EU:n uusi tekijänoikeusdirektiivi poistaisi internetistä meemitkin

Euroopan unionissa puuhataan uutta direktiiviä tekijänoikeuksien suojelemiseksi. Direktiivi olisi huomattavasti aiempia säädöksiä tiukempi ja sen myötä myöskin valvontaa tiukennettaisiin entisestään koskemaan kaikkea sisältöä internetissä. Vastakampanjaa puuhaavat varoittavat uuden artiklan ”tuhoavan tuntemamme internetin”.

Direktiiviä on valmisteltu jo vuodesta 2016 ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kertonut sen tarkoituksen olevan varmistaa sisällöntuottajien asianmukaisten korvauksien saanti. Kuitenkin kyseinen direktiivi koskettaisi myöskin julkisesti jaettua materiaalia, kuten ns. ”stock photo”-valokuvia.

Euroopan komission edustaja kertoi SKY-newsille direktiivin takaavan sen, että ihmiset voivat elättää itsensä luovuudellaan. Myöskään julkaisun ja ilmaisun vapaus ei tule heidän lähteensä mukaan kärsimään. Esimerkiksi meemien kohdalla on käyty useaan otteeseen keskustelua siitä, onko meemi täysin uusi teos vai koskevatko pohjana käytettyä valokuvaa yhä sen alkuperäiset tekijänoikeudet.

”Sillä ei ole väliä, onko materiaali kuvattu studiossa vai olohuoneessa, jaettu online vai offline tai onko materiaali jaettu kopiokoneen vai hyperlinkin kautta”, kertoi Juncker vuonna 2016. Näin jyrkkä kanta poistaisi meemien lisäksi muokatut videot sekä hassuttelukuvat työpaikkojen seiniltä. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka uutta artiklaa olisi tarkoitus valvoa.

Lähde: SKY-news

7 thoughts on “EU:n uusi tekijänoikeusdirektiivi poistaisi internetistä meemitkin

 • 11.6.2018 at 07:11
  Permalink

  Varmaankin tätä käytettäisiin sitten ainoastaan ”toisinajattelijoita” vastaan, eli Suomen kohdalla vaikkapa Perussuomalaisia , Nykysuomi.comia, MV-Mediaa taikka somessa julkisesti maahanmuuttokriittisiä tai EU vastaisia mielipiteitä julkaisevia yksityishenkilöitä sitten sakotettaisiin roimasti jos joku ”tekijänoikeuden” alainen kuva on sivuilla…

  Reply
  • 11.6.2018 at 11:40
   Permalink

   Nuo eivät ole toisinajattelijoita. Toisinajattelevia ovat Vastarintaliike, Magneettimedia aikoinaan yms. Toisinajattelijat harvemmin ovat istuneet vuosia hallituksessa ja europarlamentissa. Toisinajattelijoita vainotaan. Niille ei anneta Alfa-televisiota yms.

   Reply
 • 11.6.2018 at 07:27
  Permalink

  Tämä laki lienee erinomainen sensuuritarkoituksiin.
  Ulkomaan lehdistön uutisiin linkittäminen ja pahimmassa tapauksessa jopa niistä viestittely voi olla ”tekijänoikeusdirektiivin” vastainen rikos.
  KGB ja DDR -kellareiden pelon tuoksun muistelu saa komissaarit innostumaan.

  Reply
 • 11.6.2018 at 09:15
  Permalink

  Vähän vaihtelua. Sitten jos julkaisee Hitlerin kuvan netissä, se onkin ”tekijänoikeusrikos”.

  Reply
 • 11.6.2018 at 10:48
  Permalink

  Moinen autoritäärinen hanke kertoo sen että globalisti-eliitti on raivon partaalla. Mädättäjät ja Soroksen juoksupojat sekä isänmaallisuutta ja toisinajattelua suvaitsematon suvaitsevaisto on vetänyt herneet nenään kun vastavoimat ovat luoneet huumoria käyttäen pohjina elokuvien kohtauksia, valokuvia, piirroksia, animaatioita jne. EU ja globalisaatio on henkitoreissaan sätkivä käärme. Aamun valjettua käärme on eloton ja se potkitaan ojan pohjalle haisemaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.