Poliisin tehovalvontaviikon aikana narautettiin mm. puolentoistasataa rattijuoppoa

Poliisi valvoi tehostetusti rattijuopumuksia viime viikolla sekä liikenneraittiuspäivänä keskiviikkona että perjantai- ja lauantaiöinä. Rattijuoppojen ohessa poliisin haaviin jäi muunkinlaisia laittomuuksia.

Valvonnassa jäi kiinni 152 epäiltyä rattijuoppoa, joista alkoholitapauksia oli 121 ja huumausainetapauksia 31. Valvonnan yhteydessä kirjattiin lisäksi 16 huumausainerikosta ja kaksi ampuma-aserikosta. Etsintäkuulutettuja jäi kiinni 41. Puhalluskokeita tehtiin yhteensä 59 036. Alkoholia nauttineita, alle rangaistavan rajan puhaltaneita kuljettajia tavattiin 453.

Tilastollisesti laskettuna joka 388. valvontaviikolla tarkistettu ajoneuvon kuljettaja oli rattijuoppo. Alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on keskimäärin joka 830. ajoneuvon kuljettaja. Tehoviikon suurta lukua selittää poliisin mukaan se, että valvonnan pääpaino oli ns. rattijuoppojen painopisteajassa eli viikonloppuöinä.

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisin tehovalvontaviikon aikana narautettiin mm. puolentoistasataa rattijuoppoa

  • 14.6.2018 at 00:21
    Permalink

    No niin, nyt se poliisi hoitaa sitä työtä mitä sen kuuluisikin hoitaa. Juopot ja etsintäkuluteut sekä ampuma-aserikoksiin syyllistyneet vankilaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.