Nykysuomi kysyy: Onko sinua yritetty sensuroida mielipiteidesi vuoksi?

Sensuuri on ollut keskusteluissa tapetilla lähes yhtä paljon kuin valtamedian propaganda. Erityisesti sosiaalinen media on kunnostautunut sensuuritoimissaan yli odotusten ja lukemattomat tunnetut poliitikot, yhteiskuntakriitikot sekä kansalaisaktivistit ovat mm. saaneet eri mittaisia ”banneja” eri palveluissa. Jos sensuurin tavoitteet eivät ole palvelun käytön estämisellä toteutuneet, on turvauduttu jopa käyttäjätilien poistoon.

Sananvapaus on yksiselitteinen asia. Joko sitä on tai ei ole. Niin kauan kuin esimerkiksi sosiaalisen median annetaan sensuroida kansalaisia mielensä mukaan, vieläpä kertomatta kenen toiveesta milläkin perusteilla sensuuria harjoitetaan, ei sananvapautta sen täydessä merkityksessä ole.

Vaalien lähestyessä valtaa pitävät todennäköisesti kiihdyttävät ”viattomia toiveitaan sosiaalisen median paremmaksi tekemisestä” ja kuten Ruotsissa nyt, myös Suomessa tullaan kevään lähestyessä näkemään alati kiihtyvää sensuuria etenkin juuri sosiaalisessa mediassa. Tällaiseen toimintaan ovat lähteneet mm. valtiollista tukea nauttiva SPR, joka hiljattain kertoi osallistuneensa EU:n järjestämään harjoitukseen ”vihapuheen” poistamiseksi sosiaalisesta mediasta. 

Sensuuri on toki saanut uusiakin muotoja. Lukemattomia mielipiteitä ja päteviäkin näkemyksiä vaietaan mm. valtamediassa kuoliaaksi, eivätkä maamme johtajat suostu keskustelemaan väärällä kannalla olevien kanssa. Yhteiskunnallisen keskustelun ovet ovat laajemmassa mittakaavassa myöskin käytännössä suljettu niiltä, joidenka näkemykset eivät asetu valloillaan oleviin dogmeihin.

Sensuurin olemassaolo ja sitä harjoittavien aktiivisuus on siis kiistämätön tosiasia ja Nykysuomi kysyykin nyt:

Onko sinua tavalla tai toisella pyritty sensuroimaan poliittisten tai yhteiskunnallisten mielipiteidesi vuoksi?

 • Kyllä (96%, 425 Votes)
 • Ei (4%, 19 Votes)

Total Voters: 444

Loading ... Loading ...

Voit halutessasi kertoa kokemuksistasi tarkemmin kommenttiosiossa. Jakamalla artikkelia, saamme tarkimman mahdollisen kuvan siitä, kuinka laaja ongelma todella on.

Kiitos vastanneille, jakaneille ja kommentoineille!

45 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Onko sinua yritetty sensuroida mielipiteidesi vuoksi?

 • 21.8.2018 at 11:11
  Permalink

  Syksystä 2015 sensurointi on ollut kovaa. Jopa eri kaupunkien ilmaisjakelu-lehdet ovat toteuttaneet raakaa sensurointia, vaikka ovat perineet maksun mielipide-viesteistä. Kaikki EU:ta, haittamaahanmuuttoa, islamisaatiota ja natoa kritisoivat mielipiteet jätettiin törkeästi julkaisematta. Onneksi vaihtoehtomediat ovat vaalineet sananvapautta kiitettävästi.
  Iso kiitos kaikille informaatiosodan sankareille!

  Reply
 • 21.8.2018 at 11:35
  Permalink

  Vuoden 2017 aikana FB tilini bannattiin 8 kertaa 30 päiväksi. Jokaisella kerralla syynä oli nimenomaan mielipiteeni jonka julkaisin jostakin Islamiin liittyvästä. Jokaisen bannauksen myötä tulee viesti että älä enää tee niin tai tulee lisää bannia. Mutta leikki meni jo sellaiseksi että joku kaiveli useita vuosia vanhoja mielipiteitä ja taas napsahti lisää bannia vaikka nimenomaan sanottiin että jos ei niitä enää tee niin ei tulisi bannia.

  Samoista mielipiteistä jouduin myös kuultavaksi epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Nettinatsi oli kerännyt 34 kommenttiani tai tykkäämistäni jotka koskivat islamia ja sen oppeja. Jokaisesta kysyttiin erikseen miten kommentoin ja jokaiseen vastasin että ”Ilmaisin mielipiteeni johon minulla on Suomen lain ja EU sopimusten mukaan oikeus kenenkään sitä estämättä”. Oli kuivan näköinen pöytäkirja kun tuo sama vastaus oli 34 kertaa. Lopuksi kysyttiin onko minulla muuta sanottavaa. Laitoin viestin tutkijalle että olisiko hänen syytä jäävätä itsensä kun kaikista mahdollisista mieöipiteistä joita olen kirjoittanut, jokainen hänen kiinnostuksensa kohde koski islamia. Homoja, Lesboja, Kristittyjä, Juutalaisia, Buddhia, Kirkkoa, Puolueita tai vaikka kissoja koskevia mielipiteitäni ei kukaan ollut kiinnostunut tutkimaan.

  Reply
 • 21.8.2018 at 11:43
  Permalink

  Oma käsitykseni holokaustista oli muodostunut kouluhistorian pohjalta ja hämmästelin kuinka jotkut saattoivat/kehtasivat olla holokaustin kiistäjiä noin selvässä asiassa jossa todisteet ovat kaikkien nähtävillä. Koska kuitenkin tiedostan miten massojen totuuskäsityksistä taistellaan, halusin sellaisia todisteita jotka olisivat kiistattomia. Siten pelkät silminnäkijätodisteet eivät minulle kelvanneet – muutenhan joutuisin samalla uskomaan noitavainojen oikeudenkäyntien noidiksi todistamiset samalla perusteella.

