Helsingin virasta pidätetylle poliisipäällikölle sijainen – Aapio saa silti puolet palkastaan

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio on pidätetty virastaan sen jälkeen, kun valtakunnansyyttäjä nosti tätä vastaan syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta. Nyt poliisipäällikön sijaiseksi on nimetty OTK, varatuomari Tomi Vuori  ajalle 1.8.2018–31.7.2019 enintään kuitenkin niin pitkäksi ajaksi kuin poliisipäällikön virantoimituksesta pidättäminen jatkuu.

–  Vuori on poliisin ylijohdon päällikkötasoisia tehtäviä hoitaessaan vastannut usean vuoden ajan valtakunnallisella tasolla sellaisista osa-alueista, jotka kuuluvat Helsingin poliisilaitoksen päällikön keskeisiin tehtäväalueisiin. Vuoren monipuolisessa työkokemuksessa korostuvat myös koko poliisihallinnon sekä myös sisäisen turvallisuusalan kokonaisnäkemys, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen perustelee valintaa.

Vuori siirtyy Helsingin poliisipäällikön tehtävään Poliisihallituksen esikunnan päällikkönä toimivan poliisijohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut neljän ja puolen vuoden ajan. Sitä ennen hän työskenteli poliisiylijohtajan tukiyksikön päällikkönä kehitysjohtajan tehtävässä kolme vuotta.

Vuorella on kokemusta valtion ylemmän tason johtamistehtävistä myös sisäministeriön ja rajavartiolaitoksen palveluksessa. Sisäministeriössä Vuori toimi poliisiosaston esikunnan päällikön tehtävässä hallitusneuvoksena reilun vuoden ajan ennen Poliisihallituksen perustamista. Rajavartiolaitoksen palveluksessa hän toimi lainsäädäntöneuvoksen sekä hallitusneuvoksen tehtävissä esikunnan osastopäällikkönä yhteensä reilut kahdeksan vuotta.

Aapio saattaa olla poissa tovin jos toisenkin, saa silti puolet palkastaan

Syynin alla on Aapion toiminta vuosina 2012 ja 2013 Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä. Aapion nimi nousi ylös myöskin, termin varsinaisessa merkityksessä ”huumepoliisi” Jari Aarnion oikeudenkäynnissä.

Aapio on jo viime vuonna kiistänyt syytteet virkarikoksesta, mutta tiedosti jo tuolloin, ettei usean poliisijohtajan syytteessä olo samanaikaisesti tee kovin hyvää poliisin maineelle. Sisäministeriö pidätti Aapion virastaan toukokuussa ja sisäministeri Mykkänen oli samoilla linjoilla Aapion kanssa.

 – Virasta pidättäminen ei ole kannanotto Aapion syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Katsoimme, ettei Aapiolla ole edellytyksiä johtaa Helsingin poliisilaitosta oikeusprosessin aikana. Kansalaisten luottamusta poliisiin ja muihin viranomaisiin on varjeltava kaikissa tilanteissa.

Syytteet nostettiin myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan samasta syystä, eli virkavelvollisuuden rikkomisesta.

YLE kertoi toukokuussa, että Aapio saa virastapidätysajaltakin puolet palkastaan.  Mikäli syyte hylätään, maksetaan saamatta jäänyt osuus takautuvasti.

Lähde: Poliisi, YLE

5 thoughts on “Helsingin virasta pidätetylle poliisipäällikölle sijainen – Aapio saa silti puolet palkastaan

 • 4.7.2018 at 15:41
  Permalink

  Luikuri porukkaa kaikki tyynni, Puolet palkasta ja saa vastata vapaalla jalalla eikä juoppoputkasta epämääräiseksi ajaksi mielivaltaisesti raahattuna paskaviemärivedellä ole tietoakaan.
  ”Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset!” ”Elänten vallankumous”. by. George Orwell

  Reply
 • 4.7.2018 at 16:46
  Permalink

  Taitaa olla ainakin Hesan poliisi jo niin politisoitunut (PolPo), että sinne voi olla vaikea saada korruptoitumatonta ja sitoutumatonta suoraselkäistä suomalaista miestä puikkoihin..

  Reply
 • 4.7.2018 at 16:49
  Permalink

  Polpon vasikkalehdet Iltasatu Ja Iltapaska ovat asiasta hiirenhiljaa. Vitun puudelit.

  Reply
 • 4.7.2018 at 17:25
  Permalink

  Jää sairauseläkkeelle. Hyvä eläkekertymä ja luotto meni.

  Reply
 • 4.7.2018 at 21:35
  Permalink

  https://www.veteranstoday.com/2018/07/03/communism-the-rothschilds-and-the-central-banking-cartel/

  Modern history reflects the gradual process by which they transfer all wealth and power to themselves, destroying Western Civilization and creating a world police state. In 1938, Rakowsky could say the whole world is controlled by the Sabbatean Jewish bankers and their allies.

  The central banking cartel is the ultimate monopoly. It has an almost global monopoly over government credit. Its object is to translate this into a monopoly over everything – political, cultural, economic and spiritual. One world government = Rothschild monopoly = Communism.

  They produce credit & currency from nothing in the form of a debt to themselves, something our government could do itself, interest-and-debt-free. Organized Jewry and Freemasonry are accomplices in this scam. Alas, our “money” is just coupons, virtual chips in their digital casino. They can manipulate or void these chips any time they want.

  meidän kaikki rakkaat ihanat johtajat ovat vapaamuurareita ja ne jotka eivät ovat heidän käsktyksessään!! siksi kaikki toimii niin SAATANAN kummallisesti eli mitä he palvojat normi aivokuolleen kansalaisen mieleen ei voisi koskaan luonnistua että saatananpalvojat hallitsevat mailmaa ja suomea! Mutta jos ei mene jakeluun niin siinähän ovat tuhoamis työssä mukana!!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.