Pohjanmaa! Asentakaa hälyttimet ja lukitkaa ovenne – Ulkomaisia murtomiehiä liikkeellä joukoittain

Nykysuomi kertoi elokuun alussa Pohjanmaalla liikkuneesta, petoksia sarjassa tehtailleesta ulkomaalaisporukasta. Poliisin kertomuksen mukaan ulkomaalaisista rötöstelijöistä on tullut toistuva riesa Pohjanmaalla. Tällä kertaa liikkeellä on murtomiehiä, joita viranomaiset epäilevät ulkomaalaiseksi ammattiliigaksi. Kokkolan poliisille on yksin kuluneen viikonlopun aikana ilmoitettu neljästä asuntomurrosta.

Kyseisten murtojen tekopaikat ovat Åsmuksentiellä, Aatamintiellä, Näsimäentiellä sekä Sipintiellä. Maantieteellisesti tekopaikat sijoittuvat samalle suunnalle kaupunkia ja poliisi näkee todennäköiseksi, että tekijöinä on kaikissa tapauksissa ollut sama porukka. Murtojen kohteeksi joutuneet omakotitalot ovat olleet tekohetkellä tyhjinä ja asunnoista on anastettu kultakoruja ja käteistä rahaa. Poliisin mukaan murrot vaikuttavat tekotavaltaan olevan ulkomaalaisten rikollisliigojen tekemiä sarjarikoksia.

Pohjanmaalla on alkusyksyn aikana ollut liikkeellä monta ulkomaalaista ryhmää joita epäillään aiemmin mainittujen petoksien lisäksi törkeistä varkauksista juurikin omakotitaloihin murtautumalla. Keski-pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi elokuun alussa 4 romanilaista miestä epäiltyinä em.rikoksiin. Tämän jälkeen on tapahtunut uusia samantapaisia rikoksia joten alueella liikkuu poliisin mukaan useita ulkomaalaisia rikollisryhmiä.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tekoihin liittyvistä ajoneuvoista ja henkilöistä numeroon 0295 415 883 tai vihjepuhelimeen 06 822 5454 tai sähköpostitse; vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Lähde: Poliisi

Aiheeseen liittyvää:

5 thoughts on “Pohjanmaa! Asentakaa hälyttimet ja lukitkaa ovenne – Ulkomaisia murtomiehiä liikkeellä joukoittain

 • 20.8.2018 at 10:39
  Permalink

  Minkä vuoksi juuri Pohjanmaalla?? Johtuuko se siitä että sieltä pääsee nopeasti Ruotsin puolelle? Vai siitä että sielä on varastettavaa omaisuutta?

  Onko pääkaupunkiseutu niin köyhää ettei sielä ”tee tiliä”?

  Reply
 • 20.8.2018 at 12:00
  Permalink

  Varkaiden ja rikollisten vapaa liikkuvuus lisää EU-alueen ”kaupankäyntiä ja mahdollistaa esteettömän rikollisuuden liikkumisen ”vapaakauppa-alueella” esteettä ja viivästyksiä kokematta.
  Itse suosittelisin kaksipiippuista haulikkoa ja suolapanoksia, jotka jättävät monikansallisiin persuuksiin lähtemättömän jäljen ja kivun, joka tuo mieleen lapsuuden kuvajaisen äidin turvallisesta ja lohduttavasta sylistä ihan kaikilla kielillä. Oikeat hauletkin tietenkin ns. tapauskohtaisesti ovat paikallaan kunhan käytetään lyijyvapaita ja siten luontoa säästäviä ”eko-jytkyjä” tai vaihtoehtoisesti jos näitä maailmanlopun hauleja on jäänyt nurkkiin pyörimään ne voi ”loppusijoittaa” eurooppalaisiin kierä -perseisiin, jolloin kyseessä on ”iskiastakin” pahempi ”kiputila” ja ”hämmennyksen” tunne. Niinpä tuon tapahduttua edm. voi tiivistää wanhaan aku ankka -sanontaan: ”Rikos ei kannata!!!”

  Reply
 • 20.8.2018 at 13:21
  Permalink

  Siellä taas joku Kokoomus-ämmä itkee kuinka, heidän asuntonsa on ”raiskattu”. Sitten mennään kunnanvaltuustoon, kauppakamarille ja paikallislehden kolumneille huutamaan lisämaahanmuuton ja avoimien rajojen puolesta.

  Reply
 • 20.8.2018 at 17:16
  Permalink

  60.000 volttia ovikarmeissa joka ilta ja myös kun ei asunnossa ole ketään, että tervetuloa vaan kärventymään rapeaksi.

  Reply
 • 20.8.2018 at 18:07
  Permalink

  Tänne ei kannata yrittää, tulevat rytinällä mutta lähtevät hiljaisina poikina, lopullisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.