  Tästä asetelmasta lähdin etsimään tietoa, jota netin myötä onkin helppo löytää. Itse asiassa kyseisen tiedon löytäminen on paljon helpompaa kuin sen myöntäminen todeksi. Asetelmahan tuntuu hulluta, että yhtäkkiä opetettu historia olisikin aiheen tiimoilta väärin tai vielä pahempaa, vääristeltyä. Samoin tuntuu hullulta, että valtavirtamedia olisi aina valehdellut asiasta.

  Koska kuitenkin on saanut huomata, että maailmassa on valtavia valheita ja järjestelmiin integroituja rikollisia elementtejä, en pitänyt tuota mahdottomana. Itse asiassa, tietenkin valheilla ja sumutuksilla puolustetaan rikollisuutta. Tässä esimerkki mainitunlaisesta rikollisesta elementistä:
  Pankkien harjoittama rahan tyhjästä luominen ja luomattoman rahan eli koron perintä on globaali tuolileikki. Koska korkorahaa ei ole luotu, sitä ei siis ole olemassa. Raha on velkaa, mutta koska velka on lainattu määrä plus korko, kaikkea velkaa ei voida maksaa takaisin. Siten velkaongelma kokonaisuutena vain pahenee koko ajan.

  Mainitsin, että asetelma tuntuu hullulta. Niinpä päätin etten tyydy pelkästään siihen mitä itse olen asiaa tutkinut, vaan kyselen historiaa tutkivilta tahoilta ja historiasta kiinnostuneilta – ja mahdollisimman neutraalisti:

  Mitä kiistattomia teknisiä todisteita on siitä, että toisen maailmansodan aikana saksalaiset massamurhasivat ihmisiä kaasulla?

  Tuo kysymys poistetaan foorumeilta melkein järjestelmällisesti. Jos se saa jäädä, poistetaan ketjusta viestejä valikoiden eli niin, että tuon kysymyksen esittäjän kanta sekä esittäjä haukutaan natsiksi ja tehdään mahdollisimman naurunalaiseksi. No, monissa Euroopan maassa kyseisenlaisen kysymyksen esittäjä joutuu vankilaan.

  Reply
  • 21.8.2018 at 11:57
   Permalink

   Tervetulo valaistuneiden joukkoon! -Et ole ainoa jonka silmät ovat avautuneet nimenomaan holoholo-huijauksesta alkunsa saaneen totuudenetsinnän ansiosta.

   Reply
  • 21.8.2018 at 16:54
   Permalink

   Minullakin on ollut tuollainen prosessi, joka kuitenkin alkoi muilla asioilla ja teemoilla, mutta tuokin aihe on tärkeä. Nykypäivän retorinen kirves nro.1.
   On ollut ikävän hämmästyttävää todistaa kuinka voimakkaasti ihmiset toimivat olettamien ja heittelehtivien tunteiden varassa, mikä ilmenee mm. siinä että se joka kysyy kysymyksiä, tai jopa huomauttaa harhatiedosta(!) saa vihaiset ja totuuden etsintää pelkäävät laumasielut heti kimppuunsa eri tavoin.
   Se laukaisee ilmeisesti kuulijassa väkivaltaisen suojareaktion koska kuulija vaistomisestikin tietää mikä ja kuka on hänen maailmankuvassaan hyvä tai paha ja mikä on uhka hänen todellisuuskuvalleen. Jotkut aiheet ovat kuulijalle niin paksuja pilareita hänen todellisuuskuvan temppelissä, että jonkin asian valheelliseksi paljastuminen merkitsisi koko maailmankuvan sortumista, mikä puolestaan monella johtaisi totaaliseen psyykkeen romahtamiseen. Siksi voimallinen vastareaktio, vastapuolen hiljentämisellä, leimaamisella jne.
   Johonkin uskonryhmään sitoutuneilla riski on suurempi, mutta toisaalta olen kohdannut kaikkein voimallisimman ”uskovaiset” nimenomaan poliittisten liikkeiden ja dogmien ryhmistä.
   Sensuurin ja hiljentämisen motiivina on itsesuojeluvaisto. Suojella itseään kohtaamasta kognitiivista dissonanssia ja sitä potentiaalista Temppelin sortumista.
   Vaikka esim. teknologia on mullistunut niin mikään ei ole kuitenkaan ihmisluonteessa perustavanlaatuisesti muuttunut viime tuhannessakaan vuodessa.
   Nykyajan kirkot ovat (some-)mediatalot ja ne ylikansalliset mediatalot ovat Vatikaani ja niiden omistajat ”Vatikaanin eliittiä”, noitavainoojat heidän koiria ja kansa hurraa edelleen torilla kun sitä ihmistä, joka saattoi olla tiedollisesti kaikkein arvokkain, mestataan

   Reply
  • 21.8.2018 at 18:36
   Permalink

   Jeps. Vähän monen silmät ovat olleet kiinni kuin kissanpojalla Voittajanhistorian mukaisella kouluopetuksella WWII jälkeen, joka ei jättänyt mitään sattuman varaan holokaustin ja Saksan sotarikosten sekä pateettisen vihan vuodatuksen tuota suurta kansaa ja valtiota kohtaan, joka nyt sattui omaamaan valtapoliittisia intressejä (niin kuin muilla valtioilla ei niitä olisi ollut) maailman mittakaavassa ja Versaillesin rauhan takia tahallisesti ajettuna taloudelliseen ja henkiseen selvitystilaan eli Weimarin tasavaltaan ja sen voimattomaan hallintoon sekä kykenemättömyyteen ylläpitää yhteiskuntarauhaa ja yleistäjärjestystä. Tuona aikana kommunistien vallankaappaus aikeet ja sen onnistuminen oli enemmän kuin lähellä koko maan mittakaavassa ja yksi kaupunki oli kommunistisen hallinnon alainen vähän aikaa ennen kuin Saksan puolustusvoimat sen lopetti. Adolf Hitlerin nousu valtaan pohjasi voimattomien porvaripuolueiden kommunismin pelkoon ja ainoana voimakkaana vastavoimana Neuvostoliiton tukemaa bolsevikkien diktatuuria vastaan oli nimenomaan Kansallissosialistinen puolue, jolle oli enemmän kuin tilausta Saksan huonon taloudellisen tilanteen ja kansan henkisen alennustilan vuoksi hävityn WWI jälkeen, jossa tuon maan kunnia ja itsetunto itsetarkoituksellisesti pyrittiin tuhoamaan ja tallaamaan maanrakoon.
   Merkille pantavaa on myös se nykyisessä Saksassa, että nimenomaisesti Angela Merkel on itse tuho-pakoliaspolitiikallaan saanut aikaan sen, että kansallissosialismi ja Adolf Hitlerin eräänlainen henkinen kaipuu on palannut saksalaisten mieliin heidän joutuessa olemaan omassa kotimaassaan nyrkkeilysäkkeinä, seksileluina ja savikiekkoina sillä aikaa kun Mutti hieroo persettään musumaanien kanssa sosialistisessa ”humanismissaan”, joka selväkielellä merkitsee yksiselitteistä Saksan kansan koordinoitua kansanmurhaa.
   Ja tämä kaikki on enemmän kuin totta ilman ”salaliittoteorioita”, sillä Saksan liittopäivillä liittopäiväedustaja ämmä (SPD) pauhasi puhujapöntöstä, että ”kaikki saksalaiset on tuhottava ja tapettava pois, koska näin ”estetään” ”natsisismin” uusi nousu !?!?!?!
   Läpeensä HULLU ÄMMÄ!!! … eli Niuvanniemi-tavaraa.

