Pääministeri Sipilä hurjana: ”Suomi ei voi hyväksyä EU-komission esitystä maataloustukien leikkauksesta”

Pääministeri Juha Sipilä julkaisi tänään kolumnin, jossa hän käsittelee EU-komission kaavailemia leikkauksia maataloustukiin. Erityisen huolissaan hän sanoo olevansa maatalouden kehittämisen rahoituksesta, jota Sipilän mukaan leikattaisiin jopa 14%.

Asia tuli tietoon jo toukokuun alussa, kun komissio ilmoitti aikeistaan leikata maataloudesta. Silloin Sipilä ei jyrähdellyt, vaan tuumaili tärkeintä olevan Suomen nettomaksuosuuden pysyminen samana. Mainittavan arvoinen yksityiskohta on sekin, että Juha Sipilä on Suomen EU-ministerivaliokunnan puheenjohtaja. 8.5 kyseisen valiokunnan linjauksen mukaan komission suunnitelmat olivat ”signaali jatkuvuudesta maanviljelijöille”.

Kolumni kokonaisuudessaan

”Komissio antoi tänään asetusesityksensä uuden EU:n rahoituskauden maatalouspolitiikasta. Sisällöllisesti lainsäädännössä oli myönteisiä elementtejä, kuten pohjoisten erityisolosuhteiden huomioinen, tuotantoon sidottujen tukien jatko sekä luonnonhaittakorvaukset, samalla kuitenkin Suomelle elintärkeää maaseudun kehittämisen rahoitusta oltaisiin leikkaamassa noin 14 prosenttia. Tämä tarkoittaisi tulevalla kehyskaudella runsaan 330 miljoonan euron menetystä nykykauteen verrattuna. Keskimäärin EU:ssa maaseuturahoja leikataan noin 15 %. Vaikka Suomen leikkaus on hieman keskimääräistä pienempi, ovat maaseuturahojen leikkaukset silti kestämättömän suuret.

Voin yksiselitteisesti todeta, ettemme tule tätä hyväksymään. Maanviljelijät elävät tällä hetkellä hyvin tiukkoja aikoja, heidän toimeentulonsa on turvattava ja sen eteen tulemme taistelemaan. Leikkaukset heikentäisivät huomattavasti maatalouden kilpailukykyä, samoin kuin ympäristötoimien toteuttamista maataloudessa. Yhtälö, jossa rahoitus pienenee, mutta vaatimukset kasvavat, ei ole missään suhteessa oikeudenmukainen.

Suurista maista Ranska on kanssamme samoilla linjoilla. Olemme sopineet presidentti Macronin kanssa, että teemme yhteistyötä, jotta tilanne saadaan käännettyä paremmaksi. Tämä on vasta alku vähintäänkin vuoden kestävälle kovalle väännölle.

Juha Sipilä
Pääministeri”

Lähde: Valtioneuvoston kanslia.

 

29 thoughts on “Pääministeri Sipilä hurjana: ”Suomi ei voi hyväksyä EU-komission esitystä maataloustukien leikkauksesta”

 • 1.6.2018 at 17:21
  Permalink

  Jaaha, ja loppujen lopuksi insinööri hyväksyy 500 milj leikkaukset Suomen maataloutukeen ja hinnat nousee. Mutta Mitäs siitä, nostetaan maksuja ja laitetaan läpsyttelijöille parisataa lisää kuukausiliksaan. Puuttuvat mant kuitataan vähentämällä kantasuomalaisten toimeentulotukea. Se on sitä laestadiolaisen yhteisöllisyyttä.

  Reply
 • 1.6.2018 at 17:55
  Permalink

  Ihan oikein että leikataan. Ei muillekkaan yrittäjille makseta sponsorirahaa, jolla yritys pysyy pystyssä. Onhan se tietysti harmi, ettei voi ostaakaan enää sitä uutta Valtraa joka vuosi, kun edellinen on rikottu huoltamattomuuden ja väärinkäytön takia.

  Muutamankin koneen tiedän viljelykäytöstä, mistä etuakseli tuhottu sen takia kun ei viitsitä rasvata sitä. Korjaus maksoi 10Teur.

  tässä asiassa EU-komissio on tekemässä ihan oikein.

