Näkökulma: Itsekseen viihtyminen onkin ”masturdatingiä”

Viihdelehti Stara julkaisi tänään jutun, jossa kerrottiin mm. yhä useamman ihmisen kyllästyneen sosiaaliseen mediaan ja siihen, että pitäisi olla jatkuvasti naamari päällä muiden ihmisten edessä. Ratkaisu, eli sosiaalisen median käyttämättömyys ja itsekseen asioiden tekeminen on nyt ”masturdatingiä”, eikä vain sosiaalisen median käyttämättömyyttä ja asioiden tekemistä yksin.

Mietinpä vain, onko sosiaalinen media tehnyt ihmisistä todella niin riippuvaisia ja elämäntyylimme ylipäätään niin turtuneita jatkuvaan massojen ympärilläoloon, että yksin viihtyminen on jälleen uusi asia, vai onko pyörä vain keksitty ja nimetty uudestaan? Ihmisen läheisyys on toki ihmiselle melko tärkeää, jotta ihminen kehittyisi ”oikealla tavalla” ja pysyisi saavutetulla kehitysasteella sosiaalisine taitoineen, empatiankykyineen ynnä muineen, mutta kuinka ihmeessä yksinäisyys voi olla niin uusi asia?

Yksinäisyys on, ainakin itselleni, usein parasta aikaa siitäkin huolimatta, että olen varsin onnellisessa parisuhteessa ja viihdyn toki puolisoni kanssa oikein hyvin. Yksinäisyys antaa rauhan keskittyä vaikkapa työntekoon tai muihin itselleni rakkaisiin asioihin. Toivoisin sen myöskin olevan jokapäiväistä niin, että ainakin pari tuntia päivässä saisi olla yksin. ”Masturdeittaanko” siis alati ja lopun ajan haaveilen ”masturdeittaamisesta”? Ei, vaan olen vain yksin ja teen asioita.

Jotkut ihmiset ovat myöskin tahtomattaan yksinäisiä. He ”masturdeittaavat” läpi elämänsä, kunnes heidät poistetaan ”muonavahvuudesta” hautajaisissa, missä ei ole paikalla kuin pappi ja kenties pari kirkon tai vanhainkodin työntekijää. Tekeekö tämä uusi trendi yksinäisistä ja syrjäytyneistä edistyksellisiä ja ”trendikkäitä”? Ei, he vain ovat yksin ja tekevät asioita.

Miksi sitten nimetä asioiden yksin tekeminen ja ”jatkoille pääseminen”, eli mahdollisesti runkkaaminen uudestaan? ”Itsenäiset treffit ovat tavallaan hemmottelua, jolloin saa syödä rauhassa lempiherkkujaan ja käydä elokuvissa.”-artikkelissa todetaan. Onko siis työpäivän jälkeinen yksin, ennen puolison kotiin saapumista ja lapsen tarhasta hakemista syöty päivällinen tai yksinäisen miehen maksalaatikko ”masturdeittaamista”? Jos ei, niin mitä se sitten on? Varata pöytä hienosta ravintolasta, laittaa parempaa päälle, puhua yksinään romanttisia pöydässä, mennä sen jälkeen skumppapullon kanssa rannalle katsomaan auringonlaskua ja tumputtaa sitten kiihkeästi rantahiekalla pyöriskellen?

Loppukaneetti, ”vietä laatuaikaa itsesi kanssa.”- on toki hyvä kehotus ihmiselle tässä hektisessä ajassa jota elämme, mutta miksi se esitellään niin kovin uutena asiana? Onko ihminen vieraantunut jo itsestäänkin siinä, missä se on mm. somen vuoksi vieraantunut yhä lähempänä ja lähempänä olevien kanssaihmisten kanssa?

Petri Perta

 

8 thoughts on “Näkökulma: Itsekseen viihtyminen onkin ”masturdatingiä”

 • 5.8.2018 at 13:52
  Permalink

  Ihan ansiokas kirjoitus, varsinkin kun tunnistan itseni siitä.
  Olen aina saanut hoidettua asiani paremmin yksin, vaikka jotkut läheisriippuvaiset eivät sitä ymmärrä.
  Monet ajautuvat huonoihin parisuhteisiin tai kaveriporukoihin pelkästään siksi, ette he pelkäävät yksinoloa.

  Monet ei nykyään näe, kuin ääripäät eli esim. olet suosittu ja kavereiden ympäröimä tai yksinäinen, joka nysvää kotona piliä, hieman kärjistettynä. 🙂
  Mustan ja valkean välillä ei nähdä enää värejä, pätee moneen muuhunkin asiaan nykypäivänä!

  ”Onko ihminen vieraantunut jo itsestäänkin siinä, missä se on mm. somen vuoksi vieraantunut yhä lähempänä ja lähempänä olevien kanssaihmisten kanssa?”
  Mielestäni kyllä ja sen lisäksi jossain kommenttipalstoilla ihmiset huutelevat törkeyksiä, mitä eivät uskalla ns. naamatusten sanoa.

  Reply
 • 5.8.2018 at 14:39
  Permalink

  Ruokaa, ase ja yksin lapin erämaahan -suurin vapaus mitä nykyaikana voi saavuttaa. Suosittelen!

  Reply
 • 5.8.2018 at 15:22
  Permalink

  Ovatkoahan kaukoidän munkitkin mastrdatingeja kun ne viettävät pitkät ajat yksin mietiskellessään ja hiljentyessään.