   Reply
 • 21.8.2018 at 11:51
  Permalink

  Sensurointia ovat harrastaneet Yle, TS, HS, Turkulainen, Aamuset, Aamulehti, Kaleva

  Reply
 • 21.8.2018 at 11:56
  Permalink

  Kyllä ja kovalla kädellä tuttua lähes kaikille isänmaallisille.

  Reply
 • 21.8.2018 at 12:19
  Permalink

  Yhteiskunnan eri foorumit poistavat kirjoituksia yksi toisensa jälkeen. Ilmeisesti kirjoitukset ovat olleet liian teräviä.

  Reply
 • 21.8.2018 at 12:47
  Permalink

  Itse sain 24h bännit Facebookiin kun jaoin Thaimaan toiseksi suurimman valtamedian The Nations Multimedian uutisen jossa kummasteltiin kuinka heidän eteläisessä naapurimaassaan Malesiassa tietyissä shariaa noudettavissa maakunnissa voi aikamies mennä naimisiin kuusivuotiaan tyttölapsen kanssa ja ”täyttää” liiton hänen ollessaan 9-vuotias. Mitään en siihen jakoon itse kommentoinut, kunhan vain jaoin. Ja bänniä tuli. Rauhanuskontoa kun ei saa kritisoida tai hämmästellä. SPR:hän häärii FB-modeina myös joten kummakos.

  Reply
 • 21.8.2018 at 12:52
  Permalink

  Harmittaa kun pitkään ja hartaasti perustelemani asiallinen vastaus yleensä eri lehtien keskustelu alueella jää julkaisematta.
  Silti samaa viestiä kritisoivat asiattomia sanoja ja sanotoja sisältävät perustelemattomat viestit menee läpi.
  Oteaan esimerkiksi, vaikka ketjussa jo mainittu holokausti. Asialliset perustellut näkemykset, jotka eivät tue holokaustia jätetään pois, mutta läpi pääsee ”jutkut uuniin” – tyyppisiä viestejä, jolla tavallaan osoitetaan kriittisten mielipiteiden olevan jotain öyhötystä.

  Reply
 • 21.8.2018 at 13:01
  Permalink

  Varmaan yli 90% kommenteistani ”valtamedian” ja maakuntalehtien kommentointiosioista on viimeisen n. 3- 4 vuoden aikana sensuroitu järjestelmällisesti joko ennakkoon tai jälkisensuroinnin voimin. En kirjoita asiattomuuksia, valheita, salaliittoteorioita vaan tosiasioita. Asiattomuuksia olen toki kirjoittanut sensuuria harrastaneelle taholle usein aina sen jälkeen, kun olen kokenut vihamielistä kohtelua kaksoisstandardein varustetuilta moderaattoreilta.

  Voisin luetella tähän käytännössä kaikki perinteiset mediat, mutta annan erityismaininnan oman kaupunkini maakuntalehdelle, ettei kyseinen mädättäjämedia jää täysin vaille ansaitsemaansa huomiota. Olen Mikkelistä ja kyseinen lehti on Länsi-Savo. Heiltä ei ole ilmestynyt yhtäkään maahantunkeutumista kritisoivaa juttua näinä menneinä vuosina. Sen sijaan on useaan kertaan ihasteltu muun muassa suvaitsevaista pastoria Marjaana Toiviaista ja loldier of odin-pellepartiota.

  Odotan innolla aikaa, jolloin kansallismieliset tuulet puhaltavat myös suurimpien medioiden toimituksissa, jolloin totuutta janoavia lukijoita ja kommentoijia ei enää estetä tuomasta totuutta ilmi ja jolloin toimittajatkin ovat vaihtuneet totuutta esiin tuoviin nykyisten totuutta piilottelevien tilalle.

  Reply
  • 21.8.2018 at 14:10
   Permalink

   ”Odotan innolla aikaa, jolloin kansallismieliset tuulet puhaltavat myös suurimpien medioiden toimituksissa”

   Sitä aikaa ei tule. Olisi perustettava kokonaan oma media, mediatalo joka kattaa kaikki keskenään nyt kilpailevat kansallismieliset julkaisut kaikissa muodoissaan. Serverit maihin joihin suomen stasi ei yllä eikä ole toimivaltaa. Suuri osa kansasta on kyllä kyynisen tietoisia valtamedian korruptiosta, mutta kuten edesmenneissäkin diktatuureissa, ei ole juuri vaihtoehtoja. Totuuksille on kyllä tilausta mutta sekä julkiset että verhojen takaiset vallanpitäjät taistelevat kaikin keinoin totuuden ja todellisuuden paljastumista ja paljastajia vastaan.