  Reply
  • 1.6.2018 at 19:39
   Permalink

   Ei saa yrittäjä yritystukia ei, mutta sitävastoin teollisuus ja ulkomaiset yhtiöt saa ja moninverroin sen mitä maajussi saa koskaan.

   Reply
  • 1.6.2018 at 20:06
   Permalink

   Kyllä nyt aikamoista tuubaa kirjoittelet! Nokiaan pumpattiin huomattavia tukiaisia kun pienyrittäjät saivat ainoastaan lainaa. Olen ollut ihan vierestä näkemässä kun eräskin n. 10 henkilön yritys sai jotain hömppärahaa muka tuotekehitykseen vaikka kyseinen tuote oli tehty jo miltei valmiiksi virossa!

   Olisi hyvä silti pysyä faktoissa, kaikki ruoka on tukiaisilla tuotettua. Haluaisitko että tukiaiset valuisivat esim. ranskaan mutta oma maataloutemme jäisi ilman?

   Reply
   • 2.6.2018 at 11:56
    Permalink

    Mistäs sitä viljaa sitten tuotaisiin, kun laivaliikenne Itämerellä olisi esim. sodan vuoksi poikki?

    Reply
  • 5.6.2018 at 09:54
   Permalink

   Oikeastaan asia onkin niin, että Suomen maatalous on alituettua ja juuri EU:n takia.
   Maksamme valtavasti EU:lle ja samalla EU säännöt estävät antamasta omia suoria tukia omalle maataloudelle, vaikka jokainen, tosiaankin jokainen itsenäinen valtio nykymaailmassa tukee maatalouttaan voidakseen ylläpitää mahdollisimman suurta muonituksen omavaraisuusastetta.

   Itseasiassa, siitä ovat huomautelleet eräät jo useita vuosia, että erinäiset tukiviidakot sekä matalutta, mutta myös finanssialaakin koskevat säännöstöt huomioiden Suomen lasku EU:ssa on väestöön suhteutettuna kaikista maista kaikkein suurin.

   EU on ollut aivan hirveän huonoksi Suomelle ja on yhä ja jatkuvasti.

   Mitä maataloustukien sopivaan tasoon tulee, niiden pitäisi olla niin suuria, että Suomalainen tuote olisi Suomessa suomalaiselle kuluttajalle aina halvin. Nyt asia on niin, että Suomen muonituksen omavaraisuusasteen tukeminen on jätetty sekä valheellisen ruokapropagandan ”Suomalainen ruoka maistuu hyvälle”, sekä niiden harteille jotka suostuvat maksamaan ylimääräistä ravinteiltaan ja maultaan köyhemmästä kotimaisesta ruoasta, vaikka samaan aikaan saa halvemmalla rikkaammassa maaperässä kasvatettua etelän muonaa.

   Ei sen suomalaisen ruoan tarvitse hyvälle maistua, sillä pitää vaan voida elää, koska sillä on pärjättävä jos haluaa oman maansa säilyttää.

   Reply
 • 1.6.2018 at 18:55
  Permalink

  Komission leikkaukset on jo sovittu, mutta Sipilän pitää kepulaisena maajussien ääniä saadakseen pelata peliään.

  Reply
 • 1.6.2018 at 19:08
  Permalink

  Maatalous ja ruoan tuotanto tarvitsee ISON siivouksen. Harraste ”viljelijät” pois tukien piiristä. Keskusliikket ryöstää liikaa maajusseja, ilmesesti on ajaa kotimainen tuotanto pois ja korvata halpatuonnille.Kattet nousevat huimasti ja pomot tykkää. Tuet niille jotka pitävät Suomen ruoantuotannon järkevällä mutta riittävänä turvana kriisien varalle. Niitä voi ja on (omasta mielestä) olla tulossa lähimmän 10 vuoden aikana. Tuet niille jotka todella pyörittävät SUOMEN ruoantuotantoa.

  Reply
  • 1.6.2018 at 19:58
   Permalink

   Tukia saavat kaikki ne, kenellä on tarpeeksi vanhaa peltoa sopivasti. Mitään ei tarvitse siellä edes viljellä, riittää että omistat sen peltoläntin. Käykää katsomassa vaikka mavin sivuita, niin siellä on julkisesti näkyvillä ihan kaikki tukien saajat paikkakunnittain.

