TOR-verkossa toimineen pirikauppiaan juttu syyteharkintaan – Pysyy vangittuna

Oulun poliisi on saanut päätökseen esitutkinnan huumausainerikoskokonaisuudessa, jossa rikoksesta epäiltyinä kuulusteltiin kaikkiaan yhdeksän henkilöä. Kokonaisuuden pääepäilty on ja pysyy vangittuna todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Pääepäillyn epäillään esitutkinnan perusteella syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen maahantuomalla ja myymällä eteenpäin erittäin vaaralliseksi luokiteltua huumausainetta, amfetamiinia Oulussa vuosien 2017 – 2018 aikana.

Tapahtumat alkoivat paljastua virkavallalle tämän vuoden kesäkuussa. Eräästä asunnosta Oulun Rajakylässä löytyi kotietsinnän yhteydessä jutun pääepäillyn lisäksi n. 100 grammaa amfetamiinia useissa paketeissa, huomattava määrä käteistä rahaa sekä mm. ladattu katkaistu haulikko.

Poliisin tutkimukssa muodostuneen kuvan mukaan pääepäilty on tilannut amfetamiinia TOR-verkon kautta internetistä ja edelleen välittänyt useiden muiden kanssaepäiltyjen avulla sitä katukauppaan Oulun alueelle. Verkon kautta tilattujen huumeiden epäillään tulleen postin välityksellä pääepäillyn haltuun paketeissa olleen muun tavaran seassa.

Jutun tutkinnassa saatiin takavarikkoon useita kymmeniä tuhansia euroja rikoksella saatua käteistä rahaa taikka muuta omaisuutta rikoshyötynä. Esitutkinnassa selvitettyjen seikkojen perusteella pääepäiltyä epäillään n. 1-2 kilon amfetamiinimäärän välittämisestä.

TOR on ohjelmisto, joka mahdollistaa internetin käytön periaatteessa täydellä anonymiteetillä. Sen kehitti alunperin Yhdysvaltain laivasto, ja sen tarkoituksena oli suojata Yhdysvaltain hallituksen yhteydenpitoa tiedusteluoperaatioiden aikana. Verkossa tapahtuvasta rikollisuudesta, sen laajuudesta ja eri muodoista liikkuu kammottavia huhuja aina lapsipornoringeistä juurikin huumekauppaan ja jopa kansainväliseen terrorismiin. Useimmiten näihin huhuihin liittyy juurikin TOR-verkko, joka varmistaa, ettei tekijöitä välttämättä koskaan saada kiinni.

Lähde: Poliisi, vpnmentor.com

4 thoughts on “TOR-verkossa toimineen pirikauppiaan juttu syyteharkintaan – Pysyy vangittuna

 • 28.8.2018 at 11:35
  Permalink

  Pervitiini takaisin apteekkiin niin tästäkin ongelmasta päästään. Suomi jälleen rakennettiin ja sotakorvaukset maksettiin kunnialla, koska kansa painoi yötä päivää töitä pervitiinin voimalla ja hota-pulveria vedettiin samaan tahtiin.
  Kansakin saisi munaa ajaa maahantunkeutujat pois saastuttamasta Suomineidon kunniaa.

  Reply
 • 28.8.2018 at 12:29
  Permalink

  Onkos tämän kauppiaan tavaraa se amfetamiini jota käyetään Pälkäneen ylä-asteella ja lukiossa? Toivottavasti myynti ja käyttö vähenee tämän jälkeen. Nyt kun normaliperheidenkin lapset jo käyttävät. Eivätkä vanhemmat tai kunta välitä.

  Reply
 • 28.8.2018 at 20:28
  Permalink

  Ilmeisesti kanta-suomalainen punaniska kun ”ovet eivät aukene” hälle. Jos ei olisi. Sillä olisi prenikoita rinta täynnä kuin ent. Neuvostoliiton sosialistisentyön sankarilla voitonpäivänä.
  Piri-poika teki ihan oikein ei siinä mitään. Niin kauan, kunnes jäi kiinni, jolloin väärinteko sai ”lainvoiman”.
  Vieraissakin saa käydä, kunhan ei jää kiinni. Ja kun jää, olisi parempi jos olisi jäänyt junan alle.
  ”Kaikki se kestää, kaikki se kärsii, kaikki se järsii…”

  Reply
 • 8.12.2020 at 05:12
  Permalink

  Kaikki tietoliikenne on loppujenlopuksi jäljitettävissä. Ei siinä TOR paljoa auta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.