Ranskan presidentin entinen turvapäällikkö oikeuteen mielenosoittajan pahoinpitelystä

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin entinen turvallisuuspäällikkö ja yksi turvamies sai syytteet mm. mielenosoittajan pahoinpitelystä toukokuisessa mielenosoituksessa. Myöskin kolme poliisia on asetettu syytteeseen epäillystä korruptiosta, koskien pahoinpitelyä koskevan videomateriaalin hävittämisyrityksiä.

Macronin turvatoimista vastannut Alexandre Benalla sai pahoinpoitelyn lisäksi syytteen poliisina esiintymisestä ja todistusaineiston tuhoamisesta, tai oikeammin sen yrityksestä. Benalla oli työskennellyt Macronin turvatoimien johtajana tämän valinnasta saakka ja Macron hyllytti tämän 15 päivän ajaksi sen jälkeen, kun tapahtumat tulivat ilmi.

Kolmen poliisin kerrotaan piilotelleen todistusaineistoksi lueteltuja videoita ja antaneen niitä Benallalle hävitettäväksi. Epäilyksen alaiset poliisit päästettiin vapaalle jalalle takuita vastaan.

Myöskin Macronin turvamiehenä toiminut Vincent Grase saa samansuuntaiset syytteet kuin esimiehensä. Presidentti ei toistaiseksi ole kommentoinut skandaalia mitenkään, vaan on antanut alaistensa hoitaa asiasta tiedottamisen. Macronin tiedottaja Bruno Roger-Petit on kertonut medialle, että Benallalle annettiin lupa osallistua mielenosoitukseen tarkkailijan roolissa.

– Selkeästi hän teki siellä muutakin. Välittömästi tapahtumien jälkeen presidentti kutsui hänet luokseen ja lomautti 15 päiväksi sopimattoman käytöksen vuoksi.

Oheisella videolla Benallan epäillään olevan mielenosoittajaa pieksevistä poliiseista henkilö, jolla on varustuksenaan siviilivaatteiden lisäksi ainoastaan kypärä.

Lähde: Independent

5 thoughts on “Ranskan presidentin entinen turvapäällikkö oikeuteen mielenosoittajan pahoinpitelystä

 • 23.7.2018 at 10:08
  Permalink

  Pääsipä äijä toteuttamaan väkivaltaisia halujaan!

  Reply
 • 23.7.2018 at 10:25
  Permalink

  Miksi ne mielenosoitajia pieksee? Hyökkäisivät riehuvien matujen kimppuun. Niitä saisi hakata sen verran että ne lähtisivät koko euroopasta.

  Toisaalta, olikos tuo vasemmiston mielenosoitus ”jotain vastaan”? Ne kun poikkuksetta eskaloituvat yhteisen omaisuuden tuhoamiseksi ja yksityisomaisuuden polttamiseksi. Vassareita saakin vähän opastaa etteivät kaikkeatuhoa ja riko.

  Reply
 • 23.7.2018 at 13:12
  Permalink

  Toisaalta ymmärrän ,että poliisilla alkaa olemaan mitta täynnä Ranskassa.Mielenosoittajat heittelee palopommeilla ja muulla pikkukeppostavaroilla.Toki yuo oli väärin mitä teki tuossa,mutta koita itse osallistua poliisina miekkarin järjestyksen pitoon.Poliisi silmätikkuna mediassa jos vähänkin antaa pamppua.Palopommeista en ole nähnyt itkua lehdissä tai loukkaantuneista poliiseista.

  Reply
 • 23.7.2018 at 19:38
  Permalink

  Macron on mutti Merkelin ja George Soroksen avioton kunniaton, mutta upporikas lehtolapsi, jonka sijaisäitinä toimiin hänen wanha opettajansa, joka on ainakin yhtä wanha kuin minäkin. Eli jos jotakuta kiinnostavat aikalaiskuvaukset dinosauruksista. Voivat kääntyä muijan puoleen tai vaihtoehtoisesti minun, mutta minulta ei vastausta saa, koska olen se mikä olen.
  Ranska on sisällissodassa käytännössä aivan kuten Suomi oli v. 1918 punikkien ja venäläisten sotilaiden aloittama yksipuolinen terrori ”kapitalisteja” murhaamalla kun vielä Valkoiset (sotilaat) ja etenkin taaperoiässä oleva maan hallitus vielä ihmettelivät sitä miksi asiat ovat menneet ja taittoivat keskenään peistä muotoseikoista ”ottia tuota” -tyyliin, että kehtaisiko tässä alkaa ihan pyssyllä ampumaan. Ranskassa yksipuolisesti rähjäävät ja harjoittavat terroria ranskalaista yhteiskuntaa vastaan muslimit ja mustan Afrikan neekerit eli toisinsanoen nuo Euroopan ”elämän sulostuttajat” ovat jokseenkin kuin ”kotonaan” ottamalla väkipakolla kaiken mitä tuosta etanan ja sänkykamari sankareiden romantiikan herkimmillä kielillä soittelevat antautujat jo ennen kuin mitään ehtii edes kunnolla tapahtuakaan.
  Ranska ja Eurooppa on tallattu käyrän sapelin ja machete veitsen orjuuteen ja raakaan murhaan ja tällä kertaa ei pidä Amerikan puuttua looseri-Euroopan tyhmyyteen kuten se on aivan suotta joutunut tekemään jo kahdessa maailmansodassa kärsien materiaali tappioita ja etenkin elävän voiman suhteen kuten nuorten miesten silmänkantamattomiin ulottuvat valkoisten ristien rivistöt mädän Euroopan maaperällä.

  Reply
 • 24.7.2018 at 06:10
  Permalink

  Tuosta haisevasta systeemistä alkaa paljastua vaikka mitä kun syvältä tonkii.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.