EU-sisäministerit kokoustavat mm. turvapaikkajärjestelmästä ja ”maihinnousun kehittämisestä”

Sisäministeri Kai Mykkänen osallistuu epäviralliseen oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon 12.–13.7. Innsbruckissa. Kokouksessa keskustellaan Euroopan rajaturvallisuudesta, kriisinkestävästä turvapaikkajärjestelmästä ja poliisiyhteistyöhön liittyvistä teemoista. Osana turvapaikkajärjestelmän kehittämistyötä neuvostossa tarkastellaan myös kokonaisvaltaisempia uudistusvaihtoehtoja turvapaikkamenettelyn tehostamiseksi ja maihinnousun kehittämistä nykyistä paremmaksi.

Sisäministeriön mukaan Suomi pitää tärkeänä, että työtä EU:n yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi jatketaan tavoitteellisesti. EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistamisen keskeinen tavoite on järjestelmän parempi kriisinkestävyys. Myös Eurooppa-neuvosto totesi kesäkuussa, että uutta Euroopan yhteistä turvapaikkajärjestelmää koskeva uudistus on edistynyt paljon ja useat asiakokonaisuudet ovat lähellä viimeistelyä. Se korosti, että koko pakettia koskeva ratkaisu on löydettävä nopeasti, ja pyysi neuvostoa jatkamaan työtä.

Myös EU:n ulkorajavalvontaa on tarpeen edelleen tehostaa, mutta pelkästään ulkorajavalvontaa tehostamalla ei laittomaan maahantuloon liittyviä ongelmia voida ratkaista.

– Muuttoliikkeen hallinta on valtava globaali haaste. Euroopan tasolla parhaat tulokset saavutetaan yhteisillä, kokonaisvaltaisilla toimilla ja ratkaisuilla, ministeri Mykkänen sanoo.

EU:ssa pohditaan mahdollisuuksia perustaa maihinnousupisteitä

Eurooppa-neuvosto kehotti neuvostoa tutkimaan mahdollisuutta perustaa yhteistyössä YK-järjestöjen kanssa EU:n ulkopuolisiin maihin alueellisia maihinnousupisteitä merestä pelastetuille Eurooppaan pyrkineille. Lisäksi merestä pelastetuille se esitti perustettavaksi keskuksia myös EU:n alueelle, maiden vapaaehtoisuuden pohjalta. Muuttoliikkeen hallinnan toimien lähtökohtana tulee kuitenkin aina olla ihmisoikeuksien täysimääräinen turvaaminen ja kunnioittaminen kansainvälisten velvoitteiden mukaisesti.

Ihmissalakuljetukseen on löydettävä ratkaisuja

Ministerit keskustelevat lisäksi poliisiyhteistyöstä, jonka osalta on tarkoitus keskittyä ihmissalakuljetukseen ja lähipoliisitoimintaan. EU:ssa keskustelu ihmissalakuljetukseen liittyen tuli erityisen ajankohtaiseksi vuosina 2015 ja 2016 muuttoliikkeen ja unionin alueelle suuntautuneen ihmissalakuljetuksen voimakkaan kasvun myötä. Ihmissalakuljettajien toimiin puuttuminen edellyttää tehokasta yhteistyötä EU:n jäsenvaltioiden lainvalvonta- ja oikeusviranomaisten ja lähtö- ja kauttakulkumaiden vastaavien viranomaisten kesken.

Suomessa lähipoliisitoiminta on poliisin perustehtävän hoitamista kansalaisläheisesti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Sillä on pitkät perinteet ja se on yksi väline, jonka avulla poliisi on ansainnut kansalaisten luottamuksen. Kyse on lähtökohtaisesti kansallisesta toiminnasta, jolla ei ole valtioiden rajat ylittävää ulottuvuutta sellaisenaan. Suomi pitää kuitenkin hyvänä, jos jäsenvaltiot vaihtavat asiasta kokemuksiaan ja parhaita käytänteitä.

