Turun kaupunki ”kunnioittaa hiljaisesti” terrori-iskun uhreja – Kaupungissa 18.8 kolme mielenosoitusta

Turussa tapahtui 18.8.2017 tiettävästi Suomen ensimmäinen islamistinen terrori-isku. Teosta tuomittu Abderrahman Bouanane tuomittiin elinkautiseen vankeuteen ja tapauksen vuosipäivää vietetään 18.8. Turun kaupunki on ilmoittanut ”kunnioittavansa iskun uhreja hiljaisesti”, eikä järjestä tapahtumaa. Ainakin kolme instanssia on sen sijaan ilmoittanut pitävänsä kaupungissa mielenosoituksen.

Todellisuudessa vain yksi tapahtumista on perusteilla nimenomaan terrori-iskun uhrien muistolle. Kyseinen ”Kansallismielisten liittouman” 188-Kukkavirta- nimellä kulkeva tapahtuma järjestetään klo 14 alkaen ja tarkemmat tiedot tapahtumasta voit löytää tapahtuman facebook-sivulta. Ohjelmassa on hiljainen kulkue uhrien muistolle, jonka jälkeen tapahtuu ”kukkien jättäminen Aurajoen virran kuljetettavaksi”.

– Vuosi on kulunut, ja jihadisti on juuri tuomittu Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta viettämään vankeinhoitolaitoksessamme noin 15 vuotta. Suomen valtiovalta ei ole tehnyt yhtään mitään ehkäistäkseen vastaavien tekojen toteuttamisen. Sen sijaan suomalaisten tavallisten ihmisten kirjoitetut tai lausutut tunteet tuomitaan vihapuheena, todetaan tapahtuman kuvauksessa… Kokoonnumme kunnioittamaan terroristin uhrien muistoa Turkuun lauantaina 18.8.2018 klo 14.00. Hiljaisen kulkueen jälkeen jätämme kukat Aurajoen virran kuljetettavaksi. Edellytämme kulkueeseen ja kukkien laskuun osallistujilta hyvää ja kunnioittavaa käyttäytymistä ja siistiä pukeutumista. Tilaisuus on päihteetön.

Yksi mielenosoitus sananvapauden puolesta ja yksi tätä vastaan

Pohjoismainen Vastarintaliike on ilmoittanut järjestävänsä samana päivänä klo 12:00 alkaen mielenosoituksen sananvapauden puolesta. PVL:n tiedotteessa kerrotaan tarkempi kuvaus tapahtuman agendasta ja siinä nostettiin esille mm. PVL:n vastaisen oikeudenkäynnin ”jatko-osa” Turun hovioikeudessa elokuun lopussa. Seuraavassa lainaus tiedotteesta:

– Tahdomme mielenosoituksella protestoida ja kiinnittää huomiota Suomen huonontuneeseen sananvapaustilanteeseen, jossa valtaapitävät pyrkivät pelottelemaan suomalaiset hiljaisiksi erilaisilla ajatusrikosoikeudenkäynneillä ja orwellilaisella ”vihapuhe”-retoriikalla… Toimituksen saamien tietojen mukaan kaupungissa on samana päivänä muitakin kansallismielisiä tapahtumia, sillä kyseisenä päivänä tulee kuluneeksi tasan vuosi Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta, joka oli suoraa seurausta hallituksen maahanmuuttopolitiikasta… On hyvin irvokasta, että samaan aikaan, kun maahanmuuttajaväkivalta yleistyy ja raaistuu, pyrkivät viranomaiset lisäämään suomalaisiin kansallismielisiin kohdistuvia pakkokeinoja. Päivämäärä on siis myös symbolisesti merkittävä ajankuva.

