Facebook bannasi Mauri Peltokankaan kuukaudeksi – Yhteisönormit suojelevat terroristeja?

Perussuomalaisten kaustislainen kuntapoliitikko Mauri Peltokangas sai somejätti facebookilta 30 päivän eston, eli ”bannin”, koska tämä toi esiin maanläheisen ratkaisunsa terrorismin uhkaan Suomessa, joka on Suojelupoliisin mukaan yhä kohonnut. ”Miehellä pitää olla mielipide”- Kuullaanpa Peltokankaan sellainen. Seuraavassa banniin johtanut päivitys kokonaisuudessaan.

”Miehellä pitää olla mielipide…

On monenlaisia mielipiteitä koskien haittamaahanmuuttoa. Tässä muutama oma ajatukseni. Nyt herkkähipiäiset kone kiinni:)

Jokainen Suomessa vaikuttava henkilö, joka fanittaa sharia-lakia tai elää koraanin ääri säkeiden mukaan on mielestäni välittömästi poistettava maasta ja kun sanon välittömästi tarkoitan sitä. Tässä maassa ei kyseisillä opeilla ole mielestäni sijaa. Suomeen ”kolmansista maista” pitkäkestoisesti tulevan henkilön on mielestäni sopeuduttava maan tapoihin ja kulttuuriin. Mikäli Suomalainen tapa elää ei maistu on maailmassa paljon muita vaihtoehtoja. eli hyvää matkaa!

Suomeen integroitumisen kynnyskysymykseksi pitää mielestäni asettaa hyvä Suomenkielen taito ja välttävä toisen kotimaisen taito (olemmehan kaksikielinen maa.. ei edes rkp:n luulisi tätä vastustavan:)) jonka lisäksi varma työllistyminen tulee olla saumattomasti todistettavissa. Mikäli nämä kriteerit eivät täyty, voidaan todeta integroitumisen epäonnistuneen ja siksi maassaolo-oikeus tulisi näissä tapauksissa systemaattisesti evätä. Näin toimimalla vetovoimatekijä turhaan maassamme lusmuilevilla katoaa. Minulla tai sinulla ei saa olla velvoitetta elättää elintasopakolaisia koskaan eurollakaan.

Suomen kansalaisuutta ei mielestäni saa antaa ”kolmansista maista” tulevalle ennen kymmenettä maassaolovuotta vaikka edellämainitut kriteerit täyttyisivätkin. Suomen kansalaisuus tulee ansaita, se ei saa olla lahja.

Suomen ei tule ottaa ainoatakaan turvapaikanhakijaa loisimaan maahan ennen kristallinkirkasta tietoa siitä, kuka henkilö on ja mistä on tulossa. Kaikki maahanpyrkivät ”paperittomat”  tulee mielestäni saattaa heille erikseen varattuihin keskuksiin, joista heillä ei ole liikkumislupaa kansan keskuuteen ennen, kuin mahdollinen myöntävä päätös esim. turvapaikasta on tehty.

Mikäli viranomainen tekee holtittomasti myöntävän päätöksen ja päätöksen saanut henkilö syyllistyy rikokseen on kyseinen viranomainen vastuussa. Kylmästi sanktio päälle… oppivat tutkimaan, eikä Turku toistu perkele.

Tässä näin kevyesti alkuun..”

Facebookin yhteisönormien tiedetään tiukentuneen huomattavasti viime vuosina, mutta esimerkiksi Peltokankaan tapauksessa esiin nousee kysymys, suojeleeko tai sympatisoiko Facebookin yhteisönormit terroristeja, jos ne estävät terrorismin ja terroristien arvostelun sekä ratkaisun esittämisen terrorismiuhkaan?

 

21 thoughts on “Facebook bannasi Mauri Peltokankaan kuukaudeksi – Yhteisönormit suojelevat terroristeja?

 • 23.7.2018 at 09:14
  Permalink

  Olen täysin samaa mieltä! Plus, maahan tulevien määrä ei KOSKAAN saa olla niin suuri että se uhkaisi kantaväestön olemassaoloa millään tavalla. Maahan tulevilla ei myöskään mielestäni pitäisi olla mitään asiaa Suomen politiikkaan.

  Reply
 • 23.7.2018 at 09:40
  Permalink

  Itse olen vähän toista mieltä. Pidetään pakolaisten suhteen määrät hyvin alhaisina, mutta ei lähdetä kontrolloimaan heidän laatuaan liikaa. ”Surkimus”-pakolaisiakin voidaan ottaa jonkin verran. Tietenkin ilmiselvät rikolliset ja rettelöijät käännytetään heti pois.
  Siirtolaisuuden suhteen ei sallita muuta kuin työperäistä maahanmuuttoa, mutta tässäkin pitäisi ajatella jo maassa olevan työvoiman suojelua eli määrät alas. Sitäpaitsi on muistettava talouden syklit. Ei nousukautena voida ottaa maahan väkeä holtittomasti mikä jää sitten työttömäksi seuraavan laman aikana.