   Rahoitus on aina se kysymys, joten mainostajiksi tarvittaisiin rehellisiä suomalaisia yrittäjiä, tai miksei ulkomaisiakin jotka eivät pelkää paskemmiston mustamaalaus- ja väkivallallauhkailukampanjoita, ja vielä tärkeämpää, heidän asiakkaikseen myös niitä rehellisiä suomalaisia jotka mainokset näkevät. Kun tämä kehitys jatkuisi riittävän pitkään, olisi ehkä peräti mahdollista luoda omat rinnakkaiset kansallismieliset tuote, palvelu- ja rahamarkkinat johon ei enää pääsisi mikään ulkopuolinen painostus vaikuttamaan.

   Reply
 • 21.8.2018 at 15:17
  Permalink

  Olen useamman vuoden kirjoitellut Fingerpori-strippi ideoita Fingerporin Vieraskirjaan … kymmenisen niistä on nähnyt päivänvalon HS :n sivulla … nyt oli tällä viikolla estetty pääsy ko. sivulle ja kaikki vuosien aikana lähettämäni ideat OLI POISTETTU vieraskirjasta … öyhötystäkö … … onko helle turmellut jotain ??? … PERTTI JARLA ___ FINGERPORI !!!

  Reply
  • 21.8.2018 at 15:21
   Permalink

   Jarlaa on sensuroitu vuosien varrella ja on joutunut pyytelemään anteeksi ja nöyrtymään suvakkifasistien edessä. Nykyään Jarla on ottanut opiksi, on kiltti poika ja pönöttää tukevasti suvakkimafian löyhkäävässä perstaskussa.

   Reply
 • 21.8.2018 at 16:11
  Permalink

  FB bannien lukumäärää en edes muista, kolme profiilia suljettu, kaikki bannit tullut linkityksistä, joista suurin osa muissa FB ryhmissä julkaistuja jo kertaalleen, joten kyseessä täytyy olla henkilökohtainen vaino, ei niinkää sisällöstä.

  Reply
 • 21.8.2018 at 16:38
  Permalink

  Tuo linja, jossa asialliset kirjoitukset bannataan ja pahimmat rasistiset/antisemitistiset öyhötykset (joskus tulee jopa falseflag mieleen) lipsautetaan läpi on ilmeisen harkittu taktiikka. Luodaan tosiaan kuva luolamies-tason rystysiään laahaavasta vastapuolesta, estämällä tavallisten ihmisten sivistynyt mielipiteen ilmaisu.

  Reply
 • 21.8.2018 at 17:53
  Permalink

  Olen tiedostanut Facebookin tilaa kauan. Osaan kirjoittaa asiallisesti ja ymmärrän mikä on mitäkin väittelyssä. Jos olisin epävarma vaihtaisin sen jonkin substantiivin toiseksi jotta lauseen näkisi toiseen suuntaan kääntyneenä. Silti minua on sensuroitu esim. valtavirtamedioitten seinillä. Yleensä näin on tapahtunut kun joku rupeaa riitelemään minua (ei välttämättä edes itse asiaa) vastaan ja kun esimerkiksi rupean terävästi dissektoimaan sekä niitä keinoja ja sanoja mitä riitelijä käyttää, että argumentaation aukkoa niin se on moderaattoreille ilmeisesti kaikkein raivostuttavinta. Lopputulos on siis ollut usein se, että kun argumentoin ja (pakosta)analysoin keskusteluakin niin riitelijä ehkä valittaa minusta modelle tai mode itse ei tykkää kun joku (minä) ei anna toisten noin vain kävellä yli alhaisia retorisia ja uskomuksellisia kikkoja käyttäen.
  Yksi hyvä esimerkki oli FB-ryhmä ”Joukkovoimalla hallituspolitiikaa vastaan” jossa huomautettuani harhaanjohtavasta sisällöstä, joku mies hyökkäsi persoonaani ja yritti kaikin keinoin rakentaa olkiukkoja muille peukutettavaksi. Kun analysoin lopuksi koko keskustelun seikkaperäisesti, diskurssianalyysi-käsitteitäkin käyttäen/nimeten, heille ei ilmeisesti jäänyt muuta keinoa jäljelle kuin että poistaa vain minun kaikki viestit, poistaa minut ryhmästä ja laittaa perään väite että henkilö (minä) olisi ollut asiaton jne. mikä tietenkin oli asioiden päälaelleen laittamista. Ryhmän oikeampi nimi voisi olla ”Joukkovoimalla analyyttistä ja asiallista keskustelua vastaan”.
  Kokemukseni eri alustoilla on täysin yhteneväinen silloin kun puhutaan ”valesuvaitsevaiston” johtamista alustoista.

  Kuitenkin, ilokseni voin nykyään todeta että hyvin monet kohtaamani nuoret sekä nuoremmat kollegani, poliittisista mieltymyksistään riippumatta ovat tehneet selväksi että he näkevät mitä on meneillään ja että se on sairasta jatkumoa 1900-luvun alun meiningille ja metodeille.
  Monet heistä kykenevät näkemään että artikkeleissa on usein joku 2% asian pihviä jossa saatetaan tarkoituksellisesti jättää jotain pois ja muu on sen ympärille rakennettua ideologista pakkosyöttöä.
  Toiset (valitettavasti vähän useammin tytöt kuin pojat, minun empiiristen kohtaamisten perusteella) valitsevat selvästikin itselleen auktoriteetteja joiden saarnoja kuunnellaan ilman ihmeempää suodatinta. ”Kiltti-tyttö-ilmiö”.Naiset ovat muutenkin herkempiä reagoimaan tunteella tai hämmästellen jos tuo jotain heille yllättävää sisältöä keskusteluun. Tämä on tietenkin yhtenevästä psykologian ja sosiaalisen tutkimuksenkin kanssa, eikä siis mitään uutta.

  Julkinen keskustelu globaalista ilmastosta on laadullisesti kaiken arvostelun alapuolella ja on siis käytännössä täysin uskonnollista kaikukammiota kaikki, eikä kommenttipalstoilla lukijat näköjään seuraa annettuja vihjeitä huomatakseen mitä on todellista tietoa eikä valikoidun, väritetyn tiedon propagandaa. Pettymykseni koululaitosta ja yliopistoja kohtaan on valtava.

