Alma median liikevoitto tippui lähes kolme prosenttia ja liikevaihto yli viisi prosenttia

Yksi Suomen suurimmista mediataloista, Alma media on ilmoittanut liikevoittonsa ja liikevaihtonsa jääneen odotettua alemmaksi. Syyksi yritys kertoo median rakennemuutoksen ja erityisesti painetun median kysynnän vähentymisen. Alma media on osa kotimaista tiedonvälityskartellia, jonka painoarvo virallisessa totuudessa on merkittävä.

Analyysitalo Factsetin ennusteissa Alma medialle kaavailtiin 92 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden toiselle neljännekselle ja liikevoittoakin piti tulla 13,9 miljoonaa euroa. Kasvua odotettiin ja pakkaselle mentiin. Vuotta aiemmin samaan aikaan Alma media höyläsi 13,2 miljoonan euron liikevoiton ja nyt voittoa jäi 12,9 miljoonaa euroa. Liikevoitto siis laski n. 2,3%. Liikevaihtoa Alma media teki 88,9 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin samainen luku oli 93,7 miljoonaa, eli laskua nähtiin 5,1%.

Liikevoiton ennustettiin liikuskelevan alueella 13,1–14,4 miljoonaa euroa, joten niiltä osin Alma media toteutti ennusteita, joskin alimman portaan mukaan.

Lähde: Arvopaperi.fi

 

8 thoughts on “Alma median liikevoitto tippui lähes kolme prosenttia ja liikevaihto yli viisi prosenttia

 • 18.7.2018 at 10:29
  Permalink

  ja tulee romahtamaan vieläkin enemmän kun kansa aukaisee silmänsä ja ottavat laput pois silmiltään…

  Reply
 • 18.7.2018 at 10:37
  Permalink

  Almamedia saisi komean nousun, jos se alkaisi uutisoimaan tavalla, joka antaa totuudenmukaisen kokonaiskuvan asioista ja jättää pois ideologisesti suodatettujen sopivien totuuksien kirjoittelun. Se olisi palaamista aitoon journalismiin, joka on ollut hylkiönä nurkassa suomalaisessa mediassa jo pitkään. Nykyinen toimittajakunta käyttää mediaa aatteellisten tavoitteidensa välineenä, ei ole aiettakaan uutisoida täysin rehellisesti.

  On monia haastajia, mutta niillä ei ole vielä taloudellista voimaa. Enemmin tai myöhemmin tuo seikka korjaantuu ja siinä vaiheessa haastajien laatu on tasolla, joka kaataa Alman ja muut suuret mediat. Ei suuruus ole koskaan ollut tae selviytymisestä, eikä ole nytkään. Suuruus merkitsee vain isompaa rytinää kaatuessa.

  Reply
 • 18.7.2018 at 10:44
  Permalink

  Alma Medialle jälleen lisää paineita hiljentää vaihtoehtomediat.
  Omassa toiminnassa ei tietenkään nähdä mitään vikaa.

  Reply
 • 18.7.2018 at 11:56
  Permalink

  Valhettelumedioista mahdollisesti se vähiten paha. Mutta paha silti.

  Reply
 • 18.7.2018 at 13:13
  Permalink

  Ettei nyt kumminkin syy ole sinä kun tuo Alma on yksi ahkerimmista valeuutisten välittäjistä… No, tokkopa ne ite sitä tajuaa eli konkurssi lie pian edessä ihan kuten mm. hesarillakin.

  Reply
  • 18.7.2018 at 13:55
   Permalink

   Kyllä ne tajuavat mistä asia todellisuudessa johtuu, mutta agendan eteen täytyy tehdä uhrauksia.

   ”Syyksi yritys kertoo median rakennemuutoksen ja erityisesti painetun median kysynnän vähentymisen.”

   No voihan sitä tietenkin kaunistella ”rakennemuutokseksi” että siirrytään journalismista kokonaan valehteluun ja mielipidefasismiin, ja tottakai se aiheuttaa kysynnän vähentymisen. Ei kukaan osta edes puuceehen valmiiksi paskaista paperia.

   Sama pätee netissä virtuaalisesti.

   Reply
   • 18.7.2018 at 21:00
    Permalink

    Nuo mediathan pyörivät Suomen petturi-hallituksen, EU:n ja George Soroksen rahoituksella loppupäässä, vaikka käppyrät menisivät lattiasta läpi. YLE:hän eli tuon kaikkien pullasorsien äiti toimii verorahoitteisisti, joka turvaa toiminnan tai paremminkin sanottuna oksentamisen sisällöstä riippumatta. Puhumattakaan siitä, että tuo ongelmajätelaitos edes etäisesti pyrkii miellyttämään kuulija- ja katsoja kuntansa todellisia toiveita tai mielipidettä haittamaahanmuuton suhteen.

    Reply
 • 18.7.2018 at 15:26
  Permalink

  No eipä ole mikään ihme, vaan suoranainen luonnonlaki siinä missä gravitaatio voimakin. Toimittelijat tekevät mediaa itselleen ja toisilleen. Nykyiset valtamedia talot voisivat aivan hyvin toimia suoraan punavihreiden puoluetoimistoista ja illanistujaisista live streamina.
  Suvakki -mediat ovat täynnä kuplassa eläviä umpiluisia pässinpäitä, jotka eivät ota vastaan minkäänlaista katutason dataa ja yleensäkään mitään informaatiota, joka on ristiriitaista heidän omansa kanssa. Kyse on aivan verratavissa tietokone älyyn eli valokatkaisija ajatteluun ”ON” tai ”OFF” ja kaikki mikä ei sovi noihin kahteen olettamukseen on väärää ja epäkuranttia tietoa ja mielipiteitä, joita voisi kutsua määritelmältään ”Epätosiksi” kuten 1970-luvun alun koulumatematiikassa jolloin leikittiin ”alkioilla” ja ”osajoukoilla” niin, että peruslaskutoimitukset jäivät pois tykkänään lapsipuolen asemaan. Koko sen aikainen villitys onkin todettu jälkikäteen täydeksi sudeksi ja aikalaisasiantunjoista tuomitsi sen jo alussa täydeksi epäonnistuneeksi hömpäksi.
  Maakuntalehtienkin myyntikäyrät laskevat kuin lehmien hännät ja nuo ovat jo muuttaneet (ainakin paikallinen) lehtensä kokoakin iltapäivälehtikokoon ja ”tutustumistajouksia” tuputetaan jo nolla eurolla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.