Trump kertoo muutoksesta Yhdysvalloissa: Työttömyys alle 4%, 400 miljardia dollaria ”kotiutettu”…

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehuu twitterissä hallintonsa aikaansaannoksia ja luvut ovat kieltämättä vakuuttavat. Hallintoa on arvosteltu mm. protektionismista maan taloudessa, yritysten suosimisesta verotuksessa sekä liian tiukasta asenteesta maahanmuuttoon. Tarjotut lääkkeet kuitenkin tuntuvat toimivan.

Trump esimerkiksi kertoo heinäkuun olleen vuoden 1970 jälkeen yhdeksäs kuukausi, kun maan työttömyysluvut ovat menneet alle 4 prosentin. Sama ilmiö nähtiin jo aiemmin huhtikuussa, joten kyseessä ei liene sattuma. Kaiken kaikkiaan Trumpin virkaanastumisen 1/2017 jälkeen työttömyys on laskenut lähes prosentilla. Alimmillaan luku on käynyt 3,8 prosentissa toukokuussa 2018.

Työttömyyden lisäksi twiitissä kerrotaan maan onnistuneen ”kotiuttamaan” jopa 400 miljardia dollaria ulkomailta. Yrityksiä on sekä houkuteltu että osittain pakotettu siirtämään tuotantoaan takaisin Yhdysvaltoihin mm. matalammalla verotuksella tuotannon ollessa kotimaassa ja korkeammalla verotuksella sekä muilla maksuilla tuotannon ollessa ulkomailla. Osaltaan kova politiikka Yhdysvaltalaisia yrityksiä kohtaan on näkynyt sekä talouden vankistumisessa että työllisyydessä.

”Palkankorotuksen” laskeneen veroäyrin muodossa on Trumpin mukaan saanut jopa neljä miljoonaa kansalaista. Toistaiseksi veroalennus keskiluokalle on tiettävästi väliaikainen, mutta Trump kertoi maaliskuussa höyläävänsä vielä lisääkin verotuksesta. Maassa on herännytkin huoli siitä, millä veroprosentin lasku katetaan niin, ettei se vaikuttaisi maan talouteen. Suurin veroalennus kohdistui joka tapauksessa yrityksiin. Yhdysvallat laski maan yritysveroa 35 prosentista 21 prosenttiin, kun taas keskiluokan työn veron alennus oli kosmeettisempi. ,

Lähde: Data.bls.gov,Twitter, CNBC

10 thoughts on “Trump kertoo muutoksesta Yhdysvalloissa: Työttömyys alle 4%, 400 miljardia dollaria ”kotiutettu”…

 • 4.8.2018 at 09:58
  Permalink

  Tätä emme kuule valtamedian uutisena täällä ”pohjois-suomessa”. Onhan tämä hieman ontuva vertaus kun meillä ei ole edes ydinasetta, mutta sitä vastoin kyllä naisia, jotka ”seisovat” meidän miestenkin puolesta, jotka olemme ”lerpsahtaneet” istualleen tuoliin, emmekä siitä persettämme nosta vaikka mikä olisi.

  Reply
  • 4.8.2018 at 10:15
   Permalink

   CNN:n tapaisten pakkomielteisten Trumpin vastustajien pienetkin jutut ja juorut kyllä uutisoidaan täällä uskollisesti. Antitrumpismi ei perustu faktoihin, vaan on kultti, jota ylläpidetään jatkuvalla antitrumpilaisella paasauksella Tarkoitus on ylläpitää trump-vihaa seuraaviin vaaleihin asti ja saada demokraattien kanamaiset naisehdokkaat tai höppänä-Sanders näyttämään uskottavilta Trumpin rinnalla.

   Reply
 • 4.8.2018 at 10:20
  Permalink

  on aika käsitämätöntä kun seuraa euroopan muita medioita esim brittien kuinka paljon rehelisempää ja avoimempaa se uutisointi on trumphista

  Reply
 • 4.8.2018 at 10:25
  Permalink

  siis anti thrumph meiniki on pinnassa
  mutta kuitenkin hänen poliitikansa kannatajat saavat myös puheen vuoron ilman sensuuria

  Reply
 • 4.8.2018 at 15:39
  Permalink

  Miksi Suomi ei laske roimasti yritysveroa Yhdysvaltojen mallin mukaisesti? Eikö työpaikkojen synnyttäminen olekaan Sipilän hallituksen kärkihanke? Ai niin ei ole. Sipilän hallituksen kärkihanke on 62 miljoonan siirtolaisen asuttaminen pääministerin Kempeleen talon houkutuksella ja varmana täkynä elinikäinen kelagold.

  Reply
 • 5.8.2018 at 08:24
  Permalink

  Pullot lensivät äärioikeiston ja vastustajien protesteissa USA:ssa
  MTV.fi
  ei sanakaan ääri vasemmistosta joka taas koko kähyn aiheutti aloitti
  Yhdysvallat
  siis suomen valtamedia suojelee äärivasemmistoa ympäri maailman
  esimerkkejä
  pelkkä äärioikeisto mainitaan lööpeissä
  Pullot lensivät äärioikeiston ja vastustajien mielenosoituksissa USA:ssa – poliisi hajotti väkijoukon
  Kaleva
  ymm MTV3 HS AAMULEHTI ILTALEHTI ILTASANOMAT
  Ja ne kymmenet pienemät julkaisut
  Pullot lensivät äärioikeiston ja vastustajien protesteissa USA:ssa
  vaikka anifat aloittivat koko kähyn
  nämä suomen valtamdian toimittajat elävät jossain ihan omissa harhoisaan
  vetävätkö he LSD Kuten nämä usan vasuri anifa kommunistit snow flaket

  Chaos Erupts At The Portland Rally!

  Reply
 • 5.8.2018 at 08:34
  Permalink

  Gavin McInnes Explains What ’The Proud Boys’ Are

  Reply
 • 7.8.2018 at 14:07
  Permalink

  Johan Trumpi kolmen kuukauden hallinnan jälkeen maan velka pieneni ensimmäistä kertaa kautta koko historian. Sitä ennen ei valtion velka ollut kuin kasvatut. Toisaalta, sitä on niin pajon että koko yhdysvaltojen BKT ei riitä kattamaan edes velan korkoja, joten maa on käytännössä konkurssissa.

  Trump on kuitenkin pitänyt suurimman osan siitä mitä on luvannut. Ja sen seurauksena ennen suljetut autotehtaat on avattu jälleen ja ne työllistävät satojatuhansia ihmisiä. Myös Intelin uudet prosessoritehtaat työllistävät tuhansia ihmisiä ja luovat maahan investointeja.

  On turhaa vähätellä Trumpin aikaansaaannoksia kun vertaa miten kolme edeltävää presidenttiä tuhosi maata totaalisemmin kuin Stubb ja Katainen Suomea, Vanhasesta puhumattakaan. Mutta ehkä työttömyysluvut ovat kaunisteltuja. Rahan kotouttamiseen kyllä uskon. Sillä pelkästään Intelin investointi uuteen tehtaaseen oli puolentoista miljardin dollarin verran.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.