Lähes 40% naisista yleensä ja yli puolet alle 35 vuotiasta on kokenut seksuaalista häirintää

Tuoreeltaan julkaistun Tasa-arvobarometri 2017 -raportin mukaan 38 prosenttia naisista ja 17 prosenttia miehistä on kokenut seksuaalista häirintää viimeisen kahden vuoden aikana. Naiset kokevat epäasiallista käytöstä, kuten seksuaalista häirintää, sukupuoleen liittyvää vihapuhetta ja vähättelyä selvästi useammin kuin miehet.

Erityisesti seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuvat nuoret naiset: yli puolet alle 35-vuotiaista naisista oli kokenut seksuaalista häirintää kahden viime vuoden aikana. Tasa-arvobarometrissa kysyttiin tällä kertaa tarkemmin myöskin häirinnän tekijän sukupuolta. Tuloksista selviää, että naiset kokevat häirintää pääosin miesten taholta, miehet taas  kokevat häirintää sekä naisten että toisten miesten taholta.

Myös sukupuoleen liittyvästä vihapuheesta kysyttiin barometrissa ensimmäistä kertaa. Tulosten mukaan sukupuoleen liittyvää vihapuhetta oli kokenut 15 prosenttia naisista ja 8 prosenttia miehistä. Johonkin vähemmistöryhmään, kuten uskonnolliseen, etniseen, kieli- tai seksuaalivähemmistöön, kuuluvista naisista yli neljäsosa oli kokenut vihapuhetta.  Väkivallan ja vihapuheen pelko vaikuttaa myös ihmisten toimintaan: neljännes väkivaltaa pelänneistä naisista ja viidennes miehistä oli vähentänyt iltamenojaan pelon vuoksi.

Tasa-arvoasioista vastaavan ministerin Annika Saarikon mukaan ”seksuaalista häirintää ja vihapuhetta koskevat tulokset ovat suorastaan häpeäksi Suomelle”.

– Epäasiallinen käytös, vihapuhe ja häirintä on saatava kitkettyä pois yhteiskunnastamme. Politiikan tehtävä on huolehtia lainsäädäntö kuntoon, mutta tehtävää riittää meille kaikille ihmisinä. Katsommeko läpi sormien, kun nuorta tyttöä häiritään bussissa tai hymähtelemmekö vihapuheelle – muutos lähtee myös itsestämme ja lähipiiristämme.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

8 thoughts on “Lähes 40% naisista yleensä ja yli puolet alle 35 vuotiasta on kokenut seksuaalista häirintää

 • 15.6.2018 at 10:41
  Permalink

  Annetaan sharian tulla Suomessa voimaan. Ongelmahan poistuu, kun se normalisoidaan.

  Reply
 • 15.6.2018 at 12:03
  Permalink

  Monet ihmiset ovat sellaisia, että kiusataan huumorimielessä, vaikka se ei huumorina ketään muuta kiinnostaisi, on vaan ärsyttävän typerää. On myös sellaisia, jotka kiusaavat ihan tarkoituksella.

  Kiusaamisen argumenteiksi kelpaavat kaikki, mitä kiusaava henkilö pitää tehokkaana.

  On turhan suppeaa ajattelua tuo, että kyse olisi seksuaalisesta häirinnästä tms., koska taustalla on kiusaamisen tai muun ”leikittelyn” juttu.

  Nykyään vaan tarvitsee tehdä kaikesta seksuaalista. Ehkä siksi, että seksuaalisuuteen liittyvä kauhistelulla pääsee paremmin esille.

  Ennen asioita ei otettu niin vakavasti, eikä jokaikistä sanaa tarkasteltu jonain seksuaalisena jonakin. Ennen oli terveempi, väehmmän hysteerinen elämä ihmisillä.

  Reply
 • 15.6.2018 at 13:50
  Permalink

  Mikä on epäasiallista?
  Mikä on häiritsevää?
  Mikä on loukkaavaa?
  Jne.jne….
  Kyskää kuinka montaa naista mies on katsonut, hyi-hyi se on jonkun mielestä epäasiallista, häiritsevää ja loukkaavaa.

  Reply
 • 15.6.2018 at 13:57
  Permalink

  Kaksinaamaisuutta ministeri Saarikon suusta. Akka tuomitsee seksuaalisen häirinnän, mutta kuitenkin jakaa hallitus puolueiden ja opposition vihreiden, vasemmistoliiton ja demareiden arvopohjan raiskaus-ja taharrusgame kulttuurien tuomisesta Suomeen. Saarikko nauttii kun Sipilän kutsuvieraat joukkoraiskaavat nuoria naisia ja lapsia ja nyt muka tuomitsee seksuaalisen ahdistelun. Poliitikot ovat jakomielitautisia, joiden oikea sijoituspaikka on mielisairaalan suljettu.

  Reply
 • 15.6.2018 at 18:03
  Permalink

  ”Kun et voi voittaa vihollista , liity niihin”. Sitten kun enemmistö ”palaa” islamiin; homot ja pellenenät liitelee katoilta alas, vihervasemmistosuvaitsevaiset siiderivalaat ja muut mokuttajat saavat säkin päähänsä. Ja jolleivat tyydy osaansa , kivitys. Jos pettävät,jättävät tms. , kivitys. Mies voi pitää niin monta panopuuta kuin huvittaa. Jaa-a, ja nämä kaikki edut saatavilla uskonvapauden pohjalta. + halal teurastukset. Mahtavatko tollot edes ymmärtää mitä edesauttavat

  Reply
 • 15.6.2018 at 19:32
  Permalink

  Eilenhän polpo julkisti hutkimuksen, että perin harva naikkonen on kokenut seksuaalista rikollisuutta osakseen tai edes uhattu raiskauksella.
  Mutta tuo tutkimus hutkimus olikin vain harhaa ja valetta, sillä pestiin muslimien hepit puhtaaksi kaikesta hiekasta.
  piikkilanka metoo onkin tehty koskemaan valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä, joiden päälle kaadettiin tuo vihan malja syystä, että koko epidemian aiheutti juutalainen elokuvaohjaaja, joka ”buukkasi” elokuvateollisuuden Hollywoodissa uusia nuoria näyttelijättäreitä ”koekuvauksilla” erilaisista seksikohtauksilla. Mutta tuohan on vain sivuseikka ja -juonne inkvisition lavealla tiellä, joka erehdyttävästi tsunamia muistuttaa tekemättä mitään eroa uhreista vaan kaikki valkoiset miehet ovat lähtökohtaisesti pahoja, vaikka he tähän perin epäreiluun maailmaan ovat tulleet äidin kohdusta ja kasvaneet poikavuotensa usein äidin lohdusta.

  Reply
 • 16.6.2018 at 06:25
  Permalink

  Onko joku muuttunut maassamme parin viime vuoden aikana vai mikä ihme on saanut pertin ja jaskan käyttätymään näin ala-arvoisesti naisia kohtaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.