  Reply
  • 23.7.2018 at 10:26
   Permalink

   Mistä tietää onko pakolainen tai sotilsskarkuri tai onnenonkija etenkin, kun tulevat kulttuureista, joissa valehtelu on vielä sallitumpaa kuin Suomessa.

   Reply
  • 23.7.2018 at 13:04
   Permalink

   pakolaiset/turvapaikanhakijat on ok, niin kauan kun heidat sijoitetaan pakolaisleireille afrikkaan/omille lahiseuduilleen ja apu viedaan sinne. miksi heita suomeen pitaisi tuoda?

   Reply
 • 23.7.2018 at 09:52
  Permalink

  Sosiaali etuudet pois, niin tänne ei tule ketään.

  Reply
 • 23.7.2018 at 11:21
  Permalink

  Edellä oleviin hyviin kommentteihin täydennyksenä ja lisäyksenä:
  Ei yhtäkään ”pakolaista” lisää, ennen kuin jo maassa olevien taustat ja työ- ja integroitumistilanne on selvitetty.
  Ghettoutuminen, eli etnisen ryhmän keskittyminen omalle asuinalueelleen estettävä, ja nykyiset ghetot purettava.
  Moskeijat kontrolliin radikaalin islamilaisuuden levittämisen estämiseksi.
  Julkiset vaatimukset sharia lain käyttöönotosta määrättävä rangaistavaksi.

  Reply
 • 23.7.2018 at 11:43
  Permalink

  Maurin mielipide on täysin laillinen.
  Jotkut kiljuvat moraalin ja ihmisoikeuksien puutteesta kun maahanpääsyä säädellään.
  Ei ole mikään ihmisoikeus päättää mihin maahan menee. Useimpiin maihin tarvitsee viisumin ja passin. Maassaoloaika on rajoitettu. Näin saa olla ja pitääkin olla.
  Kansallisvaltioiden säilyttämisen pitää olla ihmisoikeus.
  Aivan kuten alkuperäiskansoilla on erityinen oikeus säilymiseen,
  KAIKILLA KANSOILLA PITÄÄ OLLA!

  Eihän Afrikkaakaan muuteta siirtämällä sinne miljoonia valkoihoisia.
  Nykyisenkaltainen asylum systeemi on järjetön. Se mahdollistaa periaatteessa koko Afrikan miljardin asukkaan tunkeutumisen Eurooppaan.
  Missä vaiheessa suvakkien mielestä matuja on tarpeeksi esim Suomessa?
  Onko se 200000?
  Vai 500000?
  Kenties 1000000?
  Jopa 2000000?
  Sanooko Li Andersson 2000000:n kohdalla että nyt riittää?
  Joku siihen että moraalitonta ihmisoikeuksien vastaista kun maa on jo täysin tuhottu, suomalainen kulttuuri, sivistys ja yhteiskuntarauha kadonnut.
  Kukaan tai mikään ei suomalaisia pelasta tulevaisuudessa ellemme me nyt estä tätä kehitystä.
  Tulevat sukupolvet kiroavat meidät.

  Reply
 • 23.7.2018 at 11:54
  Permalink

  Facebook on täysin mätä suvakkifirma.

  Reply
 • 23.7.2018 at 12:04
  Permalink

  Hei vain Freya 🙂 Mut bannattiin ensin 3:ksi päiväksi, sitten sain 30 päivän bannin ja sen perään toisen 30 päivän bannin kun sanoin että olen karjalan evakoiden jälkeläinen mutta silti suomalainen enkä venäläinen enkä varsinkaan kuukeri. Yhdellä palstalla sanoin että voin kertoa miten selvität kuka facebook-tiliäsi kyttää niin nyt on molemmat facebook-tilit poistettu käytöstä. Siis ensimmäinen tilini oli täysin omalla nimelläni kuten hyvin tiedät, toisen ns. valetilin tein omalla nimelläni takoperin kirjoittettuna ja ilmoitin siitä vain muutamalle ihmiselle mutta sekin on siis ”tilisi on poistettu käytöstä” että jotain perskeleen mätää on koko facebookissa. Joku idiootti siellä kyttää ja tekee ilmoituksia. En tiedä viittenkö enää mitään uutta tiliä avata eri puhelinnumerollakaan, sen verran alko vituttamaan. Sikäli sääli että oli siellä mun oikealla alkuperäisellä tilillä paljon luontokuvia sun muuta minkä ei pitäis ketään loukata, tosin koska olen maahanmuuttokriittinen niin sain joskun heparit kun luin uutisia joissa selitettiin asioita yksittäistapauksilla ja mielenterveysongelmilla että oikeus alensi tuomiot minimiin ja semmosten sekopäisten juttujen lukeminen sai ns. vihapuheen kukkimaan 😀 Koko ”vihapuhe” on täysin keksitty asia, kannattaa lukea Hankamäen blogeja niiden suhteen niin tajuaa mistä on kyse. Maukka ei tuossa päivityksessäään mielestä uhkaillut, syytellyt tai haukkunut ketään tai mitään, hän ehkä kritisoi mutta se on perustuslakiimme kirjoitettu että niin voi tehdä, ilmaista mielipiteensä. Nykyään ei vaan saa tai on rasisti, fasisti ja levittää vihapuhetta. Tämä koko järjestelmä on ajanut itsensä raiteiltaan pahemmin kuin juna Jyväskylän asemalla mutta ei tunnu poliitikkoja asia kiinnostavan. Kaikkea hyvää teille Maukka, Freya ja muut kansallismieliset, en minäkään aio luovuttaa vaikka välillä vituttaa tämä touhu niin paljon ettei veri kierrä ja kusi näyttää lähinnä vereltä. Periksi emme anna vaikka joku mulkku yrittää meitä estää, ei tule onnistumaan. Maurin puhe oli täyttä asiaa ja faktaa! Olen valmiustilassa.

