Kokoomuksen Sarvamaa EU:n ”Puola-kuriin”- lainsäädäntöehdotuksen pääneuvottelijaksi

Kokoomuksen Petri Sarvamaa on valittu pääneuvottelijaksi uutta EU-lainsäädäntöä varten. Kyseessä on uusi laki, jonka mukaan EU-rahoitus voitaisiin katkaista maalta, joka EU:n näkemyksen mukaan loukkaa oikeusvaltioperiaatetta. Hanke on räätälöity Puolan ”kuriinsaattamiseksi”, jonka mm. korkeimman oikeuden yläikärajaa koskeva uudistus on tulkittu loukkaukseksi oikeusvaltioperiaatetta vastaan. Suomi on jo aiemmin ilmoittanut tukevansa Puolan vastaisia toimia asian tiimoilta.

Sarvamaa totesi EPP-ryhmän tiedotteessa seuraavaa:

– Yhteiset, jaetut arvot ovat EU:n perusta. Niiden loukkaaminen vahingoittaa meitä kaikkia. Yhteisten arvojen rikkomisella on oltava tuntuvia seurauksia. Oikeusvaltio perustuu demokraattisesti säädettyihin ja valvottuihin lakeihin. Tällainen vakaus, ennakoitavuus ja tasapuolisuus on tärkeää paitsi tavallisille ihmisille myös taloudelle. Muuten toimintaympäristö muuttuu pidemmän päälle mahdottomaksi yrityksille, innovaatioille ja investoinneille.

Nykyisin EU:n perussopimuksen toisessa artiklassa määriteltyjen arvojen, kuten esimerkiksi vapauden, ihmisarvon ja oikeusvaltion loukkaamiseen voidaan puuttua tehokkaasti käytännössä vain, jos jäsenmaat ovat asiasta yksimielisiä artiklan seitsemän mukaisesti. Nyt käsittelyyn tulevan uuden ehdotuksen perusteella toimintamekanismin laukaiseminen on helpompaa, eikä yksimielisyyttä enää tarvita. Jäsenvaltion EU-rahoitus voitaisiin katkaista suoraan komission esityksestä, jos jäsenvaltioiden määräenemmistö ei sitä vastustaisi.

– Unkari ja Puola ovat osoittaneet, että räikeissä tapauksissa tarvitaan järeämpiä keinoja puuttua jäsenmaiden sisäiseen tilanteeseen. Ne toimisivat myös ennaltaehkäisevinä tekijöinä, Sarvamaa sanoo, ja jatkaa:

– EU-budjetti on meidän yhteistä rahaamme − sitä ei voi kuka tahansa käyttää miten itse lystää. Yhteisiä arvoja ja tavoitteita on kunnioitettava. Jäsenmaat ovat niihin sitoutuneet perussopimuksissa ja liittyessään unionin jäseniksi.

Lähde: EPP

 

 

17 thoughts on “Kokoomuksen Sarvamaa EU:n ”Puola-kuriin”- lainsäädäntöehdotuksen pääneuvottelijaksi

 • 4.7.2018 at 12:57
  Permalink

  Tekevät lakia, jotta suojelisivat Puolan oikeuteen pesiytyneitä kommunisteja, jotka ovat aina poliittisia tuomareita, eivät suinkaan oikeusvaltion periaatteita noudattavia???

  Reply
  • 4.7.2018 at 15:55
   Permalink

   Päinvastoin. Niitä käytetään ”maanalaisena-armeijana” Puolan mädättämiseksi samalla tavoin kuin vihervasemmisto ja demla Suomea ajaa kohti tuhon tietä, jonka päässä lepää vain hengettömiä suomalaisia. Sitä samaa nuo tahot tekivät viimeisten Suomen sotien aikana tekemällä sabotaasi-iskuja ja vakoilemalla vihollisen hyväksi.

   Reply
 • 4.7.2018 at 13:06
  Permalink

  Miten niin ”neuvottelijaksi”? Suomalaiset ovat EU:ssa kuuntelijoita. Ja sitten kotimaassa revitellään otsikoita ”torjuntavoitoista”.

  Reply
 • 4.7.2018 at 13:07
  Permalink

  Äkkiä pois tuosta saatanallisesta EU:sta, joka tuhoaa kansallisvaltioita.

