin, sosiaalityön ja terveydenhuollon voimavaroja yhdistämällä nykyistä tehokkaampia menetelmiä syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi”

  Luulevatko nämä ruudinkeksijät todellakin keksineensä jotakin uutta ja toimivaa? Tuota on yritetty jokaisessa maassa johon on päästetty eräät poliisia, sosiaalityöntekijöitä sekä terveydenhuollon työntekijöitä avoimesti halveksuvat ryhmät pesiytymään. Ne eivät välitä lässytyksestä eivätkä ymmärrä sitä, koska ainoa kielensä on vaatimukset, uhkailu ja väkivalta murhiin saakka.

  Reply
 • 31.8.2018 at 10:35
  Permalink

  Migri on tehnyt 2015 jälkeen 260 000 myönteistä päätöstä ja porukkaa valuu thä Tornion kautta kuin karvaköyttä useamman sadan jihadistin kuukausivauhtia. Lisäksi kokoomus, keskusta ja siniset ovat järjestäneet ilmasillan afrikasta Suomeen. VOK-bisness kukoistaa yhä ja vuokra-asunto bisneksestä nauttivat demarit, vihreät, vasemmisto edellä mainittujen lisäksi.. Hallitusta, eduskuntaa ja valiokuntia johtaa kuitenkin elinkeinoelämän herrat jotka tekevät päätökset jotka sitten nuijitaan pöytään. Demokratia on suuri valhe jolla ihmiset pysyvät toistaiseksi nahoissaan. Kokoomus kiirehtiikin sensuurilakeja, kun totuus on alkanut valjeta kansalle.

  Reply
 • 31.8.2018 at 11:49
  Permalink

  Saatan että sitä ollaan taas aivottomia!
  Koko ongelmaa ei olisi jos maahanmuuttopolitiikka olisi järkevää!
  EI AINUTTAKAAN SHITHOLE-maasta tulevaa ihmistä länsimaihin.
  Voi että on ikävä 80-livun turvallista Eurooppaa!

  Reply
 • 31.8.2018 at 12:17
  Permalink

  Rauhoitellaan kansaa uskomaan, että monikultti ei tuo ongelmia, kun panostetaan sen ongelmien ehkäisemiseen. Tuohan on itse asiassa tunnustus siitä, että monikultti tuo ongelmia.

  No, ihan sama mitä touhuavat lumeeksi. Ei siitä tule muuta kuin sitä samaa kuin muuallakin eli kamalasti vain ongelmia. Olisi maan voinut pitää viihtyisänäkin, mutta suvakit uskovat islaminuskoisten elättien tekevän maan paremmaksi, vaikka yhtä helvettiä siitä on tullut kaikkialla muuallakin.

  Reply
 • 31.8.2018 at 13:01
  Permalink

  Hienoa! Ongelma ratkaistu!
  Nyt ne hallituksen tilaamat 100 000 uutta ongelmatapausta joka kuukausi voi alkaa kävelemään rajan yli.
  Kai soijapoika-armeija on jo valmiina laukkuja kantamaan.

  Reply
 • 31.8.2018 at 21:06
  Permalink

  Irwin Goodman (1943- 1991) lauloi laulussaan, että ”Raha ratkaiseeeeee…”

  MUTTA EI TÄTÄ!!!

  Ruotsi on juossut päänsä seinään!
  Suomi juoksee kans päänsä seinään!!! Siis vielä kovempaa.. Totta kai!
  Jos tuo raha käytettäisiin vähäisyydessään määrältään karkotuksiin, se olisi kuin laittaisi rahaa pankkiin!

  Reply
 • 1.9.2018 at 06:23
  Permalink

  Hallituksen prioriteetit kohdallaan?

  Poliisi valvoo lakeja ja järjestystä. Onko vihapuhe laissa?
  Rahaa löytyy asiaan joka ei ole edes Suomen laissa määritelty.

  Huom LISÄRAHAA.

  TALOUSELÄMÄ
  19.9.2017 11:30

  Poliisille tulossa 34,5 miljoonaa euroa lisärahaa vihapuheen ja ääriliikkeiden torjuntaan

  Sisäministeriö esittää poliisin määrärahoiksi ensi vuodeksi 720 miljoonaa euroa.

  Ministeriö korostaa tiedotteessaan, että poliisille kohdennetaan viime kevään kehyspäätöksen mukaisesti 34,5 miljoonaa euroa erityisesti vihapuheen ja ääriliikkeiden torjuntaan sekä poliisin resurssien turvaamiseksi.

  Lisäksi radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn sekä terrorismin ja kyberuhkien torjuntaan päätettiin elokuun budjettiriihessä myöntää 12 miljoonan euron lisämääräraha.

  Reply
 • 1.9.2018 at 06:54
  Permalink

  Tuo mykkänen on aito suvakki. Ainoa ratkaisu Ruotsin ongelmien välttämiseksi on nopeuttaa palautuksia, käsittelyjä ja tiukentaa sosiaaliturvaa loisijoilta.Vetovoima on suome kohdalta liian suuri ja helsinki ja turku kusi tämänkin täysin. Saavat vuosien myötä korjata tämän ratkaisun satoa levottomuutena ja valtavina autoroihuina, noin aluksi.

  Reply
 • 1.9.2018 at 09:15
  Permalink

  Satsais tuonkin suomalaisiin, esim. äitiysavustukseen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.