Kolumni: Päättäjiemme tuopin jäljet jäävät jälkipolvien siivottavaksi…

”Kansalaiset, me olemme kusessa.”- lausahdus, jota emme koskaan tule kuulemaan edes siistittynä suomalaisen poliitikon suusta. Totuus tekee kipeää ja kaikkein kipeimmin se tässä tilanteessa sattuisi hillotolpastaan kynsin ja hampain kiinni pitävälle herralle. Yksittäisiä päätöksiä pyöritellään mediassa päivästä toiseen, kuin tietoisesti harhauttaen kansaa pois päin todellisista, perustavammanlaatuisista ongelmista. 

Suomesta on tuhansien kompromissien tuloksena leivottu rampa ja säälittävä läiskä Euroopan kartalla. Tätä ei tunnusta kovinkaan moni, mutta niin se vain on ja mikä huolestuttavinta, kaikki ne kompromissit ja Suomen näivettyminen nähdään hyvänä asiana! Niitä suorastaan juhlitaan suurina saavutuksina, koska ”nyt me olemme osa ylikansallista, parempaa kerhoa”. Kaiken suomalaisen hyvän kustannuksella meistä on tullut myöskin humanistisilla mittareilla ”parempia ihmisiä”. Tätä juhlivat upeana asiana kaikki muut paitsi kansallismieliset, jotka pääsääntöisesti näkevät ”loistavaksi tulevaisuudeksi” naamioidun valheen sellaisena kuin se on. Virheitä johtahamme eivät tunnusta, vaan juhlivat kymmenen leivän vaihtamista yhteen Nestlen pulloveteen hyvänä kauppana… Sekin pintaremontoidaan suorastaan upeaksi asiaksi ja kun tämä hulluus saadaan tarpeeksi monen ihmisen silmien eteen (YLE, Alma, Sanoma jne…), se muuttuu totuudeksi.

Erikoista on sekin, että vaikka johtajamme kaikessa jumalaisessa älyssään ovat tienneet, mitä vaihdossa esimerkiksi Euroopan unionille on annettu, vaihtokaupassa menetetyn perään haikaillaan yhä. Toki se tehdään hieman kautta rantain ja salaa, mutta esimerkiksi keinot maan vääjäämättömän talouskurimuksen oikaisemiseksi olisivat melkolailla moninaisemmat, mikäli meillä olisi itsellämme täysi määräysvalta asioistamme. Kuitenkin Oy Suomi Ab:n liituraitapellet odottavat yhden suurimman ongelmien aiheuttajan lopettavan sekä sen itsensä, että sen kätyreiden aiheuttaman tuhon kierteen.

Rahapulasta voivotellaan samalla, kun kaksi miljardia menee pelkästään yhden herrakerhon jäsenmaksuihin. Hyvinvointiyhteiskunnan murenemisesta itketään samalla, kun maahan saapuvien elintasopakolaisten kustannukset, kuten myöskin näiden kotimaiden tukemiseen tarkoitettu kehitysapu, pyörivät miljardien luokassa. En sano tarkkaa lukua, sillä sitä ei tiedä Ukko ylijumalakaan… Miksi? Koska se kuulemma tekee Suomesta ja suomalaisista parempia… Millä tämä sitten maksetaan? No veroista tietenkin! Suomessahan on yksi koko maailman kireimmistä verotusmalleista. Kuka niitä veroja sitten maksaa, kun ei ole työpaikkoja? Ei kukaan, eikä tarvitsekaan sillä pankit ovat täynnä rahaa ja tänä vuonna lainanottotarve on 16,8 miljardia euroa. Sitten jää enää mietittäväksi, kuka maksaa velan… SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä mukaillakseni: ”Hölmöä miettiä sellaisia, eihän meistä kumpikaan ole enää silloin elossa”. Tuolloin Rinne puhui ympäristöasioista, mutta asenne taitaa porvaripuolueissa olla sama talouspolitiikassa.

Työttömyydestä jaksetaan rutista, vaikka on päivänselvä asia, että työnantajan työntekijästä kärsimiä kustannuksia alentamalla työllisyys lisääntyisi ohjuksen lailla. Samalla, tottakai, kuritetaan työttömiä mm. aktiivimallilla ja peitellään todellisia työttömyyslukuja ”aktivointitoimilla”, joihin on piilotettu 130 000+ työtöntä. Edelleen asiasta päästään jyvälle yksinkertaisella vertauksella: 19 389 avointa työpaikkaa ja 241 600 (+130 600 aktivointitoimissa) työtöntä. Kenties, siis kenties me olemme parempia ihmisiä myöskin siksi, että työnteosta on tehty yhä vaikeammin tavoiteltavaa ja siten ”työläistä (lue: työtöntä) ei voida enää orjuuttaa”? Sosiaalimenojen kasvu on suorassa yhteydessä työttömyyteen ja maahanmuuton lisääntymiseen, kun taas kasvavien sosiaalimenojen maksaminen on samassa suhteessa riippuvainen työllisistä. Kas… Velkakello se siellä raksuttaa alati tiheämpään tahtiin…

