Iphonen tietoturva on murrettu – Hakkerit yrittivät lavastaa Venäjän syylliseksi

Intiassa on tullut esiin 13 tapausta, joissa hakkerit ovat onnistuneet murtamaan tietoturvallaan pullistelevan iPhonen muurit. Hakkerit käyttivät iPhone-käyttäjien puhelimiin pääsyyn haittaohjelmaa, jonka käyttäjät sen haitallisuudesta tietämättä latasivat puhelimiinsa avaten portit tietojenkalastelijoille.

Hakkerit levittivät mm. väärennettyjä versioita suosituista pikaviestinpalveluista kuten WhatsApp ja Telegram, joidenka mukana haitallinen koodi pääsi puhelimeen. Haitallisia ohjelmistoja on tämänhetkisten tietojen mukaan levitetty jo vuodesta 2015. Tutkijat eivät toistaiseksi tiedä, kuinka hakkerit ovat saaneet kyseisten ohjelmistojen kaltaisiin toimintoihin tarvittavat käyttö-oikeudet.

Tartunnan saaneet puhelimet pyörivät iOs versioilla 10.2.1:stä aina 11.2.6:een eikä toistaiseksi ole tiedossa, että muut versiot olisivat tulleet murretuiksi mainitulla menetelmällä. Erikoista tapauksessa on, että hakkerit yrittivät saada viranomaisen haukkumaan väärää puuta ”unohtamalla” erääseen ohjelmistosertifikaattiin venäläisen sähköpostiosoitteen. Tutkijoiden mukaan kyseessä kuitenkin oli selkeä lavastusyritys, eikä venäläisillä näillä näkymin ole mitään tekoa tietomurron kanssa.

IPhonen valmistaja Apple on zdnetin tietojen mukaan ryhtynyt toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi. Ongelma ei ole tiettävästi levinnyt Intian ulkopuolelle ja tartunnan saaneiden puhelimien pieni määrä on nähty pääasialliseksi syyksi siihen, että operaatio on saanut pyöriä rauhassa näinkin pitkään.

Lähde: zdnet

2 thoughts on “Iphonen tietoturva on murrettu – Hakkerit yrittivät lavastaa Venäjän syylliseksi

  • 18.7.2018 at 15:14
    Permalink

    Hakkerit ovat melkeinpä aina jopa askeleen edellä IT-teollisuutta, vaikka asiantilan pitäisi olla päinvastoin. On tavallaan surkeaa kuinka paljon maailmassa olisi tietotaitoa, jota voisi käyttää hyödyllisesti hyviin tarkoituksiin ja uusiin innovaatioihin ihmiskunnan aidoksi hyväksi, vaikka voittopuolisesti tuon teollisuuden alan keksinnöt ja tuomat helpotukset ovat taipumuksiltaan vähintäinkin kaksiteräsiä miekkoja tai yksinomaan tikareita, jotka ovat käännettyjä tavallisia kansalaisia vastaan tuomalla orwellilaisen yhteiskunnan aina vain realistisemmaksi ja jopa sitä vielä pahemmaksi laadultaan teknisesti ylimaallisiin mittasuhteisiin kasvaneina.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.