Ruotsi roihuaa liekeissä mutta palomiehillä on aikaa Pride-kulkueelle

Siitäkin huolimatta, että ennätyslämpö jatkuu ja Ruotsi roihuaa ilmiliekeissä, aikoo Ruotsin väestönsuojelu- ja valmiusvirasto MSB silti osallistua Pride-kulkueeseen. Ruotsin laajojen maastopalojen sammutuksiin on haalittu sekä kalustoa että miehistöä ympäri Euroopan, myös Suomesta, joten kaluston ja henkilöstön irrottaminen Pride-kulkueeseen on herättänyt kummastusta.

-Meillä on pitkä matka edessä ennenkuin tavoitteena oleva monimuotoisuus on saavutettu, toteaa viraston kommunikaatiojohtaja Svante Werger ja jatkaa… 

– Meillä ei edelleenkään ole sitä toivottua monimuotoisuutta pelastuspalvelun sisällä, mutta asia on vahvasti tiedostettu johtotasolla ja me työskentelemme aktiivisesti sen eteen, että tilanne saadaan muuttumaan.

MSB on saanut osakseen kovaa kritiikkiä tämän vuotisten metsäpalojen sammutusten yhteydessä ja nyttemmin myöskin osallistumisestaan Pride-kulkueeseen kansallisen kriisin aikana. Eniten kritiikkiä niskaansa on saanut MSB:n kiistanalainen pääjohtaja Dan Eliasson. Eliasson on ilmoittanut pysyvänsä kotona tämän vuoden Pride-paraatista.

MSB:n osallistumisella Pride-kulkueeseen yritetään houkutella viraston palvelukseen sellaisia, jotka eivät esimerkiksi ennakkoluulojen pelon vuoksi ole aiemmin hakeutuneet alalle. 

-Sinne (kulkueeseen) tulee pieni lukumäärä paloautoja ja pieni osa henkilökunnasta. koska operatiivinen työ ja alati valmiina olo on prioriteettimme, lisää Werger.

”Kaikkia tarvitaan pelastuspalvelussa. Kaikki tarvitsevat pelastuspalvelua”, toteaa MSB ylevästi lehdistötiedotteessaan oman Pride-kulkueeseen osallistumisensa tiimoilta. 

Lähde: Fria Tiden

11 thoughts on “Ruotsi roihuaa liekeissä mutta palomiehillä on aikaa Pride-kulkueelle

 • 3.8.2018 at 17:58
  Permalink

  Kyllä on sairas maa Ruotsi, tuon rinnalla pahimmatkin virukset tuntuu mansikalta.

  Reply
 • 3.8.2018 at 18:07
  Permalink

  Tämän takia kaikki apu suomesta on torpattava. Ja myös homppeleiden pääsy palo-poliisi ja armeijan virkoihin on estettävä, käyttävät oman sairaan propagandan levittämiseen. Myös suomessa.

  Reply
 • 3.8.2018 at 18:19
  Permalink

  Muistuttaisimme asiallisesta kielenkäytöstä kommenttiosiossa.

  Reply
 • 3.8.2018 at 18:34
  Permalink

  Joopa joo. Tottahan ruotsalaisilla palomiehillä on aikaa mielipuuhaansa letkujen vertailuun, kun metsäpaloja sammuttamassa on tehokkaita palokuntia Puolasta alkaen.

  Reply
 • 3.8.2018 at 19:03
  Permalink

  hahhahhaaahh, Mainio juttu, Hyvä Sverige, antaisivat vaan palaa koko maan, kunhan vaan pääsevät pervomarssille ja saavat homoagedaa esiin. Täähan on hauskempaa kun Monty Python, Kiitos Jutusta. Heh heh. Huhhuh.

  Reply
 • 3.8.2018 at 19:08
  Permalink

  Antaa ihan sairaan mielikuvan nykyään kun kuulee: ”Poliisi pamputtaa”.. johan ne nimittäin marssi homojen mukana aikaisemmin Suomessa.

  Reply
 • 3.8.2018 at 19:27
  Permalink

  Kieroutunutta. Todella kieroutunutta. Jos tuo hulluin huoneeksi katsottava maa olisi sodassa. Se keskeyttäisi senkin sifonkien vuoksi.
  Vaviskaa ranskalaiset! Olette saaneet uuden kilpailijan ”antautumisen taidossa”.

  Reply
 • 3.8.2018 at 20:47
  Permalink

  Ruotsi on menetetty.
  Tulevaisuuden kalifaatti.
  Kohta enää vähemmistö kantaruotsalaisia, jääkiekossa putoavat c-sarjaan missä muut neekerivaltiot.

  Reply
 • 3.8.2018 at 23:13
  Permalink

  Vaikka kylmä vesi kangistaa, niin pride kulkueen päälle sitä voisi suihkuttaa.
  Ja muistuttaa missä on oikeasti kuumat paikat.

  Reply
 • 4.8.2018 at 19:08
  Permalink

  Eihän ne palot sammu kun swedupetterit työntävät letkut toistensa hanuriin. Suomalaisten pitäisi palata välittömästi takaisin sammutustöistä -on umpihullua auttaa maata joka syyllistyi vuoden 2015 kaltaiseen tekoon meitä kohtaan. ME JÄRKEMME JA ITSEKUNNIOITUKSEN SÄILYTTÄNEET EMME TULE KOSKAAN UNOHTAMAAN MITÄ SILLOIN TAPAHTUI !

  Reply
 • 6.8.2018 at 09:51
  Permalink

  Sosiaalidemokratia on tälläinen eikä sitä ole mahdollista päivittää ! Ihmiset kuten minä päivitän tietoni päivittäin eihän muuten elämästä tule mitään mutta tuo satavuotinen aate on jäänyt ajasta saman 100 v jälkeen jonka hyvin näkee Tarja halisesta Ahtisaaresta ruotsista ym !

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.