Ministeriö ennustaa huimia kasvulukuja työllisyydessä ja romahdusta työttömyyteen

Viimeisen puolen vuoden aikana työllisyyden kasvu on ollut poikkeuksellisen vahvaa. Vähitellen voimakas kasvu tasaantuu, mutta myös vuositasolla 2018 työllisyyden ennustetaan kasvavan varsin hyvin, noin 43 000 hengellä. Vuonna 2019 työllisyyden kasvu on noin 30 000 henkeä.

Positiivisia viestejä siis kantaa tänään julkaistu Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennuste. Työllisyys kasvaa ministeriön mukaan kaikilla päätoimialoilla. Palveluiden työllisyyden kasvu muodostaa noin puolet työllisyyden kasvusta ja rakennusalalla työllisyyden kasvu jatkuu. Teollisuudessakin työllisyys kasvaa ensimmäistä kertaa vuosiin.

Työllisyys lisääntyy mutta työttömyys laskee vieläkin enemmän?

Työllisyysaste on viime aikoina kasvanut voimakkaasti ja ensi vuonna työllisyysasteen ennustetaan kohoavan jo 72,1 prosenttiin. Hallituksen työllisyystavoitteet näyttävät toteutuvan.

Työttömyysaste laskee selvästi, tänä vuonna 7,7 prosenttiin ja ensi vuonna jo noin 7 prosenttiin. Kaikki työttömistä eivät kuitenkaan varsinaisesti työllisty, kuten Nykysuomi kertoi kesäkuun lopulla. Yli 130 000 työtöntä on siirretty aktivointitoimien pariin ja Työ- ja elinkeinoministeriön neuvottelevan virkamiehen Johanna Alatalon mukaan näitä ihmisiä ei lasketa enää työttömiksi.

Ensi vuoden osalta työttömyysaste-ennusteeseen liittyy kuitenkin negatiivinen riski, sillä kohtaanto-ongelmat voivat rajoittaa työttömyyden laskua. Työvoiman kohtaanto-ongelmilla tarkoitetaan yleensä eroja työn kysynnän ja tarjonnan jakautumisessa
sektoreittain. Kohtaanto-ongelmien syitä voivat olla:

– avoimet työpaikat ja työttömät työnhakijat ovat eri alueilla
– työttömien koulutus ei vastaa työnantajien vaatimuksia tai toiveita
– työnhakija ei ole persoonansa ym. ominaisuuksiensa takia sopiva ko. työtehtävään
– työttömien osaaminen on vanhentunut ja työkyky alentunut pitkän työttömyyden aikana
– ammattirakenteen muutokset (esim. erilainen provisiopohjainen työ yleistynyt)

Ministeriön mukaan työvoiman tarjonta (15—74-vuotiaat) kasvaa molempina ennustevuosina sekä väestön ikärakenteen että osallistumisasteiden nousun kautta. TEM näkee, että hyvä työvoiman kysyntä lisää siirtymiä työmarkkinoille työvoiman ulkopuolelta.

Hurjien ja optimististen ennusteiden mukaan työttömien määrä painuu alle 200 tuhannen jo vuonna 2020 ja myöskin pitkäaikaistyöttömien määrä vähenee lähes kolmanneksella 54 tuhanteen. Nuoria, alle 25-vuotiaita, työttömiä ennustetaan vuonna 2018 olevan noin 32 000, noin 6 000 vähemmän kuin viime vuonna. Vuodelle 2019 ennustetaan noin 28 000 nuorisotyötöntä ja vuodelle 2020 noin 24 000.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö

10 thoughts on “Ministeriö ennustaa huimia kasvulukuja työllisyydessä ja romahdusta työttömyyteen

 • 5.7.2018 at 09:49
  Permalink

  Aikoinaan kun Suomen työttömyys kohosi peräti 63000:n, Urho Kekkonen julisti HÄTÄTILAN!

