Brexit: Kato käy Mayn hallituksessa – Nyt lähti ulkoministeri Boris Johnson

Nykysuomi kertoi aiemmin tänään brexit-neuvotteluista vastanneen ministerin David Davisin erosta. Syyksi eroon Davis oli kertonut liian suuret näkemyserot brexitin hoitamisesta pääministeri Theresa Mayn kanssa. Jo aiemmin spekuloitiin toisen ”kovan brexitin” kannattajan, ulkoministeri Boris Johnsonin erosta ja Johnson ilmoittikin erostaan tänään iltapäivällä.

Myöskin Johnsonin syiden taustalla on erimielisyydet Mayn suunnitelmien kanssa. Johnson on kommentoinut Mayn kaavaileman ”soft brexitin” ajavan Ison-Britannian siirtomaan asemaan.

– Koska en voi täysin seistä näiden suunnitelmien takana, en löydä muuta vaihtoehtoa kuin lähtemisen.

Johnson on nimennyt Mayn nöyrän lähdön EU:sta ”semi-brexitiksi” ja sanoo sen sitovan Ison-Britannian talouden EU:n järjestelmiin mutta niin, ettei maalla enää ole mahdollisuutta vaikuttaa niihin. Ex-ulkoministeri on The Guardianin tietojen mukaan myöskin verrannut Mayn suunnitelman ”kauppaamista” ministereille paskan (turd) kiillotukseen.

May puhui parlamentille vain minuutteja Johnsonin eroilmoituksen jälkeen ja kiitti sekä Davisia että Johnsonia näiden palveluksista, mutta ei kommentoinut sanallakaan hallituksensa äkillistä ohentumista. Ex-ulkoministeri Boris Johnson oli kolmas eronnut ministeri 24 tunnin sisään.

May on saanut tänään paljon kritiikkiä osakseen. Esimerkiksi Labour-puolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn sanoi hallituksen uskottavuuden murentuvan entisestään ja etteivät ihmiset enää usko tämän hallituksen voivan saada aikaan maalle edullista EU-erosopimusta.

Euroopan neuvoston presidentti Donald Tusk twiittasi aiheesta ja sanoi mm. olevansa pahoillaan, ettei Brexitin ihmisille aiheuttamat ongelmat lähteneet Davisin ja Johnsonin mukana.

– Poliitikkoja tulee ja menee, mutta ongelmat joita he ovat ihmisille luoneet, pysyvät. Voin vain pahoitella, ettei koko ajatus Brexitistä lähtenyt Davisin ja Johnsonin mukana. Mutta… Kuka tietää?

Lähde: The Guardian

 

3 thoughts on “Brexit: Kato käy Mayn hallituksessa – Nyt lähti ulkoministeri Boris Johnson

 • 10.7.2018 at 07:56
  Permalink

  Miksi eivät laittaneet vanhaa kantturaa kuriin?

  Reply
 • 10.7.2018 at 09:57
  Permalink

  Mielenilmauksena lähtö hallituksesta voi vaikuttaa hyvältä, mutta avaa mahdollisuuden brexit-vastustajien hivuttautua lähemmäs vallankahvaa. Briteille saattaa tosiaan käydä vielä ohrasesti, kolonialistisesti hallittuna kalifaattina ja EU-siirtomaana ilman oikeuksia, kuristavin velvollisuuksin. Takaisin riveihin ja ”kanttura” kuriin vaan, ja stiff upper lipp.

  Reply
 • 10.7.2018 at 12:31
  Permalink

  Saatanan ämmät. On aina takuuvarmaa, että urakat kusevat istualtaan kun järki ei ole se instrumentti, jolla asioita juostaan, vaan estrogeeni vähenemisestä johtuvat vaihdevuodet keikuttavat venettä aivan kuin siinä juostaisiin edestakaisin, vaikka kaikki istuvat paikoillaan kuin tatit.
  Pahoittelen ronskia kielenkäyttöä ottaen huomioon ”Nykysuomen naiset”. Mutta munakkaan valmistamissa täyttyy rikkoa muna ja ainahan miehillä on se ”arka paikkansa”. Mikä saattaakin olla se varsinainen onnenpotku, sillä eunukit ovat kysyttyjä ja ”tulessa” tänä päivänä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.