   Reply
   • 1.6.2018 at 20:50
    Permalink

    Vielä sen verran että Suomessakin on noita ”harraste” yrittäjiäkin ihan liikaa. Osa metsäkoneyrittäjistäkin rahoittaa leikkimisensä pelkällä EU-tuella, kun omistaa vähän peltoa. Hommahan on todellisuudessa ihan täysin +-0 tulosta tekevää pelleilyä muuten. Asiaa on ihan tutkittu ja lähes 50% metsäkoneyrityksistäkin tekee heikkoa tulosta tai tappiota. Tosin pääsee kehumaan kun on oikein ”yrittäjä”, vaikka rahaa ei hommasta käteen jää pahemmin mitään.

    Mitähän vitun järkeä tuollaisessa harrastelussa oikein on, muuta kuin että saa päivät kulumaan ”töissä” ?

    Yrittäjäpropagandaa on tarjottu myös kaikilla noilla valeuutisilla kun joku kakara on lainannut isän traktoria, ja alkanut tekemään polttopuita sieltä isän omistamasta metsästä. On vähän eri asia laittaa yritys pystyyn tyhjästä pankkilainoineen, kuin lainata koneet isältä.

    Reply
 • 1.6.2018 at 19:54
  Permalink

  Kun on maataloudesta kysymys ei edes Juha Sipilä, joka on harhautunut kauaksi Keskustan perinteisistä kannattajista eli maanviljelijöistä voi eikä uskalla olla edes karjumatta EU:n maataloustukien leikkauksista, jotka varat aiotaan käyttää EU:hun tapahtuvan haittamaahanmuuton rahoittamiseen ja nk. ”pakolaisten” yltäkylläiseen ylläpitoon, joka sekin on ”rasisminvastaista työtä” eli synonyymi vastikkeettomaan elättämiseen kohdusta hautaan, katseli ”rikastus” sitten vääräuskoista Eurooppaa siten ristikoiden takaa tai kartanon maisemaikkunasta, jonka ”rakenteellisen rasismin” kanssa kamppaileva yhteiskunta on hänelle kustantanut.
  Sinällään paljon vihatut maajussit eli suomalaiset maatalousyrittäjien elinkeino on turvattava, vaikka sitä voidaan painaa alas perustelemalla sillä, että olemme niin pohjoisessa, ettei täällä ”kannata” tuottaa ruokaa ollenkaan, koska se tulee maksamaan kuluttajalle niin paljon kaupassa korkeissa ruoan hinnoissa. Mielestäni kuitenkin on eräs seikka, joka puolustaa maataloustuotannon jatkamista täällä, on ruoan puhtaus eli se on lähiruokaa, jonka tuotantoketju voidaan jäljittää tilakohtaisesti ja ruuan suomalaiset laatuvaatimukset ovat olleet perinteisesti korkeat ja lannoitteiden sekä kasvinsuojeluaineiden käyttö on tarkoin määritelty eli ne maksimiarvot, joita ylipäätään saa pellolle levittää ja esiintyä jäämiä lopputuotteessa. Lisäksi jo kaivoon paljolti heitetty omavaraisuus erilaisten kriisitilanteiden vallitessa on erittäin tärkeää, vaikka Suomi kaiketi ei pystyisi tuottamaan milloinkaan niin paljon viljaa, maitoa, vihanneksia, juureksia ja voita kun sen oma vuotuinen kulutus on. Mutta se, että jättäydytään täysin ulkomaisen ruoan varaan on mielestäni uhkapeliä niin rauhan kuin sodankin aikana, sillä aivan kuten aseiden viennissä on niitä silloin myöhäistä enää alkaa hankkimaan kun vihollinen jo uhkailee rivien välistä asevoimien käyttämisellä. Tästä parhaana esimerkkinä on ja suomalaisen sotilaan verta vaatinut välinpitämättömyys realisoitui v. 1939 Talvisodassa, jolloin Suomen puolustusvoimain kalusto oli auttamattomasti vanhentunutta ja määrältään vähäistä. Hätäpäissään yritettiin ostaa aseita, mutta