Ulkomaalaiset tehtailleet petoksia Pohjanmaalla

Poliisin mukaan perjantaina iltapäivällä kolme ulkomaalaista henkilöä kävi kahdessa haapajärvisessä kauppaliikkeessä vierailulla ja urkkivat kassalla asioimisensa yhteydessä erään asiakkaan pankkikortin tunnusluvun tietoonsa. Tilanne jatkui siten, että liikkeen ulkopuolella porukka puhutteli kyseistä asiakasta saaden siinä yhteydessä vielä jollakin tapaa haltuunsa asiakkaan pankkikortin.

Porukka nosti kortilla välitömästi pankkiautomaatilta rahaa ja yritti jonkin ajan kuluttua  vielä ostostella kortilla toisesta kauppaliikkeestä. Asianomistaja huomasi onneksi pankkikortin katoamisen nopeasti ja ehti kuolettaa pankkikortin. Tämän myötä pankkikortti ei enää kelvannutkaan toiseen liikkeeseen ja viranomaiset saivat tiedon yrityksestä käyttää filunkipelillä hankittua korttia.

Porukka tavoitettiin poliisin toimesta lopulta Nivalassa ja heidät otettiin kiinni pian tapahtumien jälkeen. Samainen porukka on tehnyt vastaavia temppuja viikon mittaan lähinnä Pohjanmaan alueella, muun muassa Kannuksessa ja Seinäjoen alueella. Pohjanmaan ja Oulun poliisilaitos tekevät asiassa yhteistä tutkintaa.

Poliisi tahtoo kiinnittää kansalaisten huomiota erityisesti kaupan kassajonoissa ja kassan pankkikortinlukijaa käyttäville vastaavien tapausten välttämiseksi.

Poliisin vinkit korttivarkauksien estämiseksi

Kun käytät PIN -koodia, niin varmista toimenpide siten, että muita ”silmiä” ei ole lähietäisyydellä ja peitä mahdollisuuksien mukaan näkymä tunnuslukua laittaessasi. Tällä konstin vältät ikäviä yllätyksiä. Samoin erilaiset outojen henkilöiden puhuttelut liikkeiden ympäristössä esimerkiksi ulkomaankielellä saattavat olla viitteitä siitä, että samassa yhteydessä yritetään viedä omaisuutta petollisella menettelyllä.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Ulkomaalaiset tehtailleet petoksia Pohjanmaalla

 • 5.8.2018 at 13:01
  Permalink

  Sitä se ihmisten vapaa liikkuvuus teettää. Poliitikot ovat kaikkeen yksin syypäitä.

  Reply
 • 5.8.2018 at 17:46
  Permalink

  Etelä-pohjanmaa on vain varjo entisestään. Täällä asuu nykyään akkoja uskovia vellihousuja ja kauhavan entisen varuskunnan häpäisy meni ainakin meikäläisellä vitutuksen puolelle. Erosin kaikesta NYKYSIIN puolustusvoimiin liittyvistä, myös vapaaehtoinen toiminta sai jäädä.

  Reply
 • 5.8.2018 at 21:51
  Permalink

  Venezuelassa, Brasiliassa ja Meksikossa tuo porukka olisi tuskin jäänyt henkiin kiinni jäädessään. Kehenkään ulkomaalaiseen (muk. luk. Sipilän ”jallitus) ei pidä uskoa. Ei varsinkaan vanhojen miesten niin kuin minä vereviin ja halukkaisiin nuoriin tummiin eksoottisiin naisiin, sillä heitä sulottaria kietoo vain köyhän miehen rahat, sillä aina eivät hekään voi kääntää upporikasta rikasta miestä, jolla on heikko sydän ja pehmeä pää (molemmat!).
  Kun näet kauniin naisen. Ota näystä kaikki irti, mutta älä sosialiseeraa, koska se vaarantaa sen mikä on sydämesi paikalla, nimittäin lompakko. Lähisuhde tietää Lähimaksua ennen, että ehtisit edes vinkua onnesta. EI!!! Tunnet vain rajatonta tuskaa, joka raatelee persaukista.

  Reply
 • 27.8.2018 at 14:22
  Permalink

  Nämähän ovat niitä Sipilän ja Orpon kutsuvieraita. Evätkö isännät ollenkaan katso vieraidensa perään?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.