Toronton ammuskelussa kaksi kuollut, 13 loukkaantunut – Pormestari kielsi spekuloimasta motiivilla

Kanadassa, Torontossa on tapahtunut ammuskelu, jossa kahden ihmisen tiedetään kuolleen ja 13 loukkaantuneen. Yksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa. Sunnuntai-iltana paikallisen ravintolan edessä tapahtuneessa iskussa kuolleista toinen oli sivullinen nainen ja toinen poliisien hengiltä ampuma hyökkääjä, jonka motiiveista poliisi ei toistaiseksi osaa sanoa mitään.

Toronton pormestari John Tory on kutsunut iskua ”halveksittavaksi” ja kertoi tiedotustilaisuudessa pitävänsä tapahtunutta todisteena kaupungissa valloillaan olevasta aseongelmasta. Hänen mukaansa aseet ovat liian helposti saatavilla liian monelle ihmiselle ja kielsi kansalaisia spekuloimasta ampujan motiiveilla.

Viime viikolla Toronton viranomaiset lisäsivät 200 poliisia partioimaan ”tiettyjä asuinalueita” illasta pikkutunneille, ajalle, jolloin suurin osa ammuskeluista viranomaisten mukaan tapahtuvat.

Tory kommentoi tapahtumia kaupunkilaisille rohkaisevasti.

– Olen raivoissani Toronton asukkaiden puolesta siitä, että joku kykenee tällaiseen hyökkäykseen kaupunkiamme ja viattomasti sunnuntai-illastaan nauttivia kansalaisia vastaan! Vaikka kaupunkimme onkin taipumaton tällaisten hyökkäysten edessä, ei se tee tapahtumista yhtään vähempää kivuliaita. Tämä oli hyökkäys viattomia perheitä ja koko kaupunkia vastaan.

Pormestari kertoo omaavansa täyden luottamuksen siihen, että poliisi selvittää tapahtumien kulun sekä ampujan motiivin.

Lähde: The Guardian

11 thoughts on “Toronton ammuskelussa kaksi kuollut, 13 loukkaantunut – Pormestari kielsi spekuloimasta motiivilla

 • 23.7.2018 at 10:06
  Permalink

  Ei pidä antaa pelolle/pedolle valtaa Torontossakaan!

  Reply
 • 23.7.2018 at 10:29
  Permalink

  Olisiko huudettu allahia apuun?

  Eivät aseet ole vaarallisia vaan niitä käyttävät ihmiset. Vanha viisaus. Ja yhteiskunnassa jossa ihmisillä on hyvä olla, sielä aseiden myynti on vähäistä (urheilu ammunta) eikä kukaan hyökkää toisten kimppuun. Mitä tämä kertoo Kanadan yhteiskunnasta?

  Toisaalta, jos jollakulla uhreista olisi ollut ase niin veikkaan että lopputulos ei olisi ollut tällainen.

  Reply
 • 23.7.2018 at 11:20
  Permalink

  Jos ampuja olisi ollut tavallisen uskonnon edustaja, nimi ja kuva olisi jo lehdessä, nyt kun tietoa ei saa tai se jopa pyritään salaamaan, on pakko ajatella että kyseessä on yksittäistapaus uskonnon edustaja.

  Reply
 • 23.7.2018 at 12:01
  Permalink

  Jos ei saa spekuloida, niin kyseessä on useimmiten rauhan uskonnon rikastaja.

  Reply
  • 23.7.2018 at 12:06
   Permalink

   Orpo urpo ja Freya ovat oikeassa. Ironista että vallanpitäjät ja valtamedia ovat sensuuripyrkimyksissään tahattomasti, ihan omaa typeryyttään luoneet eräänlaisen koodikielen josta selviää useimmiten asian todellinen laita.

   Näinhän se oli Neukkulassakin.

   🙂

   Reply
 • 23.7.2018 at 12:06
  Permalink

  Ei saa spekuloida motiivia (no ei edes tarvitse) mutta aseiden hankinnan syytä saa sitten spekuloida? Mistä pormestari tietää että ase oli laillisesti hankittu?

  Globaali motiivi nwo porkalla on riisua ihmiset aseista niin niitä on helpompi hallita, ja ties mitä…
  Kaikki tämä näkemämme on haluttua strategista valintaa.

  Reply
 • 23.7.2018 at 19:18
  Permalink

  Muslimi taas omimillaan tai neekeri taparikollinen asialla. Jos kyseessä olisi valkoinen nuori mies, ei ”viikunanlehteä” tarvittaisi tässä nykyajan suurimmassa häveliäisyyden puuskassa, jossa jalkovälin peittelyssä ei ole enää mitään ”agendaa” edes pienimmiltäkään lapsilta.
  On äärimmäisen lapsellista ja vähä-älyistä sekä etenkin pelkurimaista ”kieltää spekuloimasta” kun arvon ”poropeukalo -mestari” ei anna julkisuuteen tekijän etnistä taustaa ja vaikuttimia murhateolle.

  Reply
 • 24.7.2018 at 01:04
  Permalink

  Ilmankos Toronton pornomestaria kirveli totuus, ampuja Faisal Hussain, 29.

  Reply
  • 24.7.2018 at 06:06
   Permalink

   Olisin voinut jopa lyödä vetoa että nimi viittaa lähi-itään. Hussianilla oli vakavia mielenterveysongelmia YLE:n uutissa, kuten valtamediat luonnehtivat näitä nykyään.

   Reply
   • 24.7.2018 at 21:27
    Permalink

    Onhan se islam länsimaissa mielenterveyshäiriö. (Arabimaissa se on vaan kehityshäiriö.)

    Reply
 • 24.7.2018 at 03:26
  Permalink

  Maailmasta löytyy pari miljardia jolla on motiivi tuollaiseen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.