Lähde: sisäministeriö

8 thoughts on “EU-sisäministerit kokoustavat mm. turvapaikkajärjestelmästä ja ”maihinnousun kehittämisestä”

 • 12.7.2018 at 14:36
  Permalink

  ”Euroopan tasolla parhaat tulokset saavutetaan yhteisillä, kokonaisvaltaisilla toimilla ja ratkaisuilla”

  Ei saavuteta niin kauan kuin merkelismi, suvakismi hallitsee. Kun turvapaikka-asioita aletaan miettiä, löytyy joatin toimivaa vasta, kun ensimmäinen kysymys on, että kuinka turvapaikkasysteemin väärinkäyttö saadaan lakkaamaan. Sitä käytetään melkein pelkästään väärin ja sen avulla pyritään eurooppalaisen sossun luukulle. Tulijat ovat siis melkein kaikki petollisia, eivät hädänlalaisia.

  Reply
 • 12.7.2018 at 14:49
  Permalink

  Marsalkan päiväkatsauksen pääkohtia 2018:
  Tornion lohkolla kiivaita maturynnäköitä ja yrityksiä laajentaa maihinnousualuetta.
  Rajakenraali paljastunut maahantunkeutujien agentiksi.
  Hätäavuksi tuoduilla varusmiehillä PTSD-oireita liian raskaiden matulaukkujen kannosta.
  Irakin SOTEkarkureiden palautuksen palautus luo epäuskoa hyvän akselin toimivuuteen.
  Pohjanmaalla yhä raivostuneita reserviläisiä sidottuina mäntyihin SIBilöinnin takia ja matudesantit raiskaavat ilman vastarintaa Oulun ja Kempeleen ympäristössä.

  Reply
 • 12.7.2018 at 17:17
  Permalink

  800 ekee vokkirahaa / nuppi. Eikö olisi halvempi nostaa tätä kuin lisätä nuppeja?

  Reply
 • 12.7.2018 at 17:41
  Permalink

  Mykkänen on yks pelle perseennuolija,tämän mulkun sanomisilla ei ole mitään vaikutusta ei yhtään eikä mihinkään. ukorajavalvontaa voi tehostaa ainoastaan,, rautaa rajalle ja tuli vapaa,, lopuu vetelehtijöitten tunku lyhyeen.

  Reply
 • 12.7.2018 at 19:16
  Permalink

  Suomi tarvitsee jämäkän sisäministerin edustamaan Suomea europan forumeilla, valitettavasti tämä Mykkänen ei täytä näitä vaatimuksia.

  Reply
 • 12.7.2018 at 20:49
  Permalink

  Kaikki riippuu EU:n ”vallasväestä” eli globalisteista, jotka tavoittelevat Euroopan tuhoamista, mutta vain haluavat silmänlumeeksi hiljentää vauhtia.
  Mitä tulee taas Sipilän hallitukseen se käyttää kaiken energiansa EU:n perseen nuolemiseen ja näin varsinainen suomalaisten edun ajaminen on orpolapsi, jolla ei ole vanhempia. Kaikki on kiinni Saksan Angela Merkelistä, sillä tuo kommunistinen noita-akka päättää viimeistä piirtoa myöten myös siitä kuinka Suommssa maa makaa.

  Reply
 • 12.7.2018 at 20:58
  Permalink

  Herrat valmistautuvat alkavaan matuvyöryyn.
  Kasvaisikohan se järki Mykkäsenkin päähän siellä viisaampiensa seurassa? Tuskin.

  Reply
 • 13.7.2018 at 06:43
  Permalink

  Mykkänen oli kokoomukselle nappi löytö matuasioista päättämään. Eli Suomeen TUODAAN vastaisuudessa matuja suoraan leireiltä ja määrät tulevat kasvamaan. Ensin oli syyrian sota, nyt syynä on noiden globalistein puheiessa ilmastonmuutos, muuttoliike ym. paskaa kun todellinen syy on halpatyövoima vastaiskuna kiinan ja amerikan omille nyky orjille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.