Kauppalehti: 300 000 suomalaista lopettanut Facebookin käytön huhtikuun jälkeen

Kauppalehti kertoi tänä aamuna noin 300 000 suomalaisen lopettaneen sosiaalisen median palvelun Facebookin käytön. Syyksi lehti epäilee julkitulleita tietoturvaongelmia, mutta ottaen huomioon Facebookin kiristyneet sensuurisäännöt ja sen lisäksi muut ongelmat, kuten tietoturvan, ovat syyt varmasti monipuolisemmat.

Facebook mm. kertoi hiljattain, kuinka se aikoo ryhtyä arvottamaan käyttäjiä näiden luotettavuuden perusteella. Arvottaminen olisi tulevaisuudessakin käytännössä täysin muiden käyttäjien tehtävä, joten nykyiselle ”ilmianto-rangaistus”-syy-seuraus-linja ei ole näillä näkymin tulossa muutosta. Yrityksen kiristyvät käytänteet käyttäjiensä valinnassa varmasti karsivat osaltaan halukkaita käyttäjiä, vaikka nämä muuten olisivatkin Facebookin silmissä hyväksyttäviä.

Erilaiset sensuurin muodot ovat monipuolisesti esillä Facebookissa ja tarpeeksi paljon valtavirrasta eriävät mielipiteet sensuroidaan armotta. Nykysuomi kysyi viime viikolla, ovatko sen lukijat joutuneet sensuurin uhriksi ja tuloksen mukaan 96% vastanneista oli tullut tavalla tai toisella sensuroiduksi, suuri osa nimenomaan Facebookin toimesta. Eräs Nykysuomen kyseyyn vastannut käyttäjä kertoi joutuneensa vuoden aikana kahdeksan kertaa kuukauden Facebook-”bannille” vääristä näkemyksistä aroista aiheista, eikä tapaus ole lainkaan ainutkertainen.

Joku voisi ilkikurisesti sanoa, sitä niittää mitä kylvää.

Lähde: Kauppalehti

Aiheeseen liittyvää:

11 thoughts on “Kauppalehti: 300 000 suomalaista lopettanut Facebookin käytön huhtikuun jälkeen

 • 28.8.2018 at 10:24
  Permalink

  Jewbook on vihollisen ase -POISTUKAA SIELTÄ VÄLITTÖMÄSTI!

  Reply
 • 28.8.2018 at 10:34
  Permalink

  Gmail on myös paha. Meinaan luopua sen käytöstä. En vain ole vielä päättänyt minkä meilin ottaa tilalle. Onko kellään ehdotuksia hyvästä sellaisesta?

  Reply
 • 28.8.2018 at 11:09
  Permalink

  Hyvä. Paras tapa vaikuttaa kusipää globalisteihin on lopettaa heidän palveluidensa tukeminen.

  Reply
 • 28.8.2018 at 11:30
  Permalink

  Minä olen siirtynyt https://protonmail.com käyttöön joka on turvallinen ja suosittelen tätä , iso työ tietysti mutta kannattaa tehdä , minä olen käyttänyt Windows tiliä mutta sekään ei ole enää turvallinen ja erosin keväällä Facebookista , Watsappista ja viime kesänä Instagram ja Twitteristä ja tässä on vielä työtä että saadaan loputkin , kuten YouTube ja viime kesänä liityin VK ooseen jota suosittelen some alustana

  Reply
 • 28.8.2018 at 13:06
  Permalink

  Mainio uutinen. Tämä antaa viitteitä siitä, että suomalaiset sittenkin ajattelevat omilla aivoillaan. Hyvä asia tulevia vaaleja ajatellen. Hyvä Suomi!

  Reply
  • 2.9.2018 at 09:41
   Permalink

   Se vaan on kylmä tosiasia, että täällä iskee äänestäjiin aina dementtia, kun äänestyskopissa vedellään numeroa lappuun. Tuskin poikkeusta tulee seuraavissakaan vaaleissa, kun uusia kusipäitä valitaan eduskunta Suomen kansaa ”edustamaan”. Tuskinpa kukaan muistaa sitä tosiasiaa, mitä tuhoa tämä kaikkien aikojen paskin hallitus on saanut aikaan, ja taas äänestellään kepu paskoja, kokoomus paskoja, ja todennäköisesti smurffeja siinä ohella, jos sitä ennen ei smurffi paskat vaihda ”yllättäen” hiippakuntaa kokoomus tai kepu paskojen leiriin.

   Reply
 • 28.8.2018 at 13:12
  Permalink

  Sensuuria pakenevien vaihtoehtoisia somealustoja niin Suomessa kuin ulkomailla ovat olleet gab.ai sekä vk.com, myös minds.com on saanut jonkilaista suosiota. Youtubelle vaihtoehto on bitchute.com.

  Reply
 • 28.8.2018 at 20:38
  Permalink

  Kas vain. Maailmanlaajuinen ilmiö myös toimii täälläkin. Tekee pirkuleen hyvää Suckerbergerin pörssikurssille. Kun asiakkaat katoavat huonon palvelun takia bannaus, urkinta, datan myynti kolmansille tahoille yms. Pätee se wanha laki aivan kuten muunkin liiketoiminnan kohdalla. Kerran menetettyä asiakasta on helevetin vaikeeta saada enää takaisin ja se vaatii mielettömät ponnistelut eli jopa vuosien työn sekä markkinoinnin, jonka hyötysuhde marginaalinen verrattuna aivan uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi.
  Zuckerberg on muutenkin alunalkujaan etnisen ryhmänsä kasvatti eli täysi liero, sillä onpa hänestä tehty elokuvakin opiskelu ajoiltaan, jolloin ”hän” kehitti Facebookin ja siinä sivussa kusetti kahta goyimia, josta käytiin oikeuttakin. Lisäksi mies osoittautui limanuljaskaksi leimattuaan erään tytön huoraksi intranetissä kun tämä antoi pakit tälle. Vielä senkin jälkeen Mark -poju yritti iskeä uudestaan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan tai nk. ”anteeksipyyntö” oli suoraan narsistin suusta tullutta soopaa. Jo Zuckerbergin kuulustelussa senaatissa ilmeni hyvin hänen persoonansa, joka pitää sisällään selviä psykopaatin perusominaisuuksia.

  Reply
  • 28.8.2018 at 21:35
   Permalink

   aivan saatanan hyvin kiteytetty

   Reply
 • 28.8.2018 at 21:33
  Permalink

  kyllä, ai vittu vihervasureiden sheissbook, missä faktoista tulee banaania, jos se ei miellytä punikkien linjaa

  Reply
 • 29.8.2018 at 20:20
  Permalink

  Olen myös siirtynyt gmailista Protonmailiin https://protonmail.com , aivan puhtaasti tietoturvasyistä. Protonmailin on kehittänyt Cernin kaverit ja sitä yritettiin alussa saada kaadetuksi luultavasti monikansallisten jättien toimesta – siinä kuitenkaan onnistumatta. Protonmailin suojaus tällä hetkellä paras näistä ilmaissähköposteista.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.