  Reply
 • 5.7.2018 at 09:57
  Permalink

  Uskokoon ken tahtoo. Hallituksen ja sen lähipiirien hihhuleille ja niiden kansainvälisille pankkiirikavereille näitä tilastoja laaditaan niin, että saadaan halpaa rahaa ulkomailta tai että Suomesta ulos myytävästä omaisuudesta tai liiketoiminnasta saa hyvän hinnan, koska maan tilastofaktat ovat kunnosssa.
  Laajan työttömyyden tilastot näyttäisivät huomattavasti rumemmilta, mistä tuo 130.000 aktivoidun/orjuutetun määräkin kertoo. Orjuutetuille pitäisi maksaa palkkaa tilastojen kaunistelusta, mistä pääomapiirit hyötyvät, mutta arvatkaapa maksetaanko?

  Reply
  • 6.7.2018 at 02:09
   Permalink

   Kokoomus ja Kepu sekä EK ovat tilanneet tilastot taas propagandaosastolta.Työllisyys olevinaan kasvaa kohisten ja työttämyys putoaa, tämä kaikki Aktiivimallin ym. tilastokikkailun avulla. 1 tunti työllistämistoimia poistaa jo työttömyystilastoista, 6 tuntia työtä kuukaudessa tekee osa-aikatyöläiseksi, HAH! mitä sontaa. Kummasti 65 päivän eli 3 kuukauden Aktiivimallin tarkastelujakson työvaade on 18 tuntia eli 6+6+6 tuntia kolmessa kuukaudessa. Kolme kuukautta osa-aikatyöläinen 6 tunnin töillä kuukaudessa! Näin taiotaan osa-aikatyöläisiä porvarihallituksen magialla=))

   Työttömiä on todellisuudessa edelleen Suomessa n. 300 000 ja vapaita työpaikkoja 20 000 – 25 000. Kun kaikki tempputyöllistetyt-koulutettavat-kurssitettavat otetaan mukaan, Suomessa on työttömiä lähes 600 000, kuten myös miljonääriyrittäjä Kyösti Kakkonen jokin aika sitten Perjantai-keskusteluohjelmassa totesi.

   Sipilän ja Orpon luvut perustuvat puhtaaseen K-setukseen ja tarkoitus on, kuten tuossa jutussa oli, etsiä tekosyitä ja mm. kohtaanto-ongelmalla pakottaa ihmisiä lisää ilmaispakkotöihin ja alipalkkahommiin, joita kompensoidaan työttömyys/sosiaaliturvalla. Tämä on suoraan yritysten ja niiden omistajien sosiaalitukemista kun palkkakuluja siirretään yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien maksettaviksi. Sitä kapitaalikommunismia tai sosiaalikapitalismia.

   Suomessa puuttuu vain palkan maksaja, työhaluisia ahkeria ihmisiä tes-palkattuun työhön kyllä löytyisi pilvin pimein. Mutta kun porvarihallitus on totuttanut työnantajat liian hyvään, joten palkkakuluja koitetaan sosialisoida enenevässä määrin ja kasvattaa näin firmojen voittoja.

   Reply
   • 6.7.2018 at 02:36
    Permalink

    Ja yksi syy tälle lööperille on kokoomuksen ja muunkin porvarihallituksen sekä EK:n tahto ulosliputtaa suomalainen heidän mielestään liian kallis tes-palkattu työvoima ja korvata se ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poiston avulla ulkomaisella halpatyövoimalla mm. Kiinasta, Intiasta ym.

    Ulkomaisen työvoiman saatavuutta halutaan helpottaa Suomessa

    Suuri osa ekonomisteista haluaisi poistaa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan.

    Samaan aikaan, kun suomalaiset työttömät painiskelvat aktiivimallin kanssa, maahamme halutaan saada ulkomaista työvoimaa entistä helpommin.

    Ekonomistikone-sivuston juuri julkaiseman tutkimustuloksen mukaan jopa 79 prosenttia kyselyyn vastanneista ekonomisteista on sitä mieltä, että EU ja Eta-alueen ulkopuolelta saapuvan työvoiman tarveharkinta tulisi poistaa.

    Suomeksi sanottuna, ulkomailta tuleva työntekijä voisi saada oleskeluluvan Suomeen ennen kuin on selvitetty löytyykö vastaavalle paikalle työvoimaa kotimaasta, EU- tai Euroopan talousalueelta.