Euroopan silloisen sotaisan yleistilanteen takia kaikki maat hankkivat aseistusta tulevaa mahdollista eurooppalaista sotaa varten, jolloin oli myyjän markkinat. Vaikka maataloudesta on tullut Suomessakin lähes teollista toimintaa, koska muutoin ei tuolla elinkeinolla ei voi tulla toimeen kuten ennen muutamalla lehmällä navetassa. On suomalaisessa mittakaavassa kuitenkin suuri ero Euroopanlaajuiseen verrattuna, jossa tilat ovat suoranaisia tehtaita ja eläinten tuotantotilat ovat maksimaaliset ja sikäläiset säännökset eläinten inhimillisistä kohtelusta ovat huonommin valvottuja ja tuottajat ovat kulttuurilillisesti ”kovakouraisempia” eläimiä kohtaan ja eläinten kuljetusmatkat ovat pitkiä ja voiton maksimoimiseksi kuljetusautot tungetaan täyteen. Lisäksi elintarvikkeiden laatuvaatimuksia poljetaan ja toiminta on välinpitämättömämpää, koska sitä ei valvota riittävästi eikä ketään se kiinnosta, vaan homma hoidetaan vasemmalla kädellä toisin kuin Suomessa, joka on tullut tunnetuksi yli-innokkaana direktiivien täytäntöönpanijana ja noudattajana mennen useissa tapauksissa jo liiallisuuksiin. Suomessa maatalousyrittäjienväärinkäytökset maataloustukien käytössä ja hakemisessa on eliminoitu äärimmäisen tarkalla valvonnalla, joka taas kertoo omalta osaltaan, kuinka täällä suhtaudutaan EU-määräysten noudattamiseen. Tunnetusti Etelä-Euroopassa on homma hoidettu ”rennommalla kädellä”, eikä peltopinta-aloja mitama millilleen ja karjankasvatukseen liittyvät direktiiveillä on ”tilaa elää”. Nähdäkseni ei ole syytä aivan sutena karata suomalaisen maanviljelijän kimppuun vain siksi, että perinteisesti vasemmisto ja sosiaalidemokraatit ovat tunteneet veristä vihaa heitä kohtaan kaiken pahan alkuna ja juurena sekä verijuotikkaana, joka imee duunarin veren viimeistä tippaa myöten. Jos vihapuheesta puhutaan, demarit ovat sitä harjoittaneet avoimesti maajusseja kohtaan, vain siksi, että he menivät Vapaussodassa 1918 ”väärälle puolelle”. Mielestäni vanhassa sananlaskussa piilee totuuden riven. ”Ei ole vaivatonta viljaa!”
  Eikä muutoin mitään muutakaan työtä.

  Reply
 • 1.6.2018 at 20:30
  Permalink

  Vittu mitä paskaa. Suomi saa sitä sun tätä rahaa unionilta, tukia tukia ja tukia.
  Saatana mehän maksamme ne ihan itse ja vielä enemmän, miksi niitä pitää Brysselin kautta kierrättää?
  Sipilän puheille en paljon arvoa anna, globalistien korruptoima tampio, nuolee komission persettä.
  Onneksi EU hajoaa, epäonneksemme Suomi sinnittelee viimeiseen asti, ehkä olemme joskus se viimeinen ja ainoa unionin jäsen.

  Reply
  • 2.6.2018 at 11:58
   Permalink

   Jokaisesta Brysseliin annetusta eurosta menee vähintään puolet pohjattomaan moolokinkitaan.

   Reply
  • 4.6.2018 at 12:54
   Permalink

   Juuri näin. Sen sijaan että me voisimme päättää ihan itse mitä teemme omilla rahoillamme, kierrätämme ne EU byrokratian läpi, ja saamme osan takaisin ”tukena”. Ja jos olemme oikein suostuvaisia pikku mallioppilaita, ja suostumme kaikenlaiseen meille haitalliseen toimintaan (kuten taakanjakoon), voimme saada jopa 80 % takaisin omista rahoistamme! EU verottaa enää ainoastaan 20 %!

