Euro-alueen talouskasvu sakkaa – Euroopan keskuspankin johtaja Draghi ei ole huolissaan

Euroalueen talouskasvu on hidastunut käytännössä kaikilla mittareilla, sekä verraten ennusteisiin että vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Pääasialliseksi syyksi kasvun hidastumiseen asiantuntijat näkevät EU:n ja Yhdysvaltojen välisen kauppasodan pelon.

19 euroalueen maan yhteenlaskettu talouskasvu on enää 0,3%. Luku merkitsee mm. 0,4% pudotusta ensimmäisestä vuosineljänneksestä, ennusteista puhumattakaan.

Euroopan keskuspankin johtaja Mario Draghi ei ole huolissaan tilanteesta, vaan näkee kyseessä olevan normaali palautuminen viimevuotisesta ”epänormaalin kovasta kasvusta”. Uutta lamaa ei hänen mukaansa näillä näkymin ole tulossa aivan äkkiä. Viime vuonna EU-alueen talous kasvoi 2,5% vauhdilla, eniten sitten vuoden 2007. Tälle vuodelle kasvua on ennustettu 2,1%, mutta kuten sanottua, tavoitteista jäätiin ainakin toisen vuosineljänneksen osalta.

Vaikka talouskasvu sakkaa, ei työttömyyslukuihin ole tullut muutosta, vaan EU-alueen työikäisistä työttömänä on 8,3%. Talouskasvu ei siis ole konkretisoitunut uusiksi työpaikoiksi. Yritysten luotto EU-alueen talouteen on kokenut kovia kolauksia Yhdysvaltojen asettamien tuontitullien vuoksi. Markkinoille on myöskin Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen samansuuntaisen kauppasodan tuloksena päätynyt enemmän kiinalaisia tuotteita, joten Eurooppalaisten tuotteiden myynti on laskussa.

Lähde: AP, Reuters

3 thoughts on “Euro-alueen talouskasvu sakkaa – Euroopan keskuspankin johtaja Draghi ei ole huolissaan

 • 31.7.2018 at 14:02
  Permalink

  Draghin puheet tarkoittavat todellisuudessa, että uusi lama on ovella. Tai itse asiassa lama on EU:n euro valuutta alueella status quo.
  Maatalous on ajettu kaikissa maissa alas, teollisuus myyty globaaleille jättiyrityksille ja siirretty tuotanto ulkomaille. Työttömyyttä yritetään peitellä tilasto kikkailulla ja huutamalla työvoima pulasta. Haittamaahanmuutolla ja ilmastonmuutos kusetuksen aiheuttamilla veronkorotuksilla tapetaan pienyrittämisen kannattavuus. Kertakaikkinen romahdus on käsillä. Saksa romahtaa kohta ja loppu Eurooppa seuraa perästä. Eu:n Hajoamissodat ja tulee palauttamaan järjen ja järjestyksen Eurooppaan.

  Reply
 • 31.7.2018 at 14:19
  Permalink

  Tämä on oikein hyvä uutinen!

  Reply
 • 31.7.2018 at 19:19
  Permalink

  Vaikka Eurooppa on kuin viimeisiä henkosiaan vetävä papparainen koomassa ei ainoakaan EU:n korkeaa virka palkkaa ja etuisuuksia nauttiva ”työvelvollinen” koskaan tunnusta sitä, että ”kusessa ollaan”, koska vaikka ”ollaankin kusessa” palkka juoksee samalla lailla ja EU on pidettävä pystyssä niin pitkään kuin mahdollista kuten Neuvostoliittokin, vaikka kaikki asiat ovat päin persettä ja koko nk. ”talousmahti” on pelkkä joukko homostelijoita Pridekulkueessa tai kuten Riikinkukkoja esittelemässä pyrstösulkiaan ja helisyttämässä niitä ympäriinsä sillä aikaa kun maailman muut talous- ja sotilasmahdit takovat rahaa, teknologiaa ja terästä sillä aikaa kun Euroopassa keskitytään pateettisesti siihen , että maanosamme saadaan väenväkisin käyntiin valkoisen rodun kansanmurha ja nussittamalla, tapattamalla ja ryöstättämällä Afririkan apinalaumoilla ja Lähi-idän muslimi terroristeilla ”takaisinmallinnus”, jolla tämä joskus jonkinlaista kunniaakin omistanut mantere saadaan takaisin kivikauteen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.