  Reply
  • 21.8.2018 at 18:08
   Permalink

   Unohdin mainita että YouTubessa minua on monta vuotta shadowbannattu lukemattomia kertoja. Kuitenkin vähemmän kuin esim.Fb:ssä. Kokonaisia kanaviahan siellä myös varjoitetaan suurelta (ja omalta) yleisöltä piiloon.
   Hurjaa meininkiä siis.
   Suoraa bannia en ole saanut missään sillä väittelykeinojani käyttäessäni en riko sääntöjä ja hyviä tapoja. Kun lauseet perustuvat tosiasioihin heille se on ilmeisesti jäänyt ainoaksi keinoksi. En silti ihmettelisi vaikka lopettaisivat tilejä, sillä sen luokan ajatus-poliiseja he selvästikin ovat Tubessa, Twitterissä, Facessa ja muualla.

   Reply
 • 21.8.2018 at 18:40
  Permalink

  En ole jutku-naamakirjan jäsen ollut koskaan, enkä kirjoita turhaan tuuleen valtamediaan, eikäpä niissä ole kommenttiosiota auki kuin silloin, jos kyseessä on jonkun bimbon perse tai tissit ja niiden koko.

  Reply
 • 21.8.2018 at 18:41
  Permalink

  Omakohtainen kokemus,ettei poliisien lainvastaisesta toiminnasta valtamedia kerro,vaikka on kirjalliset faktat.Ja jotka faktat saatu vielä laillisuusvalvonnan kautta.Omaan myös ristikkäinvastakkaisia oikeuslaitoksenpäätöksiä, ja niiden esittäminen ei myöskään onnistu median kautta.

  Reply
 • 21.8.2018 at 18:48
  Permalink

  Bannaaminen niin; että viesti näkyy vain ITSELLE ( ehkäpä valikoidulle joukolle), kun olet kirjautunut lehden keskustelupalstalle on ollut käytössä kohdallani jo vuosia.

  Esimerkiksi tällaiset viestit, jotka lähetän kotikoneeltani eivät kirjaudu edes lehden viestilaskuriin.

  Suomen tilanteen faktat ovat selvät : esimerkiksi PL 118 §:stä keskustelua ei sallita laisinkaan; vaikka lähde on julkinen lakitietokanta fInnlex…. kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Suomi on siis TEHTY kastijärjestelmäksi 2011; ja tähän tarvittiin 2 ”eduskunnan” enemmistö !

  Katsokaa, ettette näitä äänestä seuraavissa vaaleissa !

  Julkiset todisteet valtiopetoksista : archive.is/kimmoleaks.fi … annan luvan jakaa ja ottaa tänne JULKISEEN keskusteluun .

  Tarvittavat rikosilmoitukset on tehty jo 2005 ja SYYTEILMOITUS lainsäädännöllisestä syrjinnästä Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 !

  Mitenkä vuonna 2011 voimaan saatettu ”laki” voi koskea aikaisempia juttuja ?

  Suomessa EI ole montaa ”kansanedustajaa”, joka EI ole mukana näissä petoksissa !

  Reply
 • 21.8.2018 at 19:06
  Permalink

  Hommaforumin automaattibanni antoi minulle peräkkäin useita banneja. Ei ollut mitään öyhötystä viesteissäni. On suuri virhe ulkoistaa sensuuri. On myös virhe antaa bannausoikeus yhdelle ihmiselle.

  Reply
  • 21.8.2018 at 20:24
   Permalink

   Hommaforum on tarkoitettu kansallismielisyyden lamauttajaksi -kyseisellä ns.keskustelupalstalla ei ole mitään tarjottavaa totuudenetsijälle. Loputon islamisoitumisesta öyhöttäminen ja puolueiden kannatusmittausten spekulointi ei edistä asioita mihinkään. Hommaforum on selkeääkin selkeämpi valeopposition ansa.

   Reply
 • 21.8.2018 at 19:22
  Permalink

  Itseäni on sensuroitu lähinnä eri keskustelupalstojen toimesta. Monet esittävät olevansa avoimia kaikille mielipiteille, mutta todellisuudessa jo aihe takaa viestin poistamisen.

  Olen kyllä miettinyt, että miten tämä toimii oikeudellisessa ielessä? Nämähän ovat olevinaan jonkinlaisia alustoja eivätkä siten vastuussa sinne kirjoitettusta materiaalista. Mutta todellisuudessa ne valikoivat kovalla kädellä sisältönsä, joten eikö ne sillon ole normaaleja medioita? Eli jos keskustelupalstalla herjataan vaikkapa jota kuta, niin palstan ylläpitäjä on myös vastuussa tuosta eikä ainoastaan lähettäjä.

  Reply
 • 22.8.2018 at 07:32
  Permalink

  Minut sensuroitiin Ylen lähetysikkunasta valtakunnan radiossa vuosi sitten. Ei kuitenkaan alueradiossa. Ajantasa-ohjelmassa kysyttiin, mistä puhutaan sadan vuoden päästä. Vastasin, ”mikä johti Suomen islamisoitumiseen”. Banni kesti koko lähetysikkunan loppumiseen asti. Liikaa vääriä mielipiteitä ja Yle päätti lopettaa kommentoinnin.

  Reply
  • 11.1.2019 at 19:50
   Permalink

   Eräässä sanomalehti Kalevan kommenttiosastossa PS:n vaaliteemoja arvosteltiin yksipuoliseksi. Kirjoitin seuraavan vastauksen ”Mikäli jatkamme tällä linjalla meille käy kuin Ruotsille, joka on islamilainen valtio seuraavan kahdenkymmenen vuoden kuluessa. Täytyy muistaa islamin vahva poliittinen sisältö sharia lakeineen joka rapauttaa meidä tuntemamme hyvinvointiyhteiskunnan. Eduskuntaan pitää pyrkiä maahanmuutto tärkeimpänä asiana. Mikäli sitä ei hoideta järkevästi, meillä ei ole kohta muuta hoidettavaa.”- No, tiesinhän etukäteen ettei tätä julkaista. Tähän on tultu,

   Reply
 • 22.8.2018 at 09:08
  Permalink

  Tätä minun kirjoitustani ei julkaistu? ”Minäkin tekisin sukupolvenvaihdoksen,mutta pelkään että virkailija ottaakin vahingossa viereisen kaavakkeen ja niin minulle tehdään sukupuolenvaihdos” oliko tämä sitä hopo/lepso fopiaaa?