   Joku voisi tietenkin kysyä että miksemme vain viittaa kintaalla koko EU:lle ja käytä omat rahamme kokonaisuudessaan kuten itse katsomme parhaaksi, mutta eihän sellainen käy koska IMPIWAARA ja pitää pysyä vallan ytimissä…

   Mutta jännää kuitenkin että NYT Sipilänkin mielestä Brysselin päätöstä voi uhmata, kun on kyseessä maataloustuet. Kun taas kyseessä on taakanjako tai open borders, kaikki kyseenalaistaminen on mahdotonta.

   Reply
 • 1.6.2018 at 21:47
  Permalink

  Ja kuitenkin ne tullaan hyväksymään! Onko hyvä ja sujuvasti valehdeltava alibi jo suunnitelmissa?

  Reply
 • 1.6.2018 at 22:16
  Permalink

  Mihinkähän EU-virkaan Sipilä himoitsee?
  Saatana että osaavat nuolla Bilderbergin eliittiä. Sipilä mukamas Suomen asiaa ajaa. Vittu kaikki myydään ja globalistit kuppaa omaisuudet itselleen.
  Rukoilkaamme kaikki että Kataiset, Sipilät, Soinit ja kumppanit saisivat syövän tai muun tappavan taudin.

  Reply
 • 1.6.2018 at 23:17
  Permalink

  Mitäs jyväjemmarit tähän tuumaa? Aika nousta uuninpankolta?

  Reply
  • 2.6.2018 at 19:20
   Permalink

   Lähtevät helsinkiin esittelemään niitä uusia traktoreita ja valitetaan, ettei ole muka rahaa. Vie muuten tuollainen isohko traktori aika kivasti polttoainetta tuollaisella hupireissulla.

   aika outoa että on varaa tuhlata kallista löpöä tuollaiseen ajeluun….

   Reply
   • 3.6.2018 at 07:15
    Permalink

    Niin ja suurimmaksi osaksi ne tarktorit ja muut työkoneet on muuta kuin kotimaista tuotantoa. Minulle on aivan sama mistä ruoka tulee niin kauan kuin Suomeen rahdataan ulkolaista maatalouskonetta ja härpäkettä. Ja valitus siitä että kotimaiset ovat kalliimpia pätee myös sitten ruokaan.Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan.

    Reply
    • 3.6.2018 at 18:43
     Permalink

     Valtra on Suomen ja Pohjoismaiden markkinajohtaja traktorimerkeissä. Suomessakin ollut markkinajohtaja 1970-luvun alusta alkaen. Se on kyllä ihan Suomalainen ja sitä valmistetaan Suolahdessa keskisuomessa.

     Loput traktoreista ovat sitten muovimajoreita (new holland), jontikoita, fendtejä ja caseja. Tosin New Holland ja Case on melkein sama traktori, eri tarroilla.

     En ihmettele yhtään että Valtra on suosituin, koska Suomessa ei kestä kunnolla muut moottorit kuin nuo AGCO-Powerin tekemät SisuDiesel moottorit. Metsäkoneissakin kestäneet avaamatta lähemmäs 30 000 tuntia. Mersun koneistakin menee KKK-ahtimet hajalle vähän väliä. Sisun moottoreita on paljon muissakin Suomalaisissa työkoneissa, mm. Sampossa, Profissa, Logsetissa. Myös Massey Ferguson käyttää AGCO-power moottoreita nykyään.

     Paalikoneet, ajosilppurit jne.. on varmaan ulkomaisia enemmistö…

     Tosin metsäkoneissa on ykkösmerkkinä sekarotuinen ponsse, mikä ei todellisuudessa ole Suomalainen, kuin lähinnä metalliosiltaan ja sähköiltään. Telit, jakolaatikot jne..tulevat ulkomailta ja moottorina saksalainen mersu, ennen moottorina oli löpösyöppö catepillari. Tosin ponssekin on käyttänyt joskus Valmet moottoria ainakin ponsse S15 ajokoneessa.

     Joensuussa olisi parempaakin kotimaista metsäkonetta tarjolla (John Deere), mutta se ei näille jostain syystä kelpaa. Tuossa olisi myös IBC-järjestelmä tarjolla, helpottamaan nosturin käyttöä.