    Siinä jää taas kantasuomalainen pitkäaikaistyötön nuolemaan näppejään.
    Lähde: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/684348-taloustutkijat-ulkomaisen-tyovoiman-paastava-suomeen-ilman-tarveharkintaa-on-vaikea

    Reply
 • 5.7.2018 at 09:58
  Permalink

  Globalisaati ja EU, tai oikeastaan niiden haittoihin alistuminen, on vienyt meiltä teollisuutta ja työpaikkoja.
  Nyt kun ostamme kiinalaisia tuotteita, säästämme rahaa.
  Saman rahan maksamme kuitenkin kohonneina veroina…..
  Kotimaisuuden suosiminen eli protektionismi, tuo kauhea vitsaus kuitenkin pitäisi rahan kiertämässä Suomessa.
  Verotus olisi kevyempää ja valtio EI velkaantuisi kuten nykyään.
  Kokoomuslainen markkinaliberalismi on köyhdyttänyt Suomea euroaikana useita kymmeniä MILJARDEJA!
  Miljardi euroa on tuhat miljoonaa, tällainen luku: 1 000 000 000 €
  Valtion velka on jo n.20000€ / asukas.

  Reply
 • 5.7.2018 at 10:31
  Permalink

  Laskevat akrmti kakkosen varaan vaikka ihmiset ovat edelleen oikeasti työttömiä vasn ovat tämän aktin jälkeen toimeentuloluukulla ja mäim tullasn poistamaan työttömyyskortistosta.

  Reply
  • 5.7.2018 at 12:17
   Permalink

   Kyllä alkaa tilastot kaunistumaan kun aktiivimallilla tempputyöllistetään provikkapalkalle, kulttuuritulkeiksi ja uberkuskeiksi salafistien ja somalien startupfirmoihin.
   Kaikki pyörii luonnollisesti veronmaksajan pussista ja valtionvelkaa ottamalla mikä työllistää helvetillisen määrän paperinpyörittäjäbyrokraatteja.

   Reply
 • 5.7.2018 at 14:10
  Permalink

  Onko tämä nyt katsottu Resitentti kahvinporoista vai kuopiolaisen kalakukon muikkujen muikeista ilmeistä.
  Minäkin olen käyttänyt samoja tahoja ennustamaan oman tulevaisuuteni ja samat piirit pentagrammin keskeltä tuumailivat, että ei enää ainakaan tulevaisuudessa meikäpojan tarvitse kärsiä kahdesta asiasta, joka on ollut aina vierahanamme. Nimittäin vilua ja nälkää paikassa, jossa ei tuskiltaan nälästä välitä ja kuumakin on kuin ryssän helvetissä koko perkeleen Sipilän hallituksen kanssa.

  Reply
 • 5.7.2018 at 17:10
  Permalink

  Tilasto kikkailua. Byrokratian sielujen insinöörit ovat näpelöineet lukuja hallituksen tilausta vastaavaksi. Vale-emävale-tilasto teesi opetettiin jo ala-asteella.
  Vai on muka työttömien osaaminen vanhentunut työttömyyden aikana. Vittu mitä paskaa. Ainoa mikä vanhenee on jatkuvasti uusittavien työajan seuranta laitteiden piippaamisen osaaminen. Työnanatajt mättävät lapio tolkulla rahaa työajanseuranta systeemeihin ja kahvi/ruoka taukojen kyttäämiseen. Nyt muutaman vuoden on erilaisten roskien lajittelu erilaisiin astioihin ollut työnatajien kärkihanke ja ylistettävää ydinosaamista. Lisäksi työnantajien mielestä kaikenlaiset huuhaa kurssit pitävät työntekijän osaamisen taivaallisella tasolla. Kalliita konsultteja palkataan pitämään työvalmennusta työntekijöille. Erilaisia ryhmätöitä sakset ja liimapuikko kädessä ja powerpoint esityksiä ja joku kulahtanut freelancer-näyttelijä opettamaan esiintymistä. Siinähän sitä Jore ja Ritu oppivat sorvamaan paremmin ja nopeammin. Kursseista saa myös värikkään todistuksen hymynaaman kanssa.
  Työnantajat elävät kuplassa, jossa on sysipimeää.

  Reply
 • 6.7.2018 at 13:18
  Permalink

  Tämän tilaston laskuperiaate … muutama tunti töitä viikossa; niin olet ”työllinen” ja poistut työttömyystilastosta !

  Miksi työpaikat katoavat; kun hallitukset varastaa pienyritysten investointivarat … archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.