  Reply
 • 22.8.2018 at 10:46
  Permalink

  Lasten; htero-aviomiesten ja pienyrittäjien ihmisoikeuksien ajaminen on ESTETTY ”lainsäädännöllä” ja virkamiesvoimin aina Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuinta” ja Kansainvälistä rikostuomioistuinta myöten:

  2008 lähetin EIT:lle pyynnön toimitaa EIT 24221/06 asiakirjat ( lainsäädännöllinen syrjintä Suomessa ) Kansainväliseen rikostuomioistuimeen, koska ne oltiin siellä ”seulomassa” JÄÄVIEN henkilöiden toimesta.

  Asiasta on JULKINEN todiste EOA kanslaipäätös 1350/4/08 … ettei näiden henkilöiden jääviyksiä tulla tutkimaan Suomen viranomaisten toimesta . ( Eoa päätöksen 876/2/05 kaltainen tapaus; jossa Valtakunnansyyttäjänviraston entinen työntekijä ”seuloi” pois käsittelystä oman virastonsa mainetta huonontavia asiakirjoja EOA kanlsiapäätöksen 1350/4/08 mukaisessa menettelyssä ).

  Kansainvälinen rikostuomioistuin LAHJOTTIIN toimivallattomaksi 2008 He 55/2007 mukaisella menettelyllä !

  Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäistapauksissa”.

  Tätä Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONTAA tarvittiin myös PL 118 §:n takia !

  Reply
 • 22.8.2018 at 12:08
  Permalink

  Kansainvälinen ”laki”; joka ei siis koksek Suomea: Mikäli jonkun maan laki / oikeusjärjestelmä on toimivallaton / toimihaluton … saa Kansainvälinen rikostuomioistuin toimivallan.

  Suomessa tämä EI esimerkiksi lahjonnan ( He 55/2007) takia koske PL 118 §:n mukaisia asioita, joissa kansalaisilla ei ole ihmisoikeuksia !

  Mm. lailla 444/2012 suoritettu miljardivarkaus on juuri tällainen tapaus . ( archive.is/kimmoleaks.fi )

  Mm. poliisi ei suostu suorittamaan edes esitutkintaa tällaisissa asioissa. ( EOA 876/2/05).

  Suomi siis on julkisten todisteiden mukaan EI demokraattinen valtio; jossa julkisen vallan valvonta on kokonaan estetty !

  Koska keräämäni todistemäärä on jo massiivinen minua ei päästetä edes keskustelemaan asioista.

  Mm. kokoomuksen vaaliteltoilla ei otettu vastaan kopiota julkisesta rikosilmoituksesta ( PL 118 §:n valtiopetos / archive.is/kimmoleaks.fi).

  Melkoista itsepetosta päättäjiksi aikovien osalta ?

  Reply
 • 22.8.2018 at 13:28
  Permalink

  Pääprofiililla menossa kolmas 30 vrk FB-banni tälle vuodella. Myös kakkosprofiili on tällä hetkellä julkaisukiellossa.

  Monikulttuuri ( = islam) tuli ja sananvapaus meni.

  Reply
 • 22.8.2018 at 18:51
  Permalink

  Kaksi fb-tilia suljettu kokonaan useiden kolmekymppisten bannien jalkeen ja kolmannessa jo eka banni paalla. Yle ja muut totuusmediat sulkevat kommentoinnin mahdollisuuden heti, jos maahanmuuton ylistajat eivat ole ”voitolla”. Lisaksi poistavat taysin asiallisia kommentteja, jotta saavat varitettya tilannetta maahanmuuttomyonteiseksi.

  Reply
 • 22.8.2018 at 22:00
  Permalink

  Patriotismia ja nationalismia käsitteleviä kirjoituksia on alettu sensuroida suomi24-foorumilla. Myöskin Yhdysvaltain välivaaleja käsittelevä kommentointi on muuttunut vaikeaksi. Homoseksuaalisuutta ja islamia ei ole voinut käsitellä vuosikausiin.

  Reply
 • 22.8.2018 at 23:57
  Permalink

  Maanpetturit ovat saaneet uskomattoman suuren vallan Suomessa ja useimmissa EU-diktatuuriin huijatuissa /petoksella liitetyissä maissa.
  ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella””,
  http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella,
  (Jaakkola näyttää edustavan ENTISTÄ KANSALLISTA Kokoomusta, ei nykyistä punaliberaalien punaporvari-maanpetturien johtamaa KANSATONTA Kokoomusta)

  Reply
 • 23.8.2018 at 13:41
  Permalink

  FINGERPORI — PERTTI JARLA miksi vihaat itseäsi ?

  Reply
 • 23.8.2018 at 16:04
  Permalink

  Uusi Suomi poisti kirjoitukseni ja kirjoitusoikeuteni, kun kirjoitin uusisuomi.fi-sivustolle jutun ”Valitse kirjoituksillesi oikea media” (kirjoitin jutussa oikea media -ilmaisun pienillä alkukirjaimilla). Väittivät minun mainostaneen! Katson, että Uusi Suomi syrjii minua perusteettomasti niihin verrattuna, joilla on kirjoitusoikeus uusisuomi.fi-sivustolle. Pyysin yhdenvertaisuusvaltuutettua selvittämään asiaa, mutta se ei ottanut asiaani käsiteltäväksi. Sen jälkeen tein asiassa selvityspyynnön yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle. Siellä asian käsittely on kesken.
  Jos saat perusteettoman kirjoituskiellon, niin sinua syrjitään niihin verrattuna, joilla on kirjoitusoikeus. Voit tehdä asiasta selvityspyynnön yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Ohjeet yhteydenottoon: https://www.syrjinta.fi/kantelun-tekeminen. Jos yhdenvertaisuusvaltuutettu ei ota asiaasi selvitettäväkseen tai jos sen ratkaisu on kannaltasi kielteinen, niin voit tehdä asiassa selvityspyynnön yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnalle. Hakemuksen tekeminen lautakunnalle: http://yvtltk.fi/fi/index/hakemuksentekeminen.html.

