Australian katolinen kirkko vannoo p********n loppuvan – Ei silti raportoi ripillä tehtyjä tunnustuksia

Australian katolisen kirkon johtajat ovat vannoneet, ettei ympäri maailman paljastunut jättimäinen ja pitkäkestoinen pedofiliakohu tule enää koskaan toistumaan. Vuosikymmenten painostuksen jälkeen kirkko on Australiassakin ottanut härkää sarvista ja ryhtynyt selvittelemään pedofiilipappien määrää ja paljastamaan näit. Kirkon vannomisilta putoaa pohja, koska se ei vieläkään suostu raportoimaan rippituolissa tehtyjä pedofiilien tunnustuksia tai näiden ilmiantoja.

”Katolisten piispojen konferenssin” johtaja, arkkipiispa Mark Coleridge kertoo monien piispojen epäonnistuneen niin kuuntelussa, uskomisessa kuin itse toiminnassakin p********n paljastamiseksi, tai edes huomioimiseksi.

– Nuo epäonnistumiset ovat mahdollistaneet joidenkin hyväksikäyttäjien toistuvat rikokset uudestaan ja uudestaan, joskus uhrien hengenkin hinnalla. Piispat ja uskonnollisten järjestöjen johtajat vannovat tänään: Ei koskaan enää, Coleridge maalailee.

Australian pedofiiliaa tutkimaan asetettu komissio vaati kirkkoa vastaamaan sen tutkimuksiin. Komissio sai omien sanojensa mukaan yli 15 000 yhteydenottoa hyväksikäytön uhreilta kirkon, urheiluseurojen, orpokotien, nuorisoseurojen ja koulujen osalta. Komissio suositteli, että kirkko tinkisi rippisalaisuudesta ja ryhtyisi raportoimaan rippituolissa ilmoitetuista hyväksikäyttötapauksista. Katolinen kirkko kieltäytyi tästä uskonnonvapauteen vedoten. Kuten paavi Franciscuksenkin vannomiset nollatoleranssista, osoittautuvat Australiankin kirkon lupaukset tekopyhäksi tyhjän puhumiseksi.

Tutkimuksissa on tullut esiin hyväksikäyttötapauksia kaikilla vuosikymmenillä 1950 luvulta tähän päivään. On myöskin käynyt ilmi, ettei yhtäkään kirkon piirissä tapahtunutta hyväksikäyttöä olla tuona aikana tutkittu ja että lapsia on jopa rangaistu näiden kertoessa hyväksikäytöstä. Coleridge tunnustaa kirkon massiivisen epäonnistumisen ja sanoo, että ennen kuin luottamus ihmisiltä on saatu takaisin, jokainen anteeksipyyntö on turha.

Lähde: AFP

4 thoughts on “Australian katolinen kirkko vannoo p********n loppuvan – Ei silti raportoi ripillä tehtyjä tunnustuksia

 • 31.8.2018 at 18:36
  Permalink

  Ha ha ha…. jesuiitti-pedofiili-paavi vannoo nollatoleranssia pedofiileille. Kyllä tämä paavi tietää sen, että uskonnollisten organisaatioiden huipulle et pääse, jos et ole jonkun tason rikollinen ja pedofiili. Se ei ole suositus – se on vaatimus, ja ei ainoastaan Vatikaanissa, vaan kaikkialla missä asuu poliittinen valta!

  Reply
 • 31.8.2018 at 20:49
  Permalink

  Rippi on sopivasti ”pyhä”!
  P*******a ja s****n halu selibaattia papeilta vaativassa Katolilaisessa kirkossa tulee jatkumaan hetkittäisiä synnintunnustuksista huolimatta, vaikka varmasti jotkut ovat aidosti synnintunnossa ja omantunnontuskien vallassa olevia pappeja, sillä heidän jos kenkään luulisi tietävän Helvetin olemassaolon ja sen millaiset olot tuossa ”hyvin lämmitetyssä” paikassa on. Riippuu paljolti siitä, miten rippi koetaan hengellisessä elämässä katolisessa kirkossa. Jos kuten lesti piireissä, joka sunnuntaina ”tunnustetaan synnit” ja sen jälkeen on taas ”puhtaat paperit” porsastella seuraavaan Luojan suomaan lepopäivään.

  Reply
 • 1.9.2018 at 06:43
  Permalink

  Noo kirkko ja nimeomaan katolinen kirkko on pedofiilien suojasatama jossa saa harrastaa lasten raiskaamista kaikessa rauhassa ja ei ole pelkoa kiinnijäämisessä. Kirkolla on korkean tason pedofiili suojelioita. Mitähän paljastuisi jos oikein tonkisi syvältä. Voi tosin hengenlähtö olla lähelle sen jälkeen.

  Reply
 • 4.9.2018 at 23:59
  Permalink

  Ei kai se väärin ole, jos pappi välillä ruiskauttaa?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.