Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat puolustusyhteistyön yhteisymmärryspöytäkirjan – Ei velvoita mihinkään

Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat 9.7.2018 Turussa puolustusyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan. Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittivat maiden hallitusten puolesta puolustusministerit Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist.

Suomi ja Ruotsi ovat viime vuosina tiivistäneet merkittävästi kahdenvälistä puolustusyhteistyötään. Maiden välillä ei kuitenkaan toistaiseksi ole ollut kahdenvälistä puolustusyhteistyötä koskevaa yhteisymmärryspöytäkirjaa.

Nyt allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja muodostaa kehyksen Suomen ja Ruotsin väliselle puolustusyhteistyölle. Asiakirjassa kuvataan puolustusyhteistyön tavoitteet sekä luetellaan yhteistyöalueet.

Yhteisymmärryspöytäkirja kattaa Suomen ja Ruotsin rauhan-, kriisi- ja sodanajan puolustusyhteistyön. Yhteistyölle ei myöskään aseteta ennakkoon rajoitteita eikä toisaalta myöskään keskinäisen puolustuksen velvoitteita. Se, onko paperilla lopulta juuri muuta kuin propagandistista arvoa, jää nähtäväksi.

Valtioneuvosto kertoo Suomen ja Ruotsin syventävän parhaillaan puolustusyhteistyötä kattamaan operatiivisen suunnittelun kaikissa tilanteissa. Puolustusselonteon mukaan esimerkkejä näistä tilanteista ovat esimerkiksi alueellisen koskemattomuuden turvaaminen tai YK:n peruskirjan 51 artiklan mukaisen kollektiivisen itsepuolustusoikeuden harjoittaminen.

Yhteisymmärryspöytäkirja löytyy osoitteesta http://www.defmin.fi/ajankohtaista/kansainvaliset_sopimukset

Lähde: Valtioneuvosto

5 thoughts on “Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat puolustusyhteistyön yhteisymmärryspöytäkirjan – Ei velvoita mihinkään

 • 9.7.2018 at 17:08
  Permalink

  Kun Ruotsin jo ajasta kohta väistyvän kanssa solmitaan nk. ”sotilaallinen sopimus”, tahtoo se merkitä sitä, että suomalaisia poikia ja tyttöjä kaatuu tämän tyhjänpäiväisen metsän tuhlaamis -paperin myötä aivan kuin koko paktia ei olisi ollut koskaan olemassa.
  Ennen kannattaa solmia yhteislaukaus sopimus, vaikka Vanuatun kanssa kuin läntisen hulluinhuoneen johtavien kroonikko tapausten kanssa, joiden olemuksessa ja puheissa ei ole päätä eikä häntää. Emme tarvitse vielä Ruotsinkin homoja armeijaamme, sillä tuo yletön tuuppari porukka saa aikaan vain sukupuolitauteja, joihin me loppupäässä jo alkupäässä kaadumme pääasiallisena syynä jättäen vihollisen luodit viheltelemään tyhjään ilmaan.

  Reply
 • 9.7.2018 at 17:09
  Permalink

  Vittuako tekee sopimuksella joka ei velvoita mihinkään? Täysin turhaa muutenkin luulla että ruotsi tulisi apuun jos venäjä hyökkäisi Suomeen. ruotsalaiset diskuteeraisivat avun annon kanssa vielä siinäkin vaiheessa kun sota olisi jo ohi ja Suomi tappanut kaikki venäläiset.

  Reply
 • 9.7.2018 at 18:51
  Permalink

  Tämä on sitä hännän nostoa, tositilanteesa ruotsi suojelee vain omia intressejä. Tosin Suomen rintamalla oli viime sodissa Ruotsalaisia vapaaehtoisia. Pahaa pelkään että kun heistä viimeiselle soitetaan Veteraanin Iltahuuto, on Ruotsi kusessa. Kunnoitan heitä samanarvoisiksi kuin suomen veteraanit, kuten isäni.

  Reply
  • 9.7.2018 at 19:25
   Permalink

   Minä en kunnioita ruotsalaisia, aina olleet raukkoja riistäjiä, minä kunnioita saksalaisia sotilaita siitä että neukut ei suomea vallanneet, ilman saksan antamaa ilmatukea suomi olisi nyt osa paskamaata nimeltä venäjä.
   Ja minun suku soti sodassa sekä äidin että niinkutsutun isäni puolelta.
   Lisäys vielä että syntyjuureni tulee impilahdelta.

   Reply
   • 11.7.2018 at 04:52
    Permalink

    Vaarin sotapäiväkirjasta on käynyt varsin selväksi mikä oli swedupettereiden panos talvi ja jatkosodassa -olivat pelkästään suomalaisten sotilaiden haittana. Vituttaa joka ainut kerta kun puhutaan yhteistyöstä ruåtsin kanssa koska jokainen asioista vähääkään ymmärtävä tajuaa että se tarkoittaa suomalaisten uhraamista näiden hiusverkkopellejen puolesta. Lisäksi tuntuu unohtuneen että swedupellet järjestivät vuonna 2015 miehitysjoukot suomeen ja ne ovat täällä edelleen. JOS Suomella olisi miehet johtamassa me emme tekisi mitään perkeleen uhrautumissopimuksia vaan suunnittelisimme kostoa 3 vuoden takaisista tapahtumista.

    Kyllä taas vituttaa tämä nöyristely jolla ei tunnu olevan mitään rajaa. Oman sotilaspassini palautin marraskuussa 2015 ja se on yksi elämäni ryhdikkäimmistä päätöksistä -matujen laukunkanto ja muiden maiden kumartelu ei ollut se mitä aikoinaan sotilasvalassa lupasin. Suomen armeija petti omat joukkonsa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.