  Reply
 • 23.8.2018 at 17:01
  Permalink

  Olen elänyt itse mukana esim oman avioliittoni kautta lähes 20 v maahanmuuttajayhteisössä joten minulla on ollut paljon arjen tasolla kerrottavana siitä mitä vaaroja sisltältyy myös Suomen islamisoitumiseen ja siitä miten hyvin useat maltillisetkin muslimit pyrkivät saamaan ja haluavat Suomeen islamilaista järjestystä. Vaikka ulospäin ihmisille näyttääkin siltä että maltillisten muslimien suuri määrä yhteiskunnassa ei ole mikään uhkatekijä, se ei ole totta. Uhkaa ei aiheuta jokaine yksilö, mutta asioita pitää ajatella laajempana kokonaisuutena, ymmärtää sitä miten nämä ihmiset ajattelevat ja miten he kasavattavat Suomalaisessa yhteiskunnassa omat lapsensa, hyvin monet kasvattavat suhtautumaan erittäin negatiivisesti länsimaalaisuuteen joka on islamin vastainen demokratiassa ja esim sukupuolten välisessä tasa-arvossa, jotkut jopa vihaamaan länsimaista yhteiskuntaa islamin vastaisena. Islamiin uskovan ihmisen tapa ajatella asioita poikkeaa hyvin voimakkaasti länismaisesta ajattelusta ja siksi on täyttä typeryyttä kuvitella, että jotkin kotouttamiset ja muut poistaisivat ne vaarat ja ongelmat joita islamin lisääntyminen Suomessa aiheuttaa. Kun aloin kirjoittamaan näihin liittyviä ”artikkelita” enemmän, melko ykityiskohtaisesti, islamilaisessa yhteisössä lasten kasavatuksesta, naisen asemasta islamilaisessa yhteisössä myös Suomessa jne jne, realistisesta ja todistaen kirjoitusteni sisältöä ja ne saivat myös siihen nähden että olen kuitenkin melko tuntematon ihminen kansallismielisellä kentällä, aika paljon jakoja, parissa kolmessa kuukaudessa parituhatta jakoa, kaikki kolme facebook profiiliani poistettiin nyt kesäkuussa samanaikaisesti, vanhin oli minulla ollut 8 vuotta. Itse en koskaan kirjoituksissani käytä törkeitä kenekään nimittelyjä, n-sanaa tai muutakaan vastaavaa ja monesti toin esille myös sen että kirjoittamani asiat eivät koske jokaista maahanmuuttaja yksilöä, vaikka keksimääräisesti koskeekin.Kolme kertaa yritin luoda uuden facerofiilin joista yksi pysyi lähes kaksi viikko.Kaksi hävisi heti kun kirjoitin oman nimeni siihen.

  Reply
 • 24.8.2018 at 09:36
  Permalink

  Facebook on ryhtynyt mahtisensuuriin eilen, tuli monelta suunnalta viestiä että oli tilejä suljettu, juttuja poistettu ja jouduin itsekkin tuon uhriksi kun arvostelin halal teurastusta sanoilla ” Stanan eläinrääkkääjät ” 3 vrk pamahti kahdeksannelle profiilille ja muut ovat myös eri pituisissa estoissa. Luonnollisesti tein rikosilmoituksen asiasta, olihan sananvapauttani loukattu. Yhdestä taannoisesta on myös tutkinta päällä, siitä tuli kirjallinen vahvistus.
  Epäilykseni on että bannaukset ovat osa eliitin pyrkimyksiä vaijentaa kansallismielisten ääntä ja vaikeuttaa vaalityötä, kun ei voi tuoda asioitaan esille sos mediassa. Nämä kanavat ovat merkittävä osa minunkin kampanjaa ja toivonkin nyt kriittisten äänestävän Hämeessä minua.

  Pontus Söderblom/Reformi-Häme

  Reply
 • 26.8.2018 at 11:40
  Permalink

  Lähdin hemmettiin lärvi-Talmudista jo lähes vuosi sitten kun siellä alkoi sensuurikirves viuhua. Olen kirjoitellut moneen lehteen ikäviä totuuksia ja vaatinut oikaisuja valheellisiin juttuihin, mutta kirjoituksiani ei ole julkaistu. No, ilmoitankin aina pistäväni kirjoitukseni myös muualle, joten sensurointi ei auta mitään ja suosittelen muitakin tekemään saman. Samoin marxnistiviemäri eli tuubi on sensuroinut videoitani, mistä syystä striimaankin vain VK;hon ja nyt myös dliveen. Nämä ovat palveluita minne maanpetturipoliitikkojen, -virkamiesten ja marxnistien eli suvakkien sensuuritoimenpiteet eivät ulotu.

  Eero Tillanen

  Reply
 • 26.8.2018 at 15:16
  Permalink

  Juur tälläkin hetkellä on banni voimassa, kun olen kuulemma rikkonut ”yhteisönormeja”, kommentoimalla ”terävästi” jottain erinomasta ”uutista”, en vaan tiedä mitä! Huhhhahhei, ja rommia pullo, sanos merirosvo! 😛

  Reply
 • 17.1.2019 at 07:57
  Permalink

  Facebookiin laskettiin jossain kohtaa vasemmistolaisia kakaroita räyhäämään ja riehumaan muka vihapuheen valvonnan asialla. Olikohan ryhmän nimi Vihapuhetta Pohjolassa tai jotain tuon tyylistä. Se oli törkein sensuuriryhmä, mitä olen eläissäni nähnyt.
  He itse solvasivat ja ivasivat törkeästi kristinuskoa ja uskovia ihmisiä, sekä tietenkin kaikkea islamia arvostelevia mielipiteitä. Heidän käytöksensä olisi voinut katsoa vielä sormien läpi, niin epämiellyttävää kuin se olikin, mutta eniten siinä harmitti se, että sensuurivalta annettiin tuollaisille heittiöille, jotka enemmän itse rikkoivat vihapuhe- ja yhteisönormeja kuin kukaan ”valvottavistaan”.
  Tuo ryhmä poistettiin lopulta FB:stä, mutta muuten sen oma bannauskulttuuri on vähintään kummallista.