Siellä missä on Vastarintaliike, siellä on myöskin ”kyseinen-paikkakunta-ilman-natseja”-mielenosoitus ja niin tälläkin kertaa. Tapahtuman facebook-sivujen mukaan itse tapahtuman sisältö on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta toki idea tuli jokaiselle selväksi jo ensimmäisellä kerralla. Turku ilman natseja-facebook-sivulta löytyvästä päivityksestä löytyy mielenosoituksen idean kertaamista:

– Pohjoismainen Vastarintaliike -nimellä kulkeva natsijärjestö on ilmoittanut aikeistaan järjestää mielenosoituksen Turun kaduilla 18.8., eli Turun puukotusten vuosipäivänä ja hyväksikäyttävät näin uhrien ja heidän läheistensä kärsimystä oman ihmisvihamielisen agendansa edistämiseen. Tule osoittamaan heille ja muille äärioikeistolaisille ryhmittymille, ettei heidän vihaa lietsovat ja väkivaltaa harjoittavat liikkeensä ole tervetulleita meidän Turkuun!

Lähde: Kansallismielisten liittouma, PVL, Turku Ilman Natseja

6 thoughts on “Turun kaupunki ”kunnioittaa hiljaisesti” terrori-iskun uhreja – Kaupungissa 18.8 kolme mielenosoitusta

 • 7.8.2018 at 08:59
  Permalink

  Käykäähän äänestämässä mitä mielenosoitusta kannatatte.

  https://www.turkulainen.fi/artikkeli/692316-terrori-iskun-vuosipaiva-tuo-turkuun-mielenosoituksia-aanesta-mita-mielenosoitusta

  Eilen pitkin päivää ”Turku ilman natseja” kituutteli reilun kuudensadan äänen voimin kun kansallismielisillä oli jo yhteensä neljä-viisi tuhatta ääntä, kunnes illalla antifanttivajakeille plörähti yhtäkkisesti useita tuhansia ääniä, eli paskemmisto on turvautunut manipulaatioon. Samaan aikaan kansallismielisten äänimäärät ja prosentit kasvoivat tasaista tahtia.

  Reply
 • 7.8.2018 at 11:17
  Permalink

  Turku ja turun politikot haluavat siis vaieta asian kuoliaaksi.

  Mitä tulee tuohon ”äänestykseen” niin kansallismieliset johtavat yhteisäänissä ”ei kansallismielisiä”, eli globalisteja. Mutta todellakin, mistä tuollainen äänivyöry voisi tulla kun ”vastamielenosoittajat” eivät selviydy edes normaalista arjesta.

  Reply
 • 7.8.2018 at 15:06
  Permalink

  Helppo ennustaa mitä tapahtuu Turussa 18.8.2018- PVL marssii tiukassa ojennuksessa, järjestyy muistotilaisuuteen, pitää yhteiskunnallista tilaa analysoivia puheita ja rakentavia esityksiä, miten epäkohdat tulisi saattaa kuntoon. Taustalla antifa ja muu väkivaltavasemmisto möykkää ja heittelee kiviä ja räjähteitä. Valtamedia uutisoi tietenkin, että PVL aiheuttaa vaaratilanteita. Valtamedia ei uskalla uutisoida millaisia puheita PVL pitää, koska silloin ainoastaan valtamediasta uutiset lukeva kansa heräisi todellisuuteen.

  Reply
 • 7.8.2018 at 19:29
  Permalink

  Kas kun Turku ei tarjoa kaikille ilmaisia viinoja ettei kukaan muistaisi yhtään mitään.
  ”Jotain mätää Turussa”, mutta tietäähän sen kun on kyse Turusta se ei täyty surusta.
  Jokainen tervejärkinen tosi suomalainen nainen ja mies muistaa tuota islamilaisen terrorismin päivää, jota ei taputtelemalla tasaiseksi saa, vaikka kaikki Suomen suvakki-lahtivalaat päällä hyppisivät 2l4/7.

  Reply
 • 8.8.2018 at 06:47
  Permalink

  Turku toinen Suomen persläpi Helsingin lisäksi.

  Reply
  • 8.8.2018 at 15:27
   Permalink

   Kilpailu ”Suomen pahin pers’reikä” tittelistä käy kuumana. Sanoisin että tämänhetkinen tilanne on tasapeli mutta armoton mokutus on käynnissä ja muutama irtopää HELLsingissä voi nopeasti kääntää ottelun rakkaan pääkaupunkimme eduksi.

   Totta puhuen: aivan saatanan sairasta toimintaa molemmissa -onneksi on molempiin hullujenhuoneisiin satojen kilometrien turvaväli…

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.