Omistusasunnosta on ennen velan maksua usein tapana sanoa, ”ei tämä oma ole, vaan pankin”. Kumma kyllä, tämä ei päde valtioon, vaan ”me olemme yhä itsenäisiä ja suvereeneja omalla maallamme”. Tämä alati toimettomampi, köyhempi, velkaisempi, monikulttuurisempi ja pahoinvoivampi maa on tiukasti pankin taskussa ainakin niin kauan, kun täällä eletään yli varojen ja priorisointi on uudessa riippakivessä eikä omassa kansassa ja niin kauan, kuin Brysselin pankkiirien annetaan ohjailla maata. ”Itse tuoppini jäljet mä tunnen”, lauloi olympiavoittaja, sotaveteraani ja kansanlaulaja Tapio Rautavaara itsekriittisesti. ”Minulla ei ole mitään syytä huoleen”, sanoi pääministeri Juha Sipilä

Petri Perta

 

 

6 thoughts on “Kolumni: Päättäjiemme tuopin jäljet jäävät jälkipolvien siivottavaksi…

 • 12.7.2018 at 13:02
  Permalink

  Näin se vaan on.
  Miksi äänestämme näitä omaa etuaan ajavia korruptoituneita tolloja?

  Reply
  • 12.7.2018 at 13:29
   Permalink

   Ei niitä edes tarvitte äänestää… yksi lause… siniset..

   Reply
 • 12.7.2018 at 13:45
  Permalink

  Niin kyseessähän on se rakennemuutos, josta kokoomuksen, keskustan ja demareiden nokkamiehet ovat puhuneet 1990 luvulta saakka. Kukaan vaan ei älynnyt kysyä että mikä rakennemuutos ja millainen se tulee olemaan, Muistan ainakin Lipposen, Sauli Niinistön ja Kateisen möläyttäneen kaiketi vahingossa sanat: uusi maailman järjestys.
  Enää asioita seuranneille se ei enää ole epäselvää. Suomen luonnonvarat ovat kenen tahansa otettavissa ja pois vietävissä, Yrityksemme on annettu ulkolaisten omistajien käsiin, pääomat kärrätty ulkomaille, työvoimaa palkataan halukkaasti ulkomailta. Rajoilta valuu myös rikollisia euroopan paskamaista ja Sipilän
  kutsuvieraita lappaa noin 400 tulijan kuukausi vauhtia. Vihervasemmiston painostuksesta Suomi allekirjpoitti ilmastosopimuksen ja jo ennestään ankarasti verotettu energian hinta tulee jatkamaan nousuaan. Valtamedia siunaa ja ylistää tätä kaikkea suvaitsevaisuuden. ihmisoikeuksien ja ilmaston muutos kusetuksen nimissä.
  Onneksi viimeistään keväällä 2019 on eduskunta vaalit. Perussuomalaiset tulevat saamaan jytkyjen jytkyn!

  Reply
 • 12.7.2018 at 17:27
  Permalink

  Mitä useampi lukee vaihtoehtomediaa, sitä useampi hylkää entisen luottopuolueensa.
  Valion velat ovat rahaa, jota yhdelläkään pankkiirilla ei ole, mutta silti pankit lainaavat virtuaalirahaa ja saavat reaaliset korot. Jos joku valtio ei pysty velkojaan maksamaan, muut valtiot tulevat avuksi. Näin pankkien omistajien virtuaalirahakin tulee raaliseksi. Huippupoliitikotkin saavat osansa palkkioksi, kun sallivat kansalaisten varojen ryöstelyn.

  Tai vaihtoehtoisesti en ymmärrä markkinatalouspolitiikkaa?

  Reply
 • 12.7.2018 at 21:03
  Permalink

  Täyttä asiaa. Sitä en tiedä jääkö edes yhtään suomalaista korjaamaan yhtään mitään sillä Afrikan heinäsirkkaparvet tuhoavat kaiken tielleen tulevan syömäkelpoisen aivan kuten tuon vertauskuvan oikeat edustajat tekevät. Suomi on pieni kansakunta ja Eurooppakin ei ole tarpeeksi suuri välttääkseen tuon mustan saasteen leviämistä, sillä jos nk. johtajamme juutalaisine isäntineen tuhota valkoinen kristitty rotu Euroopasta ja Yhdysvalloista, se tulee tapahtumaan sillä pysäyttämättömällä voimalla kuin tulvivat joet vievät mennessään kaiken sellaisenkin, minkä ihminen on rakentanut sillä mielellä, että se kestää niin kauan kuin tekijät itse päättävät ne purkaa ja kaivaa maan tasalle uusien insinööritöiden helmien tieltä.

  Reply
 • 13.7.2018 at 02:20
  Permalink

  Suomi on banaanivaltio ilman banaaneja!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.