  Reply
 • 4.7.2018 at 13:30
  Permalink

  Puola lähtee sitten EU:sta, ei alistu kiristyjseen!

  Reply
 • 4.7.2018 at 13:42
  Permalink

  Parempi olisi erottaa niskuroijat suoraan eu sta.

  Reply
  • 4.7.2018 at 16:09
   Permalink

   Parempi olisi erota Suomenkin EU:sta.

   Reply
 • 4.7.2018 at 13:50
  Permalink

  ”Oikeusvaltio perustuu demokraattisesti säädettyihin ja valvottuihin lakeihin. Tällainen vakaus, ennakoitavuus ja tasapuolisuus on tärkeää paitsi tavallisille ihmisille myös taloudelle.”
  Suomi paraskin puhumaan, meillä ei todellakaan laki ole kaikille sama ja tasapuolinen. 🙁

  Reply
 • 4.7.2018 at 14:26
  Permalink

  EU on demokratian IRVIKUVA!
  Vaaleilla VALITSEMATTOMAT Bilderbergin marionetit hääräävät komissaareina.
  Sairas eliitin diktatuuri!

  Reply
 • 4.7.2018 at 14:34
  Permalink

  Jos sujuu yhtä hyvin kuin kaikki muutkin suomalaisten EU-neuvottelut niin Puola luultavasti saa tuntuvat lisärahat suoraan suomen veromaksajilta. On ne meidän poliitikot niin taitavia neuvottelijoita..

  Reply
 • 4.7.2018 at 15:52
  Permalink

  Kunhan EU saa armeijansa, sitä käytetään ”painostuskeinona” tallaisissa tapauksissa ”vakauden” ja ”ihmisoikeuksien” noudattamiseksi sekä napanuorata koko lauma hullupäitä ”arvopohjaan”, joka on näin maalaisen mielestä ”Suoraan perseestä”. by Irwin Goodman (1943-1991)

  Reply
  • 4.7.2018 at 16:12
   Permalink

   Nimenomaan sitä käytetään EU:n kansalaisia vastaan. Kun jossain maassa tulee mitta täyteen unelmaa ja kansa lähtee kaduille tulee EU-armeija lopettamaan sen, tappava voimankäyttö on sallittu esimerkiksi EU:n vastaisten mielenosoitusten hajoittamiseen.

   Reply
 • 4.7.2018 at 17:53
  Permalink

  Suomi olisi pitänyt siis olla vuodesta 2011 lähtien ILMAN EU-rahoitusta !

  Suomen ”perustuslaki” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Suomessa jo ”perustuslaki” jakaa kansan 2 kastiin !

  archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 5.7.2018 at 05:34
  Permalink

  EU ajaa itä-euroopan maita venäjän syliin tällä uhkailulla. Nuo merkelin käskyläiset voivat olla idiootteja tai nyt on todella kulisseissa kova paniikki päällä kun liittovaltio täti on kusessa.

  Reply
 • 5.7.2018 at 07:48
  Permalink

  Sarvamaalla on nyt mahdollisuus tiukentaa EU-lakeja. Toivottavasti hän tekee sen niin täydellisesti, että maat katsovat sen jälkeen parhaaksi lähteä pois koko tästä härvelistä. Uudet brexitit ovat aina hyviä uutisia!

  Reply
 • 7.7.2018 at 07:42
  Permalink

  ”Yhteiset, jaetut arvot ovat EU:n perusta. Niiden loukkaaminen vahingoittaa meitä kaikkia. ”

  Miten kaupankäymiseen tarvitaan ”yhteisiä arvoja” ? Onko Suomella ja Kiinalla (tai Venäjällä) yhteiset arvot?

  Ei tietenkään tarvita, joten Petri Sarvamaa Suomen EU-poliitikan edustajana – joka pitäisi laittaa kuriin – harjoittaa jälleen vain voimakasta propagandaa paljastaen sen tosiasian että EU on vain poliittinen liitto ei talousalue.

  Reply
 • 7.7.2018 at 19:46
  Permalink

  Sarvamaa on EU-globalistien sätkynukke. Harmi kymmenisen vuotta sitten Sarvamaa puhui terveellisen oikean ruoan puolesta, kun oli todennut koululaisille ja sairaaloissa syötetyn rypsiöljy, glukoosisiirappi, aspartaami ja muun E-koodi kemikaalihötön ravitsemuksellisen surkeuden.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.