     Minä olen ajanut ponssea, valmettia ja timberjackia, eikä minulle auennut, mikä tuossa ponssessa on niin ylivoimaista/parempaa ?

     mutta tosiaan jos ostetaan ulkomaalaisia koneitakin, niin miksei sitten ruokaakin voida tuoda sieltä…

     Reply
 • 2.6.2018 at 00:50
  Permalink

  Huomio te kaikki jotka kadehditte jyväjemmaajia!
  Alkakaa kaikki viljelijöiksi niin huomaatte mitä se on. Painatte 15 tuntia päivässä ja paskat säät vievät sadon.
  Maataloustuet Suomessa ovat samaa luokkaa kuin matuihin käytetyt rahat.
  Kumpi on tärkeämpää?
  Kumpi oikeutetumpaa?

  Reply
  • 2.6.2018 at 10:56
   Permalink

   Ammatinvalinta kysymys. Menee OIKEISIIN töihin.

   Reply
  • 2.6.2018 at 12:43
   Permalink

   Haluaisin huomauttaa että nimenomaan jyväjemmaajat ovat keskustapuolueineen ollut niitä maahantunkeutujia tänne rahtaamassa. Taitaa ilmaisen rahan himo ohjata äänestyskäyttäytymistä? Maajusseilta alkaa käymään kaverit vähiin täältä tuottavaa työtä tekevien puolelta -ja ihan hyvästä syystä!

   Reply
   • 2.6.2018 at 19:15
    Permalink

    Että oikein jopa 15 tuntia painetaan ?…voi herran jestas. Turvesuolla ajetaankin kesällä traktorilla, jopa 30 tuntia putkeen yhdessä vuorossa, jos on hyvät kelit. Aika moni metsäkonekin saattaa olla ajossa yli 12 tuntia yhdessä vuorossa, ja se on vähän rankempaa ajaa metsässä, kuin tasaisella pellolla sen paalikoneen kanssa. Monilla tehtaillakin taidetaan painaa 15 tunnin päivää.

    Minua ei ainakaan käy joku vi*un jyväjemmarin touhu kateeksi yhtään. Ikinä ei ole kunnollista lomaa ja joulut, juhannukset, sekä muutkin päivät kiinni siinä s**tanan paskassa 24/7. Sitten vielä vaimo nalkuttamassa ja lapset riehumassa, niin onnea vaan teillekin, on varmaan mukavaa elämää. Vaatteetkin haisevat sille samalle lehmän p*skalle kaupassakin, eikä haju lähde edes kunnon pesussakaan. Pihallakin haisee sama p*ska jatkuvasti. Joka aamu on lähdettävä navetalle klo 5. Traktorikin on hajotettu ja lähdetään korjaamolle itkemään, kun ei saa nopeammin sitä korjattua, kun rehunteolla on niin s**tanallinen kiire. Navettaankin uponnut jo 1 miljoonaa lainarahaa.

    kuka kadehtii tuollaista touhua ?…uskon että kovinkaan moni palkkatyöläinen ei ole tuosta kateellinen.

    Reply
 • 2.6.2018 at 01:17
  Permalink

  Sipilässä meillä vihdoinkin on ministeri, joka näyttää EU:lle kaapin paikan.

  Jotenkin tämän jutun juoni tuntuu käsikirjoitetun ennalta: Pienen kalabaliikin jälkeen EU ”taipuu Sipilän edessä” ja myöntää rahaa Suomelle. Sipilästä tulee sankari.

  Reply
 • 2.6.2018 at 04:02
  Permalink

  Jos maatalous ei kannata, niin lakataan harjoittamasta sitä ja ostetaan maataloustuotteet halvemmalla ulkomailta. Kotimaistakin voisi olla tarjolla käypään hintaan jos siihen on varaa.