  Eiköhän tässäkin tapauksessa ole dopamiiniriippuvaisten aroganttien pissisten lanseeraamasta haukkumasanasta sille että ihmiset hylkäävät sosialisen median ja BB-ohjelmat. PIeni joukko narsisteja ei saa enää kiksejä haukuessaan muita koska jäljelle jäävät vain samanhenkiset. Ja se on kamalaa.

  Sosialiset mediat tekivät tehtävänsä muutaman ensimmäisen vuoden aikana. Mutta sen jälkeen ne eivät ole tarjoneet ihmisille muuta kuin henkilökohtaisten tiedostojen kopiointia ja yksityiselämän vakoilua.

  Reply
 • 5.8.2018 at 17:47
  Permalink

  Yksinolo on monesti suorastaan yleellisyys, se että pääsee eroon edes joskus nykyajan ”paskavirrasta”.
  Nykyään ei paljoa enää opeteta selviämään yksin ja siitä johtuu monesti nykyihmisten tyhmyys mikä tulee vaikka esiin kun pitäsi tehdä itse ruokaa, ei osata edes tehdä yksikertaista einestä, se pitää tulla äiteen vääntämänä tai vaikkapa läheisen karvakäsiräkälän pizzanvääntäjältä.
  Paras hetki on nähdä nykynyhveröiden laumaleimaantuminen kun pitäisi vaikka yöpyä pari yötä luonnossa.

  Reply
 • 5.8.2018 at 18:18
  Permalink

  Itsekseen viihtyminen on varmaankin luontaista suomalaiselle kansanluonteelle. Miksipäs ei. Yksin ollessa on hyvä miettiä syntyjä syviä, latautua ja suunnitella. Pari kertaa vuodessa kunnon masturdating kalsarikännit, roskaruokaa ja sata asteinen sauna. Johan jaksaa taas tiimityötä ja vittumaisia työkavereita.
  Valitettavasti monikulttuurisuushelvetti on pilaamassa tämän yksinäisen laatuajan. On varauduttava uhkaan rauhaisen itseiselon menettämisestä. Kansallismielisten tulee hoitaa homma niin että myös tulevaisuudessa pystyy masturdeittaamaan. On perustettava aseellinen suojeluskuntajärjestö, koska valtio ei ole kyennyt eikä edes halunnut varjella Suomen kansan turvallisuutta ja oikeutta elää turvallisesti omassa maassaan kantasuomalaisten kesken toisiinsa luottaen.

  Reply
 • 5.8.2018 at 21:38
  Permalink

  Jaha. Sitäkö tässä on koko aika tullut tehdyksi???
  Täytynee tästä sitten suoriutua ”ripille” huoraintaloon! Katsos kun tuo Suomen pääkirkko on jo niin huorahtava, että paras mennä sinne missä homma ei jää puolivillaiseksi. Tietääkseni itse Jeesus Kristuskin viihtyi huonomaineisten naisten seurassa ulkokultaisten publikaanien ja fariseusten suuresta pahennuksesta huolimatta, sillä olihan heillä perin ulkokultaisina ja itserakkauden hyvettä täynnä olevana suora yhteys Jumalaan ainakin omasta mielestään. Eikäpä siinä Jumalaa tarvitakaan ”kun yks kakkaa, kaks kakkaa” ja niin pois päin.
  Jeesuksen seurustelu naisten kanssa oli kunniallista ja henkevää sorttia. Jotain sellaista, josta me perisyntiset miehet emme tiedä mitään. Siksipä meitä hukkuukin joka kesä paljon, kun humalapäissä ei pysytä viivalla ”vetten päällä”.
  Mutta tästä kaikesta huolimatta hukkunut ruumis nousee kuulemma pintaan kolmantena päivänä aivan kuten Jessekin, mutta vain kuitenkin kuolleena, joka takaa sen, että mies kuin mies saa muutaman ystävällisen sanan osakseen tosin kuulematta niistä ainoatakaan, mutta sehän on aivan normi juttu ja luonnonlaki aivan kuten sekin, että kun vaihdat kassajonoa. Häviät aina.

  Reply
 • 6.8.2018 at 06:06
  Permalink

  Jos esim. pitkäaikastyötön, jouduttuaan esim. TYP myllyyn ja kertoo viihtyvänsä yksin, olet masentunut ja ollaan ohjaamassa psykitarille ja tietenkin tarjotaan heti masennuslääkkeitä. Syynä on esim. se ettet ole ”sosiaalisessa” mediassa ja et pidä entisiin työkaverihin enää jatkuvaa yhteyttä. Se että viihdyt yksin ja inohat nykyistä somehuoraamisen kulttuuria ei kelpaa syyksi.

  Reply
  • 7.8.2018 at 10:13
   Permalink

   No siis SoMe ja erityisesti Facebook on osa ”Social Engineering”- projektia jonka tarkoitus on parin sukupolven aikana:

   1) Vieroittaa ihmiset yksityisyydestä niin että yksityisyydestä tulee erikoisuus ja halveksuttava asia, jopa rikos, ja yksityisyyden puutteesta uusi normi.

   2) Hallita tätä ihmismassaa sosiaalisen paineen avulla, helposti hallittava ihminen hakee hyväksyntää ja hyväksynnän ansaitsee kun hyväksyy ylhäältä annetut ja ryhmässä ylläpidetyt tietyt sosiaaliset normit ja säännöt sekä poliiittisen ideologian, joita taas sosiaalisella medialla ja sen sensuurilla/rangaistuksilla eli ihmisen sosiaalisen eristämisen uhalla määrätään.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.