  Reply
 • 23.7.2018 at 16:50
  Permalink

  Jewbook on vihollisen käsissä.

  Reply
 • 23.7.2018 at 17:51
  Permalink

  Ei kannata jutkukirjaa käyttää.

  Reply
  • 23.7.2018 at 19:20
   Permalink

   Tämän ymmärtäminen tuntuu olevan monelle ”kansallismieliselle” ylitsepääsemättömän vaikeaa.

   Reply
 • 23.7.2018 at 19:23
  Permalink

  Näin käy kun kansallismielinen puhuu suunsa puhtaaksi. Sen sijaan jutku-feissari ei bannaa ISIS:ksen pään katkaisu videoita eikä muitakaan hyvin veri -pitoisia ”kirkonmenoja”.
  Mutta näin se menee kun on kyseessä ”arvopohja”, joka on aivan M Ä T Ä ! ! !
  Suurimman jutkujen ystävät ja Israelin ystävät vetoavat siihen, että EU ja kommari mätisäkki Merkel vaativat näin tekemään. Ei pidä paikkaansa, sillä juutalainen Zuckerberg on umpi-liero niinkuin hänen etninen taustansa velvoittaakin olemaan. Shalom!

  Reply
 • 24.7.2018 at 01:42
  Permalink

  Kiitos, mauri suoraselkäisyydestäsi. Jatka samalla tavalla. Suunta on oikea etkä ole yksin.

  Reply
 • 24.7.2018 at 06:10
  Permalink

  Kai tuo tieto on Facebookilta saatava, miksi Peltokangas bannattiin?
  Mitä yhteisönormia rikottiin jne?
  Tähän PITÄÄ saada vastaus, sillä mielivaltaa ei tule sallia tässäkään asiassa.

  Itse en ainakaan äkkiseltäni huomaa tekstissä mitään, joka loukkaisi ketään, vaan pelkästään kriittisiä mielipiteitä, joista Mauri vielä jatkuvasti huomauttelee niiden olevan omia mielipiteitään.

  Näin ison toimijan asemassa, kuin Facebookkikin on, tulee taata tiedonvälittäjänä tasa-arvoinen ilmaisun- ja mielipiteenvapaus kaikille.

  ”Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä sekä oikeus rajoista riippumatta hankkia, vastaanottaa ja levittää tietoja kaikkien tiedotusvälineiden kautta.”
  -Ihmisoikeusjulistus, artikla 19, johon Suomikin on sitoutunut.

  Reply
 • 24.7.2018 at 07:47
  Permalink

  Ajatelkaapa jo fb olisi ollut Goebbelsin käytössä ja ohjauksessa?

  Reply
 • 24.7.2018 at 17:09
  Permalink

  Googlehaku tähän uutiseen:

  Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla.
  Lisätietoja
  Aiheeseen mauri peltokangas banni liittyvät haut
  mauri peltokangas vaimo

  mauri peltokangas wikipedia

  Mitä helvettiä Maurin vaimoa tähän sotketaan? Kai ne kohta sotke sitten lapset ja lapsenlapsetkin jotka ovat täysin syyttömiä tilanyeeseen. Tai kulkevat pitkin kalifattteeja hijapeishujapeissa tai mitä vitun rääsyjä ne olikaan.

  Hakutloksia on sentään selvästi vääristelty kommunistien tai muiden pipipäiden takia, suomalainen mies ei tuollaiseen paskanjauhamiseen alistu ellei kello ole 03 aamuyölää, yli 2 promillea päässä tai vihervassari jotka jo egyptissäkin tunnettiin nimellä EUNUKIT!

  Reply
 • 26.7.2018 at 21:54
  Permalink

  ”Suomella menee niin hienosti, upeaa. Sain valtion kustannuksella uuden reiän vyöhöni.
  Tämä julkaisu poistettiin, sillä se vaikuttaa roskasisällöltä ja rikkoo yhteisönormejamme.”

  Tuollaista itselle kuukausi bannia, että eipä paljoa tarvitse sanoa facessa enää nykyään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.