  Reply
  • 2.6.2018 at 18:14
   Permalink

   Kun Isossa-Britanniassa riehui Hullun lehmän tauti vuosituhannen alussa, silloin sieltä olisi saatu naudan lihaa polkuhintaan. Tuokin ”tauti” oli ihmisen omaa tai paremminkin EU:n, koska talousalueen ”älypäät” lisäsivät karjanrehun sekaan luujauhoa ja rustoja antamaan ”potkua”. Potkua siitä koituikin eli takapotkua pahemman kerran vain siksi, että rehuteollisuus ei käsittänyt sitä, jonka perusmaanviljelijä ja lehmä itse tietävät. Lehmä ei ole lihansyöjä vaan se on kasviravintoa käyttävä märehtijä.
   Se, että ruoka on halpaa johtuu nimenomaan siitä, että karjanhoito on teollista kuten myös kaikki maatalouteen liittyvä toiminta. Tällöin tuotantoeläinten olosuhteet ja elämänlaatu kärsivät, koska kaiken pitää olla suurta ja tehokasta. Autoteollisuudessa yms. tämä onnistuu hyvin ja pyrkimyksenä tähän pääsemiseksi amerikkalainen Henry Ford, joka ensimmäiseksi otti käyttöön ”liukuhihnatuotannon”, jolla tuotettujen autojen tuotantokustannusten yksikköhinta laski murto-osaan aikaisemmasta koska tuotantomäärät nousivat aikaisempaan verrattuna tähtitieteellisiin mittasuhteisiin. Tällöin autojen kuluttajahinta laski ja yhä moni pystyi hankkimaan itselleen auton, joka aikaisemmin oli vain rikkaiden lelu ja statussymboli. Se, että kuluttajat vaativat yhä halvempaa ruokaa, johtaa automaattisesti maataloudessa kustannusten karsimiseen, joka ei käy käsi kädessä eläinten hyvinvoinnin kanssa, jota voi moittia ilman, että kuuluu mihinkään nykyään jo useissa maissa terroristijärjestön kategoriaan laskettavaan eläinsuojelujärjestöön. Jos kuluttaja haluaa, että lehmät esim. pääsisivät kesällä kesälaitumelle kuten ennen wanhaan, eivätkä joudu olemaan navetassa ympäri vuoden tai että kanat saisivat jaloitella ulkona eikä tungettuina pieniin häkkeihin, silloin jokaisen kuluttujan pitäisi olla valmis tinkimään siitä, että ruoka on mahdollisimman halpaa, koska näide kahden asian välillä on ratkaisematon ristiriita tuotetaan se ruoka sitten missä maassa hyvänsä. Halvalla ei saa hyvää. Se koskee myös ruuan tuotantoa siinä missä muutakin teollisuutta. Hintaa voi laskea prosessin optimoimisella, logistiikalla, tuotekehittelyllä ja pullonkaulojen eliminoimisella, mutta jos tuottaja haluaa mennä siitä yli missä aita on matalin. Tämä merkitsee silloin filunkia ja ”oikomista” jossain kohtaa prosessia, jolloin kustannusrakenne kevenee, mutta ”puheet kovenee” tuoteselosteen sanojen helinäksi.

   Reply
 • 2.6.2018 at 07:51
  Permalink

  Otetaan tarvittavat rahat PIENYRITTÄJILTÄ pankeille varastetusta miljardiomaisuudesta . Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapta. ( varstaaa ”lailla 444/2012”).

  Pankki-vakuutuslaitoksia kyllä tuettiin miljardeilla varastamalla rahat pienyrittäjiltä.

  Maatilat nimenomaan halutaan ahdinkoon, jotta maat saadaan halvalla suursiojittajien haltuun.

  Axa jo teki Suomen historian suurimpia metsäkauppoja ! Monella sukutilalla on myös metsää; jonka arvo tulevaisuudessa nouseen … metsäteollisuus haluaa lisää puuta.

  Kun maatilat ovat ahdingossa puuta on pakko myydä mihin hintaan tahansa … henkensä pitimiksi … lopulta siis maataluden kurjistamisessa onkin kyse metsäteollisuuden TUKEMISESTA !

  Ja kumpaan Sipilällä on vahvemmat sidosryhmät; maatalouteen ja metsäteollisuuteen ? … lopputulosta EI

  tarvitse arvata … 1 000 tilaa kaatuu TAAS !

  Reply
 • 3.6.2018 at 17:53
  Permalink

  Zippilä hurjana, kostaa kuitenkin suomalaisille kusemalla taas kerran silmään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.