  Kaiken kaikkiaan on ollut masentavaa, jopa ahdistavaa, nähdä mielipiteiden rajoittaminen Suomessa viime vuosina. Siinä on ollut mukana koko valtamedia, ehkä törkeimmin Yle. Hyvätasoisesta journalismista ei enää voi puhua niistä keskusteluohjelmissa, joissa toimittaja on raivokkaasti hyökännyt Laura Huhtasaarta vastaan. Haastattelijan ei tule välittää omia mielipiteitään, vaan puolueetonta tietoa katsojille. Tätä on Ylessä rikottu törkeästi perussuomalaisten kohdalla. Ehkä törkein juttu tamperelaisen koulun tapaus, jossa Huhtasaari muka ”maalitti” lapsia, vaikka hän oli esittänyt vain asiallisen kysymyksen liittyen koulun tapaan vaikuttaa lasten mielipiteisiin. Lisäksi se, että koulu antoi kuukausien ajan olla netissä työn, jossa Perussuomalaiset leimattiin tappajiksi, oli vähintäänkin outo. Huhtasaaren ei annettu tuossa ohjelmassa juuri puhua ollenkaan, hänet kutsuttiin vain katsomaan toimittajanaisen älytöntä raivoa haastateltavalleen. Järkyttävää katsoa, mutta tällaista tämä on ollut.

  Nyt Uusi Suomi on antanut Laura Huhtasaarelle julkaisukiellon blogeissaan ja vaalien lähestyessä Facebook ja Twitter järjestelmällisesti rajoittavat PS:n kirjoitusoikeutta ja jopa sulkevat tilejä. Kyllä tuossa jonkin asteisia ihmisoikeusrikoksia on tapahtunut ja on meneillään jatkuvasti. En olisi uskonut Suomessa tällaista joutuvani näkemään, mutta uskottava on kun saa seurata sitä omin silmin.

  Henkilökohtaisesti loukkaavinta minusta on ollut se, miten esim. IL:n ja IS:n keskusteluissa monikulttuurifasistien vallanpitäjiä kumarteleva typerä lammaslauma käy jokaisen kimppuun, joka rohkenee esittää isänmaallisia mielipiteitä. Ja se on melkein jo henkirikokseen verrattava rikos, jos reilusti leimautuu perussuomalaisiin. Rasistin ja natsin leimaa tässä on saanut kantaa, vaikka missään tapauksessa en ole kumpaakaan. Eivätkä perussuomalaiset tuntuneet natsi-leimasta eroon pääsevän, ennen kuin natsit julkaisivat omalla sivullaan tekstin, jossa irtisanoutuivat täysin eroon PS:ta ”ideologisten erojen takia”.

  Ateistit ovat kyllä saaneet aina solvata ja pilkata suomalaisia uskovia ihmisiä, mutta tuo islamin suojelu on jotain aivan käsittämätöntä, enkä tällä tarkoita sitä, että suosisin kenenkään pilkkaamista tai muutenkaan lakien tai hyvien tapojen rikkomista nettikirjoittelussa. Mutta kai nyt suomalaisilla on oikeus jopa islamista saada asiallista ja totuuden mukaista tietoa ilman, että saamista rajoitetaan millään tavalla.

  Ei Suomessa olisi tällaiseen pitänyt lähteä mukaan ollenkaan. Ne sadat vihapoliisitkin, jotka on laitettu kyttäämään vihakirjoituksia ja rasismia sinne, missä sitä ei ole, olisi ollut paljon viisaampaa laittaa valvomaan vaikka nuorten nettikirjoittelua. Tai niitä muslimien arabiankielisiä palstoja, joissa he vihakirjoittavat suomalaisia ja yleensä länsimaalaisia vastaan, sekä suunnittelevat seuraavia huijauksiaan suomalaiselle yhteiskunnalle ja muita rikoksiaan meitä vastaan. Näin minulle on kerrottu muslimien tekevän, itse en heidän palstoillaan liiku.

  Reply
 • 23.12.2019 at 23:16
  Permalink

  Tänään Ilta-Sanomissa oli juttu Pekka Haaviston suosion laskusta presidenttivaaleja silmällä pitäen. Yht’äkkiä kommenttiosiosta poistettiin kaikki suosituimmat kommentit, mukaanlukien 2 suosituinta yli 2000 tykkäystä saaneet, joissa mainittiin Halla-aho. Julkaisulla toki on oikeus päättää, mitä julkaisee, niin on turha asiasta valittaa. Mielipiteen takia eriarvoiseen asemaan pistäminen, varsinkin valtamediassa, on syrjintää ja tappaa vapaan keskustelun kun media voi mielivaltaisesti päättää, millaista kuvaa antaa julkisesta mielipiteestä.

  Reply
 • 13.10.2020 at 22:48
  Permalink

  Yle uutiset -verkkopalvelussa on käytössä tilikohtainen kommentointibänni. Kritisoin yhdessä kommentissa valtamediaa ja sitä että kommentoinnissa on eri säännöt persuille ja muille. Tätä ei julkaistu eikä mitään sen jälkeen. Tein uuden tilin niin kommentointi taas onnistuu.

  Reply
 • 15.10.2020 at 02:17
  Permalink

  Minua on vainottu ja sensuroitu Trump-myönteisten kommenttien takia. Sitä saa mitä ei tilaa. Trump on antiteesi suomalaiselle yhteiskunnalle: pro-Israel, oikeistolainen, kristittyjen oikeuksia korostava ja hyökkää rohkeasti ”mädättynyttä” vasemmistomediaa kohtaan. Suomessa ei ole korrektia puhua totuuksia ja siksi keskustelukulttuuri on alennustilassa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.