Hesarin politiikan toimittaja paljasti hälyttävän porsaanreiän kansalaisaloitteissa

Kansalaisaloitteet luotiin kansan työkaluksi vaikuttaa valtakunnalliseen päätöksentekoon, erityisesti lainsäädäntöön. Konsepti on varsin yksinkertainen: Perustat aloiteen, keräät 50 000 allekirjoittajaa ja palvelu hoitaa aloitteen lähettämisen asianomaiselle valiokunnalle. Asiasta riippuen, on ohuet mahdollisuudet siihen, että aloitteesi kouliintuu ajan kanssa laiksi ja näin ollen, olet jättänyt jälkesi yhteiskuntaan. Tämä siis, jos valiokunta ehtii asian käsittelemään…

Helsingin sanomien politiikan toimittaja Niko Vartiainen toikin kirjoituksessaan esiin erään hälyttävän porsaanreiän kansalaisaloitteissa: Käsittelemättä jääneet kansalaisaloitteet  raukeavat vaalikauden päätteeksi! Erittäin harva on ollut tästä tietoinen ja Vartiainen nostaakin kirjoituksessaan esiin muutamankin valtiovallalle kiusallisen aloitteen, jotka nyt ovat allekirjoituksineen joutumassa silppuriin.

Vartiainen mainitsee erityisesti aloitteet vakuutus­lääkärien lausunnoista ja näiden oikeudesta kumota asiakasta hoitavan lääkärin lausunto, kansan­edustajien sopeutumis­eläkkeen poistamisesta sekä aktiivi­mallin kumoamisesta. Kaikki aloitteet ovat käytännössä sellaisia, joihin eduskunta tai ainakaan hallitus eivät kovin mielellään koske, joten vaalikauden loppu tulee taivaan lahjana johtajillemme.

– Kätevää! Kun voi pistää aikapaineen myyttisen soten niskaan, ei tarvitse kansanedustajankaan pohtia sen analyyttisemmin mietintöä varten, pitäisikö aktiivimallia koskevat lait kumota vai ei, Vartiainen toteaa kirjoituksessaan.

Toistaiseksi kansalaisaloitteen kautta läpi ovat menneet ainoastaan ”Äitiyslaki”, joka turvaa lesboparien lapsille kaksi vanhempaa lapsen syntymästä lähtien sekä ”Tasa-arvoinen avioliittolaki”, joka mahdollistaa avioliiton solmimisen myös samaa sukupuolta oleville.

Lähde: HS

 

3 thoughts on “Hesarin politiikan toimittaja paljasti hälyttävän porsaanreiän kansalaisaloitteissa

 • 21.8.2018 at 12:22
  Permalink

  Tämä nyt ei sinänsä ollut uutinen koska vähänkään asiaan tutustuneet kansalaiset ovat tienneet sen jo vusosia.

  Kuten senkin että Kansalaisaloite on Soros Foundationin järjestelmä ja sillä kerätään tietoa siitä mitä kukin äänestäjä ajattelee. Siksi ei ole yllättävää että sähköisen osallistumisen kautta kerty niin vähän ääniä aloitteille. Ja että ne aloitteet joihin nimikirjoitukset kerätään paperisina, saavat nopeammin äänet täyteen.

  Kuka antaa pankkitunnuksensa ulkomaalaisen järjestön haltuun?

  Reply
 • 21.8.2018 at 18:44
  Permalink

  Sipilällä piisaa niissä polttamista saunanpesässä. Kyllä siinä hiilipäästöt ovat taas tapissa.
  Poliittisista syistä kansalaisaloitteilla pyyhitään aina persettä ellei kysymyksessä ole esitys matujen lisääminen 10 0000 tai heille suotavien avusten nostaminen 1000 000 000 000 000 000 000 … …eli hirveen paljolla!!!

  Reply
 • 21.8.2018 at 20:46
  Permalink

  Kansalaisaloite on täysin turha nykymuidossaan.
  50000 allekirjoittajaa on hyttysen paska, kuvitteleeko joku että se on paljon?
  ALLE PROSENTIN väestöstä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.